Незнам какво да правя!

• 8 799
  • 137
  •   1
Отговори
# 45
Съгласна съм с теб!!Обаче става въпрос, че тя има възможност да ми помогне с пари, поне с пари за да започна. Щом един път започна после няма да ми трябват както съм работила и тези месеци на морето и не съм и поискала и 1ст., но тя неиска да ми помогне..

А като си работила няколко месеца на морето, нищо ли не си спестила?  newsm78 Поне колкото да ти стигнат да започнеш?

# 46
Едни имат добри родители, които се грижат цял живот да тях, други нямат, това е.
Това дали един родител който обгрижва доживотно детето си е чак толкова добър е спорен въпрос за мен, защото превръща детето си в готованец като някои съфорумки, пишеши тук! А специално за Джей, много ми се щеше да се сдържа, ама не ми се отдава - пикла!
Ако ще модераторите да ме трият, аз сама се извинявам за нецензурта, но това нейното е върха на наглостта. Някои хора с 300 лв. се издържат цял месец, че и деца гледат с тях, а тя принцесата ще седне да ми се фука как нищо не били за телефон! Ей ,бяс ме хвана! И моята майка ми е плащала образованието, но на втората година почнах работа - ей така щот ми беше съвестно.
Всъщност Джей, знаеш ли, предполагам, че ще възпиташ детето си по същия начин - дупе да ти е яко тогава - ще ми се да те видя, освен ако мама и тати не те издържат до пенсионна възраст!

# 47
irina_vas, грешката е моя, че не съм сложила добри в кавички.
Истината е, че има хора, които първо ги издържат родителите им, а после децата им.

# 48
Едни имат добри родители, които се грижат цял живот да тях, други нямат, това е.
Това дали един родител който обгрижва доживотно детето си е чак толкова добър е спорен въпрос за мен, защото превръща детето си в готованец като някои съфорумки, пишеши тук! А специално за Джей, много ми се щеше да се сдържа, ама не ми се отдава - пикла!
Ако ще модераторите да ме трият, аз сама се извинявам за нецензурта, но това нейното е върха на наглостта. Някои хора с 300 лв. се издържат цял месец, че и деца гледат с тях, а тя принцесата ще седне да ми се фука как нищо не били за телефон! Ей ,бяс ме хвана! И моята майка ми е плащала образованието, но на втората година почнах работа - ей така щот ми беше съвестно.
Цитат
Всъщност Джей, знаеш ли, предполагам, че ще възпиташ детето си по същия начин - дупе да ти е яко тогава - ще ми се да те видя, освен ако мама и тати не те издържат до пенсионна възраст!
Joy Joy Joy smile3501

# 49
А сега към авторката - след като си работила на морето, наистина е било нормално да заделиш нещо, при положение, че искаш да следваш.
Освен, че "не се оплакваш" от майка си, ти трябва да си и много благодарна, че те е отгледала сама през повече от половината ти живот. Не знам какво си решила да учиш, но ако е икономика напр., гарантирам ,че не е особено трудно да учиш и да работиш /правила съм го/ - за други специалности не знам, но едва ли е невъзможно. Мой познат учеше право, работеше и се грижеше за болния си брат едновременно.
Дай го с малко повече хъс, вместо да изпадаш в самосъжаление! Живота тепърва ще става все по-труден и ти трябва от сега да се научиш да се справяш с трудностите и да търсиш решение на проблемите. Тук получи достатъчно съвети! УСПЕХ!

# 50
Истината е, че има хора, които първо ги издържат родителите им, а после децата им.
Joy
макар, че си е трагично!

# 51
Цитат
-много вярно

# 52
Съгласна съм с теб!!Обаче става въпрос, че тя има възможност да ми помогне с пари, поне с пари за да започна. Щом един път започна после няма да ми трябват както съм работила и тези месеци на морето и не съм и поискала и 1ст., но тя неиска да ми помогне..

А като си работила няколко месеца на морето, нищо ли не си спестила?  newsm78 Поне колкото да ти стигнат да започнеш?
Значи ти поработи на морето,ама не ти остана нищичко.А  запита ли се мама как е работила, за да издържа и двете ви?Имам и аз дъщеря,миналото лято посервира в една пицария.Когато и платиха за първи път ме заведе да ме черпи за "първа заплата" ,обаче с уговорка:ама,маминко,само кафе,никакви торти.Пием си кафето,а аз я поднасям-що не поръча пастичка за мама."Като знам как съм търчала като бесен кон за тия пари,като знам колко тежки табли съм пренесла,сега ми се свижда и една баничка да си купя,вика дъщеря ми,не знам,майче,на теб как не ти се е свиждало да ми угаждаш на капризите за скъпи четки и бои(рисува за хоби детето)

# 53

Цитат
Цитат
Значи ти поработи на морето,ама не ти остана нищичко.А  запита ли се мама как е работила, за да издържа и двете ви?Имам и аз дъщеря,миналото лято посервира в една пицария.Когато и платиха за първи път ме заведе да ме черпи за "първа заплата" ,обаче с уговорка:ама,маминко,само кафе,никакви торти.Пием си кафето,а аз я поднасям-що не поръча пастичка за мама."Като знам как съм търчала като бесен кон за тия пари,като знам колко тежки табли съм пренесла,сега ми се свижда и една баничка да си купя,вика дъщеря ми,не знам,майче,на теб как не ти се е свиждало да ми угаждаш на капризите за скъпи четки и бои(рисува за хоби детето)
Браво, имаш прекрасна дъщеря. Съзнателно момиче и определено вече другар в живота. Надявам се и аз да постигна това което ти си постигнала с детето си.

# 54
...за други специалности не знам, но едва ли е невъзможно...

Моята колежка, за която разказах, завърши английска филология, хем нашата специалност си беше като в училище - с много домашни, постоянни контролни и "задължителни" присъствия, но тя и без да ходи на всичко пак се справи, а и преподавателите все пак не са вчерашни и знаят каква е действителността ни, така че ако им се обясни как стоят нещата и виждат, че се стараеш да наваксваш, макар и да не си от най-редовните, проявяват някакво разбиране  Peace

# 55
Извинявам се на авторката за отклонението,но и аз не мога да се сдържа и да се обърна към Джей и подобните на нея:мили момичета,знаете ли как се изкарват 300 лева?Какво щяхте да правите,ако нямате мама и татко с дебели портфейли?Щяхте направо след училище да зарибите някой чичко паричко да ви купува телефончета,колички и дрешки?Да,ама принца на бял кон идва само в приказките.В реалния живот трябва да се бачка.Ми и аз искам телефон за 300 лева,ама като не мога да си го купя,си карам със стария,дето съм го изплащала две години.И аз искам компютър като реактивен самолет,ама като не мога да си го купя,си ползвам дъртата барака и си я ругая кротко.Не съм спирала да работя от 19-тата си година до раждането на детето ми и смятам скоро да започна пак.Имам прекрасни родители,които винаги са ми помагали /включително и финансово/,но откак съм пълнолетна не помня да съм казала "искам".Имали на сърце-дали.Нямали възможност-здраве да е.И ще се опитам да възпитам така и сина си.

# 56
Да взема съвет от младите.Като стана въпрос за следване. Някой знаели как седят нещата да следваш право задочно. Как се кандидатства, взима ли се под внимание дипломата от средното и др.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 01:00 от tobeornottobe

# 57
Тук се написаха много неща-от "майката е безотговорна" до "пълнолетна си-оправяй се".Авторката звучи огорчена от майка си.А аз искам да запитам момичето-сигурна ли си,че и майка ти не е огорчена от теб? След като си поработила,сети ли се да и купиш от своите пари нещо мъничко,дребничко за спомен? Една мидичка на каишка вместо гривна или колие-не струва даже колкото едно кафе в по-засукано заведение,ама знаеш ли как би му се радвала тя?

# 58
Като стана въпрос за следване. Някой знаели как седят нещата да следваш право задочно. Как се кандидатства, взима ли се под внимание дипломата от средното и др.

Не съм запозната за всички университети, а и инфото ми е от преди 5-6 години, когато аз кандидатствах, но до колкото си спомням поне в УНСС и СУ се взимаха под внимание някакви оценки от дипломата (ама дали бяха само математика и литература или гледаха и география, история, биология и т.н. съм забравила  newsm78 ). Та поне по онова време право можеше да се учи май само редовно и се учи 5 години, излизат направо магистри... Но УНСС миналата година махнаха задочното обучение и направиха само редовно и дистанционно, та не знам дали вече няма и право дистанционно обучение, а СУ май не са променяли нещата  newsm78 За другите университети, за съжаление, не знам нищо...

# 59
Като стана въпрос за следване. Някой знаели как седят нещата да следваш право задочно. Как се кандидатства, взима ли се под внимание дипломата от средното и др.

Цитат
Не съм запозната за всички университети, а и инфото ми е от преди 5-6 години, когато аз кандидатствах, но до колкото си спомням поне в УНСС и СУ се взимаха под внимание някакви оценки от дипломата (ама дали бяха само математика и литература или гледаха и география, история, биология и т.н. съм забравила  newsm78 ). Та поне по онова време право можеше да се учи май само редовно и се учи 5 години, излизат направо магистри... Но УНСС миналата година махнаха задочното обучение и направиха само редовно и дистанционно, та не знам дали вече няма и право дистанционно обучение, а СУ май не са променяли нещата  newsm78 За другите университети, за съжаление, не знам нищо...
Нещо това дистанципно обучение не го разбирам. Не съм запозната. Как точно става. Подобно на задочното ли е?

Общи условия

Активация на акаунт