В парка, яслата, градинката, играе си Май-чето с дружинката!

• 10 384
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
това суметролина го пи и мира предния път и й помогна, но не й минаха съвсем сополчетата, след още 5 дни на ясла, вдигна т, ушетата и АБ Rolling Eyes

момичета, не спорете бе, просто всеки си изказва мнение - колкото да докажем, че хора различни Wink

тини, и при мен се случва понякога, особено ако се изнервя и викна, става страшно Confused  това, което работи е да се абстрахираш от шума от плача и тъжното ти от плача и да направиш суепр различна ситуация със супер зареден оптимистичен глас да й обясниш каква... примерно 'а,сетих сеее,сега ще те облека и ще излезем на тераската' Crazy между другото ситуацията е ултра мега утежнена от факта, че се случва ве4ер, когато й се спи, тогава направо си плачат от туй, че не спят и незнаят как да се успокоят Rolling Eyes

# 136
Да се включа лекичко с кратък разказ какво измисли последно моята маймунка Simple Smile Играе си с нещо и небрежно го пъха в устата си. Аз казвам 'Не лапай играчката' и тя веднага с невинен поглед казва 'Миши' и поднася с маниер съответното нещо към носа си  Mr. Green Диваненце.. миришела го била... просто не мога да повярвам как мъничката й главица вече измисля хитрости Simple Smile

Иначе миналата седмица изкарахме онзи отвратителен вирус с разстройство и повръщане, в резултат на който моето и без това много едро дете (около 10 кг) съвсем окльощавя... но от 2 дни поне вече се храни.

А за желанията на децата и до колко трябва да им се 'угажда', мнения много.. въпрос на преценка на майката. Да са живи и здрави, пък инатчета или не.. наши са си, ще си ги гледаме и ще им се радваме Simple Smile А и те се променят с всяка минута... аааайде стига съм писала, че трябва и да се работи.
Heart Eyes

# 137
с Лора имах доста въпроси за това как, правилно ли постъпвам. изчетох сума ти нещо. рецепта няма, всяко дете е различно
но...на малкия изобщо не му давам да се тръшка така или поне се опитвам. най често го прави с писъци и пищи докато не получи своето. най-интересното е, че същия тембър писъци издава и при голяма радост  newsm78
ама това с обикалянето на колато посред нощ, просто не го разбирам  #Crazy много ми помага когато е пръвъзбуден измиването на очи или лице. успокоява го.

ох да се стягам, че тръгвам по мероприятия - балет, английски, плуване...дребния ще го разнасям като прани гащи цял ден  Rolling Eyes

# 138
  • Бургас
ама това с обикалянето на колато посред нощ, просто не го разбирам  #Crazy много ми помага когато е пръвъзбуден измиването на очи или лице. успокоява го.
Е, и аз не съм стигнала по пътя на някакви логически заключения до идеята да обикалям с колата града, а и не искам повече да го правя. Просто друго не помогна, а поне 5 пъти михме очите - ефект никакъв
Просто споделих и поисках съвет...

# 139
tini7, аз бих я оставила самичка да поплаче, 5 мин. После няма да иска никой друг освен теб и ще заспи. Аз не приспивам, освен в извънредни ситуации. Децата ми заспиват сами.

# 140
  • Бургас
Децата ми заспиват сами.
Ти си щастливка Julie  Laughing

# 141
ааа това не е ясно дали след 5 мин рев ще има ефект ... аз имам 'богат' опит в приспиването и сме пробвали какво ли не, включително и рев. но след един такъв рев като скочи младежа през решетката се отказах да го уча да си заспива сам и други подобни, свързани със заспиването ... осъзнах, че като му дойде момента, ще стане лесно и без такива мъки ... нещо като ученето на гърне, когато тогава. а приспиването на превъзбудено, едва гледащо и в същото време искащо да играе с незнайно какво дете е голям кошмар, така че тини разбирам те защо сте предприели чак такава стъпка, за да я приспите.

а относно лигавенето изобщо не са ми ясни нещата, действам според ситуацията, но времето ще покаже дали се справяме. но определено на моменти усещам, че е малко лигав, но бабите и баща му понякога не се усещат как го лигавят. та на тях не се замислям да правя забележки.
а като видя тийнейджъри с поведение, което не ми допада, направо се плаша.

птица Hug, и аз съм сигурна, че дечицата ще те разберат. и определено е по-добре да живеят само с майка си, отколкото в един момент да осъзнаят, че  в семейството нещо му куца, това според мен би било по-болезнено.

аз реших да си потърся помощница поне почасово, когато иван не е на ясла да ми помага. много ми натежа в последно време и едва ли ще се справя сама, бабите немогат да помагат. на обяд уж си лягам с иван, но след 15 мин разходка и вече съм  Tired а за вършене на друга работа хич и немога да си помисля.   

# 142
моите заспиват сами, но с мен наоколо - обикновено сядам до леглото на петра, а докато камен заспи пък подреждам стаята и шъткам. тази ситуация ми допада. понякога ми става мъчно като се усетя колко бързо растат. ето ти на - петра преди годиан заспиваше на ръца и гушната в мен в люлеещи се стол. тогава много се дразнех и исках да я отуча. ей на, че сега не исак дори за 5 минутида се гушне в мен, ками ли да се полюлеем заедно. за къде ли се бях разбързала...  Rolling Eyes
за разрешени и не неща - обикновено давам всичко, кето децата искат, стига да не е опасно за тях или за другите. не виджам причина да забранявам нещо, само защото аз не бих го направила. конкретно за обувките - ако има чифт, който детето иска и подхожда на времето навън - да обува кой каквото си иска. понякога петра излиза облечена като циркаджйика - не ми харесва, но тя така иска. е щом така иска не виждам причина да налагам моето си мнение. камен обикновено оставям да се потръшка за земята и след известно време той сам си се успокоява. говоря за ситуация, в която съм му забранила да излиза на улицата, защото има коли, а той пък иска. например де. ми да реве - все ми е тая - нали е жив. няма да го остая да безобразничи, застрашавайки себе си, я. но ако е просто въпрос на различни мнения за нещо безобидно - да правят каквото си искат. няма да забравя какво впечатление ми направиха хората в амстердам /преди да имам деца/ и мадрид /след като вече имах/ - децата се търкаляха по земята, седяха, играеха си с камъните по улицата, а майките им си говореха нещо кротко и спокойно; в един парк пък имаше импровизирам куклен театър,а дечицата бяха насядали директно по земята. е сетете се в Бг истеричните майки и баби как биха крещяли "ставай, че ще изстинеш/ще си изцапаш дрехите/не си слагай камъни в джоба" и т.н.мисля че още тогава - някъде 5 години назад във времето, реших, че ще разрешавам всичко, за което не виждам причина да бъде забранено. ох, почвам да се повтарям. бе да са здрави децата - кво ви пука другото. нали са здравички, нали ги има - дреме ли муна човек дали е с червени обувки или зелени или друго подобно.

данче - разбирам те. аз се предадох за гледачка когато бях в края на 6-я месец и тотално изнемогвах - петра /тогава на 1г.3 м./ си беше у дома, не ходеше на ясла, аз бях зарината с поръчки и просто не издържах физически. нина супер много ми помогна. мисля, че гледачката, ако е свяствна, е доброто решение  Peace

бай дъ уей - аз съм в силно неразположение на духа. много съм тъжна и подтисната. не знам как успях да се навя в подобно сълзливо състояние. дано бързо се стабилизирам, е идва РД пипин и е редно да съм въодушевена и щастлива,а  не нещастна и ревлива Tired

# 143
а това за предпочитанието към дрехи/обувки, ами всяка уважаваща себе си госпожица, колкото и да е малка, си го носи в себе си ... аз бих се съобразила с желанието ... той и иван онзи ден си извади един панталон да му обувам, ами обух му го, какво лошо Simple Smile
аз също давам всичко стига да не е опасно, а навън се тръшка като му взема нещо не за ядене, което се опитва да яде, в такъв случай няма как да стане на неговото.

майче, ще ти дойде хубавото настроение Hug ... май има нещо като есенна депресия във въздуха 

# 144
семира пак си разби главата,този пьт и повьрна  Tired баси детето имам,нали момите трябва да са по-кротки...

майче,за пореден пьт сьм сьгласна с теб,допада ми начина по който се изразяваш пишейки.аз не сьм добра в това,мисьлта ми минава бьрзо,често забравям какво сьм седнала да пиша  Wink

родителите ми подариха на семира кухня с печка,пералня,котлони,мивка....абе готина играчка,отивам да я сглобявам.

# 145
  • България
Тини  Мая често ми спряга подобни тържества, когато й се спи  Grinning Никога не съм я оставяла да реве. Винаги както казва ниночка се опитвам да измисля нещо различно .
Заспива гушната в мен , много ми е сладко  Heart Eyes
Днес докато минавахме по една улица в ремонт ми каза : "Чиче паи бокук " демек чичото прави боклук там  Simple Smile
Майче  Hug Сташно ми хареса това което си написала и ми стана тъжно , че си в депресивно състояние. Дано бързо да отмине   Hug
Ох, Мая кашля , по-скоро се дави докато спи. Вчера я водих на лекар уж нищо й нямало. Гърдите и гърлото са чисти, давела се от секрет.От зъбите било  Rolling Eyes Изписа ми витамин Ц, Стодал и  Виброцил.  Засега дадох само вит. Ц, но май ще рябва да купя и другите . Какво ще ме посъветвате?

# 146
аз съм много изпълнителна, имам доверие на доки и като каже нещо действам
а тези 3те са ми почти задължителни при ежемесечните сополи от зъби ... стодала го давах на морето по моя преценка като се разкашля пак от зъбни сополи.

# 147
Здравейте  Hug,
Майче  Дано ти мине бързо депресииката  Heart Eyes,найстина може и от врето да е Hug
Теди и тя си заспива сама почти вънаги,на обед с водичка в леглото и я оставям-разбирасе моят добър прятел бебефона ми докладва всичко да ли мрънка и да ли е заспала  Wink.А вечер с АМ и така пак си заспива в повечето случай.Незнам какво ще правя като трабва да минаваме на вечеря без АМ така си се научи с Ам да заспива че незнам  ooooh!
Ние за сега сме добре,края на месеца пак сме на иследване да видим как са гъбичките в гърлото,дано да са минали  Praynig
Трябва да ни бият скоро ваксина дето трябваше да е през септември но нали бяхме болини и........  ooooh!.Също и манту пак да правим,а бе куп инжекции имамаме ама малко да се постабилизира.
Кучешките зъбчета още не са пробили,надутиса и бели но няма още зъбчета  Crazy
Весела игра си по цял ден прави ми белички.Много думички казва особенно имена всеки ден научава по едно нова,на мен ми вика вече мама Гаая нещо от този сорт  Crazy
Целувки на всички ви и най вече на бебчовците  Heart Eyes Hug

п.п. ако искате разгледайте дневника на теди има няколко нови снимчици  Hug

# 148
  • България
силве, как така си разби главата бе  Shocked

# 149
забравих да добавя, че очевидни лиготии от сорта 'хайде да размажем супата по дивана' или 'а ако бутна камен по стълбите какво ли ще стане' /за информация - нищо не стана/ и аз не допускам. ако целта е да наврат цялото роло тоалетна хартия в канала и така да го запушат - също няма да разреа. и + това, мога да набия което и да е от децата ми без изобщо да ми мигне окото , ако решат да си добутат столче до парапета на балкона или да отварят камината. но това се числи към безопасността. джули и птица навярно подобни дивотии пресичат в зародиш, което и аз правя  Peace

силвия - това повръщане след разбиване на глава не ми харесва. нещо друго различно да има? един скенер много ли параноично ли ти идва? ама повръщане след удар по главата...

отивам да поръчам торта номер 2 за РД на пипа. следва още 2, но те по-после - като събера псих. сили за тая лудница - аман от роднини, празнуване и партита  Tired

Общи условия

Активация на акаунт