Смилянски боб от....КИТАЙ !!!!!

• 14 726
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Доколкото знам обаче, самите производители нямали желание да си защитят продукта.  Искали да си го продават на пътя.
Shocked
ей на това му викам аз мислене на дребно  ooooh!
нямам думи  Close
Преди около месец в новините имаше интервю с кмета на селото, той тогава обясни че все още се работи по патента и каза че много скоро само производителите от селото ще могат да продават марката "смилянски боб" не само в България, а и в ЕС.

# 31
# 32
  • Пловдив Белащица
А на колко фирми има, на които даже не пише с какъв произход са. Аз вчера оглеждах всички пакети вкъщи и пише само къде е пакетирано.

# 33
  • София
И бобът Добруджанка на Оберон също е с произход Китай. Twisted Evil

# 34
И бобът Добруджанка на Оберон също е с произход Китай. Twisted Evil
Точно такъв и аз купих онзи ден  hahaha hahaha hahaha
Увря бързо и е вкусен обаче.... Laughing Laughing Laughing

# 35
  • София-България, Израел - където си поискам
А на колко фирми има, на които даже не пише с какъв произход са. Аз вчера оглеждах всички пакети вкъщи и пише само къде е пакетирано.

на всички би трябвало да пише какъв е произхода на стоката Thinking

# 36
Вчера купих Смилянски боб (такова е името на артикула), на Крина. Не мога да ви опиша какво беше изумлението ми като видях надписа "Произход Китай"  Shocked Shocked Shocked Да не би да има провинция Смилян там  newsm78

Ето да видите :

Добруджанският също се прави в Китай:
Бобът, който се продава в Метро под същото име и марка "АРО" също е китайски.
Да не се окаже утре, че и децата ни там се правят  Laughing

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 12:50 от Людмил

# 37
За жалост ако искаме да сме сигурни , че ядем българска продукция трябва или собственоръчно да си я произведем или да измрем от глад, защото няма такова производство в България ( като количество). 

# 38
За жалост ако искаме да сме сигурни , че ядем българска продукция трябва или собственоръчно да си я произведем или да измрем от глад, защото няма такова производство в България ( като количество). 
При условие, че смилянският боб на ЕДРО е 5 лв./кг няма как да струва в магазина 4 лв/кг, освен ако... не е Китайски. Между другото, свързах се с китайският производител и поисках цени. Цената + доставка + мита = 1.50/кг.

Просто тези, които могат, да купуват от местни хора, само така ще спрем китайската инвазия.
Научете се да четете етикети! Също така, разпечатайте ето това и го носете винаги с вас, когато пазарувате.

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 16:00 от Людмил

# 39
Здравейте,
Някой може ли да помогне? Опитвам се да намеря каква е цената на боб Добруджанка на едро. Видях, че Людмил се е свързал с фирма производител. Ако може да ме насочите за контакти или нещо такова. Благодаря Rolling Eyes

# 40
Здравейте,
Някой може ли да помогне? Опитвам се да намеря каква е цената на боб Добруджанка на едро. Видях, че Людмил се е свързал с фирма производител. Ако може да ме насочите за контакти или нещо такова. Благодаря Rolling Eyes
Аз се свързах с производителите на боб Китайка  Laughing и ме затрупаха с оферти за боб, не мога да се отърва. Тез китайци знаят да правят бизнес.
Подозирам, че такъв боб Добруджанка въобще няма, защото в Добруджа не се отглежда боб. И всичко, което се продава под 4 лв/кг. и се твърди, че е български боб, иде от Китай. Затова най-сигурно от бабите на пазара.

# 41
Малко встрани от китайската тематика - страхотен добруджански боб (директно от производителите) от години си купувам от една сергия на Черковна и Оборище, точно пред ДСК. Хората са от Добруджа, продават тикви и боб собствено производство.

# 42
От много години се вкарва боб от близо и далеч...В последните години от Китай и Киргизстан,опакован в БГ  и се продава за родно производство,съответно гони и цените на българският бобец ooooh!А като го сготвиш  Sick и едни газове да се пръснеш... Embarassed

# 43
Малко встрани от китайската тематика - страхотен добруджански боб (директно от производителите) от години си купувам от една сергия на Черковна и Оборище, точно пред ДСК. Хората са от Добруджа, продават тикви и боб собствено производство.
Само така!
И ние си имаме позната, от която купуваме боб, нейно производство.
Защото, не е въпроса само да спестите купувайки китайски боб вместо български. Вашите пари отиват в ръцете на малоумници, които бетонират черноморието и планините ни - с вашите пари.

# 44
 Shocked Ужас #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ей писна ми от тия Китайци  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire и от буклуците им #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт