® E-bay - тема 16

• 38 894
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 855
вчера си получих отговор от продавача, към който имах диспут.
съгласен е да ми върне 50% от ст-стта, но казва, че първо трябва да закрия диспута, защото не можело да направят partial refund към мен.
къде мога да проверя дали е така или иска нещо да ме парзулне?
в пейпал четох, че ако ми връщат пари да изчакам първо да ги получа в сметката и тогава да закрия диспута, но може би става въпрос за връщане на цялата сума  newsm78
някой имал ли е такъв случай?

Това е несериозно.Как може митничарите да си измислят митата. #CrazyЗа 13г това ли установи,че всяка митница си измисля митата
не съм казала, че си измислят мита, а правилата и заставам зад думите си.
както се разбра от майче, явно и правилата им са същите.
ако може първо чети какво пиша, после пиши, че е несериозно  Crossing Arms

# 856
вчера си получих отговор от продавача, към който имах диспут.
съгласен е да ми върне 50% от ст-стта, но казва, че първо трябва да закрия диспута, защото не можело да направят partial refund към мен.
къде мога да проверя дали е така или иска нещо да ме парзулне?
в пейпал четох, че ако ми връщат пари да изчакам първо да ги получа в сметката и тогава да закрия диспута, но може би става въпрос за връщане на цялата сума  newsm78
някой имал ли е такъв случай?

Не е вярно,че не може да ти върне парите, без да приключиш диспута!Този нещо те работи май Thinking Според мене не му се хващай,а си искай парите.След като си ги получиш,диспута автоматично се затваря,май така беше,нещо ми се губи този момент...

# 857
  • Варна
Нова питанка към продаващите в Ибей.
Знам че Пейпъл акаунтите са 3 вида --персонален,Премиер и Бизнес.До колкото съм запозната,Персоналния върши работа само ако плащаш,т.е. си купувач.Интересува ме дали можеш да приемаш плащания ако с план Премиер или задължително трябва да се премине на Бизнес  Rolling Eyes

Да ти отговоря какво стана ... нощес един купувач платил. Плащането стоеше сутринта, има опция да го приемеш или откажеш. Приемайки го ми обясни/пейпал Laughing/ че акаунта ми е персонален и че ако искам да приемам плащания имам двете опции премиер и бизнес, дадени са съответните такси и си избираш на кой искаш да го промениш. За 5те минути които имах това разбрах набързо, промених си статута на премиер и си приех плащането. Доколкото прочетох, със статут персонален можеш да приемеш 2 плащания за година само/от дата на регистрацията/ без такси.

# 858
  • Русе
Благодаря за отговора   bouquet  а колко плати мито,че нашите в Пловдив кожи садирали направо,златни ще ми станат ботушите 32$ + 40$ доставка  ooooh!

ThinkingНе знам от кой продавач си купила обувките,но аз съм получавала няколко пъти по два чифта с най-висока ст-ст към 90$/с доставката/ и никога Peace не съм плащала мито на Пловдивската митница-естествено  сумата не беше точно упомената и калкулирана като 90$,а в последните два случая имах и ботуши по един чифт,което си е доста по-тежичко от сандал или обувка Hug

teo_71, ти си получавала по пощата, а тя по куриер FeDex.Има разлика. Peace
Когато е по куриер се плаща мито,ако декларираната сума без доставката е над 22Евро.

# 859
  • у нас
Flash*,златна си   bouquet
Знаех че има нещо такова,но не бях убедена.Благодаря  Hug

# 860
  • тук-там
Моля за помощ - върнах един телефон на едно китайче - нещо отказа да работи - човечето се оказа разбрано и ще го смени - дадох му номера на пратката от квитанцията за изпращане и сега ми иска сайт на който да я следи - какво да му дам- бг пощи или нещо друго - за първи път ми е ooooh!

# 861
Дай му на БГ пощи  Peace

# 862
Я да питам за клейма нещо. Сега в статуса ми пише "Being Reviewed By PayPal". До вчера пишеше " чакаме отговор на другата страна". Нали писах по тоя повод, че 100 писма писах на продавача за закъсняваща пратка- глас в пустиня. Накрая реших да писна дипут,защото пратката пристигна, но дегектна и не работеше, а като погледнах накрая- клейм. Как е станало не разбрах. Може ли да е автоматично станало, защото този артикул беше махнат от Ибей?
Както и да е. Сега гледам тоя надпис, че е било обработено от пейпал. Сега решение ли чакам? Какво става от тук нататък? предполагам, ще ем уведомят или какво?

newsm78 newsm78 Дали може да ме отрежат, понеже писах, че продавача не ми отговаря и изобщо нямам намерение да си харча парите за пощенски при положение, че нямам никакъв отговор от другата страна.

# 863
  • В сърцето на ММ
Mamica ,да не би той да е ескалирал клейма? newsm78
Я кажете от къде купихте детски ботушки?Моят хубавец носи 35 номер и не мога да открия нищо сносно за по-малко от 80 лв. Tired

# 864
О, виж в Метро , има хубави тип туристически. Миналата година купих на моя на Мат Стар, не мръднаха цяла зима, а струваха 35 лв. Но са тип боти, не висок ботуш.

# 865
  • В сърцето на ММ
МерСедес ,благодаря-ще погледна,точно такива имах предвид.С тоя ибей забравих,че и в БГ може да има. Simple Smile

# 866
Нашите са подобни на тези, но малко по-ниски горе на глезена.

# 867
Mamica ,да не би той да е ескалирал клейма? newsm78
Я кажете от къде купихте детски ботушки?Моят хубавец носи 35 номер и не мога да открия нищо сносно за по-малко от 80 лв. Tired
Ми бах ли го. Когато пусках диспут ( а се оказа клейм) нямах нищо в пей пал. Не съм получавала мейл от никой за комуникация....
Ще видим.

Много се писа по въпроса, но отговор не видях ( или съм спала). Интересува ме живо мамите които продават. С Бг пощи ли пращат. Аз сега гледах цени и ми стана лошо.
До 1 кг е около 25 лв.
От 1 до 2 кг от сорта на 30 лв. Наси цените. Нещо по-разумно има ли? Не може една пратка да е 15 евро.

# 868
Нашите са подобни на тези, но малко по-ниски горе на глезена.

PeaceИ аз имах подобно търсене,но верно в ибей не намерих нищо което да си заслужава под 60-80лв.А в момента в Метро има даже промоция на Актив-боти-на много добра цена и изглеждат много добре за зимна бота.Обаче моето чаве/дето носи вече39-40 ooooh!/ зачви че иска боти тип "кубинки"а не спортни обувки-а подобните в ибей направо са си сериозна цифра,че повечето са естествена кожа Thinking

# 869
 newsm78 нащо се дублирах

Общи условия

Активация на акаунт