Есента е вече тук, АПРИЛче все прави нещо напук

• 13 699
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Енви, мога да си представя колко е било приятно, в два от градовете съм била, а за другите си представям! За Танчето не се и съмнявам! За Миленка още по-малко! Hug
Чакаме снимки!
Ето и снимките от Езерото :

# 241
  • София
Хелоу, френдки!  Mr. Green

Аз окъснях днес с кафето, но исках първо да си почистя и пооправя и тогава да седна да се насладя. Пепи донесе от Италия кутия illi и сега се размазвам с хубаво кафенце.
Винаги ме е било много яд на това, че нещата, които се продават в БГ са хем по-скъпи, хем с много по-лошо качество, що така се получава?!  Close

Забелязвам, че вече звучите по-ведро.  Hug
Успех на започващите нова работа! Данче, ще споделиш ли с какво се захвана?

Аз пък си получих заданието за допломната и тази седмица вече ще стартирам с четенето. Очертава се доста трудна работа, трябва да уча още един език за програмиране и още много, много други неща, но имам достатъчно време и стимул да се справя.

Аги, много лошо това с кашлицата на Тони. Нашата педиатърка, когато имаше съмнение за алергична кашлица, ни изписа сироп Цетиристад.
Тази нощ и аз имах много гаден пристъп на кашлица, сега ще си сложа да си сваря чайче. Аги, от ореховия чай аз пия по 1 кафена чашка 2-3 пъти на ден, а за деца трябва по-малко да се дава, в никакъв случай не цяла чаена чаша.  Peace На мен много ми помага, но кашлицата в повечето случаи ми е от подути лимфни възли на гърлото и от йода в орехите спадат, за друг вид кашлица не знам дали ще има ефект.

Ех, Ванче, така искам да съм на твоето място - въпреки трудностите в началото, така ме блазни идеята за драстична промяна, още повече, щом е далече от София.  Flutter

Валката след едноседмичното боледуване, вече е на ясла. Дано всичко да е наред тази седмица, че да позакрепим имунитета.

Вчера в зоопарка видяхме колело без педали, приспособено от обикновено, с откачени педали и помощни гуми. Аз хич не ги одобрявам тези колелета, за мен са си гавра с децата, макар че то сега му е времето да се погаврим с тях, че скоро ние ще сме жертвите  Mr. Green

Енви, много емоционално и лаконично!  Grinning Малката как възприе новостите, беше ли и интересно?

# 242
Ренка,
ами предпочитам, да отговарям на конкретни въпроси, отколкото да досаждам с пътеписи. Wink
Велина според мен изживя някакъв стрес от хипер натоварената програма и от прекалените впечатления, т.к. не искаше да се отделя на см от мен - заедно ходехме до тоалетна, приспивах я, и пр. и пр. Това й беше фикс-идеята - да бъда до нея, а всичко останало - на заден план. Не мисля, че нещо да я впечатли особено, а и спомен от пътуването няма да има.
Но виж, при Петър нещата са коренно различни - изключително се впечатли от много неща, напр. зоопарка, замъци, полета, влака, децата, реки, коли ... По снимките разказва за такива детайли, които са ни убягнали.
И двамата обаче адски се измориха.

# 243
Енви  Heart Eyes удоволствието беШе вzаимно, а на тебе Ще ти дърпам уШите 4е дойде с толкова пълни ръце  Naughty  Wink  4ак неудобно ми стана, да не говорим zа едната торта, дето не стана  ooooh!  ПиШман кулинарка, какво да правя  Embarassed 

Ренка, колело беz педали но с помоЩни гуми наистина си е гавра  Twisted Evil Преди да zаминем zа Турция купихме колело на Милена, тук се нари4а Лауфрад, т.е. колело zа ходене. Беz помоЩни гуми е. Идеята е да се нау4ат да паzят равновесие и после да се преминава направо на истинско колело беz пом. гуми. Сега й вzехме и една каска и ве4е Ще я пускаме и да кара на вън  Wink

Моми4ета, има такова в Лайzелсбах
http://www.leiselsbach.de/_py_Spielwaren-Spielwaren-nach-Themen- … -4-789-706-859-0/  оба4е нямам впе4атления от това колело и от марката, наШето е друго. И вижте дали няма да е голямо, най ниската степен е 41см.
Жени, в сайта дето го даде доставката zа обемни артикули (броя колело като обемно) е 40?  Whistling

Стискам палци zа вси4ки болни деца  Praynig

# 244
http://www.leiselsbach.de/_py_Spielwaren-Spielwaren-nach-Themen- … -4-789-706-860-0/ - ТОВА СА ФОРМИ ЗА ПЯСЪК, НАЛИ?
http://www.leiselsbach.de/_py_Spielwaren-Spielwaren-nach-Themen- … -4-789-706-860-0/
Някой разбира ли как ще се таксуват? Т.е. в комплект са примерно 5 и са по 1Е, или цената е за това, което е изложено. Чудя се аз, ако са комплекти защо не са с една цена крайна, а не мога да видя къде е бройката в кутията..

1. Да, цена zа 1 брой
2. Цена zа 3 броя, но не zнам кои са 3те, не става ясно  Thinking
За промоции, в Лайzелсбах вси4ко е намалено, в Шпийлzойгуорлд  Crazy ето тук http://www.spielzeug-world.de/monatsangebot-c-280.html

# 245
  • Варна
Добро утро, момичета!
При мен пак лоши новини Sad Приятелят, който беше зле почина. Много съм разстроена, толкова много го обичвах, толкова добр човек.  Поне си поживя човека, почина 54..а душата му беше по-млада и от моята.
Никито пак със силно зачервено гърло, дано мине метър поне с Т, да не вдига. Скоро ще започнем хомеопаична терапия някаква дано има ефект. Просто се срина това дете от болести. Иначе весел поне, играе...
Още не съм получила заплата ooooh!, затънали сме яко у нас. Дано днес да е денят...
много ми се иска да живея спокойно, а защо не се получава?! Идва ми в повече, толкова проблеми, болести, смърт...

# 246
Красе  Hug  Hug  Hug

# 247
  • София
Здравейте!

Джинджър, честити успехи, продължавай все така.

Данче, честита  нова работа. каква е?

Красе, съжалявам за неприятните новини около теб. Sad

Соня пак е хремава и покашля и реших да я оставя няколко дни вкъщи, защото предишния път я пуснах на ясла неизлекувана и ето, че вече повече от 2 седмици влачи сополите. Днес е при свеки, ама от утре пак ще се гледаме.

# 248
Вени*,супер сте  Hug

Джинджър,браво   bouquet Само така!

Данче, честито.   bouquet Heart Eyes

renni79 ,хайде малко остана  Hug Соня бързо да се оправя!

Красе ,моите съболезнования! Дръж се,на на всички им е лесно и ние имаме трудни моменти  Hug

envia,чакаме снимки  Hug

Аги, много лошо това с кашлицата -бързо да се оправя  Praynig

Аз съм отчаяна,мисля си ,че догодина като пратя Дея-Мария на детска градина ще имаме доста проблеми,честно  Tired Станала е доста нахална,а по малките деца така ги избутва и заминава,който не и хареса му казва "Хайдеее...",избутва го и заминава  ooooh! Опитвам се да обяснявам,да и говоря,но нещо не се получава  Rolling Eyes

Имам два въпроса относно поръчките:

1.До кога е крайният срок за поръчка,къде да превеждаме паричките?
2.Може ли се поръчва нещо такова  Blush

# 249
Момичета, пиша от името на Татянка, че достъпът й до форума е бавен -  в На Пазар в момента организирали поръчка от Leiselsbach, защото над 1500 евро е безплатна доставката, да проверим дали не можем да се включим там.
Деич, Татянка казва, че имали същата къщичка и вятърът я отнесъл и счупил, не са доволни с 2 думи. А момичето, което се е захванало с поръчката пишело, че не доставят обемни неща - пързалки, къщички и т.н

# 250
Да видим дали сега Ще успея да публикувам, от миналата седмица има проблем с форума, и други мами от 4ужбина се оплакват  Sad

Само да ви кажа 4е нямам ниЩо против аz да ви направя поръ4ката от Лайzелсбах, преценете вие как Ще ви е удобно и иzгодно  Hug

Сминс, мерси   bouquet

# 251
На мен сякаш ми се ще ако се организираме всички чрез Татянка да поръчаме/за което благодаря/,не ми се вярва,че ще се събере сума над 1500 евро за другата тема,но каквото решите  Grinning

Деич, Татянка казва, че имали същата къщичка и вятърът я отнесъл и счупил, не са доволни с 2 думи. А момичето, което се е захванало с поръчката пишело, че не доставят обемни неща - пързалки, къщички и т.н

Tired лошо,че тук са много скъпи,това си беше изгодна цена  Mr. Green

# 252
Ние платихме само 50? zа къЩата  Mr. Green, имаха я zа един ден в ИКЕА в други цветове, но кел файда, 50? отнесени от вятъра  Crossing Arms
Неzависимо от това, в Лайzелсбах има ограни4ение zа килограмите, до 29кг доставката е 27?, след това става 100?, а само къЩата е над 20кг  Crazy
Само Ще те помоля да пиШеШ в цикламено вси4ко относно поръ4ката, така се раzбрахме zа да не досаждаме на моми4етата, които не искат да поръ4ват.

# 253
Ние платихме само 50? zа къЩата  Mr. Green, имаха я zа един ден в ИКЕА в други цветове, но кел файда, 50? отнесени от вятъра  Crossing Arms
Неzависимо от това, в Лайzелсбах има ограни4ение zа килограмите, до 29кг доставката е 27?, след това става 100?, а само къЩата е над 20кг  Crazy
Само Ще те помоля да пиШеШ в цикламено вси4ко относно поръ4ката, така се раzбрахме zа да не досаждаме на моми4етата, които не искат да поръ4ват.

Извинявам се  Blush

# 254

Скивайте какво купихме днес на нашето болно гардже. Много му се кефя, не е нещо особено, но е някак ефектен.
Купих му блок и водни бои , решила съм когато можем да рисуваме, за да започваме подготовката за кандидатстването в градината към италианския лицей Wink

Преслушаха го днес - има хрипове. Значи, преди 6 дни чисто дишане, но пък лека кашлица, Т, хрема. Започнахме Аб Зинат, след 3 дни пиене много повече кашлица, а днес е с хреипове. Да, няма Т засега, но какво от това. Питах го доки може ли да не действа Аб, нямало вариант щом нямал Т, всичко било ок, да лекувам и с бабините лекове - сиропи, топла вода на краката, витамини, вит Ц от големите ампули и чай от лайка в носа.
Аз пръскам физиологичен разтвор със спринцовка, а давам и зиртек по 4 капки 2 пъти дневно.
Имаме утайка 24, левкоцити в норма. Но при диференциалното броене излизат леки отклонения в някои показатели - към кого да се обърна да ги разечете се чудя....
Платих си кръвната естествено,....
 СУЕ (Панченко) 24
 mm/h до 15

ПКК - 8 параметъра *
 Профил Виж по-долу

WBC (левкоцити) 7.77
 10^9/L 3.5 - 10.5

RBC ( еритроцити ) 4.12
 10^12/l 4.0 - 5.9

HB (хемоглобин)
111
 g/L М 140 - 180, Ж 118-160