Августовска мама тича - ясленче облича

• 11 932
  • 311
  •   1
Отговори
  • гр.София
- ЦЪК-ни

ЦЪК-ни кога сме родени

СТАТИСТИКА:

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.
Първото ни зъбче: Ивайло на Netty

ЛЕКЦИИ И ВАЖНИ СТАТИИ:

Ред на въвеждане на хрина при алергични деца
Запичащи и разхлабващи храни
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:
Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

НАШЕТО АЛБУМЧЕ

Детски клубове в софия

Детски песнички и стихчета за сваляне

Тема за лесно пазаруване

Благодарности на Mama_Galia_66 за заглавието на темата  bouquet

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 10:56 от blanc

# 1
Ами, хайде да се разпиша първа и да ви пожелая слънчев ден и здрави дечица!  Hug

blanc, браво...много добре се справяш с новите темички! Laughing

Гого сутринта си взе книжката и отсече: Гого отива лабота... Mr. Green А на мен така ми се затварят очите... Tired

# 2
  • София
 Shocked Запис  Блан, Мама Галя браво и благодаря за новата темичка, чудесна е !  bouquet

От сутринта ви почвам, но какво да се прави Hug вече съм леля Heart Eyes сестра ми роди момченце Георги на 04.10  

# 3
Блан, Мама Галя, благодаря за новата темичка   bouquet Hug
Нори, честито. Да  е здраво, усмихнато и много игриво малкото сладурче   bouquet Бързо възстановяване на сестричката ти  Peace
Анди, мерси за книжките - дано да се оправим тези дни и да можем да се видим  Hug

Ние сме горе долу добре - справихме се с хремата, но сега започна да кашлюка  Thinking Ще я водим на лекар и ще видим...Иначе аз бързам да приключа най-накрая с моята работа  Crazy, а и се опитвам да правя някои неща за коледните базари и не ми остава никакво време. Да знаете, че много ми липсвате  Hug
Дано болничките да оздравеят бързооооо Praynig Hug

# 4
Добро утро и от мен мадами. Страхотна темичка!  Hug Благодаря отново за хубавите думички за книжлето ми.
Скачам да се оправям за работа. Дани остава в къщи с леля ми...жената, която го гледа за няколко часа. СТрах ме е да го пусна на яслите дни. Може би утре за по няколко часа... Rolling Eyes ще видим. А тук в Бургас е направо...зоната на здрача. А аз още съм с кашлица и хрема. Блях
Хубав ден на всички!

# 5
  • софия
  bouquet,за бланм.галя
в събота вечер бяхме на р.ден и се прибрахме в 4ч. сутринта то ние отидохме в 12.30,защото найа тогава заспа,но това е друга тема)!вчера цял ден не знаех на кои свят съм и ми беше  Sick от препушване.добре,че баба лу е тук,че поспивах по малко от време на време.явно си е от годините....не мога да издържам вече на такива вечери.
сега да ви се похваля,как моето дете ми събра очите  #Crazy
до този момент найа е "рисувала" само,като ходим на село и в дет.клубове  Embarassed...,ами все се чудех,как да и обясня,или по-скородали тя,ще ме "чуе",че се рисува само на листа хартия,а не по стените и по мебелите.
с две думи вчера и дадох химикал и листове някъде към 18.30 до 12ч. не е спряла да си драска прекъсваше,за малко,за да яде и пишка) не искаше да си ляга  ooooh!!в момента пак рисува.никога не се е занимавал толкова време с едно и също  Shocked
ще ходя днес до джъмбо да и взема блокчета  Laughing и моливи...мисля и чин  Rolling Eyes
похвалих се сега освен да пожелая успешен ден на ясленчетата и оздравяване на болните  Hug

# 6
  • София
Привет!
Мерси за новата тема на Блан и мама Галя!  Hug  bouquet
Честит рожден ден на Янаст!  Hug  bouquet  bouquet Много здраве, щастие и най-хубавия подарък през февруари!  Heart Eyes
Нори, честит ти племенник! Да е жив и здрав, послушен и усмихнат!   Hug Simple Smile
Бързо да се оправят болничките!  Praynig
Браво на Найа!  Wink
Вст, точно мислех да питам днес дали има вече сайт и кога ще го видим  Grinning
Не помня още какво сте писали  Crazy
Айде, до скоро  Heart Eyes

# 7
  • варненка от София
Добро утро и от нас!

Благодарско за темичката на Блан и за заглавиено на мама Галя.

За сега скромно, скромно, щото гърнето е заредено и трябва да го мия  Tired

# 8
Здравейте!
Мама Галя, blanc,   bouquet!
Дани, като се има в предвид, че познавам много добре Найа, чак и аз не мога да повярвам, че толкова време е седяла на едно място  Laughing. Браво!  Hug
Нори, честит ти племенник. Да ви е жив и здрав!
Vst_80, тази нощ сънувах, че сте пуснали сайта и ти ни беше дала линк да го разгледаме  Grinning.
Сашко днес си е в къщи, защото е леко сополив, но не от яслата, а защото вчера го простудих  Whistling. То беше такъв кучешки студ, малееее. Но, май утре вече ще е на линия.
На болничките бързо оздравяване и приятен ден  Heart Eyes.

# 9
  • София
Ади, като спомена какво си сънувала - аз сънувах тризначките от ББ3  Shocked Crazy ooooh! Embarassed  hahaha
Моят дзвер вчера на обяд не пожела да заспи, преди да го изведа с количката навън  Confused Та на студ и дъжд обикаляхме градинката. Ако смята така да прави цяла зима, май ще се отучи да спи денем  Crossing Arms

# 10
  • гр.София

Честит рожден ден на Янаст!  Hug  bouquet  bouquet Много здраве, щастие и най-хубавия подарък през февруари!  Heart Eyes

Янаст,Честит Рожден ден! Присъединявам се към пожеланието за най-хубавия подарък.

Нори,да ти е жив и здрав племенника ти и хубавото му име!

Жалко,че има нови попълнения от болни-и деца,и майки.
 С. се опитва да се сополиви,да видим докъде ще стигнем.

Радвам се,че видях вчера две сладки августинчета.

Значи вече се очертават и талантите на децата ни Grinning
 Гого ще е страстен читател, Найа рисува...
 Бих инвестирала в сериозно хоби на София-само и само да оставам на спокойствие за час-два Grinning.
 Ей досега мотаеше голям чадър из къщи,правя се на разсеяна,поне е кротка. Докато не си прищипа пръста. В момента ближе рани,сълзи и сополи.

Валка, при мен книжките свършиха( всичките са обещани,)-може би Карим да ви прати. Все ще пътуват по пощата.
На Ели-успешно прибиране у дома с Никола,ще я чакаме на линия. И целувки на батко Наско.

# 11
Нори, честит ти племенник! Да е жив и здрав, послушен и усмихнат!   Hug Simple Smile

Присъеднявам се към поздравите на Елфчето. Hug

За Мама Галя и Blanc!

# 12
Минавам само със запис, защото Дария ми казва" не пипай" ooooh!( за компа иде реч).Ходихме сутринта при нашето педи- цялата работа е от зъби- нищо обезпокоително.Ходихме и до работа, че даваха парички....Аз не се и надявам вече Дария да спи.... Rolling Eyes Така че- отивам да тичам по нея Crazy

# 13
Честито племенниче на Нори.!!!Голяма радост е.Бързо възстановяване на сестричката ти.
Честит Рожден ден на Яна! Много,щастие,любов и здрави дечица ти пожелавам.

Благодаря на Блан и мама Галя за новата темичка.
Поздравления за Найа.....Дани,май и хвана цаката?  Mr. Green

Гого сутринта си взе книжката и отсече: Гого отива лабота... Mr. Green

Минавам само със запис, защото Дария ми казва" не пипай" ooooh!( за компа иде реч)

Joy Mr. Green hahaha Joy Mr. Green hahaha

Марти продължава да кашля(вече 2 седмици) и вече не знам какво да и давам-изпи всичко  каквото имаше  по аптеките-сиропи,капки,бабешки илачи и нищо. ooooh!

# 14
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Yanast!  bouquet
Присъединявам се към пожеланията. Peace

Нори, честит племенник!Да ви е жив и здрав!
Dani777k, Вики е същата, това е единственото нещо с което се заиграва за повече от 10 минути.За това единия от подаръците за РД-то й беше чин.Купила съм й скицник, цветни листчета и моливи и сега целия чин е засипан с листчета, на всяко от които  има драснато по нещо.

Вики днес е на ясла след цяла седмица лечение в къщи.Сутринта беше голям рев, надявам се да не плаче много през деня. Praynig
И накрая да се похваля - и аз се сдобих с книжката на Карим. Simple Smile
Днес сутринта ме чакаше на бюрото в офиса.Довечера с Вики ще се гушкаме и ще четем. Grinning
В четвъртък се обадих в издателството да си я поръчам, оказа се обаче, че единствения вариант е да ми я пратят по пощата.И тъй като куриерската услуга щяла да струва повече от самата книжка човека каза, че ще ми я прати като подарък, срещу едно благодаря.Такова нещо не ми се беше случвало. Crazy
Та сега имам повод да дойда на следващата среща с Карим, да си платя книжката и да получа автограф. Mr. Green

Спирам, че работа ме чака.
Бързо оздравяване на всички болнички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт