Какво се крие във АПРИЛското коремче - момиченце или момченце?

• 15 713
  • 309
  •   2
Отговори
# 105
Мерси, днес ще видя какво става.

ETA:

Цитат
Наредбата за експертиза на работоспособността... "Нормативна база - Наредби". Раздел III. Издаване на болничен лист за временна неработоспособност при бременност, раждане и осиновяване:

Чл. 30. (1) В случай, при който бременната не се е явила своевременно за оформяне на отпуска си по бременност, но има определен термин на раждане, болничният лист се издава, както следва: 1. ако до явяването й при лекаря е работила - само за времето от датата на прекратяване на работата до термина на раждането;

Явно не е задължително да са 45 дни.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 07:45 от Mamacita Bandida

# 106
Добро утро ,момичета  bouquet Как са коремчетата днес? Hug
Аз утре съм на БХС ,надявам се всичко да е наред Praynig
Желая ви весел и приятен ден newsm51

# 107
Добро утро и от нас. Stop

Аз усещам някакво пърполене в стомаха, но не е истинското усещане на бебчо. На работа два дена беше адски уморително и изнервящо и оттогава нещо ме приболява отдолу.
И аз ходих на зъболекар, падна ми една пломба, сложи ми лекарство и днес-утре трябва да отида. Ужас, а как не го понасям този звук на машинката. #Crazy

# 108
Аз съм на преглед в петък и нямам търпение да разбера как се развиват нещата при нас  Praynig  [/color][/b]

Какво да кажа аз като съм чак след 10 дни  #Crazy

# 109

Аз усещам някакво пърполене в стомаха, но не е истинското усещане на бебчо.
А пък аз вчера такива силни ритници усещах, направо като в 9 месец #Crazy
Откъде има такава сила това малко бебче, нз

А относно зъболекаря-ние като решихме да си правим бебе, реших този път да съм подготвена-ходих на зъболекар, гинеколог и уролог. Излекувах си всички стари болки.
Това не означава, че няма сега да се появят нови, но все пак е по-добре отколкото да се натрупат върху старите.

# 110
Здравейте   bouquet
Може рядко, но се включвам редовно...
Резултата ми от БХС е отличен, ще чакаме да видим феталната морфология...А и пола на бебчо още е неизвестен..
Нашата кака също е болничка, само вчера обаче аз си седях в къщи с нея, от днес застъпи татито...
Така ви се радвам как се вълнувате от колички, легълца и всичко такова (аз предния път бая поогледах всякакви неща), но сега ще си ползваме нещата от миналия път...защото нито имам време, нито ми се дават много пари пак за ново...а и нашите са си почти неползвани (каката спеше в кошарата си до 5 месец, а в количка освен като бебе, май не е искала особено)...
И аз си мисля, че усещам вече бебчо, но не съм много сигурна, предния път доста късно я усетих момата, ма и тя не беше много активна...
Хайде връщам се да ви чета назад, че не смогнах всичко...
Лек ден на всички...

# 111
Mamacita Bandida, защо не говориш с ръководството за самоучастие в осигуровките (т.е. да си покриваш сама част от тях) така, че да наваксаш прецаканите месеци с по-нисък доход? Всъщност текущият, в който ще излезеш в болничен не влиза в шестях "балообразувнащи", което явно си го знаеш. Това, разбира се ако не става въпрос за вдигане на възнаграждението ти до и над размера на осигурителния праг от 2000 лв. (догодина може би ще бъде по-висок, но колко ...?). А за излизането по-късно в болничен - при бременност нещата не зависят от сметките, които си правим. Пожелавам ти плановете, които кроиш да се окажат прецизно точни. Може би ще трябва да се допиташ до г-н Excel колко точно би спечелила от "удължаването" на термина си с 15 или 20 дни.
Нищо не пречи да обсъдиш варианта с АГ-то си. Въпреки да имам някакъв спомен, че и сестра му не я огря с нейните мераци да работи до дупка. Като я засека наоколо тази работохоличка, ще я питам.  Grinning   
За рентгеновите снимки по време на бременност -  явно понякога се налагат. В "Шейново" знам, че има рентгенов кабинет за бременни, но се взимат някакви допълнителни предпазни мерки.
Поздравления за всички ново узнали какви имена ще избират - момчешки или момичешки.   bouquet
Май ссссси въобразявам, но някой се опитва да си копае нещо в корема ми ми се струва. Днес ще го водя младия коремокопач да го надгледат как се развива. 

# 112
  • Някъде там...
Не е ли забранено по закон да се работи през тези 45 дни болничен преди термина? Поне така казват счетоводителите в службата ми. Имах колежки с подобни мераци, но им беше отказано. Но вдигане на осигурителен доход със задна дата е правено.
Иначе Рони е права - при бременност планове трудно се спазват - не се знае никога дали няма да ти се наложи да излезеш в болничен и по-рано от 45тте дни, нито дали ще си в кондиция да работиш до последно. И аз имах намерение да работя до нова година или поне до 5тия месец, ама на - седя вкъщи и майчинството ще ми го изчисляват на база на болничните.

# 113
Аз съм на преглед в петък и нямам търпение да разбера как се развиват нещата при нас  Praynig  [/color][/b]

Какво да кажа аз като съм чак след 10 дни  #Crazy

Еее,ама чакай ,няма се състеезаваме сега ,кой колко се вълнува Grinning
Споко ,всичко ще е наред  Peace

# 114
Здравейте сладурки след снощния преглед вече знаем пола на бебо на 90 % доктора каза че е МОМЧЕ. Ще си имаме момченце[/color][/b]

# 115
  • София
Здравейте,

Имам едно бързо питане тази сутрин - от няколко дена усещам нещо подобно на боцкане отдолу и отвътре - не го усещам точно в корема, но не е и точно в слабините ами някъде по средата. По 2-3 "боцкания", лека болка, наведнъж и после нищо. След известно време пак...

Първо не му обръщах внимание, а сега се зачудих какво ли е и дали е свързано с бебка? Някой да е изпитвал/ чувал за нещо подобно?

На лекар съм следващата седмица.

# 116
Жабче, имам предвид конкретен пример. Позната, която криеше бременността си. Е, в работата мазбраха един месец преди термина й. Лекарят и беше издал болничен, а тя отказала да го вземе. След заплаха, че ще я донесат го получила, но да не не би да е луда и да го даде в работата?! Няма такива неща.  Crazy Mr. Green
Gaja,   33uu.

# 117
Привет и от мен!
Аз в събота ще ходя да видим дали ще правим серклаж.Кажете какво Ви е мнението за замразяването на стволови клетки на бебо?Много съм се замислила по въпроса.
Мара Подробната, количките много ми харесаха, обясни ми обаче първата какво включва?

# 118
MMariana,честито момченце  Peace

Gaja ,и аз не знам какво точно е това,а и не мога да си го представя  newsm78 Най добре на консултация  Peace

за замразяването на стволови клетки-има много теми можеш да се поровичка да попрочетеш ,но мисля че са малко хората които са го направили  Rolling Eyes

# 119
Здравейте и от мен Simple Smile

Поздрави на всички, които са разбрали пола на бебето или пък са усетили ритничета   bouquet

При нас нищо ново, днес проучвам къде да направя ФМ, препоръчаха ми доц.Балев във Варна (може би ще отида там, че съм от него край, нищо че е далеч от Дряново, то проблема е че ще трябва да отсъстваме с милото от работа и дано да успея да си запиша час по телефона Praynig) и сега чакам координати и на един специалист от Плевен...

И аз ходих на зъболекар, мислих си че имам кариес, но се оказа че всичко ми е наред  Laughing

Gaja аз усещам нещо подобно като придърпване и боцкане от няколко дни, но моя приятелка, която е в 6 месец каза че към 16та седмица даже може и да ме наболява и в областта на яйчниците (или само около единия), защото бебчо започва да пораства и да опъва плацентата и да ни придърпва там където се е захванала  newsm78

Лек и усмихнат ден на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт