МАРТенската мама се вълнува-госпожица или господин в коремчето палува

• 14 943
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Nagaina, и аз имам същите усещания в корема от понеделник и понеже съм голямо шубе от лекари и си мислех, че е заради прегледа вчера от притеснение. Но днес дискомфорта продължава.
marty24 и на мен прегледа ми беше в МЦ София ( в ГУСВто), струваше ми 90лв. Снимки не ми даде, а за диск е трябвало да си кажа в началото, а аз питах на края:) За диска се плащат още 10лв. Прегледа не е на 3Д, а с доплер мисля. Вижда се горе-долу като на обикновен 2Д. Гледа подробно бебето от главата до петите, всеки орган  и мм, и обеснява подробно. Аз гледах на ТВ отсреща, а таткото на нейния екран. Може би около 30 мин. продължава прегледа.

# 151
Добър ден мами.днес съм по добре,май тази лоша настинка ще ми  минава ве4е.4естит празник на рожденни4ките  hahaha newsm35  party006 hbdtu .лек ден Hug

# 152
Минавам само да кажа "Привет!" , защото имам много работа и ще ходя и на училище за бременни.Дано да си заслужава, защото трябва да изляза от работа за да отида . После ще пиша как е минало.

# 153
 ooooh! Колко сте изписали...2 дена не съм влизала и нямате смогване...
Хоп и аз в отбора на болните, от вчера съм със страшни болки в гърлото, потече ми и носът...ужас просто.Все се надявах, че ще ми се размине, но уви...наливам се с лимони с мед и си взех и едни капки, които ставали за бременни   - Мукосептонекс.
Veroniki, благодаря за линковете, сега ще се върна да ги разгледам, че съм още на 2-ра страница  ooooh! Иначе и аз се притеснявам от падане, но нали имат някакви парапети? А бъдещата кака вс. нощ си пада от леглото по няколко пъти, даже не се и събужда  Mr. Green.
Аз се връщам да чета и ще допълвам, ако се сетя нещо.

# 154
Здравейте и от мен. Честит рожден ден на Йо-йо и mp3lp3. Много здраве, щастие и късмет ви пожелавам.
БОДЛИВКА ама твоят шеф ужасен бе... нямам думи просто.... Моля се всичко да се оправи.
Поли24, ще чакам с нетърпение да разкажеш за училището за бременни, защото и аз мисля да ходя ама малко по-нататък. Дано не се разочароваш.
А за пола на детето аз не знам какво искам, ама таткото иска пак момиче... И като го питам какво ще ни прави трите той отговаря, че много ще му е добре и много ще ни обича. Аз само се моля да се роди живо и здраво.

# 155
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Имаме си рожденнички! Да са ни живи и здрави, да износят хубави и здрави бебчета!  bouquet

Добре дошли на новите мами!

shushi_13, честито ти момиченце! Аз също реагирах така с първото, че даже и поплаках и ме обявиха за луда и ми се накараха... До последно се надявах да са сбъркали и бързах да сваля памперса да проверя с очите си ... след 2-3 дни свикнах да говоря за бебето в женски род  Laughing
svetla_13, моите тромбоцити са 234G/l, при реф. стойности 150-450
Аз тази нощ не можах да се наспя, първо имах малко киселини - пих едно мляко с какао, като че ли минаха, но дълго време не можах да заспя. После се събудих в 3 часа и до 5 се въртях в леглото, ходих то тоалетна, по едно време огладнях, ама си викам няма да ям и докато заспя...в 8 едвам станах.

Като си говорите за шефове и аз да се оплача - вчера ме зарадваха, че се готви семинар, някъде за ноември и не можело да не ида, ще трябва да се търкалям с корема до там, където ще се провежда, а то сигурно няма да е много близко. Освен това 2-3 дена малката ще трябва да бъде само с татко си, а като се върна не ми се мисли какво ме чака. Малката ще ми се лепне до мен и няма да иска да се отдели, а домакинската работа ще се е натрупала и аз ще нервнича и ще съм уморена от пътя и простотиите  Tired
Последва репликата - аз до 15 януари поне мога да разчитам на теб, нали? И аз хъката мъката - викам "Да", пък с едно на ум, че имам доста стара отпуска (поне 30 дена), за която той явно е забравил и мисля като почнат студовете и ледовете да си я пусна, та ще видим. Все в последния момент ми търсят заместник  Close
poli24, успех на училището! Точно вчера си мислих по този въпрос - от както съм бременна 1 път не съм седнала да си направя упражненията или да си прочета нещо от моя курс за бременни. Та се чудех дали да не се запиша пак, това поне ще ме мотивира.
Чао до утре и лек ден на всички!

# 156
  • Ееей тук!
БОДЛИВКА чудно ми е как ще вирееш в такава "работна"атмосфера??? Но какво ли се чуди всички сме поставени пред определени условия и доколкото можем се съобразяваме с тях, предвид обстоятелствата, все пак  Praynig
Днес пак продължавам с киселините  #Crazy Sick казаха ми че можело да си сдъвквам по някой талцид, но аз на този етап смятам да се въздържа... Whistling  ами ако почна от сега та до края де ще му излезе края  Blush
Есме за болките в кръста е някакъв ужас и при мен особенно след като съм яхала прахосмукачката или стирката елате ме вижте  hahaha навеждам се  и клякам сякаш са ме яздили три поредни дни...Дали можем по-нантатък да се мажем с нещо ликално, ако много се налага де?  newsm78 Трябва да си питам аз кумата, нали е фармацевт,а и ми е кума все пак трябва да се грижи за мен
Ние имаме напредък, всъщност какъв напредък...? Ясно заявих, че няма да идвам на работа всеки ден, а само "по нужда"  Joy ииии млъкнаха А аз се бях настроила за какви ли не схватки едва ли не , но общо взето добре мина. Явно вида ми е бил доста войнствен хихихи

# 157
Здравейте, момичета!
Весел празник на рождениците!  newsm59
Благодаря на всички мами за включването по въпроса ми за тромбоцитите!   bouquet Много сте мили! Явно наистина трябва да изчакам да си направя новите изследвания като ми поодмине  настинката и ще бистрим въпроса с доки. И по-малко да се ровя из нета, че каквато съм пъзла само се шашкам.
За отделянето на бебо. Честно казано въобще не мога да си представя все още бебо, камо ли как ще се гледаме, но и ние макар да сме в малък апартамент си имаме стая, която е врата срещу врата с нашата спалня и я гласим за детска. Всички ми казват, че поне в началото с кърменето, страхове и събуждания, няма да ми е до отделяне на детето. Както и да се развият нещата ми се ще живот и здраве да е и бебо да си свикне възможно най-бързо със стаята и легълцето. Като гледам тук познати и близки масово свикват децата си да спят с мама и тати, и после не могат да отделят дете на 4-5 години не само от стаята, но дори от леглото на родителите и ме хваща ужас.
За киселините. Аз съм ветеран в проблеми с киселини, гастрит, колит, херния на стомаха и всякакви екстри и спя на високо/поне две възглавници/ от сто години - помага.
Откакто съм бременна единствения лек, който доки ми позволи и който трябва да кажа е много ефикасен срещу киселини е разтворим "Citrosodina" /може би в България е Цитросодин/.
Както и внимавам да не хапвам отново храни които съм забелязала, че ми вредят.
Хайде стига съм говорила за болежки! Днес ни се усмихва примамливо слънчицето и дори се е постоплило временцето, ден само за романтични разходки и усмивки  Simple Smile Лек ден на всички мами!

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 15:38 от svetla_13

# 158
Ах,Никита и ти си се сблъскала с тази настинка мен 3 дена ме държи ве4е.аз си разтварям 2пати на ден тайлол хот и сму4ам "Прополки",доста ми облек4иха болката в гърлото.А нослето ми е цялото в рани.Скорошно оздравяване!А на другите мами,пазете се!До после  Heart Eyes

# 159
Опс,ще допиша.За киселините,моя Док ми предписа Ранитидин 2 пати на ден,но аз го пия,когато имам киселини и за сега ми помага.А също така избягвам храните ,които дразнят стомаха!

# 160
мамчета, щях да ви питам някой неща, ама половината забравих докато се наканя да пиша  Rolling Eyes
Та сега ще питам каквото се сетя newsm78
Пускате ли музика на бебо и говорите ли му?
Аз му говоря отдавна, таткото и той. А и целува коремчето много.
Софийските мамита искате ли да се организираме за някоя лекиция на "9месеца"?
И пак към софийските мамита- някоя знае ли къде има гимнастика за бременни?
А към другите- мислите ли да ходите на такова нещо?
Аз имам чуството, че корема ми тежи 10кг, а не съм наддала нито един. Та ми се иска да се пораздвижа малко.

# 161
  • Пловдив
И аз да питам нещо, че забравих одеве
За киселините - от време на време и мен ме хващат и още не мога да установя от какво, миналия път чак в седмия месец ми се появиха и докато разбера бяха минали, та въпросът ми е:
От кои храни (напитки) ви се получават киселини? Има ли храни (напитки), които ви облекчават киселините?

На мен май ми стават от сока от портокал и от сирене (готвено на гювече, под капак и т.н.), но не винаги, та не съм много сигурна. Един ден ям плодове - например киви, ябълка с обелката и нищо, на другия ден - спагети с доматен сос и айде - киселини. Нещо не разбирам  newsm78

# 162
Аз да споделя че от понеделник насам всеки ден отделям по 15 минутки за връткане на велоергометър. На най-ниската степен и бавничко, колкото да се раздвижа. Ами чувствам се идеално. Нищо не ми тежи.

аз си разтварям 2пати на ден тайлол хот и сму4ам "Прополки",доста ми облек4иха болката в гърлото.А нослето ми е цялото в рани.
не знаех че може да се пие тайлол хот  newsm78
Бързо оздравяване на болничките Praynig

# 163
Елг,4етох,4е след 18 седмица бебето запаметява гласовете,които на 4есто слуша.Аз му пея,дори му разправям разни слу4ки.А в4ера  му казах,4е татко е купил лубимия шоколад на мама,все си мисля,4е ме 4ува и разбира  newsm78 .а за гимнастиката,не съм мислила,аз също не съм ка4ила много,но се 4увставам страшно потдута  261uu .

# 164
Катерина78,моята Док,ми каза 4е излизат от домати,зеле,любимата ми лютеница,сок от вишна.А за да минат ми каза да пия газирана вода!

Общи условия

Активация на акаунт