Отговори
# 270
  • На топло...
Браво на мама Софи и мама Иринка!
Да са ви живи, здрави и палави синчетата!   bouquet
Бързо възстановяване!

Честит рожден ден и на малката бъдеща кака на патеричка, нека е весела и щастлива! Heart Eyes

Лайтблу, Пепи! Добре дошли обратно, свежи мами! Hug

Ние бяхме с половинката днес на подготовка за раждането, учихме се да дишаме оптимално пълноценно, да се масажираме (там трябва да сме по-усърдни с опитите, че татито има за обезболяващ масаж галенето- сякаш ще ме счупи, ако ме понатисне, а моите стави на опашната кост такива топки са станали...бих ги минала с валяк отгоре, не с ръце!), а също и да танцуваме ориенталски танци- много ни се удава, личала ми балканско-ориенталската жилка, смята моят любим Joy. Беше много интересно и практично това, което правихме, а най-хубавото- татито бе цял един ден върху нас с бебчо концентрОВан- досега не му се е удавало, явно трябва външно да го насърчават bowuu- такива милувки и целувки избара, чак ме засрами пред другите двойки, явно се беше разчувствал сред толкова кореми Crazy!
Нашето момченце е с гръбчето надясно обърнато- това не пречи по никакъв начин на нормалното раждане. Питах специално, имаше една мама, която се притесняваше, че ще и се наложи секцио, ако не се обърне в по-честата лява позиция.  Тук даже при седалищно предледлежание просто мерят малкия таз с рентген и главичката, ако мерките са добри и главичката без съмнение минава следва естествено раждане! Пролемът бил, че като мине телцето няма връщане обратно- или минава и главичката, или се заклещва, а тогава вече за секцио е късно Thinking!
За нерегулярните контракции: изчезват ли или се засилват при промяна на поза, движение, релаксираща вана- то са само подготвителни- уж около 38-ма седмица почвали, но може и по-рано; ако се запазват и дори промеждутъците се скъсяват, независимо от това какво се прави междувременно- то са вече родилни Peace.
Тапата- можела да си падне и 34-та седмица, пък бебето да дойде с 10 дена закъснение, т.е. не е признак на започващо, а дори и скорошно раждане- преди се е смятало, че е.
Стига толкова, олях се... Лека вечер!

ПП: Боже, Пепенка, разревах се, толкова са сладки тримата- абсолютна семейна идилия изглежда... Ех, че хубаво! Пупу, да са здрави и те радват само миличките! baloni

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:17 от nanunana

# 271
Пепена,малката е голяма сладуранка и ми прилича на теб.Батковците как гледкат миличко,всички сте много хубавки-пу,пу,пу  Hug
Ейййй кой е казал да раждате,я си чакайте реда,за къде сте се разбързали,а?Ще ви набия накрая  Naughty
Нещо ми е скучно тая вечер  Sad

# 272
Пепена, добре завърнала се у дома! Момата е голяма сладурана, но и батковците също! Да са ти живи и здрави всичките! А на теб бързо възстановяване.  Hug
И чакаме да ни разкажеш третото раждане по-леко ли беше от второто!  Wink

# 273
Мале Пепенкеее ,ми то какво малко човече е  Crazy ...сладка бебка  newsm30
Батковците ще я пазят и обичкат сигурна съм  Hug

# 274
  • Бургас
Пепенке - ми тя момата много хубава бе Laughing! Пу пу да не и е уроки! Още веднъж да ти е жива и здрава и батковците да я пазят и слушат! Laughing

# 275
  • Пирдоп
Честито на новите мами tsvetkova_elica, pepena, Irinka83, sophiepp
Да са ви живи и здрави рожбите, да растат здрави, весели и безгрижни деца.
Да бъдат радост на мама и тате.

# 276
  • някъде там......
Пепена, страхотни сладури имаш! Да са ти живи и здрави и само радости да ти носят. №2 и № 3 си приличат, а големият явно е взел повече от другия - не знам кой на кого обаче. Simple Smile

# 277
Пепенка, много сладка и пухкава дъщеричка имаш  Hug не мога да и се нагледам, а малкия батко е такъв сладкиш и той, още е бебе миличкия  Simple Smile аз мислех че е по-голям, хем виждам рожденния му ден...
Красиви и мили дечица имаш, да са ти живи и здрави  Hug
Ти как си, преборваш ли се с умората, възстановяваш ли се, чакаме разказа ти
Много прегръдки за фъстъчетата и за теб  Hug

Мери, вие как сте? Алекс наддава ли вече добре?

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 23:01 от Norass / Лора

# 278
http://www.koreus.com/video/petit-bonhomme-mousse.html

Мамчета нещичко да се усмихнете в начумереното време  Hug

# 279
ПЕПЕНКАААА - леле какви са сладури и тримата - да са ти живи и здрави - няма по-голямо щастие от това  Hug Hug Hug

# 280
  • София
Пепе, просто малката е чудесна! Така се развълнувах като гледах снимките - влязох специално да видя дали си ги пуснала вече и ги изгледах от първата та чак до 96тата! Да ти е жива и здрава принцесата и много да те радва, а ботковците не ми се мисли какво ще ги прави  Mr. Green Впрочем и те са големи сладури  Hug

nanunana а ти къде се беше изгубила?

Мери Алекс е страхотен! Гледах сега и неговите снимки. Като един малък сладък ежко-бежко е! С тази настръхнала косица! Дано скоро ви изписват вече!  Praynig

П.С. nanunana прочетох назаде постовете ти и разбрах. Тази подготовка за раждането звучи страхотно  Peace

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 23:31 от ilka_D

# 281
Да е жив и здрав Никола, а на Иринка- бързо възстановяване!!!

Добре дошли на Лайтблу и Пепена!

Отивам сега да гледам снимки...

# 282
  • Попово
здрасти на тайфата  Hug
сега со кратце да ви кажа как мина всичко, както знаете приключих прословутия ремонт и малко се поуспокоих, вечерта на 14 си легнах както обикновено и се събудих в 1.30 да се завъртя на другата страна  Joy и О Чудо подмокрих се, хмх поседях поседях беж в тоалетната, и там си продължи теча, взех си бърз душ и се обадих на свекитата да дойдат да ме "извозят" до болницата  Crazy на мама и децата изобщо не се обадих, отивам там, звъня на звънеца в 2.30 санитарката ме пита какво искам  Grinning ми викам да раждам, погледна ме и вика влизай като си дошла, последва великата клизма, тоалет, слушане на тонове, преглед от доктора мануален от който той установи че имам 4 см разкритие и ми показа тапата. успокои ме че "тази нощ ше си имаме бебе"... вкараха ме в предродилна зала, там ми правих запис на тоновете, вързаха ме с едни колани и трябваше да стоя по гръб 20мин, отврат  Sick после дойде акушерката и ми казва- много са ти нерегулярни и слаби контракциите опитай се да поспиш  Shocked ама то спи ли ми се... и по едно време вече 4ч идва доктора пак преглед и казва- след малко ти започват силните болки и после ще отслабнат и започват напъните имай в предвид, че ще стане много бързо  Shocked така и стана, в 5ч ми беше първия напън ужасен, прихванаха ме двете акушерки и санитарката и "беж" в родилна зала, докато успее акушерката да сложи престилката и да кже "давай и дишай дълбоко" бебата тръгна, срязаха ме от към дупарата, че не можа лесно да илезе и да не получа по- зврски разкъсвания и това беше, появи се Василена. Последва шиене - 3 външни конеца които ми направиха след поставяне на упойка разбира се, диазепам заради кръвното, че накрая и него вдигнах и в 5.15 вече звънях на мъжо, на мама, на систъра, на брата и на целия свят че си имаме бебе. а мама свеки ме чакала в коридора на родилно и плачела, аз не съм видяла ама саинтарките ми казаха.
П.С третото раждане ми беше кратко като време, но по никакъв начин не отстъпва по болка на другите две, лесно не се става МАМА  Hug

# 283
Здравей Пепена,разгледах снимките на бебка-да ти е жива и здрава-а преди малко прочетох и за раждането-важното е че всичко е минало успешно,нека много радости да ти носи МЕЧТАТА Hug

# 284
Ето малко снимки и от бебе Симеон  Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=298307

Пепенка, много сладка ти е мадамката, да е жива и здрава  Hug

Лека нощ!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт