Слънчицето още грее, падат есенни листа, МАЙ-чето палува у дома

• 11 893
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
  • Перник
Дадох на Калоян печена дюла. Много я хареса  Heart Eyes

# 91
 Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 09:33 от kar4ita

# 92
Здравейте на всички:)))Времето се развали и аз стоейки вкъщи вече мога да се разпиша.
Първо: Януш много сериозни извинения, че толкова време не те поздравих за прекрасното, както разбирам момиченце, което расте в теб.Заформяте си голяяямо семейство.Всичко най най най:))))

Второ: Любо тръгна на ясла. 3 дни ходи мисля, че добре се справя момчето, яде там, взимам го след това, но като ме види и плаче, като се  разделяме сутрин също. МНого тежко понасям това, но трябва и двамата да се адаптираме. Иначе лелките казват, че е спокоен, играе и много слушка.От другата седмица ще се пробваме да спи там и тръгвам на работа от по - другата седмица:Simple Smile

За болестите  и Любо изкара един много гаден грип, хрема, кашлица - ужас. Откара десетина дена. Дано се закрепи малко, че е много гадно. Сега аз съм болна, абе....болно време. Давам Саностол.

Хайде ние отиваме да се плацикаме:))

# 93
Здравейте майчета!

Ние тия дни имахме гости и не можах много да се включвам в темата.
Митето напоследък яде много избирателно и манджи не иска, само на сухи неща, плодове и зеленчуци кара, е разбира се и мляко. Ама предполагам, че е така заради зъбите, много го дразнят и мъчат. Тази седмица ме изненада, започна да опитва да казва думички и е супер сладък. И ние казваме "тао" (чао).
Аз вече не му слагам бодита на Митето, от миналата година нищо не му става, а и много трудно му ги закопчавам, изобщо не се спира на едно място. Ходи си с потник и засега не се разгащва, явно е от кротките дечица.
Много болни дечица, дано бързо оздравеят  Praynig

# 94
  • България
Ама и аз не правя никакви опити за гърне - тези мераци баба му ги има..., а пък прабаба му на Коко направо като чуе колко струват памперсите, милата лошо й става и все повтаря, че с тия "гащи" сме му били сма(кали "Пицата"... Joy
Абе, Светле мене наистина домати ми се привидяха ..., що ли ... незнам, ама тобило хубави червени цветчета.. сигурно щото снега е множко ... hahaha, а пък аз ракийката си я пийнах, к7ато всяка вечер, този път нагости, и червено винце и в този студ, сега си лягам спокойна.... кеф ..., а утре и вдруги ден ще съм в кащи, на повикване, няма да съм на работа, щефа е извън БГ и аз ще си почивам, дано да не ме привикат ..., че малко да се погледаме с Кокито ... много е сладък, такива номера вече прави, пълен сме цирк, ама то с такава луда майка, кво да е детето ... #Crazy

# 95
dobrutro s kafenceto mi  Flutter май ще ми стане навик да съм първа Crazy

ето мъничко нови снимки от зоопарка ни в събота: беше много вълнуващо и приятно Heart Eyes Flutter аз по принцип си обичам животните Grinning на първата снимка е страхотно, то сучеше, ту захапва, ту пуска,по едно време маймунката го гушка и го потупва по гръбчето, точно като бебе Heart Eyes,

станелка,миленка,пишете сега по-често Flutter иначе, и януш и данчето (дания) са бременни: с момиче и момче Flutter и още една бременлийка има даже, ама как беше ника newsm78 Blush

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 07:35 от ninochka

# 96
брютро. петра днес тръгва на ДГ. и двете се вълнуваме  Wink

# 97
ииии голяма кака Flutter

камен как е Hug

# 98
у дома, с Т и кашлица от сополите.
между другото, вчера доки каза, че толкова ниска Т не се брои за неразположение и можела съм да го пусна  ooooh!

# 99
Добро утро и от мен!

ninochka малката е голяма сладурана
Митето снощи заспа рано към 20.30, беше много изморен и нищо не искаше да вечеря, затова пък през нощта изпи цяла кофичка кисело мляко.
Хубав и слънчев ден на всички  Nature Sun With Face

# 100
Добро утро и от нас с Ники,

Майче- честита ти ученичка.
Ниночка- Мира е голяма сладурана и има много хубави, пухкави бузки.

Я да питам и тук, ако някой може да ми каже, защото получавам вече 3,4 различни отговори:
Нашата счетоводителка ми каза,че ще получавам майчинство  с второто дете, такова каквото съм получавала с Ники( понеже не съм се връщала на работа). Но сега като запиша Ники на ясла, майчинството ми се прекъсва. И какви са вариантите: да се връщам за 2 месеца н аработа( няма никакъв смисъл), да си пусна платен отпуск.........и тогава идва въпроса: Ще ми се преизчислява ли наново майчинството,защото тези 2 месеца ще ми се водят стаж и ще трябва да вземат предните 4( в които съм била на 220 лв- миним. заплата). Уф, че оплетено.

# 101
Януш, той май и платеният отпуск не е осигурителен стаж!  newsm78 Имаше нещо, което не помня много добре, но за да ти се увеличи заплатата, трябваше да поработиш малко, примерно една две седмици, дори не съм сигурна ,че това ще е достатъчно. Виж и в счетоводни, там може да е обяснено по-добре. Всъщност май изобщо не ти беше това въпросът, но и аз се обърках.  Crazy

Аз започнах да мажа веждичката на мила с бионект крем. Коричката, която имаше падна за един ден Shocked  и сега се показа раната. Доста е заздравяла, но е една подута някак, седи като повдигнато.
За гърннето - хич не го иска, слагах няколко пъти да пробваме, но тя се сърди и плаче, значи й е много рано.

# 102
  • България
Януш, обезщетението, което ще получаваш за раждането и отглеждането на второто ти дете, действително ще е със същия размер, като това, което си получавала при първото си раждане. Това ще е така, ако не се върнеш на работа или пък ако се върнеш - то тогава да нямаш промяна във размера на трудовото ти възнаграждение, върху което ще ти се начисляват осигуровките. Ако, дай боже, имаш увеличение на трудовото възнаграждение, ако си се върнеш на работа, дори и за два месеца - обезщетението ще се изчислява - 90 % от размера на възнагражданието за тези два месеца и за още четери - преди първото ти майчинство (т.е последните четери месеца, преди да излезеш в болнични за първото ти раждане).
 Това обезщетение от 220 лв. въобще не важи при определяне размера на получаваното обезщетение за раждане и отглеждане на малко дете. Ще получаващ това обезщетение отново засега 315 дни (но се очаква от първи януари да приемат срока да бъде 12 месеца, както и майчинството да стане 3 години).
Е това от мен - дано да ти помогнах, гадното е, че ще получаваш само едно майчинство, нищо че живот и здраве ще имаш две деца, т.е. майчинството ти за Ники - ще бъде спряно. А пък и друго - ти за два месеца въобще може и да не подаваш декларация че си пуснала детето си на детска ясла ( тя тази държава от всякъде ни пре....а, ни пък нея що не .... newsm78)
Сутринта водих Коко на педито -  нищо му няма на гърдичките и гърлото не е червено, само дето реки от сополи имаме и цяла нощ мрънка, не може да диша... та продължаваме с Коразалията и едно лекарство (не му запомних името - ное написано в рецептата) за повишаване имунитета ни изписа - било също хомеопатично ... дано не се разболее сериозно детето, че днес пред лекарския кабинет имаше 50 човека (от бебета до възрастни... #Crazy).

# 103
  • Варна
Днес се прибрах по-раничко и използвам да дзакна тук, докато Габи спи.

При нас няма нищо ново, пак сме на диета + Пробиотик +Нисколактозно мляко и изхожданията се понормализираха, но се чудя дали няма пак да се раздриска като започне да си хапва Tired Да бе, Ниночке, протрахирано е проточено .... нали за всичко трябва да си имаме алтернативна дума Embarassed
Витамини и имуностимулатори не давам профилактично засега.

Дано по-бързо и по-леко изкарат болестите болничките... пак са много Confused

А Птица се е отчела вече как я разконспирирах, беше забавно Grinning

2 девойки - бравос и ашколсин! за себе си съм решила, че ще се боря докато не ми се яви една ясна. филков, обаче, твърди, че борбата нямало да е с него - не щял трето  Mr. Green
какво е туй "една ясна" бре, майче newsm78

# 104
  • София
какво е туй "една ясна" бре, майче newsm78
майчето казваше, че ако има втора дъщеричка ще я кръсти Ясна  Peace
име ясно, кратко и изразително  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт