имате ли кредит?

• 72 640
  • 679
  •   1
Отговори
# 405
аз мога да ти обясня. Едно от предимствата на такъв живот е безплатна бавачка (дори 2) по всяко време, особено вечер и в почивните дни; готвена манджа всеки ден и поделяне на чистенето и всички други дейности, деленето на сметките. Масово при такива случаи старите се грижат за младите, а младите си харчат парите за себе си или спестяват.

Не се стърпях - извън темата - описана от теб ситуация е направо гнусна!  Sick Sick Sick Sick

# 406
  • София
за теб и мен може да е гнусна, но за други е далавера  Laughing Имам такива познати.

# 407
Не се стърпях - извън темата - описана от теб ситуация е направо гнусна!  Sick Sick Sick Sick
И кое точно е гнусно в ситуацията? (Аз живея самостоятелно от 18 годишен с малки прекъсвания, да не си помислите че съм при мама) ама все пак не ми я ясно от какво толкова се възмущаваш.

# 408
  • Варна
Аз също познавам такива хора и те изобщо не са малко.Жалко е  млади хора да не се стремят да са самостоятелни.Аз цял живот това съм искала.И със свекърва съм живяла и с майка ми съм живяла,но с нищо не мога да сравня самостоятелността.
 В момента си имам собствено жилище и то от части благодарение на един такъв заем.Не ни тежи да го изплащаме,лишаваме се от някой материални неща,но пък спокойствието ни с нищо не го заменям Hug

# 409
И кое точно е гнусно в ситуацията? (Аз живея самостоятелно от 18 годишен с малки прекъсвания, да не си помислите че съм при мама) ама все пак не ми я ясно от какво толкова се възмущаваш.

Да живееш с разни други хора /т.нар. "близки"/ различни от съпруг и деца и да чакаш да ти плащат сметките и всякакви други "благинки". А и да не можеш да се разходиш до банята гола... Mr. Green

# 410
Да живееш с разни други хора /т.нар. "близки"/ различни от съпруг и деца и да чакаш да ти плащат сметките и всякакви други "благинки". А и да не можеш да се разходиш до банята гола... Mr. Green
Пак не виждам нищо гнусно. Ако за теб родителите ти са "близки" в кавички, мога само да те съжалявам. Интересно като ти порастнат децата и не можеш да ходиш гола до банята ще ги изгониш или какво?
Всеки сам си решава доколко да е самостоятелен и доколко да разчита на родителите си. А и много от тея дето се бият в гърдите, колко са самостоятелни, пак взимат парички от наш'те и ваш'те за апартамента.
Така че айде няма нужда от толкова възмущение, баба ти като че ли само самостоятелно е живяла.

# 411
  • София
аз мога да ти обясня. Едно от предимствата на такъв живот е безплатна бавачка (дори 2) по всяко време, особено вечер и в почивните дни; готвена манджа всеки ден и поделяне на чистенето и всички други дейности, деленето на сметките. Масово при такива случаи старите се грижат за младите, а младите си харчат парите за себе си или спестяват.

Хуу, де!
Бавачката е супер, но щом гледат детето, то се гледа както те кажат, не е ли така. Примерно: Мама ти се кара, ела баба да те гушне!
Готвено-ОК, но пък не решаваш ти по колко и от кое и изобщо-стига де!- даже не избираш какво да папаш!
Чистене-хм, аз не искам да чистя в събота сутрин, а да ида на мол. Кво правим тогава? Естествено обявяват ме за безконечен мързел най-малкото, поне аз бих се обявила.  Mr. Green
Сметки-от кое толкова се пести? Може би от топла вода, щото не можеш да ходиш гола из къщи след баня, съответно къпането може и да не е приоритет.  Joy

Шегичка! Както описваш има някакви преимущества, относителни, обаче са неизмеримо по-малки от минусите. И да, разбирам за известно време, докато имате нужда от непосредствена помощ-добре. Но да приемеш това за нормално,че и хубаво, щот "пестиш" - ми не, не го схващам. Някой може да не схваща как така ще ходиш гола след баня из къщи, де, хора всякакви.  Sunglasses Никого не съдя, любопитствам.  Peace

# 412
  • София
Еее, не може всички благинки на едно място. Но те уверявам, че имам достатъчен брой познати, на които им е все едно, стига да не им се налага те да си гледат децата и къщата. Те живеят като на хотел - имат си бавачка, камериарка и готвачка. Предпочитат тези неща, отколкото да ходят голи до банята.  Laughing

# 413
Бавачката е супер, но щом гледат детето, то се гледа както те кажат, не е ли така. Примерно: Мама ти се кара, ела баба да те гушне!
Не е така.

Готвено-ОК, но пък не решаваш ти по колко и от кое и изобщо-стига де!- даже не избираш какво да папаш!
Хептен не е така.

Чистене-хм, аз не искам да чистя в събота сутрин, а да ида на мол. Кво правим тогава? Естествено обявяват ме за безконечен мързел най-малкото, поне аз бих се обявила. 
Ако ти би се обявила, каква е разликата дали си сама или не?

Сметки-от кое толкова се пести? Може би от топла вода, щото не можеш да ходиш гола из къщи след баня, съответно къпането може и да не е приоритет.  Joy
Пести се от всичко. Най-много се пести от наем примерно 300Е за двустаен или ипотека (където е по-голяма цифромания), Също и за гледачка - цените в Сф доста се вдигнаха.
Но и от другите сметки също. Хората едно време неслучайно са живели цялата фамилия в една къща - просто така е по-икономично.

Както описваш има някакви преимущества, относителни, обаче са неизмеримо по-малки от минусите. И да, разбирам за известно време, докато имате нужда от непосредствена помощ-добре. Но да приемеш това за нормално,че и хубаво, щот "пестиш" - ми не, не го схващам. Някой може да не схваща как така ще ходиш гола след баня из къщи, де, хора всякакви.  Sunglasses Никого не съдя, любопитствам.  Peace
Всеки си решава и всеки си претегля. Има си плюсове има си и минуси.
Според мен също е по-добре човек да е самостоятелен, хеле пък като има семейство вече, но разбирам и другите хора.

Редакция: Всъщност темата е за кредите и от там се пести най-много. Ако имаш кредит - знаеш колко. Ако не - има кредитни каклулатори.

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 19:19 от Panther

# 414
Като живяла дълго време с  родителите на мъжа ми мога да кажа следното.

Не е гнусно,няма и  далавера.Има си доста предимства за младото семейство с дете да има баба и дядо у дома. Има кой да го заведе и вземе от детската градина ,а по-късно и от училище ,а ако се разболее,да го гледат бабата и дядото.Има кой да ти почисти,да пазари и така нататък.

Сметките за ток,вода,парно и т.н. защо си мислите,че не  се поделят?
За храната  спокойно може да си готвят и двете жени,а и да има 2 малки хладилника,нали? Естетвено,че като са две семейства ще се налага да си опитвате гостбите,но това си е хубаво.

Защо гледате на свекървите като на чужд човек,при това задължително  лош? Не е ли проблема в самите вас и в липсата на поне капка уважение към възрастните? А може ви и дребнавост,егоизъм и не знам още какво.

Темата бе за кредитите,ако има такива ,дето са теглили ,нека дадат съвет на авторката,а не да превръщаме и тази тема против свекървите. Дано и ние доживеем да имаме внуци от снахите си и дано не сме  редовни отрицателни  героини в бг мама  някой ден. Mr. Green

P.S. Голямата далавера да се разхождам гола,да бе да. Joy

# 415
  • София
Абе, уважението си е уважение, но трябва да се знае кой командва вкъщи. Много ги уважавам и двете, но ми е трудно да издържа повече от няколко дни в една кухня и под един покрив с тях.
Не се бой, ще си отрицателен герой само заради това, че ще си свекърва. Laughing

# 416
дя, на мен това ми е най-голямата тежест, но имаме пред себе си около 20 год да си изплатя жилището!
Иначе кредити не обичаме да вземаме, всичко е на кредитни карти и то само ако лихвения процент е добър.
Имам предвид,че никога не съм ходила в банка да тегля кредит и не искам да ми се случва, да си призная Rolling Eyes

# 417
  • Плевен
От този дебат още веднъж се потвърди мнението ми, че в България има бая хора, които търсят лесното. Ако не се лъжа пълнолетен ставаш на 18 години, и не виждам защо трябва да те гледат родителите ти, след като си имаш собствено семейство.
Тая държава никога няма да се оправи докато под един покрив живеят по три поколения.
Аз познавам хора, които не вземат кредит, за да си харчат заплатите, живеят при майка си и баща си, които с мижавата си пенсия им плащат тока и парното, а те със спестените пари ходят на море в Гърция.  Shocked А кажете как да просперира държавата, като в нея живеят такива хора???

# 418
  • София
От този дебат още веднъж се потвърди мнението ми, че в България има бая хора, които търсят лесното. Ако не се лъжа пълнолетен ставаш на 18 години, и не виждам защо трябва да те гледат родителите ти, след като си имаш собствено семейство.
Тая държава никога няма да се оправи докато под един покрив живеят по три поколения.
Аз познавам хора, които не вземат кредит, за да си харчат заплатите, живеят при майка си и баща си, които с мижавата си пенсия им плащат тока и парното, а те със спестените пари ходят на море в Гърция.  Shocked А кажете как да просперира държавата, като в нея живеят такива хора???

Много, много точно казано.

# 419
Браво! Намерихте виновните за икономическата криза.  Joy Joy Joy
Виновни са тези дето живеят по-скромно при родителите си!
Повечето специалисти май са на мнение, че кризата е заради хора, дето са взимали кредити без да мислят как ще ги връщат (за да се тупат в гърдите колко са самостоятелни). Ама какво разбират те.  Joy
Е, тая година ще видим кой крив, кой прав.

Общи условия

Активация на акаунт