Отговори
# 210
  Привет....и ние днес няма да излизаме....трябват ми поне 3 дни да свикна със студеното време...
За ЕБХ съм чела,за педагогическо захранване -също,ама какво е това "привързано родителство"  newsm78

# 211
  • София
Добро утро от работещите!

Албенче да ти е жив и здрав мъжа! Много да се обичате и винаги да гледате в една посока!   bouquet

Аз понеже обичам да съм крайна и базирайки се на по-учените от мен по отношение на психиката на децата само ще кажа, че всичко, което не следва естественият ход на развитие на детето е насилие спрямо него. Макар на някои родители да се струва много модерно, следователно приложимо.

Сега да си похваля детето. Сутринта така ме отсвири в детската градина, че даже чао не ми каза. А да реве дори не си й помисли. И то защо мислите? Защото чу, че на закуска ще дават маслини  Joy С мръсна газ се отскубна от мен и хукна вътре все едно 300 дяволи го гонят  Mr. Green Затова от днес вече винаги ще има маслини за закуска  hahaha

# 212
  • гр.София
Как така Марти не спи от 1г насам?  Shocked И всъщност по-опитните мами да кажат кога са спрели да го правят по-големите им деца, моля  Simple Smile

Елвинг, първи клас,моля Simple Smile
 Хич не поставяй децата под общ знаменател.
 Една майка се тръшка във форума,че детето й се буди сутрин в 5.10ч.  Е да,ама ляга в 21.00.  Ми,наспива се детето,какво толкова?
 ТежкО на родителите,че ги буди.

И второто ти наблюдение е много проницателно ( някои деца са си добри-без голямо участие на родителите.Поне в началото.)
 Вчера по въпроса за глезенето си помислих точно за Лори-що да не глезиш такова дете,като е мило и добро?! И как да глезиш София като те гледа навъсено и се събужда с мрънкане?! Или писва и крещи -ДАЙ! и дърпа учебника на брат си? Също така умира да вади залците от чинията ти-смята,че всичко е нейно.
 ВСТ е много права за търпението,обаче Peace

# 213
Блан  Hug Laughing И Лори често ми се буди сърдита и с рев и после цял ден й е криво. Ама аз незнам дали съм ви споделя, че си правя почивки  Laughing - отивам в другата стая или заставам на прозореца да ме лъхне малко свеж въздух за 10 секунди и продължавам с нови сили  Laughing И вечер като се върне татито му я зачислявам  Mr. Green Играят двамата, ходят на пазар или в детски клубчета, а аз отмарям или си върша работа. Абе мнооооого е трудно, ама е и много сладко. Аз определено незнам как съм живяла без нея  Heart Eyes

# 214
Елена, успех на изпита!

Elwing, да ти призная и на мен като име "привързаното родителство" хич не ми допада-звучи все едно някой те е вързал за детето hahaha (на английски също звучи така). Пък аз много държа на личния си комфорт и не съм от майките, които са готови да се "жертват" за децата си. Аз съм решила да имам деца за да стане МОЯ живот по-добър и приятен, за да им се радвам, а не да търпя лишения "в името на децата"  Laughing Обаче се оказва че този начин на отглеждане ми допада, приятно ми е, лесно ми е Simple Smile
За това че си е до дете-също си права, аз и затова гледам предпазливо да се изказвам, защото знам, че оня горе много обича като си вирнеш носа да ти прати едно по-различно дете и да ти покаже какво е да си майка Hug  Пък и тепърва ще видим като се появи братчето дали ще се справим успешно с ревността и изобщо с гледането на 2 деца... Но е факт, че покрай тези неща някак много лесно ми потръгна всичко, без усилия... Аз между другото преди да родя си представях родителството по съвсем различен начин. Ако някой ми беше казал че ще си гледам така детето сигурно щях да се изсмея Simple Smile

vst_80, аз пък мисля, че това излишно парадиране, което го има в БГ, кой кога махнал памперса, бибата, количката, докога кърмил и т.н. е голяма глупост. За мен биберон-залъгалката си е заместител на гърдата. И както не ми е приятно някой да коментира че не било нормално да се кърми 2 годишно дете така не бих приела и забележка за биберон-залъгалката. Както аз не бих отбила детето си преди да е готово така ми се струва и че е глупаво да му вземеш залъгалката ако детето има нужда от нея. Същото е и с памперса и количката - то си зависи от удобството на майката и детето. Това не е някакво състезание с награди. В крайна сметка е важно да отгледаме здрави, спокойни и щастливи деца. И както отбелязах и по-горе-да ни е удобно и приятно с тях. А тези показатели са ми някак смешни-все едно да се мерим коя е по-добра майка по някакви нормативи. И какво ако да речем съм първенец по всички показатели? Дали детето ще е по-щастливо от това?

Нормално е да си споделяме, но не бива да сравняваме децата едно с друго и някоя от нас да се чувства зле или да се шашка че е "закъсняла"... Hug

Аз количката почти не я използвам защото ми е по-удобно без нея. Бабата обаче си го вози в количка и аз нямам нищо против, Алекс също.

# 215
  • София
Аз доста отдавна пак не съм писала, ама сега ми стана смешно и реших да споделя - аз с едно дете не мога да се оправя с един и същ метод, какво остава да генерализираме всички деца. Понякога на Ина и трябва доста твърд подход като наказание, повишаване на тон или пляскане по дупето или през ръцете (през лицето досега никога не съм я удряла и си мисля, че ще е прекалено), понякога само с молба става това, което искам, а понякога и Господ не може да помогне, просто трябва да се примря ooooh!. Иначе съм на принципа проба-грешка за всичко, аз се опитвам пък ако на нея й е рано, тя си показва, но си мисля,че не би могла сама да се научи да ходи в тоалетната или да заспива без биберон, защото няма от къде да разбере, че това е правилното, освен ако аз не я науча. Аз й говоря и чакам да ме разбере.  newsm78Тази година април месец се опитах да махна памперса и резултата беше плачевен, изгних да пера със студена вода във Сандански, защото бяхме там, а Ина и на йота не показваше,че разбира защо го правим. Е, пробвах 3-4 дена и се отказах. После направих същото на морето и след това и стана от раз, все едно,че никога не е била с памперс. С биберона явно нацелих момента,ама всъщност тя преди това си изяде всички биберони и аз просто не й купих нови  Mr. GreenА количката сама си я отказа, както исама се отби малко преди годинката, иначе аз исках още да я кърмя,ама не мога да я насилвам да суче Grinning Изобщо за мен всяко дете само си изисква методите и обощени данни за възраст за правене на сътветно нещо не приемам Crossing Arms(Не говоря за психическо и двигателно развитие)
А иначе определено има моменти, в които я глезя, купувам и каквото иска понякога, пък било то и напълно излишно, но това е когато според мен е заслужила, когато цял ден е била като хуна у нас и ме ползва за звуков фон си го отнася солидно. Абе и двете сме опитали и от меда, и от жилото Blush
Иначе аз съм затънала в работа покрай прехвърлянето, а разделянето с колеги и ръководство е много подтискащо Sad Хич не ми се пише за всичките гадости покрай приключването за това спирам Heart Eyes

# 216
Един поздрав от Лори  Wink
http://www.babytvchannel.com/mybabyclip/play_hokeyclip.php?p0x=1 … amp;redirect=true

Това вече е люмимата й телевизия, със ставането се пуска, знаем наизуст детски и песнички  Crazy Ако бяхте видяли щастливата й физиономия като видя клипчето - напълни ми душата  Heart Eyes

# 217
  • София
Елфче много ми хареса обощението ти по повод наблюдението за добри и лоши деца и съответно родители - Напълно споделям мнението, че в тази възраст, а и доста по-късно родителите са отговорни за всичко по отношение на детето. Някои имат късмет с по-податливо дете, други не - или пък имат по-добри умение да общуват с дете....Това, което за мен е по-важно е не кога ще махна памперса, бибата и тн., а как да успея да го възпитам правилно ( пример - днес пътувах в трамвая по Витошка и изневиделица няколко момченца на по 14 години започнаха да замерят преминаващия трамвай със сурови яйца...... #Crazy  защо - май никой не разбра...., пълна хулиганщина....), как съответно да успея да бъда близка с него ( вярвам, че това е един от начините ) дълго време....абе сложно стана, а?  Wink

Блан - това за ранното ставане - изправени пред дилемата - да ляга късно и да става късно, но без време само за нас двамата, или да ляга рано, но и да става рано - ние си избрахме да имаме няколко часа само за нас вечер, пък сутрин да сме недоспали....Така, че си абсолютно права

Албенче - честит ви празник   bouquet

Ето и нещо да се повеселите - аз поне се смях с глас ....и без да се засягат жените шофьори, нали знаете присъстващите се изключват  Wink

http://funny.bg/index.php?news_id=2251

# 218
  • софия
пухче,мерси миличка  Hug Laughing
вст,мерси и на теб,мацка  Hug.веднага курдисах и найа  Grinning.аз много исках да я включа тази тв.,но нашия кабелен оператор не я подържа и много ме  е яд.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 16:37 от dani777k

# 219
ВСТ, Пух, много весели поздрави Laughing Hug

# 220
Албена, честит рожден ден на половинката ти. Да ви е жив и здрав!  newsm67
Честит рожден ден и на eli_ym със закъснение.   bouquet
Ето да видите и у нас как се забавляват, докато съм на работа:

Не обръщайте внимание отзад на скъсаните тапети  Embarassed, но като пораснат децата тогава ще ги сменяме.

# 221
  • София
на всички празнуващи днес, малки и големи! Да са здрави, късметлии и обичани!
Имам и аз повод за черпене - баща ми е именяк  Simple Smile Ето по едно за негово здраве

Ади, хич не се виждат тапетите Peace , ама като си обърнала внимание сега всички ще ги търсят  Laughing Hug
Поздравчето от Лори е много мило  Heart Eyes , а в това на Пух - не на всички места се вижда, че виновните са жени, моля, моля  Naughty Laughing Hug Аз не съм и шофьор де, та не се засягам на тая тема, но по прицип съм на мнение, че жените сме по-по-най  Simple Smile
Янаст, желая ти и при братчето нещата да се получават така лесно!  Hug А за кърменето и бибата - не знам дали е едно и също, аз лично нямам все още мерак да му я махам, за което търпя порицания от познати и непознати  Tired Естествено, че ще ти хареса начина на гледане, при който детето е доволно и спокойно - така и ти си спокойна.  Hug Simple Smile Аз пък лишения "в името на децата" съм склонна да правя, но както вика Блан, при нас понякога се случва да се събуди просто в кофти настроение и от сутринта да мрънка за всичко  Rolling Eyes и тогава се чувствам съвсем смотано. На слава богу има и хубави дни  Grinning А родителите на будещото се дете в 5ч направо ги съжалявам. като си помисля, че може второто ми да е такова  ooooh!  Blush
Пух, за съжаление подобни прояви не зависят само от домашното възпитание, въпреки че то е най-определящо. Нагледала съм се на пуберски простотии  Tired И по този повод - мисля че е хубаво, че ще съм мъжка мама - не вярвам в способностите си на възпитател и една евентуална лошо възпитана от мен девойка би била за мен по-голям срам от някой нехранимайко.  Embarassed
Прекалих  Embarassed Blush Лека нощ!  Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 01:17 от Elwing

# 222
Привет на всички!
Дани благодаря за хубавия поздрав  Hug
Чета ви ,но около нас няма много новини,а и може би ежедневието ни грабна и не ми остава много време за разписване.
Искам да поздравя всички които пропуснах тези дни ,бъдете живи и здрави и много обичани хора,майки и жени!   bouquet

А колкото до така обсъжданите памперси ,с едно съм съгласна ,всеки се ражда с характер и е толкова индуивидуално ,че съвети не бих дала на никой вече ,или може би един,ръководете се от детето си.
Поне моя житейски опит доказа , че две деца от една майка и баща могът да са толкова различни ,наистина не съм предполагала,т.е знаех ,защото и аз съм много по различна от сестра си ,но все си мислех че може би майка ми е избирала различен подход или с възраста се е уморила ,не знам ,но сега разбирам,че дори и да се опитваш всичко еднакво резултата е много различен.
Както и с подбора на приятели,всеки от нас знае че не може да бъде приятел с всички хора ,колкото и да опитва , просто не става, така е и с децата, колкото и добри родители да сме ,те се раждат с характер ,който понакога е много силен и ние просто трябва да намерим път към душата им,различен от този който избираме за другото дете и да се надяваме че те ще ни допуснат до тях и ще ни уважават достатачно за да следват поне най важните ни съвети.Така си мисля аз,а другото са глупости ,никой не може да каже кога едно дете е готово да махне биберона или памперса ,това го знае само то и майка му ,може би.
На всички обаче подарявам една голяма  Hug за кураж!Не унивайте ,вие сте най добрите майки ,които познавам  Heart Eyes

# 223
  • София
Добро утро!

Хайде на кафето

Мислех, че днес ще имам късмета да поспя, но не би...Дивакът скочи в тъмни зори и не щя да легне повече. Така и така станах ще ходя да готвя, че после трябва да освобождаваме терена, че Митко се прибира от нощна и трябва да поспи.

# 224
  • варненка от София
Блу, мила дружко ненагледна, да си ми жива и здрава. Хубаво име носиш, хубав човек си да знаеш!

Сърдечни поздрави и прегръдки от мен, Шушел и Тошан  Hug

Поздрав и за всички останали именници днес!

Общи условия

Активация на акаунт