За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 210
Почивайте си,момичета.Като не ви върви-поспрете.Като не ви се предлага-не предлагайте.Просто пропуснете 1-2-5 пиш нарочно,за да си напомните,че и вие сте хора.
Само не забравяйте,че бебетата са много,много сетивни същества иусещат всяко ваше напрежение,отчаяние и гняв.Дори към самите вас.Самотова може да ги обърка-мама да не е щастлива когато е близо до бебчо.
Има няколко трика да с еполучават нещата-бъдете близо до бебето,отпуснете се (за да чуете интуицията),забравете за домашната работа,която не е спешна.Просто се забавлявайте-вие сте все още в период,през който се възстановявате от раждането и е важно да почивате добре,дори да спите с всяко по-голямо спане на бебето,за да следвате неговия ритъм.Скоро ще си получите и нощния сън,но бебето ви ще расте и ще се променя-това не е за изпускане. Wink

Днес бях на посещение на една градина,която се преподава о метода на Монтесори,та обяснявах на 2-3 жени защо аджеба никога не сме носили памперс.Едната имаше 3 деца (директорката),другата беше на 40 години и имаше 2.На мен ми е много неловко да обяснявам на жени,използвали памперси,че децата имат естетсвено усещане за чистота.Все едно ги обиждам,ама да живей просветата...

# 211
Добро утро! Аз съм най-нетърпелива и ранобудна май!
Свещичке, ние над мивката, ама моят юнак вече гони 8-те кила - да ми е жив и здрав Crazy
................
НА този етап няма да имам сили да сменям бебе, да изпикавам/изаквам и да сменям чаршафи при пропуск... Мъжът ми ще ме изсели ако го вдигна посред нощ да махна мокри чаршафи Laughing
Асенце, голям юнак имаш, браво!!! За нощното сменяне на чаршафите, и аз ще бъда изгонена позорно, ако така събудя мъжа  Mr. Green
Та и мойто дете е още с обикновен памперс, ама снощи го опазихме чисто сух! Та се чудя наистина, кога да застеля дебело с кърпи, пелени, хавлии и пр. и да го оставя по голо дупе...Като пуснат парното май ще е, т.е. след седмица някъде Thinking Ще видим, де, дано все така добре да ми върви!
А, а за пишкането/акането над мивката, и на мен така ми е най-удобно, моят е около 7 кила и нещо, ама не ми тежи още толкова. А през нощта, като пишка в легенчето до леглото, доста често струята излиза извън легенчето, естествено. И аз, като чуя, че не пишка в легенчето, го дръпвам малко назад, за да пишка в легенчето и той явно в този момент се сепва и спира да пишка. След половин минутка може и да си продължи, но може и да не, да съм му спряла кефа и да не желае повече. А над мивката нямаме такива проблеми, щото и по плочките да отиде, все тая. Та за нощните пишкания ще вземам от довечера един огромен леген, с високи стени, за да не го подръпвам детето, като излезе струята и да го стряскам.

На мен ми е много неловко да обяснявам на жени,използвали памперси,че децата имат естетсвено усещане за чистота.Все едно ги обиждам,ама да живей просветата...
И аз гледам възможно най-малко да се обяснявам за ЕБХ, за кърмене, изобщо за нещата, които, за съжаление, все още изглеждат странни и екзотични. Но истината е, че трябва да се обяснява, щото много нераждали жени хал хабер си нямат за кърмене, а ЕБХ им звучи като абревиатура на космическа програма Crazy Така че, Дими, браво! Peace

# 212
Аз май съм щастливка (пу-пу) Simple Smile

Всяка нощ изпълнявам точно процедурата, описана от Асето - ставам, събличам всички пластове чували и дрехи, нося в другата стая, защото в спалнята не ми е удобно, пишка/ака, после мием дупето (ако е дошла топлата вода, че нощем нещо не идва), после се обличаме, наместваме, подавам цица и оттам нататък аз спя, тя каквото ще да прави  Mr. Green Обаче не съм недоспала, явно тренингът от дъъъъъълги години нощни дежурства е много полезен.

И таткото ни е пич  Peace В състояние е да извърши всички тези дейности (освен цицата - иначе щеше да е безценен  Laughing), ако се наложи (както тази нощ, че нещо съм събрала отнякъде стомашно-чревен вирус  Sick), без да се оплаква, защото разбира, че това е потребност на детето, както да се нахрани. И голяма гордост и фукане налявао и надясно пада.

Напоследък Михаела прави по-дълги нощни паузи - буди се чак в 4 или след 4, след като е заспала в 22 и вече сме изпуснали едното пишкане. Но след като не става неспокойна, аз няма да я вдигам зорлем да пишка. Толкоз Simple Smile Обаче над мивката ми е непосилно. Нашата мивка е височка, а детето е леко още, май няма и 6 кг, ама на мен си ми тежи и над легенчето като я държа по н пъти на ден.

# 213
Ааа, много да ме извинява волното дупе на Калина, ама като бебе акаше по 20- 30 минути на порции (и двете са се метнали на баща си  Laughing), че и сега не пада под 10 мин. Права с гюлето на ръце половин час никак не ми беше удобно. Затова пък си обзаведох истински трон на един фотьойл с 2 възглавници и се разплувах там  Mr. Green.
Между другото вчера я бяхме оставили за няколко часа на свекърва ми, после като се прибрахме се разготвих нещо и така и не и предложих сериозно да ака. При едно от изпишванията в банята видях в огледалото, че може би ще ака и реших да я подържа над тоалетната чиния. Нищо не стана, но поне не пищя както на гърнето, а само се оглежда и мята краци. Сигурно ще е дълъг прехода от издържане към самостоятелно седене.
Евридика, не си го отработила достатъчно движението на насочващия пръст  Joy.
За таткото- и нашият само не може да кърми  Laughing. Става безропотно колкото пъти се налага, понякога чак ме хваща срам.

# 214
За таткото- и нашият само не може да кърми  Laughing. Става безропотно колкото пъти се налага, понякога чак ме хваща срам.
Да, бе, и аз си мислех за пръста, ама нещо не мога да го изпъна до чурката, че му държа крачетата при глезените, а не при коленцата Crazy
А за татковците, ся ще си ги мерим ли?!? Joy Joy Joy Mr. Green

# 215
Аз да се похваля  Laughing
Определено тези подложки си изиграха ролята ,макар и не в насоката в която аз очаквах
Обаче сложа л иги и детеннце чака да му предложа да се изпишка ,вече ме дърпа за ръката и казва пиш
 Laughing
Само акането ни е проблем още ,предпочита да го прави в гащите ,И забелязвам ,че тогава позата му е да клекне
И си мисля ,че явно не му е удобно в гърнето ,Та сега трябва да измислим нещо по въпроса
Минава ми сега през ума да му сложа пясък като на котенцата  Joy Joy Joy

# 216
Самуин,абсолютно същото акане (период) имахме и ние.Аз пък се замислих (освен че гърнето е неудобно,защото съм чела за вредата от тоалетната чиния и решх,че и гърнетата са същата стока),че може и това си е вид естествено поведение на децата живели в пещери.Просто решава че му се ака-кляка и ака.Независимо дали е в гащи или не.Тамън се наканих да правя научни изследвания и технологични открития,за да направя акането лесно за почистване и за мен...и то спря от самосебе си.Просто не му обръщай внимание.Явно опознават себе си и нуждите си.Нека уважим това им право.Така и така сме се хванали на хорото.

Ааа, много да ме извинява волното дупе на Калина, ама като бебе акаше по 20- 30 минути на порции (и двете са се метнали на баща си  Laughing)
Joy Joy Joy Олекна ми,че не само вкъщи е така.

# 217
  • гр. Пловдив
...Днес бях на посещение на една градина,която се преподава о метода на Монтесори,..
Може ли да попитам какво представлява този метод и къде се провежда той? Може и на лични, за да не спамим ако не е по темата. Simple Smile

Аз да се похваля  Laughing
Определено тези подложки си изиграха ролята...
Какво представляват тези подложки? Извинете ме, сигурно сте го коментирали, но да питам.

# 218
Това са хартени подложки от дървесна каша,
Но ако очакваш ,че те ще те спасят от прането ,ще се разочароваш,Но пък  по -лесно се почиства акото
А и аз ги взех за да не слагам памперс навън ,за пишкането не ссе притеснявам,но акането беше проблем
Само трябва хубаво да се подложат,Тук видях че има и на Бамбино Мио но на тройна цена от тези който аз купих
Екопродукт е и се разлагат за 30 дни ,Можеш и да ги переш,Но при мен стана така ,че откак взех да ги слагам малкия си чака да го изпишкам,Така че съм много доволна  Laughing

# 219
  • София

Мдаааа, трябва време и опит Mr. Green
А за непопадаща на нужното място струя има друг метод - аз държа легенчето със стъпалата и мърдам легенчето, а не бебе. Така че съм голям спец вече по насочване на струята в нужната ми посока, било то посредством пръста, било със стъпалата...и все с мои при това, не на бебето Mr. Green Mr. Green

# 220
samuin, ти в БГ ли живееше?
Какви са подложките, които ти купуваш и откъде?
Благодаря  Hug

Малката преди малко се наака в пелените, защото брат ми й подари люлка на Фишър Прайс и тя беше толкова хипнотизирана от кеф, че изобщо не даде знак  Joy

# 221
Не. Котката Марта ,в Йоханесбург
Подложките приличат на салфетки ,но не се късат толкава лесно като се намокрят ,но не чак и толкова трудно ,трябва да се внимава при слагането им като се издърпват ,все пак е хартия
Тук им викат liners ,
Намерих ги в магазин за екопродукти .Учудих се ,че тук има и продукти на Бамбино Мио,по принцип тук променят името на фирмата -производител  .
Тези ,които аз купих са на Mother's nature

# 222
Maмчета, да се похваля! Вчера бяхме пълен успех. Всичко в гърнето, без последното пиш, което тя направи 2 минути след като и предложих и излизането навън в памперс.

Марта, тези подложки са от хартия, която е по-здрава и не се разкъсва толкова лесно както кухненските рула или салфетките. Идеята им е да предпазват многократните пелени от атаката на акитата.
Вие можете да си направите и сами подобни, но от плат.
Вземате полар и го изрязвате във формата на средноголяма дамска превръзка. От другата страна слагате парче от плат от тениска и ги зашивате по края. Като си закупувах моите пелени ми пратиха и няколко такива. Слагат се откъм  страната на полара.

Аз НЕ МОГА да шия на машина, но толкова се ентусиазирах, че уших на малката от полар- облекло за гърне да не и е студено на дупето. Това беше първия ми опит и успях!

Сега смятам да и ушия гащи без дъно. Ще се похваля дали са успешни и мога да ви дам кройката. Пише, че са само от 3 шева и могат да се ушият и на ръка.

# 223
А може и в такава форма.

Виждате зиг-зага по края.

# 224
Да, знам Simple Smile Ние ползваме подложките на Бамбино Мио - не мога да направя сравнение дали са скъпи, защото в БГ само това се предлага, на мен ми вършат идеална работа.
Идеята за гащи без дъно някак не ми допада  newsm78 Някъде и моята суета си казва думата  Joy
Много ме кефи да си я обличам фьешън дребната (малко на кукла съм я обърнала  Embarassed).

Общи условия

Активация на акаунт