Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

• 19 044
  • 306
  •   1
Отговори
# 240
  • София
странно, аз досега съм правила само по половин доза от Руската мастика 2 и винаги ми е ставала, то да не казвам голяма дума де.

# 241
kaninova като не иска маслен крем, намажи с кайсиев мармалад или шипков (не помня коя мацка мажеше със шипков мармалад  Embarassed )

И понеже си няма работа  #Crazy подкукуросана от Ванчето, сканирах уроците на Уилтън за шприцоване ... Извинявам се за качеството, но хартията е гланцирана (луксозно издание ми се е паднало  hahaha ) и изключително трудно се догажда при сканирването ....

ОТ  ТУК  И НАПРЕД  ДО  КРАЯ

Има още много в книжката, но някой ден, в който съм по-свободна Peace

# 242
И понеже си няма работа  #Crazy подкукуросана от Ванчето, сканирах уроците на Уилтън за шприцоване ... Извинявам се за качеството,
Айдеееееее...... пак аз виновна. Сто пъти ти казах че лудостта е заразна и нелечима болест!!!!! Кой те кара да си играеш с мен, като знаеш че съм под доживотна карантина.....  #2gunfire
Благодаря за уроците.   bouquet Супер готина книжка...... бъди добро дете и сканирай и останалото...... Heart Eyes
kaninova -  Айде, да го измамим твоя мъж. Смеси 1 част конфитюр от нещо по киселичко - /Виолетката ти е казала кайсийки/ и 1 част масло. разбий цялата тая прелест в блендер или с пасатор. Става хубаво, пухкаво и адски вкусно кремче. Перфектно заглажда. Маслото не се усеща, а конфитюра пък не ти пързаля чаршафа. Ако ти остане....... си го хапвате на филийки или с кифлички. Wink. Следващия път аз съм решила да пробвам с ягодки..... Благодаря ти за оценката към моето творчество, но в розите не съм много добра. Ама, ще порасна  и ще се научаааа да ги правя като другите........

# 243
Момичета вече приключих и сега да се отчета какво направих  Rolling Eyes
Понеже малко закъсняха вашите отговори взех  част от тестото и реших да експериментирам или щях да го хвърля или щеше да стане нещо   Tired, та взех, че сложих още пудра захар Rolling Eyes и познайте стана буквално на трохи  ooooh! направо  #Crazy мислих, мислих Thinking и ме осени идеята да разтворя още един път желатина с глицерина и глюкозата newsm78 сложих и синя боя на прах, прибавих всичко това към трохите и воала стана чудесно тесто  Laughing разточих го и направих рози -

,

около които обаче изникнаха въпроси  hahaha

Тези  

направих по гореописания начин от страница първа, които не ми допаднаха особено

А тези  

направих по спомен от едно клипче за правене на рози, но явно има някаква тънкост около тях, защото на мен листенцата отдолу ми се развиваха понякога /тук май личи малко /, а пък от топлината на ръцете тестото ми омекваше, направо ми идеше да се  #2gunfire вече
И след като съм почнала да показвам да ви покажа и листенцата, които направих после с по-малка част от тестото, която оцветих в зелено /другото го оставих в торба и в хладилника/

и едни по-малки розички

А сега вие кажете каква е загадката около розите  Joy, а и да не забравя   bouquet на всички.

# 244
  • Пловдив
Алекс, браво за старанието. А за розичките.... ще се научиш... но като за начало се научи да закриваш пъпката в средата.
Оттук и до края на албума може да видиш как аз ги правя. От пъреите си рози и аз бях не особенно доволна и за това при всяко свободно време тренирах  Simple Smile

И да не кажете, че просто така се появявам ето ви една фермичка  Crazy

# 245
Eeeeeee  _Пепи_   хиляди благодарности за снимките   bouquet  bouquet  bouquet друго си е когато го видиш /направх си копи-пейст  Laughing/, ама и аз искам такива формички за листенца откъде да си намеря  Rolling Eyes аз изрязвах само кръгчета с чаша и увивах около топчетата, опитах се на глечка за зъби да набучкам топчето и да увивам, но нещо не успях  Crazy
А сега къде да ги оставя някъде в стаята или в хладилник  newsm78 да "съхнат" както казвате, като под "съхнене" аз разбирам да се втърдят ли, защото като ги пипна те са си мекички, а не твърди  Rolling Eyes

# 246
Pepi - както винаги с оригинална торта. Кефи ме агънцето с перлите  Hug   Ще пробвам и твоя начин за правене на рози, изглеждат направо като живи.
Виолетблу - ами от хиляди проби на различни рецепти, няколко пакета пудра и т.п.продукти /които тук са невероятно сскъпи/, реших да пробвам шоколада. И без това сме фенове на шоколада.
Ето това сътворих - рози от шоколад, и моцарткугел /топките с нуга, марципан и бадеми вътре,отвън овалях в кокос за да има вид/ както в датския сайт ги правят, мъжо снощи след снимката ги "омете"
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297278&pid=8517853

Ванче - мерси за идеята за мармалада с масло, ще го излъжа моя австтриец, /само дето баница не мога да го излъжа да хапне/  Joy
Кажи ми, защо тестото от шоколад ми беше мазно и се налагаше докато го меся /беше много лесно да се меси, не лепи/ да го попивам мазното в кухненска хартия? Шок ми е спец за торти и кексове. Като му махнах мазното вече се поддаваше на обработка и не се размекваше толкова лесно

Алекс - много добре си се справила, те и моите теста от пудра ставаха така "нацъфкани" както във втората ти снимка.Розите ти са супер. Моите опити на рози ги оставив в една добре затваряща се пластмасова кутия, ама...профитата от форумът да кажат

# 247
Поздравления за ВЮ,АЛЕКС И ПЕПИ,брава момичета.
Алекс не е зле като за първи път ще видиш,че практеката осъвършенства ,но наистина си се справила чудесно моите поздравления. smile3525
Пепи за пореден път ти се възхищавам.Пред теб няма прегради за творене та дори и настинка.Невероятна си.  love001

# 248
Пепи - не мога да премълча УвсЪтЪ /така ли беше, че все забравям/. Много е готина. Ти ли си въртиш топченцата или са готови перлички? Къщата с тортичка ли е пълна? Thinking
kaninova - мармалад, конфитюр, желе - каквото се сетиш - всичко става. Разбий си предварително маслото с мъничко захар да е по-пухкаво и тогава добавяй конфитурите. Най-добре се смесват с пасатор. Ако обичате, и мед можеш да сложиш.
Тестото е мазно вероятно защото ти е мазен шоколада. Тука вече сме коментирали и сме стигнали до извода, че колкото по-сух и долнопробен е, толкова по-добре става тестото после. Линдт и Милка например са в МОЯ черен списък за тесто.  При по-продължително измесване мазното постепенно изчезва. Днес ще взема да забъркам една дозичка, тъкмо и щерката е тука и ще снима клипче.  Някои неща трудно се обясняват. Не че ще е кой знае какъв урок, но друго си е да видиш.

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 18:48 от van444eto

# 249
kaninova, и твоите шоколадови розички са много хубави   bouquet, кажи за шоколадовото тесто по-лесно ли ти се струва от руската мастика, та дали да пробвам и аз някой ден  Thinking

Албенче, мерси за подкрепата   bouquet вярно е че практиката учи, но аз не правя много често торти само по наши поводи и на близки, както сега правя тази торта за димитровден за кума ни, дано да му хареса  Rolling Eyes

Но аз пак неразбрах за съхненето  на розите Rolling Eyes разбрах, че kaninova ги слага в кутия, но това ли е правилния начин  newsm78, хайде момичета кажете  Praynig

# 250
Какво ще кажете този

или този крем да използвам

Взела съм готови квадратни ванилови блатове, мисля да ги сиропирам леко с карамелен сироп и да сложа един от двата крема, но кой според вас е по-подходящ, като отгоре ще слагам чаршаф от руската мастика  Thinking това незнам дали има някакво значение за крема  newsm78

# 251
Алекс браво че си го спасила - виж как неволята учи. Аз се пробвах веднъж така с допълнително гликоза и глицерин да спася един класически фондан- не успях.  Mr. Green
 Розите трябва да изсъхнат- или ги остави така на "въздух" или ако не искаш да се прашат сложи ги в картонена кутия , а ако нямаш, в пластмасова ,но не я затваряй с капак ( така не "дишат" и не съхнат) а покрий със салфетка да речем. За крема не знам(всичко си е до вкуса) тези даже не съм ги виждала , но за "отгоре" ако ще мажеш с пудинга трябва да му сложиш масло. Виждам че единия крем е с ядки - не го използвай за отгоре , за да не стане на "бабунки" от ядките .
 За розите както и за всичко си иска "тренировка" , аз какви опити правя  Joy, ама съм далеч от розите на Пепи
За комплекта- някои момичета си го поръчват по Интернет за да им излезе по-евтин , защото в Бг  е 70 лв #Crazy.
Аз да се захващам за работа , че торта имам да правя - да видим какво ще излезе от идеята ми за предизвикателството newsm78

# 252
Здравейте.Извинявайте, че на бързо.В разгара на тортоправенето съм.Но май прецеках сметаната.Албенче или някой друг от работилите със сметана - какво да правя newsm78 - първо беше що годе твърдо.Сега почна да се втечнява #Cussing out и захарта хруска.Май повече захар сложих.Да бъркам ли още - какво да правя newsm78

# 253
Алекс, много хубав син цвят.Добре си направила розите, браво!Аз сьм правила 1вия пудинг, с бадеми и става супер вкусен!

Виолетке, благодаря за сканираните уроци  bouquet

Пепи, мн.сладка кьщичка, искам да сьм Борисчо Hug

бадемче, не питай!Ще пусна снимка, глазурата ми стана ужасна и я замазах с орехи, но ще сложа и 2ри етаж(ягодово тирамису) и ще закрепя положението,че да не личи много.За глазурата, аз сложих 250гр.шоколад на 125 мл.вода и 200 гр.захар, 1-2 льж.масло.Но тр.да се работи бьрзо,че моята бьрзо се втвьрди и оттам ми дойде проблема.Блата ми стана ок, 4 см висок и като сложих сладкото вьтре и глазурата отгоре се надигна нормално и "рьста на тортата".Рецептата на Сахер била тайна(оригинала, както на Кола кола и какво ли още не), но намерих някой инструкции, които се доближават до оригинала.
Например докато плата се надигне, фурната да е отворена 1 прьст, пьрвите 15 минути.След това се пече 1 час на 170 градуса.Като изстине се маже сьс сладкото и се оставя хубаво да засьхне(мин.2 часа) преди да се нанесе топлата глазура.Да не се смесва горещото разтопено масло, захар и вода сьс шоколада, а да поизстине, че да не го пресече.
Незнам какво още да пиша, утре ще я опитам и ще кажа как е била на вкус, ще снимам и разрез.За 1ви пьт я права.Кривичка ми стана, за по-голямо сьвьршенство се изрязва и моделира малко горния блат, че да е равно, но аз го оставих и оттам ми дойде неравността.

Бьни, щом се втечнява се е пресекла и поне аз никога не сьм могла да я оправя, но нека да кажат сладкарите

# 254
  • София
alex, и двата крема са хубави. Първият е по-горчив и стои точно като нишестен крем. Вторият за торти е много по-пухкав и по-сладък, ти си прецени кой вкус ще ти допадне повече.
Пепи, супер е тортата   bouquet
Бъни, Ванчето май беше казвала ако стане на парцали, че се оправя с течна сметана, но твоята като се е втечнила, не знам. Ти как я разбива? Захарта много бързо се разтваря. Сигурна ли си, че е била добре охладена? Освен да я пъхнеш във фризера за малко да се изстуди и пак да я разбиеш. Дано се вкючат майсторките на сметаната да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт