Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 648
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Олеле, kami27 , изкарах си акъла докато стигна до края на изречението, а на теб какво ти е било... Това само затвърждава мнението ми, че децата следва да се водят задължително на кучешка каишка - против изгубване - и, честно казано, възнамерявам да купя такава.

Renie78 , дай съвет - кое е по- удачно - да водя борба за вадене на снимки във фото, или да водя борба за фотопринтер? И изобщо колко ли може да струва такова удоволствие - че и консумативи...

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 23:02 от katiABV

# 106
  • USA
Леле, Ками, това на мен ми е най-големият кошмар. Добре, че сте я намерили. Непрекъснато трябва да ги дебнем дребосъчетата. Много са бързи вече.  Hug

Иве, преди време беше питала за противоалергично. Аз съм давала такова против сополи. Помага. Лекар ми го препоръча. Тук се казва baby benadryl. Не знам дали е същата марка в БГ.

Марти, как се разбра, че е алергия? Към какво? Значи явно и кашлицата си е признак.

# 107
  • София
Още ми става зле,според хомеопата е вестибуларния апарат.

А според лекаря?..

billie  , марш на невролог - и на психолог после. Не се шегувам, сериозно говоря, по- добре по- рано, от колкото като се разрази криза. Някак съм го виждала веднъж - при една от най- близките си приятелки - когато се върна на работа и почна да идва нанагорно... и, общо взето, разтоварването само не помага. Но виж, "веселите" хапченца за 2 седмици + малко болничен само за нея я превърнаха в човека, който беше преди да има дете.

Вит. Ц - една малка ампула на ден (2 мк)

Когато Никсъна е болен, го водя там, където няма деца. С количката по улиците или около празни пейки.
И докато ходех на работа много мразех някой болен да виси там и да симулира работа, вместо да си вземе болнични. Имах такава колежка, кашля, гласът й не излиза, съответно не вдига телефона, не може да говори- не ходи по срещи. Е за какво тогава виси на работа, само да пръска бацили. И винаги след нея се разболяваше поне още един човек.

... докато ме унасяше с 39.8 и нагоре (не знам до колко, нямах сили да се обърна и да си наквася устата с водата, която беше до гърба ми в шише) в 5ти месец, в по- съзнателните моменти, си мислех как искам да отида и да удуша колежката си, която се мотаеше болна на работа - то че не беше само тя друга тема, ама тази при мен дойде...

Не съм 100% сигурна, разбира се. То за кое може да е сигурен човек. Но все пак ми се струва доста вероятно. Единствения път досега, когато Никсъна се е разболявал, беше след игра в пясъчника с кашлящо като магаре детенце.
Иначе аз забележка не правя, защото шансът да уцеля войнстващо настроен простак е голям. ПРедпочитам да се преместя Rolling Eyes

Ха-ха-ха, като го оцелиш, прати ми го на мен. Така както съм се изнервила (май от противозачатъчните, ега ти, аз толкова отявлени бременни симптоми като бременна не съм имала), ще има на кого да си го изкарам... веднага вадя коларския речник - и да видим кой е по- простак тогава!  Mr. Green

Кристиан кашля вече трета седмица. Водиме го всяка седмица на лекар - всичко му е наред, казват, че трябва да пребори сам кашлицата. Събира се с деца - няма жертви. Не ми е драма някое да кашля, защото знам, че една настинка се кара мин. 7 дена, не може да го затвориш 7 дена вкъщи. Яд ме е като ги водят с температура "излекувана" с панадол - това вече си е сигурен признак, че не е здраво детето.
Всъщност, алергиите не предизвикват ли кихане, не кашляне?

Зависи. Ела да ме видиш с астматичен пристъп - не мога да дишам, ама кашлям като дами плащат...
По въпроса за това дали неможе да се затвори болно дете за 7 дена в къщи - ами, като не могат да ги затворят, имат си балкони, дворове. Или какво, да се затварят здравите ли? Това е точно като ходенето болен на работа - за да не си заразят домочадието, примерно.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 23:25 от katiABV

# 108
Кати ,имам фотопринтер вкъщи ,купихме го промоционално заедно с апарата и излезе към 250.00лв (обичайно е към 400-500лв май  Thinking) , консумативите са скъпи, една снимка излиза около 60ст мисля.Общо взето според мен не си струва
А това за каишката ,нали не го мислиш сериозно  Wink, аз съм на мнение че не трябва да отделям поглед от нея дори и за секунда  Peace

# 109
  • София
Ками, знам какво си преживяла. УЖАСНО Е! Наистита.  Hug Слава Богу, че се е намерила бързо /въпреки че в такъв момент ти се струва цяла вечност/ и добре, че сте се сетили къде да търсите.
В нашия случай изгубихме Софи на бул. Скобелев между паркираните коли и аз си мислех,
че е излязла на улицата или някоя кола, като дава на заден ще я бутне. Накрая се оказа, че маймуната се е скрила, за да ни изплаши изкачайко по някое време, но й станало интересно какво правим и стояла и ни налюдавала. Crazy Наистина в такъв момент сърцето ти спира направо.

И аз да се върна малко на въпроса работа или майчинство. Искам да подчертая, че в никакъв случай не упреквам едните или другите. Всяка жена знае кое е най-добре за нея и семейството й и в кои води тя ще се чувства по-добре. Ако може да балансира - супер. Аз понеже не мога, а и не съм амбициозна съм избрала вариант, в който да се чувствам добре, естествено, налага ми се да работя. Иначе си мисля, че може и да не работя  Mr. Green. Но Бубето е права и при мен животът ми се развива на силно изразени периоди. Имах прекрасни студентски години, после доста дълъг интензивен- работен период. После спокоен - майчинство. По-натам ще видим, времето ще покаже. Важното е да се чувстваш добре и да си пълноценна.  

# 110
  • USA
Кати, за мен това да си затвориш детето вкъщи не е алтернатива. Също не бих го оставила да седи 7 дена на балкона или в двора ако само кашля. Все пак голяма част от тези деца са настинали, а не чумави. Слава Богу, има достатъчно варианти да си играе навън без да се вре в други деца. Ти като кашляш винаги ли си седиш вкъщи или на балкона?

Марти, стана ми интересно каква е тази чисто юридическа работа. Юрист консулт ли си?

# 111
  • София
леле, това с изгубването е много страшно, добре, че Евичка и Софи са се забавлявали междувременно. Аз помня, че веднъж бяхме изгубили сестра ми на едно море, ама не съм изпиталал аужаса на родител.

Кая няма вече температура, очевидно от ваксината е било.ако не е от няой зъб.

Много правилно сте писали това за работата и семейството. Като ученички покрай разните сериали коментирахме този въпрос и тогава бях категорична, че не мога да живея само като домакиня. И сега го мисля, работата е важна за мен, но не съм предполагала, че толкова дълго ще се наслаждавам на майчинството, без да съжалявам за пропуснатото професионално развитие. И се чувствам страхотно. Може би защото последните години толкова много работих, че си мечтаех за майчинството като вид почивка, а и както казва Боряна, мисля че от изключително значение е да не се случи така, че заради майчинството много да си свиеш социалните контакти.

Между другото, в работата си имам примера на почти всички шефове разведени, включително такива, които много искат да имат деца, но нямат, заради несполучлив семеен живот и може би донякъде заради много работа, и много се надявам да не стигам дотам, човек много лесно се увлича. И винаги си представям, живот и здраве да доживея до старини, че гледайки назад, и най-шеметната кариера да съм направила, няма да съм щастлива, ако нямам семейство.

Кати, много се радвам, че Давидче вече е добре. Да ти кажа, това е странно за противозачатъчните, чак толкова да се отразяват, то всеки ги приема различно, но говори с лекаря си, може пък да не са най-подходящите за теб и да е добре да ги смениш. Аз пих четири години и половина и нямаше никакви неприятни ефеккти, пооправи ми се кожата на лицето само.

# 112
Пррривет,

Оох, пак много болнички. В тая група се включвам и аз - ня'кво гърло ме мъчи два дни, мина ми - сега пък имам хрема. Дано на Коцето му се размине Praynig
Иначе по темата за разходките с болни дечица - определено съм забелязала, че за хремата много помага разходка на чист въздух. Като сме болнички си обикаляме сами или си играем на някоя полянка, където няма деца. Иначе съм далече от мисълта, детето ако има Т и не е във форма да го водя където и да било - на терасата или често проветряване, ще са достатъчни в такъв момент.

Леле като ви четох Ками и Рени, настръхнах. Трябва много да сме внимателни с малките, ама и ние сме хора, случва се да се разсеем и как пък малките уцелват точно този момент, ей това някак не мога да проумея newsm78

Били, според мен ТРЯБВА да разговаряш с шефовете си за това как се чувстваш. Може би не е бил подходящ момента за повишение. Ти би ли направила крачка назад, за да можеш после с по-големи сили да бъдеш полезна за себе си и за фирмата (тази или някоя друга)? Друг вариант е да прекъснеш работа и да излезеш пак в майчинство - мисля, че имаш право и от работата нямат право да те спрат Peace

Боряна, и аз се чувствам така - преди много обичах забавленията, отделно бях отявлен работохолик, а сега честно казано, като ми звънне някой колега, чак вътрешно се моля, да не е за нещо служебно, а просто за здрасти Wink

За бибата - през деня не се сеща за нея, но за заспиване си я търси, даже като се пробужда и не успее сам да си я намери в леглото следва реееев. Досега за всичко съм процедирала с търпение - нищо не съм се опитвала да правя насила - напр. нощното кърмене естествено си отпадна към 6-7 месец, дневните също отпадаха едно по едно, сега сме само на сутрешно, и ми се струва, че може да отпадне и то, но аз още не искам. За гърнето също процедирах така - пробвах на няколко пъти, докато не показа, че е готов да седи, иначе памперс не бързам да махам, като порасне и почне да си казва - тогава. Така ще е и с "биби", както той и казва - един ден, просто по разбираеми причини, тя ще си отиде и това ще е негово решение Peace

Хайде, толкова от мен - слагам капки и си лягам! Спокойна нощ на всички!

# 113
  • USA
И винаги си представям, живот и здраве да доживея до старини, че гледайки назад, и най-шеметната кариера да съм направила, няма да съм щастлива, ако нямам семейство.
Абсолютно!  Peace Много тъжно това за колегите ти.  Sad Аз по-добре да не разказвам какво стана с моите шефове в подобна на твоята фирма.
Аз пък никога не съм била работохолик. Работила съм много, но не съм се определяла като такава. Сега много ми се иска да измисля вариант, в който хем да работя, хем да съм повече с детето. Трудна работа. Гери, ти много добре си го организирала.
Били, защо така на работата? Какво стана? Дано да се чувстваш по-добре.  Hug

# 114
  • София

Били, защо така на работата? Какво стана? Дано да се чувстваш по-добре.  Hug

Присъединявам се.  Hug Hug Hug Пожелавам ви с Тедо - Сладоледо да си прекарвате следобедите весело тези две седмици и времето е хубаво, ... а около Асеновград колко хубави места за разходки и пикници има...  Sunglasses

Ние и днес направихме излет в планината. Тръгнахме уж към язовир Студена, пък накрая се пльоснахме на една много зелена полянка. Голям кеф. То една тишинаааа, едно синьо небе, подестваха ми супер, че напоследък ме е хванала нервата. Опитах се и да работя, даже, ама естествено не стана, щото слънцето много ми блестеше и не виждах добре беквите на екрана  Whistling.

# 115
  • София
добър ви ден
дунди, не съ мсе оправила, че май и по-зле станах- гласа ми пада днес, носа ми е като камба, подкашлям и се потя под маската, ама няма как. нощес спах с 2 маски даже, че вече параноясвам да не го хвърля на коки. сигурно са ми отслабнали бузите от потене и душене цяла нощ Sick
ками, голям шок е това. на мен за миг коки ми беше изчезнал от погледа, просто се беше подместил и изкукуригах, а камо ли при теб както е било. вярно не тр да се отделя погледа от тях вече Rolling Eyes
герка, завиждам ви благородно за излета, не знам дали на нас скоро ще н исе случи, едва ли....
кати, радвам се че давидче е оздравяло Hug
били какво става покрай теб, аз нещо май не разбрах? newsm78

# 116
Добро утро! Нямам много време напоследък само ви 4ета,4е у4а за изпит в понеделник,пък и ме хвана краста за пазар онлайн  Embarassed .

# 117
Хелоооу  Hug
Ками, дано вече нямате подобни случки. Наистина е много стресиращо  Hug
Аз с нетърпение чаках да изляза по майчинство. Работата вече никак не ме удовлетворяваше и ми беше писнало от бумащина. Сега малко ми липсва социалния живот,по простата причина, че не съм достатъчно уверена да ходя напред-назад с малкия из София, ноооо се преживява. И по тоя повод успех на всички, искащи второ бебе с по-малка разлика  Hug  На мен ми се струва много трудно. Няма кой да ми помага, а на мъжо не мога да разчитам, че ще се справи!
За даването на играчките навън, винаги давам да бутат на Мимко играчките, по простата причина, че и той взема на другите деца, даже да я има същата в момента. Незнам защо чуждите винаги са по-интересни. Но  в момента е влязъл във фазата, че взема от ръцете на децата с пищене  Rolling Eyes
На мен друго нещо ми прави грозно впечатление. Има някои майки, които обиждат децата си и то с подобаващ тон, наричайки ги "смотаняк", "пръдльо" и разни други. Никога не си го позволявам, даже и вкъщи.
Мимко от 3 дена голям смях го гони. Постоянно се смее, като напушен  hahaha
Янче, честито ви 7-мо зъбче. Нашите все още са 6, имам чувството, че никога няма да избият.
Шушулечке, честита ти племенница. Да ви е жива и здрава   bouquet
На всички весел ден  Hug

# 118
  • София
ДД
Ели като спряхте сумамед-а на Коки продължихте ли със сироп и капки за нос?На нас ни каза да дам лактофлор за изтрепаните добри бактерии от АБ,някой давал ли е

# 119
  • София
ДД
Ели като спряхте сумамед-а на Коки продължихте ли със сироп и капки за нос?
да, още 2 или 3 дни давах сиропа, а капките ги спряхме. давах още 2-3 дни от калциевия глюконат лактат, че и ларингса му се беше възпалил за финал. Rolling Eyes
вентолина го давах по 2 мл 1 път дневно за 2 или 3 дни още, не помня точно. иначе беше по 2 пъти на ден преди това Peace

днес за 1 път коки е изкарал цяла седмица на ясла. т.е. отначалото досега му стават 4+3+5 дни. надявам се да си ми е здравичко момчето и само да ми казват че слушкал както досега Praynig

Общи условия

Активация на акаунт