Тайната на дългата и здрава коса - 47

• 39 594
  • 402
  •   1
Отговори
# 90
Прекаленото мацане на косата с какво ли не /уж много полезни за нас/ я затормозява.

Според теб кое би могло да се нарече "прекалено"? Thinking
Снимката е от Коледа/Нова година, струва ми се. Имаш ли актуална? Flutter

Да, красива ти е косата. Но всичко е ген. В смисъл ние, които нямаме генетично заложена такава коса, и да я мацаме, и да не я мацаме,  все тая. Но в тази тема, освен за красива, говорим и за здрава коса. А не при всички здравата коса се получава без мацане.Разсъждавам си просто, докато се чудя какво да ям... Mr. Green

# 91
Не съм doro, но тя е писала точно един пост над теб и там казва, че ползва минерално олио Сапфир и скоро смята да започне Тривитаминола. Mr. Green

Embarassed Embarassed Embarassed Вярно . . .не бях забелязала!  Извинявам се! Embarassed Embarassed Embarassed

# 92
zwetellina, не мисля, че това е "мацане на косата с какво ли не". Не си правя маска на косата с тривитаминол, а просто го намазвам. И едва ли хубавият шампоан определя дали да изляза или не с мокра коса, например.
Радвам се, че си отглеждаш красива коса. Все си мисля  обаче, че и моята не е за изхвърляне.
И още нещо - ако тези грижи идват в повече на твоята, не означава, че на моята не й действат добре.

# 93
  • гр. Пловдив
Снимката е от Коледа/Нова година, струва ми се. Имаш ли актуална? Flutter
Не, нямам актуална, но си е все същата.

...И едва ли хубавият шампоан определя дали да изляза или не с мокра коса, например.
Непомня да съм правила някаква връзка между шампоана и сешоара.  Rolling Eyes

...Все си мисля  обаче, че и моята не е за изхвърляне.
И още нещо - ако тези грижи идват в повече на твоята, не означава, че на моята не й действат добре.
Неискам да обидя косатата ти. И поста ми не е насочен определено към някой, а към всички.  Просто прекалената грижа води и до обратен на желания от нас резултат.  Peace

# 94
...И едва ли хубавият шампоан определя дали да изляза или не с мокра коса, например.
Непомня да съм правила някаква връзка между шампоана и сешоара.  Rolling Eyes

smile3556

...Един хубав шампоан, маска или балсам е достатъчно и без сешоар.

Моля те, помни си думите, за да не се налага да ти търся постовете.

# 95
  • гр. Пловдив
Под "без сешоар" имам в предвид използването му изобщо, че не е препоръчително. Понякога е добре да се чете  между редовете. Все пак да запазим добрия тон и хайде погледни и от светлата страна на нещата.  Peace

# 96
Ясно е, че сешоарът вреди. Както пресата, машата, боядисването и т.н.
Мократа коса беше само пример. Аз си суша косата, защото искам да ми е добре оформена. Разбира се колкото по-дълга е косата, толкова е по-лесно оформлението й, поне според мен.
А и препрочитайки мисълта ти за добрия шампоан и сешоара виждам, че е доста неясно написано:

Един хубав шампоан, маска или балсам е достатъчно и без сешоар.

Ако се сложи запетая пред "и"-то, изречението добива друг смисъл. Май него си имала предвид.

# 97
Под "без сешоар" имам в предвид използването му изобщо, че не е препоръчително. Понякога е добре да се чете  между редовете. Все пак да запазим добрия тон и хайде погледни и от светлата страна на нещата.  Peace
Естествено  bouquet Просто има много упорити дами, на които като им се каже, че упоритостта им не си заслужава и не им е много приятно Naughty
Общо взето, с това, което каза ти в началото "спамиш"  Thinking

# 98
Резултатът е супер - косата ми е много мека, лъскава и мирише с-т-р-а-х-о-т-н-о. Много съм доволна. newsm44

# 99

За останалите:

Ама не и се сърдете на Зветеллина,

Природата се е съсредоточила върху косата и, време за друго може да не и е останало... Simple Smile

За Зветеллина:

Ако аз си ходех както съм по природа, направо уплашени можеше да има по улиците  Joy hahaha
Та грижите и постоянството на момичетата тук много ме мотивират.
Има и дума здраве .....

# 100
Жената просто искаше да се похвали с косата си и вместо обичайните въздишки "ах", "ох", "уау", получи само критика.
Моята коса е хубава, като смея да твърдя, че повечето е ген, но това не означава, че се ограничавам само с хубав шампоан и балсам.

# 101
Момичета,какво ще кажете за солта и косата

Солта има регенериращи и антисептични свойства
Солта е богата на минерални вещества. Оказва омекотяващ и успокояващ ефект върху косата. Освен това има регенериращи и антисептични свойства, усилва очистващото действие на шампоана.
Една чаена лъжичка сол смесете със същото количество шампоан, втрийте в главата и оставете сместа да престои 10-15 мин, след което измийте косата.
източник: http://krasota.rozali.com/kosa/p4298.html

# 102
  • София
Това минерално олио Сапфир, къде да го търся? Как изглежда, опаковка, милилитри?

# 103
  • Бургас
Момичета,здравейте!
Имам нужда от съвет.Правих си маска с жълтък,кис.мляко,мед и ракия/Тривитаминола ми беше с изтекъл срок и не го сложих/.От години не съм си правила маски,а имам силен косопад.Веднага след маската получих ужасен сърбеж по главата.До одеве си мислех че е нещо от меда,но всъщност май съм се изгорила с ракията.Давайте предложения с какво да се нацапам та да спра този ужасен сърбеж.Ако се намацам с Дефламол/за изгаряне/дали ще мога да го отмия,или  някакво масло да си взема?Направо се чувствам като въшлясала.....ужас.

# 104
Maskata ти съдържа само изсушаващи съставки, вероятно си си пресушила скалпа. Намажи се с някакви масла, мас, зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт