Януарските бебоци много наедряха, дрешките на мама доста утесняха

• 17 681
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Добър ден, момичета ( казал галантния лос Laughing ). Пак сте писали, писали... Браво на Доника за труда и старанието да прави нови теми.
Вили83, добре дошла- аз съм от Т-ще, но живея в София. Днес чакам майка, татко и баба да ми дойдат на гости и утре ще ни вземат с Алекс и ще постоим 10 дни в родния град, така че може да се видим. Peace
Ох, на мен името ми е голяма загадка- ако беше момче щеше да се казва Георги- като татко си. Обаче за женско име идея си нямам- мъжа ми каза аз да избера, но като му предложа някое и все нещо не му се нравят. За каката от раз си казах че ще е Александра и той веднага го хареса и не сме се двоумяли. За сега съм се спряла на Михаела, Аделина, Дея, Ния, но има време.
Лорини, честити телефон и чанта- със здраве да си ги ползваш Hug
Дони, проверих в Пигиса, но нямаха в момента възглавници за кърмене- да съм проверяла др. седмица. Какво нормално раждане- ти направо ме уби- аз си мислех че и дума няма да искат да чуят след скорошно секцио Rolling Eyes Аз няма да търся силни усещания и ще заложа на сигурното. Как е Стройкото тази година- има ли нещо, което си заслужава Hug
Пепи, и при мен двете бременности са еднакви- без повръщане, гадене, малък корем и т.н.- две моми Laughing
Аз съм към 8-9 кг. отгоре- добре, че бях доста слаба като забременях, че сега съм във форма още. Сега съм 60 кг., а миналия път бях толкова в 3-4 месец Embarassed

Последна редакция: пт, 17 окт 2008, 16:51 от tony1166

# 92
За килограмите-аз съм+6,но вече имам голям апетит.Няма сладко,няма солено-всичко ми се яде. Embarassed
За името-при нас е решено.За момче-Тодор,за момиче-Весела.(на свекърите).На мен лично много ми харесва Ева,но нашето ще е момче.(поне по прогнози).
Днес съм на офтамолог да си каже думата дали да раждам секцио или нормално.Стискайте палци всичко да е наред. Simple Smile

# 93
tony1166 , на мен ми хареса Дея, Ния.  Peace
За нормално раждане след секцио моя лекар каза че бил на някаква конференция в чужбина и там се обсъждало този въпрос, вече тенденцията била секцио - секцио.

# 94
Аз съм +9 кг
Тегля се всеки месец по едно и също време на един и същи кантар т.е. когато ходя на ЖК.
Само последния съм качила +3 кг и нещо почвам да се притеснявам от себе си.Без това съм си баба меца а до края на бременността сигурно ще стана  261uuНо здраве да е ще сваляме догодина.
Обаче вчера продавачката в един магазин до нас малко ме издразни.Вика ми:"Ти май доста си напълняла.", а аз и отговорих "Ами чакам бебе"
Толкова ли няма разлика от обикновено напълняване и корем на бременна, че това момиче да не може да различи, още повече, че всеки ден пазарувам оттам.Та аз съм вече седми месец, а тая сега чак загрява...
Е не се ядосах чак толкова, защото все пак някои хора не са много наблюдателни, ама все пак... Thinking
Вили 83 добре дошла в отбора на януарските мами.Леко и приятно бременеене с нас и едно сладко бебе през януари ти желая.

# 95
  • София
Ох, грохнала съм. Седнах за малко и пак хващам пътя да взема дребния от ясла, после той си знае пътя-води ме в кафето с детски кът и така...
Ами на Стройкото не се впечатлих толкова...Харесах една вана и се обаждам на Мартин, че в последната стая, която остана да направим в нашата къща (бъдещата ни спалня) предлагам вместо дюшаме да сложим теракот, при което той се опули и вика Защооо? Ми викам харесах една вана за двама, но ти трябва цяла стая , за да се побере-за скромната сума от 3000 лв Joy
Иначе харесах диван за хола и то въобще не скъп. Единия е 1100 лв,а  другия 1600. Има едни скъпи и грозни, които и да ми ги подарят не ги искам. Та ще водя мъжо в неделя да го види и да го поръчаме(един от двата де). Тя свеки днес вика дай да го платим директно, но се въздържах.
Мим, Елия също ми е във вариантите и то защото Елина беше име за Хриси. Въпреки, че много го харесвам като име, не го чувствам за име на моето дете. Елия е било и старото име на Ерусалим...Ще видим януари коя от двете баби ще намаже Joy
Мюрвет, аз съм за Селина Hug Абе знам, че това с нормалното раждане си е екстремно преживяване, но го мисля и от гледна точка на Хриси-как ще му вдене главицата защо мама може да гушка бебето, а него не. И все за нещо дребно ще се наложи да го повдигна...Не знам-ще видим живот и здраве какво ще стане, има време още.
Вили83, добре дошла при нас. Аз пък съм учила в Търговище Simple Smile Нашите живеят в Лозница понеже.
Зозима, от къде го изкопа тоя списък hahahaТия хора не са ли си обичали децата newsm78
Хайде, че пак се замотках

# 96
Здравейте, мили мами,

Аз съм от декемврийките, но реших да надникна и при вас, защото както вървят нещата, май ще чакам до януари. Термина ми е на 25.12, но от самото начало досега на ехографа ми показва 5-6 януари. Последния път в 30-та седмица, бебка тежеше само 895 грама, а като сравнявам с декемврийските мами, които са около 30-та седмица, нищо общо! Те говорят вече за цели 2 кг! Та взех да се плаша, макар че лекарят ми каза, че това нямало значение, гледам че на някои от вас са предписвали хапчета, а на мен нищо. През цялата бременност нищо не съм вземала. Моля ви, тези от вас, които са с термин началото на януари, да споделите колко тежи вашето бебе сега.

# 97
Аз съм +4кг.

А иначе и моя термин е на 23 януари

# 98
Румяна моят термин е за 4.01.2009г. и бебо тежи 1050кг. Peace

# 99
Соня, благодаря ти за бързия отговор. Това вече е друго! Аз от самото начало се съмнявам, че самото зачеване при мен стана по-късно, както и да е...Май ще трябва да се присъединя към вас! Simple Smile

# 100
Май ще трябва да се присъединя към вас! Simple Smile

Хе хе - ами щом се присъединяваш към нас - добре дошла!!!! Добре дошла и на Вили!! Лека бременност, момичета!!!  Hug   bouquet

Аз да се отчета след днешния преглед - всичко е наред, като изключим плацентата ми, която се е смъкнала съвсем до долу, но пък се успокоих, понеже док каза, че това значи само и единствено секцио (т.е. че няма опасност за бебето), което не ме притеснява - нали така или иначе ще ме режат Wink Всичко друго си е екстра, а бебо вече тежи 950 грама! Аз съм качила (по нейния кантар) 5.5 кг.

Ами това е, момичета, аз продължавам да бач, че един срок ме гонииии  ooooh!

# 101
Хайде и аз да дам отчет-очния д-р каза-СЕКЦИО.А така ми се искаше да раждам нормално,но по-добре да не рискувам.
Във вторник ще ходя при доки да видим той какво ще каже,но 99% съм сигурна че и той ще каже секцио.
Абе,бебо да е живо и здраво.
Лека вечер от мен.

# 102
Абе Усмихнатата къде се губиш толкова време...и Донята и тя...хич ви няма...а колко бяхте активни...а верно кво стана и с evjeni
то напоследък и аз не се отчитам много, но я се стягайте...не че не изписваме темата за два-три дни, но все пак...
Айде лека вечер от нас и хубав weekend...че аз съм на драма двата дни и не знам колко ще мога да се включа Hug Hug Hug

# 103
Лорини, http://www.mimito.snimka.bg/album.php?album_id=191855&pid=8174620, сетих се че имам реални снимки на панталона и блузката, за сега толкова
и панталона, и блузката са ми големи като размери, малко съм се надценила, ама здраве да е- 160 съм висока и в момента 62 кг, панталона поръчах 38, а блузката 38/40- да те ориентирам, ако си решила да поръчаш
днес получих блузката, ще я изпера и в неделя на разходка ще се скипря и ще накарам Ники да ме снима, да видиш и как точно стоят

# 104
Хайде и аз да взема да се включа, че цял ден ви чета, ама нещо ме мързи да пиша.

rumiana_pld с радост ще те приемем при нас  welcome. И на Вили добре дошла!
Моят термин е на 01 ануари 2009 и както вече споменах наскоро бебока е 1600гр. вече. Ама доктора каза, че това дето го мерят бебето е доста субективно и много зависи и от самият ехограф и от ръцете, които определят точките на измерване. Та не се впрягайте много да тези мерки. На ФМ и Марков каза, че тези отклонения са с 200-300 гр., така че... А освен това има и наследственост, пък и всяко бебе си е различно. Важното е да се развива, т.е. важна била разликата всеки месец спрямо предишния.

За килограмите - аз съм +4,5 (почти +5 вече). Доктора каза, че е нормално за моята структура и е добре, че не съм наддала повече, че щеше да ми се отрази на стави и т.н.

tony1166 и аз да си кажа, че Ния много ми харесва като име.

zozima и аз много се смях на това с имената hahaha hahaha hahaha. Направо ми повдигна настроението.
А по въпроса за имената, моята свеки се казва Перка. На всеки, на който го кажа си мисли, че е грешка, ама не е. Еми не бих кръстила бебока на нея. Ама има и имена като Пътка например  rotfImbo. Ама представете си Пътка как ще се изпише на латиница  Joy Joy Joy.
Аз лично много държа на българските имена (особено, когато фамилията е типично българска). Засега сме решили на свекъра да го кръстим - Кирил, ама ако си дойде с името...
Като слушам сега какви имена им измислят на децата. Например Енрико Ваташки се казваше едно детенце от детската градина на племенницата. Еми на мен лично не ми звучи добре тази комбинация. Или пък Касандра Пенева...

Ама като гледам от нас все хубави имена чувам, че сте си харесали.

Хайде лека нощ от мен! И приятни сънища и  luvbed.

Общи условия

Активация на акаунт