Тайната на дългата и здрава коса - 47

• 39 598
  • 402
  •   1
Отговори
# 105
Снимката е от Коледа/Нова година, струва ми се. Имаш ли актуална? Flutter
Не, нямам актуална, но си е все същата.

...И едва ли хубавият шампоан определя дали да изляза или не с мокра коса, например.
Непомня да съм правила някаква връзка между шампоана и сешоара.  Rolling Eyes

...Все си мисля  обаче, че и моята не е за изхвърляне.
И още нещо - ако тези грижи идват в повече на твоята, не означава, че на моята не й действат добре.
Неискам да обидя косатата ти. И поста ми не е насочен определено към някой, а към всички.  Просто прекалената грижа води и до обратен на желания от нас резултат.  Peace
Няма защо да се оправдаваш - написаното от теб е 100% истина и си права!
Клепането с Еди-к'ъв-си-витаминол няма никакво отношение към косата, само към скалпа, но ако се ползва добър шампоан не е необходимо, още повече, че подхранването на косъмния фоликул е над 98 % отвътре, а не отвън!

# 106
  • Бургас
Благодаря за съвета.Ще се наклепам с нещо.А освен тези съставки чак си увих главата с найлон и престоях почти 2 часа  ooooh!

# 107
Това минерално олио Сапфир, къде да го търся? Как изглежда, опаковка, милилитри?

Ето как изглежда:
http://i220.photobucket.com/albums/dd244/krasim/SV400001.jpg?t=1224487317

Това е 100 мл., цената беше около 15 лв. преди година. Сега не знам колко е, а и не знам дали има други разфасовки.

margo71, поддържам мнението на Шушулче- поизсушила си си скалпа. Rolling Eyes

CI,  Еди-к`ъв- си- витаминол го ползваме за скалпа, не за косата. Надали някой в тази тема си мисли, че той влияе на дължината на косата... ooooh!   
И искаш да кажеш, че само добър шампоан е достатъчен за външното ПОДХРАНВАНЕ /та било то и 2 %/, а от маските/домашни или купени/ няма никаква полза?!О, моля те. Tired

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 10:33 от мис арк

# 108
  • София
Това минерално олио Сапфир, къде да го търся? Как изглежда, опаковка, милилитри?

Ето как изглежда:
http://i220.photobucket.com/albums/dd244/krasim/SV400001.jpg?t=1224487317

Това е 100 мл., цената беше около 15 лв. преди година. Сега не знам колко е, а и не знам дали има други разфасовки.

margo71, поддържам мнението на Шушулче- поизсушила си си скалпа. Rolling Eyes
Благодаря!
А къде се продава? Аптеки, козметични магазини, супермаркети?

# 109
Аз го взех от магазин за парфюмерия и козметика, съвсем не голям.
Но може би в големите вериги супермаркети го има, не знам. Thinking

# 110
  • Варна
Има и ампулки с минерално олио...можеш да вземеш да пробваш...продават се в добре заредени козметични магазини  Peace

# 111
Ъъъ, не мога да повярвам в какво се е превърнала темта.  Rolling Eyes

Само не мога да разбера какво пречим на някой си с нашето клепане. Резултат виждам от него и ще продължа. Ако разчитах на единия му шампоан нямаше да се мъча години наред да имам здрава коса и дълга.

# 112
 Tired значи това, че виждам разлика в косата си "преди" и "сега" е някаква зрителна халюцинация може би?
Ето че и в тази тема пристигнаха от породата хора, дето знаят всичко, без да са го опитали. И също какво е правилно и подходящо за всички - след като лично те са доволни или недоволни от нещо то става универсално.  Peace

# 113
CI мисля, че е абсолютно време да престанеш да спамиш любимата ми темичка,  направи си собсвена тема и спами там като много разбираш Mr. Green hahaha

# 114
  • гр. Пловдив
Става въпрос за маски и аз да се запиша да ви следя. Май е време и аз да поглезя косата си малко.  Laughing
Мдам. Влязох в темата съвсем безобидно, да получа съвети от вас и да открия подходящата маска за мен, а какво се получи?

Жената просто искаше да се похвали с косата си и вместо обичайните въздишки "ах", "ох", "уау", получи само критика.
Моята коса е хубава, като смея да твърдя, че повечето е ген, но това не означава, че се ограничавам само с хубав шампоан и балсам.
Нямам нужда от овации. Генът си казва думата, а и от маска всеки има нужда

Под "без сешоар" имам в предвид използването му изобщо, че не е препоръчително. Понякога е добре да се чете  между редовете. Все пак да запазим добрия тон и хайде погледни и от светлата страна на нещата.  Peace

За останалите:

Ама не и се сърдете на Зветеллина,

Природата се е съсредоточила върху косата и, време за друго може да не и е останало... Simple Smile

За Зветеллина:

Ако аз си ходех както съм по природа, направо уплашени можеше да има по улиците  Joy hahaha
Та грижите и постоянството на момичетата тук много ме мотивират.
Има и дума здраве .....

А това с какво заслужих?
Всичко, което написах за "мацането" именно здравето на косата засяга.

# 115
Момичета, направих си ето тази маска:
"Втрийте в кожата на главата един или два жълтъка, в зависимост от дължината на косата ви и останете така до пълното й изсъхване, после измийте главата с шампоан. След тази процедура косата ви ще се преобрази. Този балсам може да го прилагате един път в месеца."
и ето резултата: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=298901&pid=8429297
косата ми е скромна на дължина, в сравнение с вашите  Embarassed, но ще порасне!
Е това не е само от жълтъците, има и малко АД3Е, от около преди месец, сега пак я мятам маската, ама утре!

# 116
Момичета, здравейте!
Много пъти съм чела и препрочитала (е, не всичко съм изчела), но до сега не съм писала в темата.
Правила съм маската доста пъти, но не системно, а то така сигурно няма резултат.
Сега вече съм сериозна и я правя 2-3 пъти седмично вече повече от месец, всеки път преди измиване.
Имам обаче няколко въпроса.
Извинявам се предварително ако се повтарям, но нямам време да изчета всички теми от-до.
Колко време мога да продължа да правя маската, трябва ли да правя почивка?
Доколкото си спомням авторката на темата, която побликува маската за първи път беше писала, че фризьорката, която и е казала маската е казала, че се прави 1 месец и после се почива 1-2 месеца. А пък самата авторка я беше правила в продължение на година и после почивала 2 месеца.
Моля ви кажете коя е правилната схема.
Освен това я правя без мас, но слагам различни масла в нея (бадемово, пшеничен зародиш или пък стимуланта за коса на Икаров)- това че няма мас би ли намалило ефекта?
Благодаря ви предварително!   bouquet

# 117
  • Варна
Това, че не слагаш мас не е фатално...компонентите в маската се определят според индивидуалните нужди...А почивка е хубаво да се прави...можеш да правиш 2 месеца и да почиваш 1 примерно...в процеса на правене ще установиш колко време да правиш и колко да почиваш...но е хубаво да се почива  Peace

# 118
Добре дошла в отбора, Mucky! smile3525
Въпреки че има ефект още след първото слагане, трябва да има постоянство.
Лично аз си намазвам косата само с тривитаминол. Правя го два месеца, след което почивам един. През почивката нанасям други масла - кокосово, бадемово, масло от гроздови семена. При мен определено има ефект, макар че не слагам мас. Все пак основната съставка е тривитаминолът.

Ka_tq, хубаво е да видиш руса коса, която е здрава. Браво за поддръжката! newsm10

# 119
По съвет на фризьорът ми заменям едното миене на косата с шампоан, с балсам-"Кройтерацид" на Вела. Много е добър, не утежнява косата(моята е тънка). Нанасям го върху мръсна коса и го оставям да подейства около 3 минути. Има чудесна измивна способност, а косата ми става много мека и приятна на допир Peace

Общи условия

Активация на акаунт