Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 588
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 120
Предложихме студентите редовно да са приравнени с работещи родители. Но не е ясно в окончателния регламент какво ще остане.

# 121
За майката, седяща вкъщи, да има предимство само заради това, също не подкрепям.  Peace
Това не го разбрах имате против майките които сами гледат децата си и няма на кого да разчитат или на майките които са свободни без никакви грижи в смисъл децата им са на градина.

# 122
[В най-добрия случай трябва да сме равнопоставени, а не както предложи едната мама, щом си си гледал по-дълго детето да имаш повече точки. А личното ми мнение е, че щом издържам яслите и градините, редно би било да имам предимство пред хора, които не внасят пари за тяхната издръжка. Това е критерий, който би трябвало да се включи и тогава ще стане ясно, че всъщност в анкетите много хора, които в момента са в майчинство са се определили като работещи.
[/quote]
Аз също съм работеща, но не мога да се съглася с този пост. Твърде едностранен е. През цялото време се говори за данъци, кой и по- по- най майка и пр. А защо не помислите за децата? ДГ не е социално заведение, в което те се отглеждат. ДГ са част от образователната система и ВСИЧКИ деца трябва да имат достъп - на работещи родители или не. Повтори се около хиляда пъти, но всеки дърпа към себе си. Мисля, че донякъде си заслужаваме системата за прием. Какъв е нашият конструктивен принос към подобряването й (изключвам родителите, които ходят на работните срещи и, вероятно, си късат нервите с празните приказки в тази тема).

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 13:02 от slastna

# 123
ДГ не е социално заведение, в което те се отглеждат. ДГ са част от образователната система и ВСИЧКИ деца трябва да имат достъп - на работещи родители или не. Повтори се около хиляда пъти, но всеки дърпа към себе си. Мисля, че донякъде си заслужаваме системата за прием. Какъв е нашият конструктивен принос към подобряването й (изключвам родителите, които ходят на работните срещи и, вероятно, си късат нервите с празните приказки в тази тема).

Права си, наистина си заслужаваме системата за прием. Самия факт, че я обсъждаме вместо да подхванем Общината за още места е достатъчно показателен, но това вече е дискутирано. Не мисля,че дърпам към себе си, защото независимо от критериите ще приемат детето ми само ако ме блъсне камион и почина.
Нашия конструктивен принос е, че обсъждаме критериите и ако някой криитерии не ти допада даваш доводи, както си направила. Ето вече имаш принос  Peace  а за родителите, които ходят на срещите   bouquet

# 124
Данъците, които плащаш върху додходите ти като физическо лице отиват в държавата, както сама казваш, а детските градини са на издръжка към общината!
Ако пък ще се гледат данъци, то трябва да се гледа и размера им, иначе няма никакъв смисъл. Защото аз за един месец мога да внеса много повече отколкото някой друг за 4 месеца примерно, нали така. Wink
За майката, седяща вкъщи, да има предимство само заради това, също не подкрепям.  Peace

Ти ми върна вярата в хората  Hug Мислех, че никой никога няма да осъзнае, че реално от значение са доходите на общината. И ако някой се заинтересува от къде се сформират тези доходи, ще излезе наяве кои от предложените критерии са напълно излишни и с какви други критерии може да се заменят.

# 125
един въпрос: знаем ли кога ще бъдат обявени свободните места и кога евентуално ще е първото класиране какъвто и да е регламента за него? Отново февруари?

# 126
един въпрос: знаем ли кога ще бъдат обявени свободните места и кога евентуално ще е първото класиране какъвто и да е регламента за него? Отново февруари?
и аз това искам да знам!

# 127
  • София
След нова година, но не се знае още точно кога!

# 128
  • София
    Здравейте, имам въпрос относно предварителното кандидатстване - има ли според вас смисъл да участвам в него или да изчакам след нова година, когато ще са ясни окончателните критерии за кандидатстване. Исках да запиша Крис направо на градина и затова не съм се пробвала през тази година. Благодаря!

# 129
Вени*   -   благодаря за инфо! Ще имам достатъчно време да си запазя място в психиатрията за тогава.... Ще направя едно предварително кандидатстване още от сега,  дано Сирма не "обслужва" и 4-ти км, че и там ще има да почакам .... докато не стана с диагноза "крайно неждаеща се"...
Извинявам се , че спамя, ама малко множко ми дойде .... та се "разтоварих ....
 Hug

# 130
Плавно въвеждане на точковата система

След разговори с ръководството на отдел „Образование” на Столична община, бихме искали да ви съобщим, че се обмисля плавно въвеждане на точковата система.

Целта е да не се създават големи промени за родителите, които вече са кандидатствали и имат определено място в опашките. Освен това, пълният набор точки и критерии най-вероятно ще трябва да премине през подробен юридически анализ, който може да отнеме значително време.

Плавното въвеждане на точковата система вероятно ще се състои в следното:

1.   За всички деца родени преди 2008 г. ще се запазят сегашните предимства и време на кандидатстване, за да се запази подредбата на опашките в момента.

2.   Ще се въведат допълнителни предимства / точки, които не бяха добре регламентирани преди и доведоха до голям брой „специални случаи”. Именно, деца с тежко социално/здравословно положение и деца на служители в системата. Тези допълнителни предимства ще се решават от централна комисия, не от директорите.

3.   Сегашната подредба на опашките ще се запази и класирането ще се извърши по вече установения ред (отчитайки допълнителните предимства). Няма да има нов ден „Х”, защото сегашните опашки са достатъчно големи.

4.   За децата, кандидатстващи за яслена група от септември 2009 е вероятно да се приложи нова точкова система с друго подреждане на опашките, за да не се налага ден „Х” и за тях. Повечето още не са кандидатствали и за тях не може да се приложи първоначалния регламент. Фактор „време” при тях няма да има.

5.   Съответно, новата система ще се прилага за новите групи за 2010 година, т.е. за хората, които не са участвали в кандидатстване по първоначалния регламент от февруари 2008 г.

Окончателно решение все още няма. Моля, дайте ни време, за да обмислим най-добрия начин за предложеното плавното внедряване.

Отдел „Образование” ще обяви окончателното решение на следващото заседание на Работната група, което ще бъде насрочено след няколко седмици.

Екип на кг.софия.бг

# 131
Браво! Смятам, че това е честно решение за родителите чакащи на опашките в момента! Както и идеята за постепенно внедряване на новия регламент!  Peace

# 132
А аз не бързам да се радвам. За граничните случаи какво измислихте? В момента пак направихте гаф с тях, визирам набор 2006 и кандидатстването за ЦДГ. Детето ще придобие правото да кандидатства едновременно с правото да посещава групата, а в същото време другите са имали право да кандидатстват за групата в ЦДГ преди месеци! Това ни поставя в неравностойно положение спрямо другите!При запазване на критерий време тази несправедливост се запазва!!!!!!
Ще очаквам отговор от г-н Джонев!И моля първо да помислите над случая, преди да ми дадете стандартния отговор.

# 133
  • Върху лъчите на Слънцето.
[1.   За всички деца родени преди 2008 г. ще се запазят сегашните предимства и време на кандидатстване, за да се запази подредбата на опашките в момента.

2.   Ще се въведат допълнителни предимства / точки, които не бяха добре регламентирани преди и доведоха до голям брой „специални случаи”. Именно, деца с тежко социално/здравословно положение и деца на служители в системата. Тези допълнителни предимства ще се решават от централна комисия, не от директорите.

kg.sofia.bg ,Поздравления за решението! С това показвате уважението си към родителите, които похабиха толкова много нерви тази година!
Интересно ми е при новосъздалото се положение ще могат ли да ни пререждат деца с новопоявило се предимство? Или сега предимствата ще се определят по новите критерии, т.е. на база сбор точки? И дали ще отпаднат настоящите предимства на децата, които са изместили опашката?
Зная, че още и Вие не знаете със сигурност, но тези въпроси напират да ги задам!
  Simple Smile

# 134
интересно какво става ако за яслена група от септември има кандидатствали още от февруари и такива които тепърва ще канидатстват. Едните по старата, а другите по новата систеа - как точно ще се определи от коя група детето е с по-голямо предимство?

Общи условия

Активация на акаунт