Преди да ми сте се накарали, че пускам още една тема за коса, да отбележа,ч е вече я попрегледах колкото можах - има ужасно много писано!

Час и половина писах тема, като разяснявах кое-как-защо и тъкмо я завършвам и я препрочитам и спря тока

Значи... вече не знам какво да правя с косата си. Много се надявам да успеете да ми помогнете-със съвет, от опит, професионално мнение...!

Косата ми никога не е била гъста, бухнала, гладка, да го наречем с една дума - хубава... и началото на тази година тъкмо го постигнах и всичко се развали от август насам!

Първото нещо беше, че за 1вия учебен ден реших да се пострижа... като се видях после ЛЕЛЕ МАЛЕ, насълзиха ми се очите като се видях - непосходяща, и по-точно НЕ хубава прическа...
Второто беше есенното окапване на косата... странното беше, че тая година падаше много :-S Направо ми се дореваваше като я гледах как пада след къпане, или след като се среша... И естествено малко или много оредява...
И като стигнем до това, че колкото бързо се омазнява, сега зимата още повече...
И не знам какво ще правя...

Мия си косата 3 пъти седмично - неделя вечерта, вторник вечерта и четвъртък вечерта. Но вече дори на втория дем е мазна.. да кажем вторник вечерта я измия, и четвъртък сутринта като ставам за училище е мазна и зализана вече!

Просто съм се отчаяла вече! Косата ми се превърна в комплекс направо!

Толкова много форуми обиколих и все питам и хората казват 2-3 неща и останалите цитират мненията, че са съгласни и че това е варианта.. а след няколко дни откривам в интернет още един вариант, примерно...
Това което искам е: Да не се омазнява, да не е зализана и да не пада... ; ако мога да я заздравя накак, и ако е възможно да я сгъстя (заради това есенно окапване)...
Знам, че едва ли ви се занимава с някое си момиче там дето има проблем в интернет, но наистина ЩЕ СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛАГОДАРНА на всички, които се отзоват и се опитат да ми помогнат!
Мисля, че всичко идва от това, че не полагам достатъчно грижи (примерно не и правя маски, през целия ми живот само 2 пъти съм и правила маска - една домашна с жълтък, кисело мляко и ракия и една с хума...) и сякаш от самосебе си се изтощава или не знам, въпреки че не я изправям, не използвам лак, пяна и т.н., единствено сешоар...

Казаха ми да не си купувам шампоани за мазна коса, защото само задълбочава проблема - по-добре за изтощена или нормална коса.. също хумата изсушавала косата... бадемото масло заздравявало, но омазнявало... маските на Гарниер Фруктис - купих си една , на която пишеше за изтощена коса, но също и за суха, и не знам дали да я ползвам , за да не се омазни повече... хума също си купих и си направих маска веднъж, но от един път едва ли има ефект, поне аз не го виждам. За тривитаминола - не искам да го използвам-имам причина за това..

...
Можете ли да ми кажете кое-как подхранва, какви продукти да използвам, с една дума "да ме посветите" в това как да изглежда косата ми хубава

Ако имате някакви въпроси питайте-ще казвам , ще обяснявам, само ми помогнете!!

Надявам се да не ми подминете темата.
До скоро