Смилянски боб от....КИТАЙ !!!!!

• 14 724
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
То май по магазините няма изобщо български боб.
Миналата седмица си взех един отвратителен боб ЕСО  http://www.esobg.com/popup_image.php?pID=6104&khID=dc0bfe35bfc2cbc1e9987cafa593a8a4
Направо ми идеше да го изхвърля докато го варих 3 часа.

# 46
То май по магазините няма изобщо български боб.
Миналата седмица си взех един отвратителен боб ЕСО  http://www.esobg.com/popup_image.php?pID=6104&khID=dc0bfe35bfc2cbc1e9987cafa593a8a4
Направо ми идеше да го изхвърля докато го варих 3 часа.
Aз пратих едно писмо със снимки от Смилянския и Добруджанския боб до комисията за защита на потребителите. Получих писмо, че случая се разследва, ще видим какво ще излезе. Вие също пишете, не оставяйте нещата така.

# 47
  • София
Потресена съм, честно казано купувах боб на Крина, но вече няма. Гнус ме е  Sick

Съмнявам се, че и тези по пазарите, които продават боб насипно или пакетиран по 1кг. и твърдят че са производители, са такива. Да, да. Аман вече, да не знаеш какво купуваш.

# 48
Потресена съм, честно казано купувах боб на Крина, но вече няма. Гнус ме е  Sick

Съмнявам се, че и тези по пазарите, които продават боб насипно или пакетиран по 1кг. и твърдят че са производители, са такива. Да, да. Аман вече, да не знаеш какво купуваш.
Истината е, че няма как българският боб да струва 2.50 лв./кг.

# 49
  • София

Съгласна съм  Peace

Тук, на пазара, на който пазарувам има сергия за боб. Т.нар. "Смилянски" насипен е 7 лв. Но не вярвам и той да е български. Вече не вярмам на нищо, за съжаление.
Варианта е да купуваме от познат или директно от село Смилян Tired

# 50

Съгласна съм  Peace

Тук, на пазара, на който пазарувам има сергия за боб. Т.нар. "Смилянски" насипен е 7 лв. Но не вярвам и той да е български. Вече не вярмам на нищо, за съжаление.
Варианта е да купуваме от познат или директно от село Смилян Tired
Да, време е да разберем, че здравословното и родното НЕ МОЖЕ да е и най-евтиното.
Китайците ни продават боба по 80 ст/кг. После родните мошенници си слагат 200% печалба и го пускат за ширпотреба. И ние се радваме на евтиното. А в крайна сметка кого подкрепяме с парите си - отрудените хора на село ли? НЕ! Мутрите, търсачите на лесната печалба!
Нека изборът ни да е мъдър! Вижте http://ludmil.multiply.com/journal/item/12/12

# 51
Е какво пък.Купила съм и няколко книжки с пъзели на БЪЛГАРСКИ език,но отпечатани в Китай.Явно всичко от там ни е по-евтино.

# 52
То китайски мартеници има, та боб няма да има ooooh! ooooh! ooooh!

# 53
Аз вече нищо не купувам от тази марка. Мошеници долни.

# 54
мда, Made in China e навсякъде...

# 55
Много крайно мнение без покритие
Всъщност боба се казва "Салатен" със смилянски вкус. Може би наподобява вкуса на нашия боб  отглеждан в Смилян. Мисля, че едва ли боба в Смилян ще стигне за нуждите на българския пазар

# 56
На първа страница има снимка на опаковката.

# 57
Преди няколко дни ходих до големите вериги магазини да си напазарувам. Търсех боб са купя, най вече български. Е познайте , НЕ НАМЕРИХ  Crossing Arms. На всяка една опаковка отзад пише пакетирано от фирма ...... производство Китай, Полша и т.н. Не мога да повярвам, че ми предлагат Смилянски боб или Добруджански, които не са произведени в БГ. Наистина къде отиде родното производство, просто нямам думи.

# 58
Преди няколко дни ходих до големите вериги магазини да си напазарувам. Търсех боб са купя, най вече български. Е познайте , НЕ НАМЕРИХ  Crossing Arms. На всяка една опаковка отзад пише пакетирано от фирма ...... производство Китай, Полша и т.н. Не мога да повярвам, че ми предлагат Смилянски боб или Добруджански, които не са произведени в БГ. Наистина къде отиде родното производство, просто нямам думи.
Родното производство бе смазано от евтините некачествени стоки от комунистически Китай.

Не може един български производител цяло лято да се бори със суша, вредители, да работи от сутрин до мрак и накрая да продаде продукцията на китайски цени. Китайците са роби на собственото си правителство, там хората работят за $3 на ден, а полетата се торят с фекални води от канализацията. В това е тайната на евтиният китайски боб. Който не вярва да прочете сам: "Nearly 200 million farmers in China, India, Vietnam, sub-S … uman waste." и http://news.ibox.bg/news/id_150446803

Просто спри да купуваш китайски неща, нека парите ти отидат при българките производители, не при мошенниците. Защото колкото повече пари им наливаме, толкова повече те ще смазват производството ни.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 11:22 от Людмил

# 59
тези китайци са навсякъде #Cussing out
първо влязаха на пазара с дрехи, после техника, а сега и храна Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт