Отговори
# 150

Момичета влизам да ви почерпя за 10-годишнината от сватбата ни!
Иначе сме добре,само дето Добромир разви неопреодолима превързаност към мен и сега сме като залепени.Иначе ви чета,

# 151
Честито Рожден Ден на Кералайн и от мене на патерица!   bouquet

КалиМей браво за медалите, страшна си!    bouquet

Люска радвам се че са ви харесали  Simple Smile А иначе той и моят мъж не ми я харесва първата, но втората той я изнамери.

Пебс, честити ви обички, много добре й стоят на Лизката!  Hug

а някой да има още голяма фонтанела  newsm78 /детенце, не родител/
Нашата не е затворена.

Днес бяхме на ваксина - аз си пуснах отпуска, да гледам какво става и да не допускам злоупотреби, обаче педката лично ни я би, той нашият й викаше "кака" и тя се разтопи  Mr. Green Каза че към петия ден да следим ако нещо ни притеснява, дано да няма.

Леле Краси като прочетох какво е ставало и на мен ми се изправи косата!

Аня твоите са големи сладури  Hug

СладкаМама да оздравявате там всичките! И Алекс и Мишо и другите болнии!
Илиянка ще стискам палци!
И аз се мъча да се разболея, а питах за дребния какво ще правим заради ваксината, педката каза че като се разболее ще го лекуваме и така.

Чао
 Heart Eyes

# 152
Веси, на Михаил фонтанелата още не се е затворила. Педи каза да продължавам да давам вит. Д, но много често се случва да пропускам.

и на моя сладур е много голяма още  Rolling Eyes та тия дни се амбицирах и купих ново шишенце вит. Д, ама се сещам да давам максимум 2 пъти в седмицата  ooooh! педиатърката преди все викаше - еййй с тая голяма фот.нтанела много гънки се образуват, много умен ще да е  Laughing и все пита - даваш ли и аз кво да кажа, викам "да"  Whistling
Сега и мунка пише, че не е затворена на Валето - значи при нас не е нещо извънредно  Peace

Илиянче, дано всичко е наред с теб  Praynig

хекси, хремата е гадна първите 2-3 вечери, ние я изкарахме - слагах Коларгол и стеримар, но вечер си спеше при мене и като се събудеше с рев,че не може да диша, пръсках Стеримара ... но иначе сополаците ги влачихме поне 10 дни. В тия дни на запушен нос отказваше и манджата. Ако има кашлица, вече е по-гадно и трябва да отидеш да му ударят една слушалка  Peace

Насе, честит ви семеен празник! Бъдете здрави и много се обичайте и не се оставяйте "рутината" да ви води  Heart Eyes

# 153
педиатърката преди все викаше - еййй с тая голяма фот.нтанела много гънки се образуват, много умен ще да е  Laughing и все пита - даваш ли и аз кво да кажа, викам "да"  Whistling
Нашата въобще не се сеща да пита, и аз забравих, другия път, нали още пече слънце (та не даваме вит Д, бтв то май има в кашата), ние тоя вит Д изобщо хич не го давахме.

А сега видях че имаме отчупено зъбче  Sad

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 20:45 от Мунка

# 154
  • ВИДИН, 10 км след края на света
и нашата фонтанела се е затворила още преди годинката, от навършването не давам и вит Д  Peace

# 155
  • Бургас
Привет и от мен,
ходихме на консултация. Нито можаха да ни изтеглят, нито да ни измерят, ама той Алекс рева като заклан. Само като видя докторката и наду гайдата., умрях от срам. Още повече, че вътре имаше едно 6 месечно бебче и то и то ревна като чу нашия, но родителите му видимо се притесниха, започнаха да се карат един на друг, чебебто ревяло и не можели да го облечат. Много кофти ми стана заради тях, че и докторката им каза, че това било признак, че ще се тръшка и ще е инат детето, пълни глупости според мен.  Иначе за сметка на това като го боднаха нищо не усети. На нас ни сложиха Приорикс, уж по-пречистената ваксина, но ще видим как ще е. Педката каза да не чакам реакции, но оптините майки казаха, че до 14 ден може да имам проблем, че даже и май точно на 14 се вдигало температура от повечето деца. Питам докторката кво да правя, че много яде хартия, а тя ми каза да му давам повече целулозни храни.
По въпроса с фонтанелата, рябва да се затвори до 1г,6м. Но ако е все още много голяма, примерно 0.8 см е препоръчително да се дава Вит Д, защото ходят и можело да се изкривят краката, и не знам си кво още ми обясняваше педката. Нашата е почти затворена, но на едно детенце, което е с 3 месеца по-голямо от нас не е и са установили, че има рахит. Стори ми се невъзможно, защото сега беше лятото, но и майката го потвърди.
Краси, как е Анито днес?
Приятен уикенд!

# 156

Confused как ли е станало

а иначе не само кашите, но и адаптираните млека са обогатени с вит. Д /Бърди дори твърди, че ако детето приема по 600 мл. АМ на ден, си набавя необходимата дневна доза/ ама ти май Ам не ползваше  newsm78 както и да е - явно отведнъж ще се затворят.

че и докторката им каза, че това било признак, че ще се тръшка и ще е инат детето, пълни глупости според мен.  ...
Питам докторката кво да правя, че много яде хартия, а тя ми каза да му давам повече целулозни храни.

абсолютни дрънканици и според мен Mr. Green а Алексче яде хартия не толкова щото му е сладка, тъй че и 3 ябълки да му даваш на ден, пак ще я бута в устата  Mr. Green
а иначе знам, че до година и половина трябва да се затвори фонтанелата, ама както забелязвате, периодично си питам тука дали има и други като нас  Mr. Green
а в нашия картон срещу ваксината пише МИП или нещо такова - как ли ще ке казва нашата  newsm78

# 157
Пускам малко снимки, да не ни забравите, не за друго  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=212947&pid=8509470
Лека вечер, че домашните заспаха, а аз си блея още тука  Whistling утре дребната ще ме изхвърли рано-рано от кревата

# 158
  • София
Питам докторката кво да правя, че много яде хартия, а тя ми каза да му давам повече целулозни храни.
Това сериозно ли? Thinking Дани и той яде хартията, ама наистина си я похапва.

За фонтанелата - и неговата не е затворена още напълно. Преди време помолих педиатърката да я види и да се изкаже евентуално за рахит, тя каза, че рахитът, ако се появява, става до 3-4 месец, нещо такова. Вит. Д давах 'от дъжд на вятър' първите му два месеца като се роди, даже тези дни мернах шишенцето, та ако не му е минал срока на годност мога да си го мацна с маска на косата.

Мунка, как така отчупено зъбче? Shocked Rolling Eyes

И на Дани днес му беше ден за тази ваксина (май Приорикс каза сестрата), но нали има още сополки и отложихме.

Мики, и Дани много рева от продецурата с чесъна, а по принцип вече не плаче като му слагаме капки (само Стеримара ненавижда).
Да оздравяват болничките мами и деца, че е мнооого неприятно. Confused

Ние утре заминаваме за 2 дни на Пампорово, дано е хубаво времето  Grinning, много отдавна не сме били на почивка.

# 159
Ей Наска честита ви годишнина!   bouquet много да се обичате, ей  Laughing А това с привързаността вие сте трети случай, тъкмо мислех че само моя - вкопчвал се в крака на баща си като тръгва да излиза и реве (в мене не се вкопчва и добре че щото нямаше да мога да излизам за работа).

Илиянка много сладка Криска, пу пу  Laughing пускай я по-често!

и докторката им каза, че това било признак, че ще се тръшка и ще е инат детето
Много смешна тая докторка  Laughing
За вит Дето нашата едно време спомена нещо за прохождането, ама ние още не ходим  Crossing Arms абе ще я питам, то се видяло че е важно нещо.

Confused как ли е станало

а иначе не само кашите, но и адаптираните млека са обогатени с вит. Д /Бърди дори твърди, че ако детето приема по 600 мл. АМ на ден, си набавя необходимата дневна доза/ ама ти май Ам не ползваше  newsm78 както и да е - явно отведнъж ще се затворят.
Не ползваме още, сега ще пробваме кисело, така е по план.
А зъбето кой знае - тубата с денитнокса, нокторезачката или тавите дето ги вади в кухнята - всичко пробва със зъби. Е не можах да му ги опазя  Sad

А за флуорозата си мислех каква паника настана и с тази флуорна профилактиха само влошиха положението според мене и изпаднахме в крайности - или се предозира или пък хората хич не дават. Аз се надявах Риши нещо да каже по въпроса щото все пак си е наша мама тука, пък и доколкото си спомням тя май беше пила флуор като бременна, ако не се лъжа, докато аз се пазех като такова - даже минерална вода не съм пила (поне не доколкото знам).

Аня (сега видях че си писала) щом става за коса, сигурно става и за нокти  Simple Smile аз намерих 2 опаковки - нали едната уж беше изветряла та заредих  Mr. Green И приятно изкарване! благородно ви завиждам!
(На мене мъжо ми каза да си намился къде да ходим утре и аз нищо не можах да измисля)

Иии лека нощ  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 23:14 от Мунка

# 160
Хекси, за чесъна момичетата вече са ти казали колко пъти се прави. Пиши как сте! А иначе и Весито правилно е написала, че е добре да ви чуят гърдичките. Дано да не е сериозно!  Praynig

Веси, и нашата фонтанела не е затворена. Някъде колкото 20 ст. е голяма. Витамин Д не съм давала от април месец. Докторката каза, като дойде октомври и слънцето намалее, да почна да давам пак. Но той пък месецът се оказа с много хубаво време и май ще го почваме ноември... Rolling Eyes

Лекси, как го установяват това с рахита. Винаги като прочета нещо подобно и почвам да се шашкам дали с Деси всичко е наред...

Насе, честит празник и от мен! Пожелавам ви да се обичате и уважавате винаги и до дълбока старост!   bouquet

Аня, приятна почивка!  Grinning

Краси, вече вижадам, че всичко е ОК след този ваш ужасяващ инцидент. Дано раните на нашите юнаци и юначки да са леки и бързо да минават, че понякога наистина може да 'пометне човек' дет' се вика... Whistling

Мунка, това със зъбчето е кофти  Thinking Как пък е успял да си го удари, че чак да го скупи, а вие да не разберете... Дано да няма повече подобни изпълнения малкия палавник!  Praynig

Илиянче, много ми стана кофти като прочетох за операцията ти. Дано всичко мине кактоо трябва и след нея да се оправиш напълно и да нямаш подобни проблеми повече! Praynig Praynig Praynig Hug А Криси-писи е сладурана и половина!  Heart Eyes

Сега малко и аз нас. Тук времето днес беше ужасно мрачно, студено и ветровито. По тоя повод решихме да отидем на очен лекар, че имаме направление. След едночасово висене пред кабинета, където се оказа, че освен няколкото очни кабинета има и два на педиатри и естествено беше пълно с деца, познайте защо?!, както и след голямата гоненица, кояти направихме с Деси по коридора, си тръгнахме, някои от нас 'леко' ядосани. Щяхме да си изтървем кухнята, но след като за 1 час време можа да мине само една майка с бебе и една друга с по-голямо дете да влиза два пъти и да стои по 20 минути мин., просто не можах да издържа повече, а и Деси стана неудържима. И понеже после не можах да я приспя, защото й мина часът за спане и се превъзбуди, а и дойде време за обяд, съответно девойката днес е спала само веднъж, което се надявам, че няма да се повтаря скоро, че не знам на нея, но на мама доста й се постопиха лагерите... Следобед не сме излизали и аз реших да готвя, та сега съм нагласила две манджи и съм доволна Wink

# 161
Само да ви кажа, че строшеният зъб се оказа от ключове.

Ескарина няма ли някой друг очен?

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 10:37 от Мунка

# 162
Мунка, има други очни, но всичките са на тоя етаж в Окръжна болница. Може би по другите бве болници има други, но те са ни много далече, а и не ги познавам докторите там. Предния път ходихме при тази докторка, когато Деси беше на 6 месеца и затова сега пак при нея ще ходим. Но  Naughty следващия път ще дам на някой друг да ми вземе кухнята и ще отива в друг час. Дано имаме повече късмет тогава, всъщност всичко друго няма значение, важното е на Деси да й няма нищо на очичките, че предния път беше казала док, че има лек астигматизъм, който бил на границата, за да стане проблем. Дано й няма нищо!  Praynig
Ееех, много гадно за зъбчето. Не му ги давайте повече тия ключове на Кишо, че да опазите другите зъби  Peace

Сега да ви кажа за млякото, което Десито не искаше да пие. Оказа се, че моето момиче вече е 'голямо', защото не иска да пие мляко с биберон. Като й го налях в шише на НУК с накрайник вече 4-5 пъти си го изпива цялото. Аз не смеех да се хваля, защото ме беше страх, че е инцидентно, но май вече съм сигурна каква е работата. Което пък не обяснява защо не протестира изобщо, когато на обед й давам да пие сок с биберон.  newsm78

Днес в Русе даже вали, студено е и мрачно пак. Пак няма да има разходки  Sad

А форумът е много пуст днес... Къде сте всички?

# 163
  • София
Хайде мъничко от мен, преди да се захвана с чистенето  Sick !
Насе, честита годишнина малко на патеричка   bouquet ! Пожелавам ви любов и разбирателство още 10 пъти по толкова!

Краси, Мунка, много неприятни инциденти с мъниците  Sad ! Милите душички, много да ги нацелувате от мен!

Хекси, как е Алекс? Бяхте ли на лекар?
Всички болнички бързо да оздравяват   bouquet !

Илиянче, всеки път като пуснеш снимки на Криската, се възхищавам колко нежно и прекрасно създание е  Heart Eyes ! А тази снимка ми стана любима  Hug !

При нас има ново 20 - за обяд ядем първо основното ядене и после супата. От една седмица, след приключването на супата (100мл) моят син решава, че мама спира да го храни и че ще си остане гладен  ooooh! ! Следва страшен рев, от който дори не вижда, че държа купичка с втората манджа и пълна лъжица. Ревал ми е до 15 мин., през което време не мога да му тикна нищо в устата, защото ще се задави. От два дена пробвах обратния вариант - първо основното (200мл) да се почувства почти сит и след това 100мл супа и настана мир. Голямо ми е будаленце  Rolling Eyes !
Иначе бележи прогрес в комуникацията - вече като искам да взема нещо, което той държи в момента, казвам му "Тони, ще ми дадеш ли еди-какво-си?" и той ми го дава без протест и без рев. Но взема ли му го на сила, ще звъннат прозорците от звуковата вълна.
Та такива неща при нас  Grinning !

# 164
Мунка,и аз все се страхувам,че Лизи ще си счупи някой зъб.Много гадно,но да сме живи и здрави,пък други такива дребни инциденти все ще има. Hug Heart Eyes Hug за вас с Вали!

Илиянче,не мога да изброя колко общи неща видях от снимките ви с нас! Grinning То направо ми се видя странно чак-толкова съвпадения. Crazy Много е сладка Криси!И много порастнала! Hug Hug Hug

Хекси,пиши!!! Praynig Praynig Praynig

Нашата фонтанела (мантинела  Joy) е затворена от 1-2 месеца. Peace

Еск,в списание Моето дете има статия на Драганов (виден ортопед в СФ  Wink) за рахита!Ако не откриеш списанието,ще ти преразкажа на лични какво пише!Не мисля,че Деси има.Споко!И дано и с оченцата всичко е ОК! Praynig Hug

Аз все искам да се похваля,че Лизи е вече като голямо дете,но не ми се пише толкова,пък и има ли значение какво може и не може-те сега се развиват с минути! Crazy
Знае всички животни!Обожава котки,заради което тия дни ще си взимаме персийката! Party На всяка котка ,която види вика Маааау,ама едно сладко! Heart Eyes На кучето,на кончето,патето...Показва на всички,които ни заговорят Ку-ку с ръчицата! hahaha Joy hahaha Кара се с пръстче!Дава всичко,което държи в ръка на всеки!И черпи всички с кашкавалени солети! Laughing Ама до като не си хапна не ме оставя! WhistlingЗнае си частите на тялото-краче,ръка,очинце,езиче,пупа,дупе,косичка,абе всичко почти!Прави кълбо напред. Rolling EyesНе съм във възторг,ама никой не ме пита.Абе както вече писах-развива се с минути! Crazy
Сега е с червено дупе,от Либеро-то!Даже не е д-то,а гънките! TiredНямаше Хъджис Премиум и взех Либеро и резултата е на лице. Confused
Мажа я с Хлоркиналгол (така ли беше newsm78) Дано мине бързо,щото снощи преди да видя много плака,а аз изобщо не се сетих от какво може да е! Cry
Сори за дългия пост. BlushНяма скоро да повтарям!
 Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт