Яслата 12

• 22 552
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • Плевен
И ние от днес сме с проклетите ясленски сополи. Ей тия хора как не им е неудобно да си водят децата болни, като значт,че ще разболеят и другите. Едно сутринта така кашляше,че сополите ми стигнаха д брадата от напъване. Много ме е яд . Не може детето да си носи играчката,ама с антибиотика ги взимат ooooh!

# 226
нашата педи, незнам защо, като я питал мъжо, казала, че цитросепт не бил за толкова малки деца като мира  newsm78

препоръча есберитокс Peace

дава много тежки алергични реакции понякога...дори и аз съм имала...наиситна трябва много внимателно да се дава ако с дава на малки деца
Сериозно?! Аз давам на Алекс Есберитокс, но понеже чувам много добри отзиви за Цитросепт мислех да почнем да го пием и тримата. Сега се замислям. Е, аз нямаше, естествено да почна да го давам на своя глава, щях да питам педиатърката.

# 227
  • София
Марти ще има едно седмична почивка от яслата заради хрема и влажна кашлица. Инак детето си играе, държи се чудесно, но предпочитам да си е удома.
Майка ми, която по принцип живее в Плевен, и дойде да помогне за адаптационния период. Взе да негодува, че по-добре да си го гледала здрав в Плевен, отколко болен в София. Изобщо малко е изнервена обстановката вкъщи, но се надявам скоро нещата да се поуспокоят.
Радвам се, че все пак яслата се отразява много добре на Марти. Вече се храни почти изцяло сам. Харесва му с децата и госпожите, играе си. Убедена съм, че въпреки опасността от по-често разболяване за него е по-добре в София с мама, тати и децата в яслата, отколкото в Плевен, обгрижван от 2 баби, които от добро желание по-скоро го глезят, отколкото възпитават.

# 228
green_dawn, това все едно аз съм го писала  #Crazy Дори града е същия  Shocked  Joy

А нашата ясла ще я затварят за ремонт. Представяте ли си? Посред зима се сетили.  ooooh! Това го чух от майки, днес съм на родителска среща и ще видим за колко време затварят, но аз съм убедена, че какъвто и срок да кажат, няма да го спазят и до пролетта ще се чудя какво да правя детето  #2gunfire Тъкмо тръгнах на работа, взех си седмица за да се адаптира, а сега и това  Tired Ами " "по-дяволите"  smile3515 smile3511

# 229
  • Бургас
villiana за Цитросепта:

"Цитросепт е безвреден, може да се използва за неограничен период от време, подходящ за възрастни, деца, бременни, кърмачки; около 0.01% от хората са алергични към цитрусовите плодове, но обикновено това е предварително известно."

От тук http://www.citroseptbg.com/prilojenie.html, но каквото и да решиш, наистина се консултирай първо с лекарката ви.
Велизар няма никакви проблеми с приема му  Peace

# 230
  • София
Мили мами, чета ви от самото начало, та да споделя и аз. Моята госпожица ходи 2 дена на ясла и на третия направи отит. Темпераура нямаше, но веднага й изписаха антибиотик и казаха, че задължително трябва да го пие.(тя до сега - 2г. и 9 м. е пила веднъж на 11м.). Освен това лекарката беше категорична, че 1 месец трябва да си стои вкъщи, за да не се провокира пак от ясленските сополи и да стане хроничен. Другата седмица вече изтича този прословут месец и трябва да я пусна пак, но... Като отидох да говоря трябват ли някакви изследвания заради дългия престой вкъщи - всички деца, които ги доведоха на ясла бяха с ужасни зелени сополи и кашляха яко. Попитах сестрата и тя ми отговори, че всички са така, но са прегледани от личните си лекари и са донесли бележки, че са здрави? Започвам да се чудя дали си заслужава да я водя за по два-три дена и един месец да се глада вкъщи - наясно сте как се организира гледане вкъщи при работещи родители и без баби и дядовци. А относно засилващите средства - купих й зелена енергия и коластра, но не ще и не ще да ги пие, така, че не мога да споделя дали има ефект от тях.

# 231
villiana за Цитросепта:

"Цитросепт е безвреден, може да се използва за неограничен период от време, подходящ за възрастни, деца, бременни, кърмачки; около 0.01% от хората са алергични към цитрусовите плодове, но обикновено това е предварително известно."

От тук http://www.citroseptbg.com/prilojenie.html, но каквото и да решиш, наистина се консултирай първо с лекарката ви.
Велизар няма никакви проблеми с приема му  Peace

bouquet Благодаря.

# 232
  • софия
Привет на всички Hug

и ние официално влязохме във вашия отбор. Рая днес беше за първи ден на ясла...ДЯ №23 `Ралица` в София..
държала се е много добре и е помагала на госпожата Laughing силно се надявам да продължава така и занапред

пожелаваме на всички болни бързо оздравяване Hug

# 233
  • sf
ох, много е кофти това със сополите. И мойто кашля и ги влачи. Водих го на доктор- здрав е, от сополите са от зъбите , а кашлицата е от сополите и н било проблем да го водя на ясла. а , сега ,де - как да го обясня на сърдещите се майки?

# 234
Ами, то точно по този начин се образува "омагьосан кръг". За мен дете, което е със сополи и кашлица, не е здраво, независимо, че няма температура. Когато баткото ходеше на градина, на вратата посрещаше медицинската сестра и директно връщаше кашлящи и сополиви деца, без значение каква бележка носят. Имаше и недоволни родители, но мен лично много ми харесваше този метод, тъй като бях спокойна за детето, че няма да лепне нещо там. Не бих завела детето си кашлящо или сополиво; не само че подлагам на риск здрави дечица, но и аз самата не бих се чувствала спокойно  Peace

# 235
  • sf
а ако е алергия? аз до пубертета се късах от алергична кашлица към домашен прах, препарати и какво ли още не.

# 236
  • Плевен
ох, много е кофти това със сополите. И мойто кашля и ги влачи. Водих го на доктор- здрав е, от сополите са от зъбите , а кашлицата е от сополите и н било проблем да го водя на ясла. а , сега ,де - как да го обясня на сърдещите се майки?
Не виждам как би обяснила на някоя като мен, която е завела здравото си дете в яслата и след една седмица вече има сополи благодарение на друго "здраво" дете. Сополи и кашлица никак не ми се вписват в здравия вид на дете. А дъщеря ми за почти 2 години е имала само веднъж сополи за 3 дни. Ясно е откъде ги е "хванала" сега .

# 237
  • sf
ами според мен е относително. Голямата ми дъщеря правеше ангини без никакви симптоми и външен човек въобще не можеше да разбере,че е болна.
И мен ме е дразнело да я взимам разболяна, но това че някое дете има сополи за мен не  значи ,че е болно. ЛМ

# 238
  • София
а ако е алергия? аз до пубертета се късах от алергична кашлица към домашен прах, препарати и какво ли още не.

А-ха, дъщеря ми от края на април до средата на юли е със запушен нос, кихане и сълзящи очи-има си и документ за алергията. Разбирам, че ви е притеснено за децата, но ще мине и това-ще се адаптират, ще боледуват все по-малко, просто трябва време. И моя малкия е с гнойна ангина от вчера-кой да обвинявам, като всяко второ дете е болно, вкл. и такива, които не ходят на градина и ясла.

# 239
Мда и ние от здравите сополиви деца в яслата си влачехме 17дена сополи и си седяхме в къщи с кашлицата.Спрях го и си го гледах.Слава богу ги спряхме и понеделник пак ще го пускам ,но предполагам че след два дни пак ще подсмърча  Confused

Аз говоря за зелени сополки обаче ,вижда се кое е алергия кое не е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт