Пие мама кола и кафе, а не дава на АВГУСТинското дете!

• 11 362
  • 303
  •   1
Отговори
# 15
Някой може ли да ми каже каква е разликата между ОДЗ и ЦДГ?
В ОДЗ не се ли учи  също до предучилищна възраст???
Райън сутринта пак ака водичка  Cry
Не е повръщал но това така ме уплаши Cryе издържам.....
Не иска да пие нито вода нито чай единственните течности са АМ но  мн малко само по 60 мл и то само сутрин и вечер Cry Cry Cry
Не искам пак да го водя в болница Cry
Тони, много ми е мъчно за малката душичка, дано по-бързо се възстанови.
Ох изтръпвам....сега си поглеждам овулационният календар и е трябвало да ми дойде на 20, а днес  сме 23.... #Crazy #Crazy #Crazy
Оф ще ме побърка тоя цикъл???
Един път идва по-рано друг път закъснява.....какво е това чудо, никога не ми е бил такъв!!!

# 16
Тони,мила,нормално е поне веднъж да се изака,било то и на вода.Първо-още е раздразнен стомаха,второ-пие само АМ и никаква твърда храна.Ти какво искаш да изака.Ще му мине,не си мисли все най-лошото. Heart Eyes

Мами,забелязали ли сте децата ви да проявяват Автоагресия или само Ивон е мазохистче?Напоследък като се нервира нещо,започва да се бие по главата ,да си дърпа ушите newsm78Аз не съм и ги показвала тези неща.И го прави сякаш със злоба-казва ед но съскащо "не",през зъби и се бие сама Thinking
И друго-Една приятелка вчера е водила малкия на Ортопед на контролен преглед.Той е казал да гледа да не го оставя да спи по корем,защото малките деца,като легнат по корем,вдигат дупето на горе и свиват крачетата в коленете,което води ди изкривяване на таза.Казал е,задължително да спи на възглавничка,която трябва да е висока колкото е разстоянито от рамото до вратлето(колкото е широко рамото демек),защото иначе главичката увисва и гръбнака се изкривява.Също е казал,че ортопедичните и анатомичните стелки изобщо не са задължителни,освен ако няма предпоставка за тях,защото стъпалото се оформя до 3 годинка,респективно и свода.Най-добре да ходят боси,особенно лятото и то на пясък.

Сладкиш-ОДЗ е обединено детско заведение-ясла и градина,ЦДГ е целодневна детска градина-само деца над 3 год.
И моят цикъл е шашав,сигурно е от времето.Закъснява,трае по 10 дни,абе какво да ти кажа,от как родих стана по-зле от преди.

# 17
Ади мерси за отговора, но аз питах конкретно дали и в ОДЗ-то се изкарва до предучилищна или трябва да се местят децата в ЦДГ?
А за спането, Кал спи без възглавница-има но я маха, и спи точно по корем с вирнато дупе.
http://media.snimka.bg/1063/008381934.jpg

# 18
  • София
Не иска и комкпот от дренки..... той просто не иска течности по различни от АМ Confused

# 19
Ортопедите сигурно си мислят, че децата като легнат и си изкарват цялата нощ в една поза или пък, че е възможно родителите насила да задържат детето в исканата от тях поза newsm78 Представям си този ортопед как по цели нощи седи до детето си да му оправя позата и да подпъхва възглавницата ooooh!
Димяни, а какво ако този компот от дренки се направи на кисел и му се дава като ядене, с лъжичка  newsm78 дали ще има същият ефект....

# 20
  • София
Здравейте Hug.
Димяни, много се надявам всичко да се оправи и Райън бързо да оздравее Praynig.
Toni et Toto, Мама терорист , стискам палци и на вашите малчовци да се оправят и всичко да остане лош спомен Praynig.
Гера, честито прохождане на Калина и честита придобивка. Със здраве да си е карате.
За миенето на зъбките, не ги мия, защото има само 2 израстнали на половина Mr. Green.
Боб, още не съм й давала, но един път от ДК имаше леща и тя си хапна. Нещата, които няма да й давам поне до 2 години са мед, шоколад, зрънчо и всякакви от сорта боклуци, "натурален" сок, газирани напитки, вафли, пържени храни и предполагам има още един куп неща, които за момента не се сещам.
За спането, и Ани спи по корем с вдигнато дупе, без възглавница. Слагала съм й няколко пъти като и беше запушен носа да й е по - нависоко главата, но тя е махаше. Според мен това не е вярно, защото почти всички деца спят по този начин, но досега не съм чула или видяла някое дете да е получило изкривяване, защото е спало в тази поза.

Приятен ден на всички    bouquet.

# 21
  • София
Ми,не знам дали може,.....а и не знам дали ще иска въобще само лечебно АМ иска по малко  ... 60 мл  !Повече и не ми дават айде максимум 100!
Отсклабнал е доста иначе от последната консултация //15 септември/ до днес 500 гр Rolling Eyes

# 22
Сладкиш,ОДЗ съдържа и градина и ясла,т.е детето си изкарва там до у-ще и е с предимство да остане в гардината,ако е било в яслата на същото заведение преди това. newsm78Незнам дали правилно обясних.....

Тонка,аз така и правех оризовата каша на Ивон когато беше с р-во,защото иначе не я искаше,супер безвкусна е.
Слагах 4 супени лъжици каша и компот от дренки колкото поеме.Даваш с лъжица.И 2 л. да хапне,пак е добре.Едва ли ще иска да го пие от шише,много е стипцав. HugСега акал ли е пак?

За Ортопеда-и на мен ми се стори странно това със спнето newsm78Забравих да питам при кой ортопед са били?

# 23
  • София
Давам кашата на Хумана лечебната с вкус на банан!
Нея яде с лъжица,а от шише не я иска грам!
Оризовата на Милупа не я иска с нищо,вчера пробвах и така с дренките после с АМ лечебното  Rolling Eyes ooooh! Confused

За срещата гласувах ЗА-Четвъртак!
Другите дати няма да мога!Декември ни е пълен с празници и повечето рожденни дни са между 7 ми и 18  Rolling Eyes

Зъбки не мием!Правила съм няколко опита безуспешни!
Взех иначе Ненадента с силиконовия накрайник и само като бръкна и почваме да се деерем/като с гърнето същата работа/ Rolling Eyes
Аз ходих на ортопед при АЛексиев и съм много доволна!Той също каза максимално детето да е босо или по чорапки!Също така,че не са задължителни специални обувки и,че до 3 г възраст  се оформят крачетата им!   

Ади,ние също много се бием в главата и се гордеем с това и това чудо не е от ден-два,а от цели 2 месеца!

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 16:08 от Димяни

# 24
Адриана, аз такъв мазохизъм забелязвам при големият ми син, но той е на почти 4 годинки. И на мен ми е жал, като вземе да се бие по главата  Sad
За мнението на ортопеда относно възглавницата..звучи ми странно.  ThinkingНа мен ми казаха че възглавници, юргани и чаршафи трябва да се избягват до 18 месечна възраст, и детето да спи по гръб от раждането, докато не започне да се обръща и си избере друго положение. Има разминаване в мненията явно  ooooh!

# 25
Хоп и аз в новата тема!

Давам супа от боб, но рядко, грах сьщо сьм давала.Обаче ги плюе ако са едри и ги пасирам все още.

За миенето на зьби
и аз мислех,че е рано, обаче си промених мнението.Защо-пьрво придобиват навик и е част от вечерния ритуал и знае,че след това идва "дьлгия вечерен сьн" Mr. Green, по натам....по-лесно сменям памперс, нанасям лосион и масагирам, докато тя се "бори с четката"(действието се развива в детската стая след баня),сладките сокове, соковете от плодове и ако се размисля много такива "скрити лимонки"(та дори и млякото) спомагат за формирането на кариеси в по кьсна детска вьзраст(вуйчо и вуйна са зьболекари),пьк и по езичето се наслагва храна(какво при вьзрастните) и с пастата за зьби, дори и да не се използва четката все още правилно и дьлго, се дезинфектира мястото.Сигурно има и др.причини, ама засега не се сещам

Ади, и моята г-ца проявява такава мазохия и агресия спрямо себе си и др.деца, нас сьщо.Все нещо хвьрчи като играе..Незнам колко е нормално, но дано да се оправи....

А за мнението на ортопеда....ами детето само си намира позата, как да я местя от корем по грьб или настрани примерно, особено нощем? newsm78

Димяни, ами ако му дадеш да гризе портокал/лимон(моятя мн.обича).Ще се омаже, ама е течност някаква, тькмо ще се позанимава, а ти ще починеш малко Hug

Отивам да мисля заглавия Crazy

# 26
Някой може ли да ми каже как се използва СРЕБЪРНАТА ВОДА за нос?

# 27
Някой може ли да ми каже как се използва СРЕБЪРНАТА ВОДА за нос?

Попитай тук ако не намираш отговор в самата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153633.0

# 28
Морска-честно да ти кажа и аз не се сещам за сребърната вода! Мимсат беше писала за нея, ако искаш най-добре я попитай в Скайп!

За спането и аз съм съгласна с всеобщото мнение, че неможем ние да им определим как да спинкат. Ето още едно надупено човече:
http://persianmatei.multiply.com/photos/album/14/14#1

За възглавницата-няма смисъл от нея, те така или иначе изобщо не я ползват.

# 29
Морска,хомеопата ми каза 10 мл Сребърна вода,неразредена,се слага в двете ноздри 5-6 пъти по 3-4 капки.!0 мл са количеството за целият ден.

Общи условия

Активация на акаунт