Баба Марта каза, че другата година МАРТенчета много пак ще има

• 12 246
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
  • София
 red_girl8602 , страхотна ти е дъщеричката!  Hug Да ви е жива и здрава!   bouquet И ми е почти адашка  Simple Smile
Елг, и вашите снимки са много хубави!  Hug
зелено човече, ОК за среща другата седмица  Peace
babyface, честито момченце!  Simple Smile
Tony_st , то и аз не усещам още здрави ритници, има време  Simple Smile Hug

# 256
  • Варна
Ето, копирам и аз разказа си от Смешно ли е раждането:

"Даааааааа, при мен се получи особено забавно. Приеха ме ден след термина за предизвикване на раждането, че плацентата беше много стара вече. Сантиметър разкритие и никакви признаци за започващо раждане. В 21:30ч ми сложиха таблетка "нещо си", а това "нещо си" се оказа доста добро, та в 0:30ч вече контракциите бяха на 1-2мин, но много кратички и слаби. Започна се, връщане назад няма... Дойде лекарката ми да провери - 1,5см, слаба работа... Каза, че ще ми сложи още едно хапче в 5:30ч сутринта и може би ще родя до обяд на следващия ден. Олеле, дълга работа. Все пак бях щастлива, че бебчето ми ще се появи на датата, която си бях харесала. Оставиха ме да спя. Добре, обаче те контракцииките малко по малко се засилваха, а аз стоя и си засичам, нямам търпение да стане 5:30ч, че да видим накъде отива работата. И през цялото време си мислех - то сега добре, търпи се, ама какво ли ще става след като ми сложат и другото хапче... ще си измоля една упойчица май. И продължавам да си засичам контракциите - силнички, но все така кратки (незнайно защо бях решила, че трябва да са по-дълги, а при мен траеха не повече от 30сек). И през цялото време си измислях "забавления" - да погледам през прозореца, да се разходя в коридора, да посетя едното място (това последното е особено забавно)... Ами какво да ви кажа, чакам си да стане 5:30ч и екшънът да започне. Така и не го дочаках това 5:30... Към 4:30ч вече реших да се обадя на акушерката да видим какво става, че те много зачестиха тези ми ти контракции. Тя буквално долетя и хайде в приемната да видим какво става. Лекарката беше вече там, бръкна ме и олалааа - "тя готова". Ами сега?! - хайде клизмата, таман съм се разкекерчила вече на магарето (не ми я направиха по-рано, че мислеха, че има мноооого време). Показаха ми тоалетната, душа, казаха ми, че мога да се поизмия след това, ама да държа максимално дълго, че да се изчистя максимално добре. И аз слушам и изпълнявам. Държа си, държа си, държа си и аха да се засиля към тоалетната и упс... изтекоха ми водите, че като почна и да ме напъва, ахаа да го изтърся бебчето в тоалетната. Не мога да сваря да викам, ама викам лекарката, че само нейното име знам. Акушерката долетя и аз обяснявам какво става, ама съм по голо "д" (че гащите ми на леглото в приемната, а нощницата я съблякох, че нали ще се поизмия "след това".) и така съм се гепила за мивката, че трудно можеше някой да ме откачи от там. И бързам да обяснявам, че не съм свършила работата, за която влязох в тоалетната. Да ама се оказа, че няма време да чакаме и хайде набегом (пак подчертавам - по голо "д") към родилна зала (10тина метра от врата до врата, добре, че беше много рано сутринта и нямаше никой по коридорите) и хоп на магарето. Не знам дали минаха и 10мин, няколко напъна и хоп - малкото ми човече се появи на бял свят. Все се чудех по време на бремеността дали ще имам достатъчно кураж да родя нормално, даже не съм мислила, че ще устискам без упойка (въпреки, че държа на болка), а то докато се усетя и хоп, вече гушках малкото си момченце. Чаааак тогава ме хвана онази ми ти клизма - някъде между раждането на бебето и излизането на плацентата. Срам не срам... То една приятелка както каза - едно дете да родиш, после нямаш срам от нищо и от никой. Звъня на таткото, той не може да повярва, че нали го чакахме "човека" чак по обяд, той долетя, пуснаха го да ни види (в родилна зала си стояхме, нямаше други засилили се да раждат след мен), изгониха го преди да е дошла новата смяна, че такива посещения хич не са разрешени, започнаха да щъкат нови лица нагоре надолу и по едно време познайте какво - едната санитарка събрала гащите и нощницата ми, носи ги и ми вика "тези ваши ли са?". Че като се сетих за фиаското, че като ме напуши на смях...
Откарах си някъде два часа и половина на магарето, бяха ми донесли телефона та прозвъних целия свят (в 6:30ч сутринта, но никой не ме нахока). Лежах си кръстосала по турски краката, за което акушерката все ми се чудеше като идваше да наднича памперса. Дойде време да ме настанят в стая, а без да искам се вредих с вип (раждах в МД Варна). Идва една акушерка и ме пита - можете ли станете. Ами че как да не мога. Нахлузих си набързо нощницата, хванах здраво памперса да не се изхлузи по коридорите и да лъсна пак, че този път вече имаше доста движение. Акушерката ми взе багажа от стаята, където бях настанена предната вечер, заведе ме до новата стая и след половин час някъде ми донесоха и бебчето.
Не знам дали ще ви разсмея с разказа си, дали ще ви успокоя и вдъхна кураж, но знам едно - вътрешната нагласа е изключително важна. Не казвам, че не боли и не казвам, че става бързо. Просто казвам, че раждането ще мине по един или друг начин, по-добре се настройте позитивно и давайте смело напред."

Само допълвам, че изобщо не ми беше студено след като родих, даже климатикът духаше точно върху мен и постоянно ме питаха дали не ми е студено. Не са ме рязали или шили. Но пък хемороидите от напъването не са шега работа, една седмица едва си сядах на д-то.

# 257
добро утро мамчета Hug
да ви се похваля- мъжлето стана в 8, отиде за мляко и сега прави палачинки. Златен ми е Rolling Eyes
Аз и тази среща ще пропусна (Люлинската), на 24 заминаваме за Велинград.
Благодаря ви пак за милите дум за снимките. Белла я чакам с нетърпение да я видя. red_girl8602- много е сладка  bouquet
от мен- лек и усмихнат ден Hug

# 258
Добро Утро!
Лек и спокоен ден!  Heart Eyes

# 259
Добро утро от мен на всички! Тук времето е ужасно и съм на работа. А как ми се иска да се прибера и да се опъна пред телевизора.
Elg   направо са страхотни снимките  Heart Eyes  bouquet  bouquet и тези есенни листа една романтикаааааааааааааа !
Слънце,    bouquet радвам се, че се върна отново при нас и повече никакви болници, че са направо ужасни и толкова подтискащи.

И понеже на мен не ми остава време все да кача снимки в нашия си албум, ето ви линк към моите снимки от сватбата, от 20.10.2007г., в понеделник ставаме на година:
http://album.svatbata.bg/kynchevi

# 260
Привет  bouquet

Отдаван не съм писала, но е излишно да казвам, че чета редовно.
Включвам се за темата за пазаруването. Тъй като се притеснявам, че ще ни дойде нанагорно финансово да купуваме всичко наведнъж накрая, с мъжа ми решихме да започнем от следващия месец да купуваме по-дребните неща - бодита, ританки.
За финал ще оставим кошарката и количката. Пък и нали в началото на годината излизат новите модели.

Хубав уикенд ви желая

# 261
Леле докато прочета всичко и то станала 14 стр.
Честито на всички които имат сини и розови новини. Болните да оздравяват, а всички други да не се разболяват. И аз няколко дни подсмърчах и ходих със запушен нос ама ми се размина сериозното разболяване.
Аз последните три дни ходих на работа макар че съм в болнични, но се налагаше... Работните дни минаха добре и се надявам другият месец като махнем гипса на Радина аз да съм ОК и да се върна на работа.
Сега да попитам варненските майки които са ходили при доктор Давидков - аз в понеделник ще пътувам до Варна, записала съм си час при него и след подробният разговор с него забравих да питам цената на прегледа...Голям съм заплес... Не че има особено значение ама де не се окажа неподготвена.
Чета, че за раждането си говорите - за себе си и за всичките ви пожелавам да имате като моето първо раждане - мина нормално, без упойки, без разрязване и без никакви шевове... Просто мечта, а влязох в болницата без никакво разкритие и никакви болки към 16,00 ч. с изтекли води... Приеха ме и ми поставиха хапче за разкритие в 17,00 ч. и по думите на лекаря ако има раждане до сутринта ще е добре... Шашнах се ... но всички се оказа "Цветя и рози", много бързо започнах да получавам разкритие и контракции и в 22,00 ч. Радина изплака... Беше невероятен момент.. Беше 3,550 гр. и 51 см.. т.е. нормално голяма... Доктора беше изумен - очакванията му били други.....
А сега за покупките - аз нищо не съм купила бебешко... Доста неща имаме от каката - за леглото ще купим само нов матрак. Дрешки ще купя по-късно и то само за изписването и няколко бодита и бельо, козметика.
Хайде лек ден от мен и си почивайте повече.

# 262
Момичета по колко килограма е нормално да сме качеле до сега?гледах различни таблици но все ми изглеждат нереални.Стискам палци на бъдещите мамми с контракции всичко да бъде наред   bouquet

# 263
Симеонка,

това намерих аз : http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

Според него аз съм в нормата. От началото до сега съм качила 6 килограма! Според леля ми,която е лекар са много,трябвало да са 4 максимум,но според лекарката ми,която ме следи са си супер! Със сина ми качих за цялата бременност 14 кг.,лошото е че не си ги върнах след раждането всичките и сега почвам от повече,но...живи и здрави като се родят пък ще сваляме! Grinning

# 264
Здравейте и от мен!
Сега, първо добрата новина- Fever, моля да ми сложиш едно  stork-girl !!! Ще си имаме госпожица!!! Всичко е наред с бебка, отговаря си точно на 20 г.с. и 4 дни. Трудно я видя, зщото първо, че спинкаше, а и беше с дупето надолу и...кръстосани крака Laughing Викам на док., че щом си е кръстосала краката, значи е мома  Laughing. Трябваше първо да я събуди, тя недоволно ме подритна няколко пъти и се издаде  Laughing. Таткото и той е много щастлив, че искаше още една госпожица.
Сега, лошата новина, както и предполагах вчера, болките са си контракции Sad За сега само лежане, една седмица болничен, но..ако до понеделник не се поуспокои положението, ще се наложи да полежа и в Тина Киркова.. Sad силно се надявам да не се наложи, но, в крайна сметка, както прецени док., бебка е най-важна.
Зелено човече, аз също вече съм на Диаспорал и Но-шпа, но и двете са 3 пъти на ден и ще си ги пия до края, независимо как съм. Извинявай, явно съм пропуснала - какви са т точно твоите оплаквания?
Хайде, за сега приключвам, че трябва да лягам, следобяд ще се включа пак.
Лек и успешен ден на всички и си почивайте!   bouquet

# 265
  • София
Привет!
mama_bebcho , мерси за линкчето!  Peace По него и аз съм все още в нормата  Crazy , но като теб не успях да сваля всичко от преди раждането на сина ми, дори с него бях забременяла на повече от желаните ми кг  ooooh! Ама, живот и здраве, като родим, нали дружно се прехвърляме в Дюканската тема  Laughing bowuu  Wink
Ivema и  ivelina , като ви чете човек, да му се прииска да роди нормално  Hug  Laughing , ама не става при мен.  Rolling Eyes
 poli24 , и вие сте много хубави!  Hug
Никита, честита ти госпожица!  Hug За контракциите - дано отминат и без б-ца!  Praynig Но и да се наложи, привилно си писала - бебето е най-важно! То нали сега е времето на подготвителните Бракстън-Хикс ли бяха  newsm78 Или твоите не са такива.  Rolling Eyes Нали уж е нормално да имаме.

# 266
  • Sofia
Привет! ... Никита, честита ти госпожица!  Hug  За контракциите - дано отминат и без б-ца!  Praynig  Но и да се наложи, привилно си писала - бебето е най-важно! То нали сега е времето на подготвителните Бракстън-Хикс ли бяха  newsm78  Или твоите не са такива.  Rolling Eyes Нали уж е нормално да имаме.

Никита, присъединявам се към горните пожелания!  Heart Eyes  Hug   bouquet  Желая ти още днес да ти минат контракциите, а утре да си екстра!  Praynig  Каката зарадва ли се на розовата новина?  Flutter

Относно контракциите - истината е, че далеч НЕвинаги са опасни  Peace ... Просто има по-чувствителни матки, склонни да контрахират  Embarassed ... Не е приятно усещането, но в повечето случаи няма нищо страшно и накрая се ражда едно хубаво, здраво и мило бебенце  Grinning

А подготвителните контракции не бяха ли тези, появяващи се чак в 7-ия - 8-ия месец  newsm78

# 267
Здравейте!
Ние сме в ремонт  ooooh! и за съжаление мнооого рядко успявам да седна на компа и май доста съм пропуснала.
Вече знаем, че ще си имаме госпожица (аз тайничко се надявах да е момче  Blush ). На прегледа доки каза, че размерите на главата са "заковали". Развива се като по учебник. Много ме зарадва!
Аз да си призная май още не съм усетила моята госпожица. Как мислите нормално ли е  Rolling Eyes ?
Вие как се справяте с киселините  Sick ?

Ще помоля да ме запишете за 23.03.2009г. с  stork-girl  .
Предварително благодаря   bouquet

# 268
  • под кривата круша
Хи-хи-хи, вчера беше ден на сините, днес на розовите новини Simple Smile Честито на всички  bouquet
Juff-ка, официално честито за  married и  stork-boy. Дълъг и щастлив семеен живот и жив и здрав мартенски сладур догодина  bouquet
*Nikita*, дано Диаспорал-а помогне и ти се размине болницата.
mama_bebcho, аз досега съм качила малко повече от 4. Казвам малко, защото ги следя откакто ходя на ЖК, т.е. кр. на 3-ти месец, а сигурно и отпреди това съм дръпнала. Горе-долу по 1 кг. на 15 дни. Оле-е-е-е, както ги смятам... Crazy
ivelina, приготви между 100 и 150 лв. Всъщност, fever има най-актуално инфо оттам.
Отивам на разходка, хубав ден на всички.

# 269
  • София
100-150лв на преглед?  Shocked newsm78 Множко ми се виждат. Аз за ФМ във Фемина, при Димитрова дадох 60лв  Rolling Eyes То вярно, че като гледам какви снимки дава всеки път на fever, явно му е добра апаратурата, ама... все пак...  Rolling Eyes
vihrogonche , аз имах подготвителни преди от 6-7ми месец, но не бяха болезнени, а просто ми се втвърдяваше корема за кратко.
Incognito, честита ти девойка!  Hug При мен пък беше обратното - тайно се надявах на жена, пък то - пак мъж расте в мен  Simple Smile Ама да ми е жив и здрав!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт