Цьолиакия - тема 2

• 47 373
  • 466
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Относно млеката на Данон със сигурна,че имат нишесте. Аз лично в момента си купувам прясно мляко и го подквасвам. Преди купувах мляко  от най-евтиното то беше като айрянче просто си личеше,че не съдържа  добавки.Лек и успешен ден!

# 91
Здравей. Anti-tTG го правихме на ул. Солунска 36  лаб."Медлика". Цената беше 25 лв. Всъщност там ни взеха венозна кръв, която след това под формата на серум се носи в "Св.Иван Рилски".Фактурата за платеното изследване ми е от тази болница. Останали две изследвания ни ги направи д-р Панталеева в  СБАЛДБ ул."Иван Гешов 11". Бързият тест е безплатен, а за  ЕМА  платихме 50лв.
[b]Кръвни тестове за диагностика на целиакия [/b]
Някои кръвни тестове могат  да потвърдят съмнението за цьолиакия. Основен сред тях е  високонадеждният и автоматизиран тест за откриване на анти- трансглутаминазни антитела (анти TG), които са от класа на IgA. Еднакво ефективен, въпреки че не е така щироко прилаган,е тестът за изследване на анти-ендомизиумни антитела (EMA).При деца под 3 години особено надеждни са тестовете за изследване на антиглиадинови анти-тела (AGA) от класовете IgA и IgG.Изолирани промени в AGA-IgG по принцип не са диагностични
с изключение на случаите при деца с недостатъчност на серумните IgA.

# 92
Незнам в кои други градове може да се направи бързия тест. Ако не се лъжа Svetman e от Варна и може да Ви насочи .
Това изследване gluten (f79) не ми е познато.

# 93
Бързите тестове са дарение за България от *Шеер*.Има ги само в София,Варна,Плевен и Пловдив.За повече инфо ми пишете.Той показва на 90%.Само в София при др.Панталеева се доказва на 100% целиакия с теста ЕМА.Само тя за цяла БГ работи този тест.Цената е 50лв.Във Варна немогат да докажат целиакията и затова пишат целиако подобен синдром.Казват ви да минете на диета и толкова.Не може да се мине на ТЕЛК и да се ползват малкото облаги които се полагат.Затова директно в София трябва да се ходи за да няма излишно травмиране на детето, ходене по мъките и напрежението докато поставят диагнозата.
Лек и успешен ден с много усмивки!

# 94
Моляви послушайте bisi
.Само в София при др.Панталеева се доказва на 100% целиакия с теста ЕМА.Само тя за цяла БГ работи този тест.Цената е 50лв.Във Варна немогат да докажат целиакията и затова пишат целиако подобен синдром.Казват ви да минете на диета и толкова.Не може да се мине на ТЕЛК и да се ползват малкото облаги които се полагат.Затова директно в София трябва да се ходи за да няма излишно травмиране на детето, ходене по мъките и напрежението докато поставят диагнозата.
Лек и успешен ден с много усмивки!
Ако на мен в началото ми беше казал да отида при нея преди да почнем диетата щях да го направя. Не си мислете че като отидете в друга лаборатория, в друг град, при друг доктор ще ви излезе по ефтино.Аз хвърлих толкова много пари и накрая какво -нищо. Всеки се прави на голям специалист smile3514  #2gunfireима една приказка-/като се знам какъв инженер съм ме е страх да отида на лекар/
Извинявам се ако съм засегнала някой, но истината е това.

А това са изследванията на Калоян които изпратиха до германия преди да започнем диетата
IgE-RAST gluten/gliadin        negative<0.35        AU/ml
IgG-RAST gluten/gliadin        highli pozitive 5.7    ug/ml
няма референтни стойности за това не мога да ги разбера,ако някой може,моля да ми помогне.
Приятен ден!

# 95
Забравих да кажа за млякото. В диетичните магазини продават пробиотична закваска за българско кисело мляко/ако не давате краве мляко аз го заквасвам със соево/
ако не можете да го намерите;
Дафлорн МЛМ5 ООД
Бизнес Център "Сердика"
тел.02/9204385
http//www.mim.daflorn.com

# 96
gerganavd
къде и на каква цена в софия сте правили "anti-tTG", "бърз тест" и "ЕМА", имат ли и други имена тези тестове под които да ги търся.
 Особено ме обърква названието ЕМА - защото така на места наричат антинуклеарни антитела или ANA профил което е съвсем друга посока - ревматология.
 Този тест на цибалаб "gluten (f79)" някои знае ли с кои от горните тестове се припокрива.

ЕМА значи ендомизиумни антитела

# 97
rozi коко му правиха изследвания преди една седмица и хемуглобина му беше 122 тези изследвания бяха общи кондова ми каза че са ок само левкоцитите са малко покачени в варна като ходихме ни изписаха линекс и креон щте влизаме в болницата след 1 седмица в варна и щти видим там кво щте ни кажат Whistling

Ако ще влизате в болница идете направо в София. Във Варна е ужасно, ама наистина ужасно. Само ще измъчите детето и накрая пак няма да имате окончателна диагноза. Ние направихме тази грешка и ни разказаха играта във Варна. Просто няма такова отношение и некадърност. Имало е дни, в които по 3 пъти на ден й взимаха кръв от вената. Детето беше станало на решето. Само защото единият лекар се сетил за едно изследване, другият се сетил, че трябва да се направи друго и така. Хигиената на сестрите е ужасна.

Мотаха ме месеци наред с резултата от друго изследване, накрая ме излъгаха, че всичко било наред. Добре че пратих човек директно в отделението да иска изследването. Оказа се, че от лабораторията въобще не са го качили горе. А Георгиева ме излъга по телефона, че резултата е добър. Взехме изследването от лабораторията и се оказа, че единият имунопоказател е под нормата и това въобще не е толкова добре. Натъпкаха ни с петнайсетина различни лекарства, без да знаят какво правят. Като ни изписваше Георгиева ни предписа пак една дузина сиропи за алергия (без да имаме такава) и други. В София доц. Желев се изуми какви са тези глупости, които са ни предписали и кому са нужни.

@
Да ви се оплача днес звънях в София за резултата от ЕМА-та. Оказа се, че имаме и положителни, и отрицателни антитела. СЛед две седмици Пантелеева ще го работи пак с по-голямо разреждане, за да определи окончателно диагнозата.
А аз толкова се надявах да е отрицателен Cry Много гадно ми стана Confused

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 15:32 от В_и_В_и

# 98
Виви не губи надежда.

# 99
Да ви кажа накратко това което знам за Зорница,въпреки че тя би трябвало да го направи.Отива при др.Кондова,която аз похвалих няколко пъти,по съвсем друга причина.Но докторката видяла голямото коремче на детето и я питала това-онова,и се усъмнила за цьолиакия.Др.Кондова и казала  да отива в София.Зорница слиза при педиатъра,и той, както на нас, предполагам е казал да отиде при Георгиева във Варна,при положение ,че аз му казах че нищо не правят там,трябва направо в София(там има далавера нещо-той и праща пациенти,а като отидеш,тя пък го хвали,голям специалист бил).И понеже на Зорница и идва като гръм от ясно небе всичко това,е объркана и не знае какво да предприеме.И понеже не е наясно със сериозността на положението,тя иска да отиде първо във Варна,както направихме и ние.Извинявай,Зоре,че пиша от твое име,или ако нещо съм объркала,поправи ме.Направо сърцето ми се къса като чета как дупчели децата по 3 пъти на ден,като знам Макси как плаче...,пък и то си боли!Защо е нужно да се прави така,никои не го боли за нашите деца!

# 100
В_и_В_и, как така и положителни, и отрицателни? Като тези дето сте пратили в Германия ли?
На нас ни казаха само че теста ЕМА е положителен на едно листченце, референтни стойности д-р Панталеева не даде, та не мога да помогна.
Гледах изследванията в Цибалаб, дали пък не са в норма от нещо друго, по-леко? Стискаме палци всичко да е наред. Всъщност карали ли сте варицела? Пише че при прекарана варицела, IgG e завишен.

# 101
Не знам и аз какво точно означава и положителни, и отрицателни антитела. Доколкото успях да разбера тестът, който е направила, не може да отхвърли , че имаме цьолиакия. Каза, че трябва да направи по-голямо разреждане на реактива, за да види какви антитела преобладават или нещо такова.

# 102
M_Nik тези от Германия са на Калоян.Лаборатория Бодимед ги изпраща,защото там ги работят.

# 103
d.i.a.n.a , как точно се казва изследването, което сте пратили в Германия?

# 104
рози благодаря ти много че си говорила от мое име ама нямаше нужда оценявам това за което ти благодаря предварително незнам  вече какво да мисля  и къде да ходя Whistling

Общи условия

Активация на акаунт