Ние, Муца и Тамара чакаме с обич септемврийската бебешорска надпревара

• 19 358
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Инка добре си завърнала се!Бързо възстановяване и да се надяваме на хубави дни за разходки!
Някой може ли да ми преведе това:
Orange poop is also par for the course. I don't know if it's a par 3 or par 4. It's definitely not a birdie.

# 76
Juja, това прилича на голф жаргон. Когато се каже например "par for this course is 72", мисля, че означава, че общият брой удари за това игрище е 72, "a par-5 hole" - 5 удара за дадена дупка, от играта - (нямам много много добра представа за правилата на играта и терминологията).
В твоя случай например, тва ми изречение ми звучи, на нещо от рода - оранжевото ако е стандартно, не е ясно дали трябва да е 3 или 4 пъти, но определено не е като "птиче".....
Надявам се, това да ти се връзва в контекст по някакъв начин, не съм специалист.. Thinking

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 15:25 от pezota

# 77
Ей, момичета от кога не съм писала...Нямам време, но чат пат ви чета. Wink
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО СА РОДИЛИ СКОРО! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВИЕ И БЕБОЦИТЕ ВИ!!! Hug
Ние сме на 25 дни вече, растем, вчера бяхме на консултация и сме наддали 700 гр. Само на кърма сме, ядем през 2-3 часа. Имаме колики, които ни мъчат най-вече вечер. Давах капки, но без особен резултат и вече не ги давам. Повръщаме също вечер, докторката каза, че най-вероятно преяжда. newsm78
Сега се гледаме сами, в началото майка ми ми помагаше и честно казано ми беше добре. С бебо се справям сама, но ако има някой да готви и да чисти няма да откажа Simple Smile

Муци, честит ви 1 месец. Честит и на другите бебоци, които днес стават на 1 месец:love: Да растете бързо. Laughing

# 78
Цитирам Днес 26.09.2008г. в 14.30 часа мама Дианченце и Сашо станаха горди родители на син Ясен, 4050 гр, 53 см. Наложи се секцио след 26 часа родилни мъки Peace

Момичета, сега нямам време да чета какви са ви проблемите с дохранването, но обещавам довечера да се пробвам да помогна с каквото мога.
Общо взето нещата стоят така - колкото повече дохранвате, толкова по-малко кърма ще произвеждате. За да се увеличи количеството на кърмата трябва бебето да суче по-често. Днес примерно, дребният се храни през 1.30 часа. Това е нормално за кърмени бебета. Дохранване, заради това, че бебето се буди по-често не е логично. Дохранва се в случаи, че бебето не наддава Peace
Като цяло, за да се махне добавката има два принципа - или се спира изведнъж и се минава само на кърма като се следят пампите. или се спира постепенно. Примерно, ако на всяко хранене добавяте по 60 мл ги правите 30 мл. Така бебето ще се буди по-.често, ще суче повече и ще си предизвика повече кърма. След това започвате една по една да махате добавките на всяко хранене и така за около 10-15 дни ще сте минали изцяло на кърма Peace

# 79
Ради, няма за какво да се притесняваш за белия език. На Оги също е бял и той не иска вода. Батко му пиеше вода, но езикът му доколкото си спомням също беше бял. И мен доста ме боли в първия момент като засуче. Това са първите 2-3 смуквания. А иначе нямам ранички, нищо - така че изтърпявам го. Какво друго да правя.
Ух, моят калпазинин днес е решил само да хленчи. Явно го мъчи корема, но не се превива, само е кисел. Не е гладен, но иска постоянно да има нещо в устата си, а биберона го изпуска.

# 80
Честито на Дианченце zа малкия голям Ясен   bouquet
Момичета zа килограми говворихте. Аz от моите 14 или 15 в болницата оставих точно 10. Много ми се стори, но така си беше.. Сега имам към 2 оставащи, общо втето ми стават дрехите, само малко ми теснеят, но съм доволна, по добре съм даже от първия път.
И да ви питам, кога мислите zапочват да се усмихват дребните в будно състояние? Стори ми се, че мойта днес се усмихваше, време ли е вече? Всичко съм zабравила  Embarassed
Асе, чакаме те с успокояващи съвети  Peace

# 81
  • София
Мили майчета, аз съм от декемврийския отбор, но влизам тук, защото с най-голямо удоволствие искам да ви  съобщя, че днес в 14:22 се роди дългоочакваната дъщеричка  на мама *Принцеска*- Дарина с мерки  и теглилки 52 см и 3.660 кг.
Мили родители, пожелавам ви от все сърце неописуемото щастие, което днес дойде във вашия дом да не ви напуска никога, а да става все по-голямо!
Дарина да расте здраво, весело и щастливо дете! Късметът да бъде винаги с нея!
На мама Ася пожелавам бързо възстановяване, а на Алекс - здраве и наздраве за рожбата
!

# 82
Леле, а Принцеска се притесняваше, че преносва и че трябва да ходи на записи всеки ден!!! Браво!!!  Hug smile3501

Деси, много добре звучиш за килограмите. Аз спрях да се тегля на 13-14 качен килограм, преди около месец.....аз едва ли ще финиширам като теб, но и на 6-7 ще съм доволна......

# 83
Здравейте казвам се Мариана и ми е многго приятно във форума.
Досега не съм писала(не се усмелявах),пък и казаха че бебо ще е октомврииче,но вчера ми падна тапата и доки ми каза че ще е този месец.
Да ви кажа много ми е притеснено,аз имам още едно дете-момчена 4 годинки,но тогава имаше кой да помага,а сега няма и с наближаването на датат умирам от притеснения.Предишния път родих нормално и много ме болеше и сега ми е едно никакво,само лоши мисли ми се въртят Sad
Искам да ви питам(ако може)ввашите бебенца къде спят-при вас,в отделна стая или сте приспособили кът във вашата спалня?Много ми е важно,тъй като сме в двустаен апартамент,ние сме в спалнята,хола е хол и кухня,а кухнята сме я направили детска на Мишо(сина ми) и незнам къде ще е най-подходящо за беб4о?помагайте моля ви.
Освен това имаме куче на 2 години е-мини йоркшир и незнам и с него какво ще правя.досега не бях мислила за такива неща,но ето 4е ве4е въпрос след въпрос.
много далго стана така че до скоро.

# 84
  • София
irinii моите на гърдите са ЧЕРВЕНИ! Защо мислиш че не е подходящ Контратубекс-а за циците?
Иначе погачата ни ще е в неделя(05.10.)  Flutter

Шейли...как си знаех че ще ми кажете че няма лек...ама тайно се надявах на друго  Rolling Eyes

ради78 ние също сме само на кърма, но след ядене плакнем(не винаги де) или с лъжичка давай на бебето малко водичка в устата или от шише само "цвръцвай" леко в устата, но не да захапва биберона, че така ще я пие водата, а няма да си изплаква устата.

Честито на Веч и на Принцеска! Лелее не останаха неродили септемврийки !!!!!

# 85
  • София
mery1 мила, я се стегни! Че аз дето ми е първо дете бях по спокойна от теб бе душа!!! Всичко ще мине по вода!
Ние сме приспособили кът в нашата спалня където е легълцето на бебо! А за кучето...ето виж тук http://img243.imageshack.us/img243/1352/dsc09772wc0.jpg  и тук http://img391.imageshack.us/img391/1985/dsc09762ec9.jpg!

# 86
Честито на всички мами, май само аз, мона и пезота останах ме.
Някой ако знае Веч кога точно е родила да ми каже за да я добавя.
Диде радвам се че ти харесва легалцето, но то не е от тука. Купено е от Италия и ни го пратиха по куриер. Тук мисля че няма магазин на тази фирма. иначе ако искаш сайта е
www.pali.it

# 87
  • София
видях, че записвате какво е било раждането, Принцеска е родила нормално, можете да добавите в началото.

леко раждане на майките в очакване!

# 88
Bubety, и аз, Stop  и аз.....Моето отива към хоспитализация. Доки днес каза, че ако до понеделник не съм родила ме взимат в болницата. А дано тръгне сама дотогава  Praynig .

# 89
Bubety, и аз, Stop  и аз.....Моето отива към хоспитализация. Доки днес каза, че ако до понеделник не съм родила ме взимат в болницата. А дано тръгне сама дотогава  Praynig .

виж бройме се на едната ръка. а ти къде ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт