Тайната на дългата и здрава коса - 47

• 39 602
  • 402
  •   1
Отговори
# 120
Има ги в България,в козметичните магазини в центровете на по-големите градове.
Относно боите...Мислех да стоя колкото е написано на опаковката(днес си купих боя между другото),но то пише 30-40 минути  newsm78 Боята ми е много тъмно кафява и се притеснявам да е стане черна,че тогава  Crossing Arms Какво ще ме посъветвате  newsm78 Между другото бих искала да се намацам още днес,но ще изчакам до утре,реших да си направя тест за алергия.24 часа ще са достатъчни нали  Rolling Eyes

# 121
И на мен 40 минути ми се виждат много. По принцип дават 15 за корените и още десет за дължината, общо 25. Наистина може да стане много тъмен цвета, ако се стои повече време.
На някои мои бои пишеше 24 часа, на други 48 часа. 24 според мен са достатъчни.Аз никога не съм си правила тези тестове за поносимост.  Embarassed  Да чукам на дърво де. Blush

# 122
Това минерално олио Сапфир, къде да го търся? Как изглежда, опаковка, милилитри?

Ето как изглежда:
http://i220.photobucket.com/albums/dd244/krasim/SV400001.jpg?t=1224487317

Това е 100 мл., цената беше около 15 лв. преди година. Сега не знам колко е, а и не знам дали има други разфасовки.

margo71, поддържам мнението на Шушулче- поизсушила си си скалпа. Rolling Eyes

CI,  Еди-к`ъв- си- витаминол го ползваме за скалпа, не за косата. Надали някой в тази тема си мисли, че той влияе на дължината на косата... ooooh!   
И искаш да кажеш, че само добър шампоан е достатъчен за външното ПОДХРАНВАНЕ /та било то и 2 %/, а от маските/домашни или купени/ няма никаква полза?!О, моля те. Tired
Здрасти, когато косата не се третира и е горе-долу къса (12-15 см) е достатъчно. Аз например дори и балсам не слагам на моята LaughingШампоанът не подхранва обаче.
Когато обаче е подложена на някакви стресови въздействия е необходимо да се притъпи тяхното вредно влияние. И идва ред на маски, спрейове, мусове, без отмиване балсами и прочие.
Ползата от всичко е да се направи make-up на косъма, което не е малко, ако е увреден.

# 123
Мдаааа, само дето в темата няма дами с толкова къса коса. Всъщност тя  в повечето случаи е "привилегия" на мъжете. Ние си имаме тук един мъж, ама той е с много, много дълга коса Mr. Green

Вредните влияние са много и не можем да се отървем от тях. Така, че на ред идва "клепането" и "мацането". Но тук вече не говоря за балсами без отмиване, спрейове/не, че и от тях няма нужда за по-добър вид на вече увредения косъм/, а говорим за витамини, минерали, масла и т.н. От които аз лично, а и не само аз, виждам голяма полза. Вярно е, че не помагаме на дължината да си промени структурата, понеже, както всички знаем, това е невъзможно. Помагаме на косата си да израсте по-здрава, отколкото предполага околната среда и всички химии- вътрешно и външно приемани. От мен толкова по темата  има ли полза от маските. Flutter

# 124
Не знам какво да кажа... newsm78 Не всички тук са учили химия толкова задълбочено... В крайна сметка ни интересуват продуктите и резултатите - аз поне не гледам задълбочено съдържанието на даден шампоан /имам предвид именно тези химични съединения, които го сформират като краен продукт/. Може да прозвучи глупаво моя коментар, ама СОРИ!!!
Днес съм на вълна билки и сега си варя корени от коприва за изплакване след маската.   bouquet
мииии, за теб до 2ро, 3то изречние, другото го прескочи Grinning
А някакъв начин бързоомазняващата се коса да стане нормална?Или няма надежда  newsm78
Нервна ли си? Не си пипай косата, не я реши често. Другото е въпрос на дерматология.
CI,излиза,че моето е въпрос на дерматология.Но какво ще рече това?Че трябва да отида на дерматолог,за да открие къде се корени проблемът или че просто ми е такава кожата на главата?
мис арк,аз откакто получих алергия от козметичен продукт(и то след 48 часа!!!) съм много предпазлива  Blush Но пък съм и много нетърпелива да се видя с новия цвят  Crazy

# 125
Не знам какво да кажа... newsm78 Не всички тук са учили химия толкова задълбочено... В крайна сметка ни интересуват продуктите и резултатите - аз поне не гледам задълбочено съдържанието на даден шампоан /имам предвид именно тези химични съединения, които го сформират като краен продукт/. Може да прозвучи глупаво моя коментар, ама СОРИ!!!
Днес съм на вълна билки и сега си варя корени от коприва за изплакване след маската.   bouquet
мииии, за теб до 2ро, 3то изречние, другото го прескочи Grinning
А някакъв начин бързоомазняващата се коса да стане нормална?Или няма надежда  newsm78
Нервна ли си? Не си пипай косата, не я реши често. Другото е въпрос на дерматология.
CI,излиза,че моето е въпрос на дерматология.Но какво ще рече това?Че трябва да отида на дерматолог,за да открие къде се корени проблемът или че просто ми е такава кожата на главата?
мис арк,аз откакто получих алергия от козметичен продукт(и то след 48 часа!!!) съм много предпазлива  Blush Но пък съм и много нетърпелива да се видя с новия цвят  Crazy
Или дори диетолог? Какво ядем, как и кога е изключително важно! В случая за косата - на каква възглавница се спи, в какво помещение се работи и т.н. Не е просто...никак.
Най-добри резултати се постигат, когато проблема се атакува от вътре и отвън.

# 126
Мдаааа, само дето в темата няма дами с толкова къса коса. Всъщност тя  в повечето случаи е "привилегия" на мъжете. Ние си имаме тук един мъж, ама той е с много, много дълга коса Mr. Green

Вредните влияние са много и не можем да се отървем от тях. Така, че на ред идва "клепането" и "мацането". Но тук вече не говоря за балсами без отмиване, спрейове/не, че и от тях няма нужда за по-добър вид на вече увредения косъм/, а говорим за витамини, минерали, масла и т.н. От които аз лично, а и не само аз, виждам голяма полза. Вярно е, че не помагаме на дължината да си промени структурата, понеже, както всички знаем, това е невъзможно. Помагаме на косата си да израсте по-здрава, отколкото предполага околната среда и всички химии- вътрешно и външно приемани. От мен толкова по темата  има ли полза от маските. Flutter
За да не изпадам в науки и излишни реклами, които да издразнят някого, ще спомена, че голяма френска фирма има специални разработки в насока укрепване и подобряване растежа и структурата на косата и фоликулите. Всичко чудесно, но само в лабораторни условия, ерго - не можеш се скалпира всяка вечер... Ако просто витаминки можеха да решат нещата, едва ли някой щеше да си прави целия този труд!
Не казвам, че е ненужно, напротив! Но май повече е плацебото...

# 127
Мис арк, тези два продукта, за които пусна линк в по-предишната страница (ако не се лъжа), ползвала ли си ги и как ти се струват, в смисъл, в случай че не си, би ли опитала с някой от двата? На мен ми звучат много интересно и хранително за косата... не знам?!  Rolling Eyes

В момента съм с маска и след час и малко ще мия. Предишният път се бях сетила и исках да питам нещо, само че се отпленах и забравих. Удачно ли е според вас вместо вода за разреждане на маската, да се използва примерно някоя билкова отвара, лайка или нещо друго? Говоря само за дамите, които разтварят в нещо маската, защото ако разчитат само на маслата и тривито, това е друго.  :peace

# 128

За да не изпадам в науки и излишни реклами, които да издразнят някого, ще спомена, че голяма френска фирма има специални разработки в насока укрепване и подобряване растежа и структурата на косата и фоликулите. Всичко чудесно, но само в лабораторни условия, ерго - не можеш се скалпира всяка вечер... Ако просто витаминки можеха да решат нещата, едва ли някой щеше да си прави целия този труд!
Не казвам, че е ненужно, напротив! Но май повече е плацебото...
СПАМИШ!!!
ПО-СКОРО ДОСАДЕН И ПО-МАЛКО ПОЛЕЗЕН #Cussing out
НЕ РАЗБИРАМ, КАК МОЖЕ ТАКА ДА СЕ ИЗЛАГАШ, ПРЕД НАШАТА ВЪЗПИТАНА АВТОРКА, ДОБРЕ, ЧЕ ИМА ХОРА, КОИТО НЕ ТЪРПЯТ И НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ТИ ИЗГОРИ ХАРДА И ДА НЕ НИ ЗАНИМАВАШ С ДОСАДНИТЕ СИ РАЗСЪЖДЕНИЯ Sick Sick

# 129
Здравейте момичета!
Виждам, че темата е загубила частично приятелския тон...  Tired
Anelia85, аз от време на време си правя отвари, които добавям към маската, за да стане повечко  Blush Последната отвара, която ползвах, но забравих да спомена, е от чемерика. Направих си малко, сипах част от нея в шишенце с помпичка, а остатъка сложих в маската. Не знам дали ефекта е по-добър... но все пак може би е по-добре от чиста водичка...  Peace

# 130
Мис арк, тези два продукта, за които пусна линк в по-предишната страница (ако не се лъжа), ползвала ли си ги и как ти се струват, в смисъл, в случай че не си, би ли опитала с някой от двата? На мен ми звучат много интересно и хранително за косата... не знам?!  Rolling Eyes

Имаш предвид сухото олио с масло от камелия и шампоанът с коноп и треви ли? Ако да- ДА, бих ги пробвала и двата. Даже смятах да се поразровя още , ама пусто забравих. ooooh!

CI
1. Плацебо или не, факт е, че косата ми изглежда много, ама много по-добре, отколкото преди една година. И е по-здрава. Ако имах физическата възможност да отида на диагностика на косата, щях да Ви го докажа. Crossing Arms

2. Не е културно да нахълтвате в тема с определена насоченост, за да говорите колко няма нужда от това, което правим. И как всъщност, р`ъйш ли, ние нищо не правим, ама си мислим, че правим, че и даже има ефект. Нужно е малко уважение към чуждото желание  и стремеж за красота.

3. Ако познавахте жените така добре, както химията, щяхте да знаете, че те са по-суетни, отколкото показват. А суетността е силата, движеща желанието за промяна и даваща сили за преследване на определена цел.

4. Радвам се, че не всички мъже разсъждават като вас. Защото ни карате да се оправдаваме защо правим нещо, от което се чувстваме и изглеждаме по-добре.

5. За здравата коса са противопоказани нервите и хабенето им. Така, че смятам да се въздържа от последващи отговори.

# 131
В предишната тема бяхте писали за цимента на Керастаз.Аз обаче, така и не разбрах, нито какво представлява, нито как се използва, нито колко струва и откъде може да се закупи.Също така увлрежда ли косата?
Плс отговорете ми, много ми е любопитно  Mr. Green

# 132
аз си мисля от известно време за този цимент...това не е ли едно нещо, което негърките в Щатите си мажат, за да оформят тяхната много твърда и къдрава коса, т.е. не е ли прекалено силно и малко вредно за косата? само си мисля... Rolling Eyes

напоследък имам толкова много работа, че не ми остава време да вляза тук и това малко ме дразни. Ето, чак на 7ма страница се включвам Mr. Green
Аз не знам дали си почивах месец, ама почнах пак маската.

един офф, но много моля да ми кажете, ако знаете, защото наистина няма кога да проверя: трябва да ми пратят едни дрешки от Солун, не са много-към 5-6, по кой куриер ще ми е най-евтино? Или пощата? Или...?  Money

# 133
Циментът на Керастаз е с консистенция и вид на крем. Не смятам, че уврежда косата. Предназначен е да пази косата от външната влага , за да се задържи по-дълго ефекта от пресата или четката и сешоара, както и за протекция на косата от горещата струя и топлината на пресата. Ефектът продължава в продължение на 5 измивания на косата, като с всеки път намалява.
Нанася се на влажна коса.
 Цената е около 35 $, ако не се лъжа, има го в Ягодка.
Не знам дали негърките го ползват точно него. Може би ползват доста по-силни продукти. Thinking

За Солун не мога да кажа. Кажи на твоите хора да проверят в някоя графия. Майка ми така ми праща разни неща.

# 134
Ах, а точно си мислех, че косата ти е превъзходна - без спам и майтап!
За харда няма проблем - и нов ше си купа, друго - аре нидей, а?

Общи условия

Активация на акаунт