С шкембе си е най-добре! - 5

• 32 462
  • 679
  •   1
Отговори
# 645
благодаря ви момичета! Hug Heart Eyes
благодаря, че ви има!  bouquet
За сега няма да бързам с ходене по лекари - ще ви държа в течение

# 646
Аз пак съм в задънена улица. Толкова много ме боли корема, че доктора ми спря и Тотемата и Аспирин протекта докато не ми се успокоял стомаха. И сега какво, на системи ли ще ми го слагат  newsm78

# 647
Марморанче, ако се налага да слагат системи - системи. Всъщност и желязото могат да ти го набавят с боцкане. Важното е вие с мъничето да получите необходимите ви вещества.  Hug

# 648
Марморанче  Hug.
Прити ,Честито мила желая ти лека и безпроблемна бременност.

Днес имах записан час в "Св.София"при д-р Константинова,която идва от Варна  за изследване за Даун.И аз бях останала с впечатление ,че се прави и ехографски преглед ,а се оказа ,че само ми взе кръв от вената за изследването и с това преключихме.А когато си записвах час ми казаха 30лв.за преглед и 30лв. за изследане.И под преглед се разбира задаването на въпросите-"В коя седмица сте,Имате ли течение ,Пушите ли"и това за 30 лв.Направо съм бясна.
Кажете ми така ли се процедира по принцип -взима се само кръв или трябваше да ме видят и на видеозон.Става въпрос за 13г.с.

# 649
gloria78 аз като си правих това изследване ми взеха само кръв.Преглед мисля,че не правят,освен ако има някаква промяна.
А защо в тази болница-даун на мен ми изследваха в МД.В тази болница са големи кожудери,мисля че в майчин дом е по-евтино,но може и да бъркам.
 Hug Praynig
Марморанче дано се оправиш по-скоро- Praynig

# 650
  • София
Глори, кръвното изследване за Даун се прави, ако не се лъжа към 17-та седмица. Определено трябваше да те прегледат на видеозон, доколкото знам в ранни седмици мерят някаква нухална гънка, за да видят дали има Даун.

# 651
Глори, в тези седмици (11-13) се търсят отклонения чрез преглед с УЗ. Но се прави от хора, които разбират какво търсят и къде да гледат. Гледа се нухалната гънка, формиране на костиците на нослето.
Иначе цената за БХС е толкова. Само че, БХС само по себе си е една статистическа вероятност и нищо повече. Може да има много добър резултат и да се окаже фалшив, както и много лош, който да излезе фалшив.
Другата такса е въпрос на ценоразпис на заведението. Лошото е, че дерат кожи без да се опитат да направят всичко, зависещо от тях професионално.
Вариантът Поморие обсъждали ли сте го у вас? За качествен преглед в София също не е лошо да помислите. Имате време да си запазите час, който да излезе в подходящата за бременността ти седмица за фетална морфология при светилата. Цените са малко височки, но поне ще бъдеш огледана.  
isepise, става въпрос за бургаско заведение с име "Св. София", което зарибява клиентки с някакъв си специалист от София, както и с тази докторка от Варна.  Tired  
Понеже и Аги е писала - вече се прави и ранен скрининг, който уж бил по-точен от този между 16-19-та седмица.
На мен във Фемина ми правиха безкръвен скрининг, като вместо с нормалния видеозонски накрайник, ме гледаха с едно странно топчесто приспособление и после ми показа някакви графики Димитрова, отразяващи риска като съотношение.   

# 652
Значи правилно съм разбрала ,че трябва и УЗ.Като цена и аз знаех че е толкова но с УЗ ,а моето излезе 60лв. само за вземане на кръв.За следващите прегледи вече ще си помисля.
Рони какво имаш превид за вариант Поморие?Ако е за гинеколог който да ми следи бременноста от моя не се оплаквам,притеснявам се само за тези изследвания,а в Поморие незнам да правят.

# 653
Рони какво имаш предвид за вариант Поморие?Ако е за гинеколог който да ми следи бременността от моя не се оплаквам...
Това имах предвид. Някой, който да те наблюдава достатъчно отговорно. Peace

# 654
  • София
Прити,страхотна новина - желая ти безпроблемна бременност и живо и здраво бебче! Heart Eyes

# 655
Тук БХС-то е на два етапа.
1) Кръв от вената и УЗ (както е обяснила Рони - нухална транслуценция - дано да го написах правилно) - в 11-13 г.с.
2) 16 г.с. - пак кръв, сравняване на нивото на протеин с този от 11-13 седмица (някакъв си там специален май?) и чак тогава излиза резултатът.

На мен 60 лв. само за кръв ми се струва безумно много. Знам, че от такива неща не се спестява, но според мен не е коректно да се спекулира с желанието на хората да направят всички препоръчителни изследвания за собствено успокоение.

Глори  Hug

# 656
  Брей, като бях бременна първия път изобщо не бях чувала за преглед в 13 г.с за оценка риска от Даун. Втората бременност чух страховито звучащия термин нухална транслуценция и ми гледаха въпросната гънка и носните костици, а сега- 1 година по-късно, чувам,че правят и кръвни изследвания в 13 г.с. Представям си след още 2 години какво ще се прави...
 Вземането на кръв за Даун ми струваше около 25 лева/доколкото помня/. Доколкото знам само в София се прави това изследване и от цяла БГ пращат кръвта в лабораторията на МД. Предполагам затова и цената е по-висока. Но преди това се прави ехографско изследване и на мен лекарката ми даде листче, на което беше написано точно в коя г.с.+колко дни и някакви рамери на бебето. Може да се даде и ехографската снимка. НО това беше за БХС между 16 и 20г.с.  Рони е по-компетентна към настоящия момент:)) И аз мисля,че за ФМ трябва да се насочиш към специалист. На моя приятелка от Бургас до последно й казваха,че носи момче, а роди момиче Shocked не мога да си представя що за специалисти не могат пола да разпознаят, какво остава недай боже за нещо истински важно...

# 657
Глори, при всички случаи за ранния скрининг 11-13 гс е трябвало и на ехограф да те видят. 30 лв на мен ми взеха за кръвта. Но аз я пращах в София в Майчин дом. Но това беше за втория скрининг 16-19 гс. И наистина , както е казала Рони това е само една вероятност и нищо повече. Аз и на това се надявам, защото моя резултат беше много лош, но аз отказах амниоцентезата. В крайна сметка само са ти взели парите за нищо.

# 658
Не съм дала парите за нищо ,но само за кръв 60лв.е множко.В сряда ще излезе резултата и ще го занеса на моя лекар и ще му обясня какво стана.Грешката ми е ,че не се консултирах с него къде да отида за това изследване ,а го направих на своя глава.

# 659
  • София
Мърморанче, не си е дала парите за нищо, недей така. В крайна сметки всеки решава сам за себе си. Глори, не съжалявай миличка, става въпрос за детето, което е най-важно.
Аз мисля. че бих дала всичко само и само да знам, че детето ми е наред.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 13:27 от rit@_zit@

Общи условия

Активация на акаунт