Тайната на дългата и здрава коса - 46

• 26 638
  • 391
  •   1
Отговори
# 120
Obla4e hey, къната винаги дава рижав оттенък, според мен няма да можеш да   премахнеш рижавото с къна, освен с черна , но това не е за препоръчване.

# 121
 Peace Да, но оттенъкът от къната е много приятно наситено червеникав, точно като цвят на кестен. Аз такъв харесвам.
А пък този, който искам да премахна, стои като морковен, един такъв обезцветен цвят, все едно ми е изгоряла косата. Той се получи от боядисване. По-точно като спрях да се боядисвам и да подновявам цвета.

# 122
мис арк викаш, че от тая гореща ножица от май месец не ти е цъфтяла косата?  #Crazy

# 123
Купих си аз от Пикадили в Ситито един балсам с Папая и Маракуя(от няква козметика уж наторална). Вчера си намазах обаче цялата коса, просто ей така да видя какво ще стане...еми резултатът е че сега 10 и 30 сутринта(като я измих вчера вечерта) е сууупер мазна  Cry

Аз искам да имам толкова дълга коса, колкото на Мис Арк. Ама при мен отпред на бритона ми е много тънка и никога не мога да я пусна по-дълга от брадата.  Искам да ми една дължина навсякъде, но няма как да стане, щото отпред е мн рехава. Аз бритон не искам защото много ще ми пречи.

# 124
  • София
пак ви изпуснах...

да споделя, че косата ми расте до средата на раменете, почва да цъвти тук там и после кръц и така пак наново, не стига до по-дълга, сигурно толкова  расте генетично, знам ли... някой с този проблем? иначе е много хубава текстура, лъскава, но тънка към краищата, не е боядисана, какво да я правя? само купешки маски ползвам напоследък...

# 125
Трихолозите твърдят, че само 20% от жените имат здрава „растителност” на главата си. Останалите в една или друга степен трябва да полагат грижи за нея. Ето няколко полезни съвета, които можете да прилагате целогодишно.

ТЪНКИТЕ КОСИ повече от останалите са склонни към окапване. Освен това при собственичките на тънки коси броят на фоликулите по главата са повече, съответно са повече и мастните жлези. Така се обяснява фактът, че тънките коси по-бързо стават “тежки” и прическите мигновено губят формата си.

Професионалистите съветват:
За всекидневна грижа ви е необходим шампоан за придаване на обем. Освен него редовно ползвайте шампоан с фитодобавки, каквито са женшенът и зеленият чай. Те оказват укрепващо въздействие върху луковиците на космите. Трябва обаче да нанасяте малко количество от шампоана и внимателно да го отмивате. Като завършващ етап обикновено се използва средство за изплакване, но тънките коси стават тежки от него и се лишават от обем, затова го използвайте от време на време или го заменете с газирана минерална вода.

Маска за укрепване на космените луковици
Най-щадящи и ефективни са маските с глина. За тънките коси подходяща е синята. Тя дезинфекцира и почиства кожата на главата, активизира кръвообращението и усилва процеса на обмяна в кожните клетки, което способства за укрепване на косъма. Разредете я по начина, посочен в инструкцията. Оптималната консистенция е гъста сметана. Нанесете приготвената смес върху влажната коса и я оставете за 15 минути, след което масажирайте леко главата и постепенно отмийте маската с вода.
Периодичност: 1-2 пъти на 10 дни.

Маска за обем на косата
Суха мая (едно пакетче) се смесват с топло мляко (половин чаша) и се оставят на топло за 15 минути. След това се добавят 2 супени лъжици растително масло и 1-2 яйца (в зависимост от дължината на косата). Нанесете маската върху косата, покрийте главата си с найлон, а отгоре с хавлиена кърпа. Стойте така час-два.
Периодичност: веднъж на две седмици.

ДЪЛГИТЕ КОСИ по-бързо от останалите изсъхват, стават чупливи и лишени от блясък. Това е свързано с факта, че секретът на мастните жлези смазва и защитава косите, препятства изпарението на влагата, но само на 15 сантиметра от дължината им, защото за повече не им достигат силите.

Преди да започнете миенето на косата, запомнете едно правило – нанасянето на шампоана трябва да става само върху самата кожа на главата, пяната ще бъде достатъчна да измие косите до края. При грижата за дългите коси много важен е балсамът. Той трябва да се разнася по цялата дължина на косата, за да се предотврати оплитането й и за да може да я овлажни добре. За да възвърнете блясъка на косата си, периодично я мийте с отвари от жълт кантарион, коприва, смес от лайка и градински чай. Оптималната пропорция е 2 супени лъжици ситно нарязани билки на половин литър вряла вода. Кипнете отново сместа и я оставете да престои не по-малко от час. След това добавете половин чаша вряла вода. Пръскайте косата си с тази настойка.

Възстановяваща маска
1 яйце, 2 супени лъжици растително масло (бадемово, рициново, кокосово, сусамено, маслиново или слънчогледово) и 1 лъжица мед. Смесете съставките и добре ги разбийте. Нанесете сместа върху косата, покрийте главата си с найлон и топла хавлиена кърпа. Останете така 10-15 минути. След това се измийте с топла вода. Косата става по-мека и обемна и по-лесно се поддава на обработка при правене на прически.
Периодичност: веднъж на 10 дни.
Като алтернатива на маската можем да ви препоръчаме гореща парна баня. Тази процедура придава на косите жизненост, сила и блясък. Загрейте каквото и да е растително масло (много добър ефект има маслото от репей), но така, че да не пари.

Втрийте го в кожата на главата и в косата, увийте главата си с влажна кърпа и стойте така два часа. След това се измийте с шампоан.

ЧУПЛИВИТЕ КОСИ са с най-уязвимата структура, отличават се с грапавина на повърхностния слой, в следствие на което по-зле от другите задържат влагата, по-лесно се изсушават и затова се нуждаят от специални грижи.

Когато избирате шампоан, внимателно проучете съдържанието му. Той трябва да съдържа екстракт от кокосово масло, масло от жожоба или сладник, извлек от цвят на метличина, бял лотос, хамамелис. Завършващ етап от грижата за такъв тип коса е нанасянето на балсам. Той прави нещо като “кръпки” върху увредените отвън косми, заглажда ги и им осигурява допълнително подхранване.
За да се избавите от прекалената сухост на косата, също трябва да я изплаквате със смес, приготвена по следния начин:4 супени лъжици листа от бреза залейте с 300 мл вряла вода и ги оставете така 2 часа, след което ги прецедете. Изплакнете корените на чистата коса и с кръгови движения на пръстите втрийте настойката в кожата на главата. Не трябва да се миете след това.
Периодичност: след всяко миене на косата в продължение на един месец.

Овлажняваща маска
Смесете добре 1 жълтък със слънчогледово масло или зехтин, мед, къна на прах, коняк – по 1 лъжичка от всяка съставка. Нанесете сместа върху чистата влажна коса, сложете си полиетиленова шапчица и увийте главата и с хавлиена кърпа. След 20 минути измийте косата.
Периодичност: веднъж на 10 дни.

Енциклопедия на заблужденията

Казват, че...

...Добрите шампоани дават блясък и сила на косата

Каква е истината? Косата е индикатор на здравето. Медиците изтъкват, че човек, който страда от някакво хронично заболяване, не може да се похвали с разкошна грива. Мнението, че косата може да се възстанови само ако се изплаква или в кожата на главата се втрива нещо, не е повече от мит. Много шампоани ни обещават "блясък и сила на здрави коси". Действието на повечето такива шампоани се основава на това, че те образуват на повърхността на космите много тънък слой. В резултат на това косите временно стават по-дебели, по-меки и блестят красиво. Но това няма отношение към тяхното здраве.

...Типът на косата не може да се промени с времето

Каква е истината? Може - за някои за съжаление, за други - за щастие. Обикновено типът на косата се променя от по-мазна към по-суха, макар че се случва и обратното. Косата става по-мазна поради стрес, който предизвиква повишена активност на мастните жлези, а по-суха - от напредването на възрастта и химическата агресия /боядисване или къдрене/.

ва ни ла, може би за теб е подходящо точно това подстригване с горещата ножица !!! [

# 126
Ами ти сама си си отговорила. Време е и за домашни. Аз бях като теб. Косата ми по мнение на фрейзъри била гъста, но косъма ми бил много тънък и ... Sick Файдата от тая гъстота. Растеше ми до под раменете, цъфтеше макар и рядко, аз бях и на кичури тогава де и така в един омагьосан кръг се въртях. Като трябва да отбележа, че тогава преси, маши и сешоари изобщо не ползвах.  Thinking

С постоянство и домашни маски нещата много се промениха. Така, че взимай се в ръце и почвай. Peace

Аз чаках да мине седмица от последното ми боядисване, за да почна новия курс с тривитаминола. Днес ще се мажа.  Mr. Green
Ще хапвам салата от червено цвекло. Twisted Evil

# 127
Искам ди ви попитам за маска с лук, как точно се прави, колко често? Гледах едно руско предаване, една мацка със страхотна коса разказваше, че е благодарение на лука. Мирише ли много, чувала съм, че дори след месеци ако се прави боядисване или къдрене примерно миризмата пак "излиза".

# 128
ТЪНКИТЕ КОСИ повече от останалите са склонни към окапване. Освен това при собственичките на тънки коси броят на фоликулите по главата са повече, съответно са повече и мастните жлези. Така се обяснява фактът, че тънките коси по-бързо стават “тежки” и прическите мигновено губят формата си.

Ето каква е причината повечето от момичетата, които пишем тук и които сме с тънки коси да сме с по- бързо омазняващи се коси. Точно онзи ден си мислех по този въпрос, но ме беше срам да попитам.  Blush  newsm78 Сега вече имам обяснение за това "чудо". Пък и моята на всичко отгоре е и чуплива.  ooooh!

Благодаря, si-si за тази информация.

raja_nikol, ефикасна е маската с лук и чесън, но малко са тези престрашили се да пробват, защото наистина миризмата се носи дъъъълго време след прилагане на маската.  Sick

# 129
  • София
мерси ви момичета, ами де това време за домашни, ееееееех, но освен събота неделя да намирам начин..... изпуснала съм това за горещата ножица,  Blush някой да ми припомни Confused

пс. мойта коса не капе повече от нормалното, явно си е индивидуално....

# 130
косъма се "затапвал" и не цъфтял... ама чакам още инфо от мис арк...

# 131
 Hug ва ни ла , всъщност маските с масла и с Тривитаминол се приготвят много лесно, за няколко минути се нанасят и после се отмива с шампоан. Не е нещо, изискващо време. Просто трябва да си предвидиш един или два часа да постоиш с нея ! Като направиш един път и ще видиш, че не отнема много време.  Peace

# 132
За горещата ножица разбрах ,че като се постригваш с нея /тя е обикновенна ножица, включена в контакт /края на косъма се "запечатва" и не позволява на косата да цъфти, да губи от ценния си състав и витамините, и имаше дами който споделяха ,че не се заплита и им ставала по-мека косата и растяла по-бързо !Но, се установи ,че тази услуга във Варна е 8лв.в Красен стил, а в София 58лв. в Мадлен и при Боби Иванов !

# 133
абе не е възможнно разликата в цената да е 50 лв при положение, че и софия и варна са големи градове.едва ли тази гореща ножица я предлагат само в един салон, така че може да се открие и на по-ниска цена.някъде четох, че вече в ПОВЕЧЕТО салони я предлагат.това че някой си е решил да сложи цена 58 лв нищо не значи...

# 134
Ако намериш сподели, аз съм много "запалена ", мисля, че и други се интересуват !

Общи условия

Активация на акаунт