Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 653
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вики в моя случай съм сигурна,не бях събирала децата от 4 дни с друго дете,излезнахме с въпросното със зъбоникненето плюс още едно четъвърто здраво.На третия ден трите здрави деца бяха със същата хрема.При три от три за мен няма грешка.В къщи пак няма гаранция че баща им няма да довлече нещо.

# 91
  • София,
Дунди две три инхалации с ракийка и си без бронхит Wink

Иве идеята е супер, ама не помага, пробвала съм милиони пъти. То Вероника на мен се е метнала такава болнава. Една възрастна лекарка преди няколко месеца ми каза, че то всичко на тоя свят се връща. Аз като бебе съм била същата - постоянно болна, по болници, майка ми от калта ме е вадила както се казва и постоянно се е притеснявала, то и сега е така де. Но Вероника ми го връща тъпкано по същия начин.
 А иначе аз си се знам всяка година по товма време изкарвам по един сериозен бронхит или дори пневмония и после по няколко по леки грипа и какво ли не съм пила и ваксини съм си слагала, но нищо не помага.
Донси и ти наистина си права, че нито можем да държим децата постоянно в къщи, нито пък можем да сме сигурни от кого точно са се заразили, но идеята тук е все пак някак си да успяваме да ги предпазим. А това става чрез комуникацията. На никой не му пречи като срешне друга майка, независимо приятелка или просто позната да и каже, ами ние имаме хрема, незнаем от какво е, но вие си преценете, дали да останете с нас или нещо подобно. Аз винаги го правя, винаги когато Вероника има хрема и леко подкашля, че то при по тежките случай все сме по болници, та винаги ги предупреждавам. А  доста често и там дето се събираме започнахме да обсъждаме тази тема и всички се убедихме, че е най добре да казваме веднага на кой какво му има и всеки си преценява за себе си какво ще прави! Hug

# 92
  • София
Аз мед съм слагала на гърдичките и доста успокоява кашлицата, но съм си го позволявала само една нощ , впоследствие разбрах че може и да колабира детето ако има мед и на сърчицето Rolling EyesИначе давам меденка от една ,две седмици и това е любима следобедна закуска

Компрес с мед на дете под 3 години НЕ СЕ ПРАВИ! Изрично предупреждение от педиатър - без никакви уговорки за над сърце или над дупе. НИКЪДЕ.

Може хустагил - маз - м/у другото, шише си, че може и на малки бебета. Облекчава.

# 93
Не съм 100% сигурна, разбира се. То за кое може да е сигурен човек. Но все пак ми се струва доста вероятно. Единствения път досега, когато Никсъна се е разболявал, беше след игра в пясъчника с кашлящо като магаре детенце.
Иначе аз забележка не правя, защото шансът да уцеля войнстващо настроен простак е голям. ПРедпочитам да се преместя Rolling Eyes

# 94
  • София,
КАти здрасти, къде се губиш, всички Ви мислим, Как е Давидче, оправи ли се!
ЗА меда си права, аз също не бих го сложила на малката, ЛМ. Мен като малка с какво ли не са ме мазали и третирали и резултатът е бил никакъв, спомням си, че единственото нещо което ме успокояваше и спирах да кашлям беше НОфилинът и сега е така.  Hug
Рокси и аз точно това предпочитам, събирам си играчките, натиквам недоволната и пищяща Вероника в количката и си тръгвам уж, е отиваме на друго място де. Mr. Green

# 95
  • София
Иначе май в момента започва да се проявява реакцията към мпр ваксината - има температура, измерих 37.8, но вероятно е поне 38, защото не ми дава да й я меря изобщо и не успях като хората. Но добре че все пак я напънах да я измерим, защото тъкмо бях решила, че няма, защото челото й е много горещо, дланите и ходилата също, но бузите например й бяха студени и беше кисела, но не и отпаднала. И сигурно и предишните дни е вдигала температура, горкичката, ама като не дава да й  я мерим, ние с баща й заради това, че бузите са й студени заключавахме, че няма и че просто така й е по-горещо челото (ама то наистина винаги е доста по-топло от бузите й) Сега малко се притеснявам, защото преди около час й дадох панадол, а преди пет минутки пак ми пареше челото, чудя се как да й я измеря, но ако продължава да е топла, няма как, ще я събудя явно.

Съвет на педиатърката (официалнта) на Давид относно меренето на Т на бебета: целувка по слепоочието от здрав родител. Трябва да не го усещаш топло на устните. Не бузите, не челото, слепоочията...

ПП оправи се Давид - затова зачезнах...  Mr. Green Той като е здрав, спирка няма...  Heart Eyes

После му дадохме, той го плюеше, като попорасна (има ли "т" в тази дума, да ме светне някой, моля)

аз мога, щото и аз мислех, че има.  Mr. Green явно идва от расна, не от раста. и явно коренът е само рас, не раст.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 16:37 от katiABV

# 96
  • София
Моето състояние продължава,вие ми се свят,отпаднала съм,все едно съм пияна-буквално.Кръвното ми е ниско и все съм гладна.Кошмарно ми е,свръх усилия полагам за да изкарам деня.Най-щастливия ми миг е когато заспи Никола и въобще когато заспът децата.А най-тежкия като се събуди.След почивката трудно се настройвам пак.Мен кърменето ме измъчва,но явно никоя кърмеща майка не обича да й препоръчват отбиване.  Wink Откак прекрачих границата и си позволявам да изпуша по 1-2 цигари се чувствам презаредена и мога да издържа още малко.

Ами виж сега, съвета "отиди на лекар" можеш и сама да си дадеш, така че ще ти дам няколко практически съвета отличен опит (преди да забременея имах нормално кръвно 90/60), като родих точно така се чувствах.
1. Центрум
2. Газирани напитки, от най- цветните, най- евтините, най- кофталните, да е с аспартам. Поне 2 л. / ден. Може и повече. Действаше ми все едно съм си турила инжекция с адреналин венозно.
3. Сладолед. В големи количества.
4. Шоколад. Натурален. В големи количества.
5. Вечер - по 50 - 80 гр алкохол, най- добре - сладък. (нали се сещаш, това - седмица - две, после - почивка...  Mr. Green)

Такаааа... Бибичките и захапките.
Аз имам толкова дълбока захапка, че през разстоянието между зъбите ми и крава може да мине. Не мога да разхапвам нормално - разбира се, при такава "захапка". Бибичката ми отнеха малко след годинка - спомням си случката. С болка и тъга (разбира се, нямам спомен от собствения си вид или размер). Просто имам един зъб по- малко на долната челюст, преден. И... ами, така ми се е случило.
С това не целя да провеждам агитация в никоя посока. Само... информативно.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 17:02 от katiABV

# 97
Кати,тоя път улучи в десятката.Без да знам,точно това правя и консумирам.ЯВно организмът си ми го иска.  Peace
Мариска,аз точно заради примера от майка ми съм решила да не стигам до развод(доколкото зависи от мене). И 20 години ако трябва ще си трая,но неща да си гледам сама децата.То като не се виждаме с мъжо и 45 години ще изкараме така.  Laughing

# 98
  • USA
Кристиан кашля вече трета седмица. Водиме го всяка седмица на лекар - всичко му е наред, казват, че трябва да пребори сам кашлицата. Събира се с деца - няма жертви. Не ми е драма някое да кашля, защото знам, че една настинка се кара мин. 7 дена, не може да го затвориш 7 дена вкъщи. Яд ме е като ги водят с температура "излекувана" с панадол - това вече си е сигурен признак, че не е здраво детето.
Всъщност, алергиите не предизвикват ли кихане, не кашляне?

# 99
Winx, Никола кихаше, зачервяваха ме се очите, а понякога и сълзяха...не знам за кашлицата, и на мен ми е любопитно
Цитат
Ами виж сега, съвета "отиди на лекар" можеш и сама да си дадеш, така че ще ти дам няколко практически съвета отличен опит (преди да забременея имах нормално кръвно 90/60), като родих точно така се чувствах.
1. Центрум
2. Газирани напитки, от най- цветните, най- евтините, най- кофталните, да е с аспартам. Поне 2 л. / ден. Може и повече. Действаше ми все едно съм си турила инжекция с адреналин венозно.
5. Вечер - по 50 - 80 гр алкохол, най- добре - сладък. (нали се сещаш, това - седмица - две, после - почивка...  )

Кати, опасна си, каква диетичка си й спретнала  Joy

# 100
Добър вечер!
Само да допълня по повод работата и децата. На мен приятелите и контактите не ми липсват затова, че не работя. Успявам редовно да се виждам с хора и смятам, че си имам нормален социален живот Peace Също така не казвам, че вечно ще съм си у дома и няма да се занимавам с нещо, работата все пак е също част от живота ми. Просто за момента описвах чувствата си и това колко ми харесва да съм у дома с любимите си хора. Нещо, което преди това ми беше почти чуждо. Обичах шумотевицата и купоните Peace
В момента правя нещо много интересно. Правя си дневник, втори, защото вече имам един тефтер, в който си пиша за детето Laughing Копирам си мненията от форума, отделям си най- важното и си го слагам във файл. Толкова ми е интересно да чета, това което съм писала. Надявам се някой ден и на Делян също да му бъде интересно.
Аз Дели много, много не го пазя. Ходим си в затворени помещения, детски кътове и изобщо не мисля за болести. Не се притеснявам да му пипат играчките чужди деца, дори да ги лапат.

# 101
  • София
Цитат
1. Центрум
5. Вечер - по 50 - 80 гр алкохол, най- добре - сладък. (нали се сещаш, това - седмица - две, после - почивка...  )

Кати, опасна си, каква диетичка си й спретнала  Joy

Е, това е диета за оправяне на настроението - нито е полезна, нито нискокалорична... но пък действа като допинг! (има и още едно нещо, което има даже по- добър ефект, нооо... не се консумира перорално. а пере****лно.  Laughing)

Dundurela, внимавай с количествата Ca-ев гликонат, Ca не е безобиден, следвай стриктно дозировките.
Дозите (както и честотата и метода на прилагане) на вентолина - само по лекарско предписание - според кг на детето, както и според състоянието. (за Ива). Демек, питай първо педиатъра по колко... с физ. р-р инхалации можеш да правиш колкото и когато си поискаш.

Дай Боже вс. да е наред, и ние другата есен ще правим следващо бебе. До колкото от мен зависи, искам и следващите да са летни...

ayka, не ми се вярва кървенето да е от цитонамазката... Не знам, де, не съм сигурна, ама никога не ми се е случвало от такава манипулация кървене...

Renie78, бързо да се оправя Илийката и да не му се случват повече неприятности... Миличкото то, а и крийте хубаво лекарствата под ключ - особено сладките, че явно си пада по тях - едното в носа, другото - за мазане...  Party

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 22:33 от katiABV

# 102
Забравих да кажа, че бяхме на ДК. Дели от миналият месец е качил 450гр и 2 см. В момента е 10 350 и 82 см.

# 103
  • София
...
(една вметка - ако майката забременее докато ползва отпуск за отглеждане на малко дете и се получи така, че отпускът за бременност и раждане (45-те дни демек) започне преди да е изтекъл отпускът за гледане на голямото дете, обезщетението за второто дете е равно на обезщетението, което майката е получавала 315 дни за първото си дете (а не се изчислява върху това, което е получавала последните 6 месеца, т.е. 220 лв.))

Повтарям го, щото е важно.
Впрочем, ти защо не го написа преди 2 месеца? Можеше пък да си попроменя плановете...

а иначе за майчинството е така. обаче ако ти се застъпи знам че взимаш само 1.
тр да попитам все пак де, но мисля че обезщетението е само едно.

Пълният размер на болничния и половината от майчинството.

marisasav , нали щеше да пробваш хер бебе - опита ли и какви са ти впечатленията?

bima, ако не му искат фактури на съкровището ти нищо не пречи да си получава цялото майчинство. А разлика от 2 пъти в заплатата си е сериозна... не знам изобщо какво се очаква от един търговски представител.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 22:49 от katiABV

# 104
здравейте
Резултатите от гърленият секрет са отрицателни ,но в нослето има нещо и утре сутринта ще е готова антибиограмата и педи ще я разчете, надявам се да ни се размине антибиотика Praynig
Днес загубихме Ева , баща й я пусна за да купи поредничт брой на тези книжки със занменитостите ,аз се заплеснах също и когато се обърнахме нея вече я нямаше, изпаднахме в тих ужас, хора се насъбраха, наблизо има улица ,беше тъмно ,кто нищо можеше да я блъзне кола, но нашата се е шмугнала в супера и застанала пред щанда с шампоаните и си ги разглежда.Щях да получа удар, никога не съм изпитвала такава паника и страх , краката ми се подкосиха, на никой не го пожелавам  Rolling Eyes
Иначе картината стана много хубава, ще я снимам тези дни и ще ви я покажа.

Общи условия

Активация на акаунт