Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 563
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Подкрепям, Звънче! Може на много хора да е по-удобно да ги прехвърлят опашките от тази година за следващата за одз, но за сега това си остава само една теория, нищо официалоно няма, дано и да нама!

# 631
  • гр.София
                 Първо гледах репортажа по ВВТ,след това по БТВ и мъжО рече ,че го е засякъл и на още места ,ама не уточнявахме точно в кои тв-та.Важното ,че е направено и поне Младост да свали малко напрежението. Peace

Много сме загубени. Трябваше да отидем там майки с деца от други квартали и да замеряме ББ с яйца. Що пък само бабите да го могат?!

Анна, вече никой не чете (темата е предълга,но сайта всеки може да си прегледа). А ти си твърде любезна,че все още отговаряш.

# 632
  • София
Подкрепям, Звънче! Може на много хора да е по-удобно да ги прехвърлят опашките от тази година за следващата за одз, но за сега това си остава само една теория, нищо официалоно няма, дано и да нама!
Ами то и сегашният регламент е неофициален, пък си класираха по него, нали. И тъй като сега гледам има затишие, накрая ще ни сервират дори и лотарията, както първоначално си бяха решили и както на тях им е най-лесно.

# 633
  • софия
Moя теория?!! Защо не четете цялата тема преди да пишете?
Плавно въвеждане на точковата система

След разговори с ръководството на отдел „Образование” на Столична община, бихме искали да ви съобщим, че се обмисля плавно въвеждане на точковата система.
.....
Плавното въвеждане на точковата система вероятно ще се състои в следното:

Окончателно решение все още няма. .....

Четем, четем и то не избирателно. Даже всички теми по въпроса, вкл. и отговора на Джонев, по отношение прехвърлянето на опашките на  кандидатствалите за ясла към 1ва група за градина.
Спри да се заяждаш и обърни внимание на дребните детайли и точните думи, както и на дискусията от самото й начало, защото в повечето случаи те са от най-голямо значение  Peace

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 10:55 от zvanche

# 634
Аа аз пък си мисля, че с тази детска градина, която откриха сега още 2 години ще се бият в гърдите какво са направили и ще заблуждават.....
Колкото до предварителното кандидатстване независимо от това къде е трябва да го има. Иначе какъв му е смисъла.
Колкото до прехвърлянето на опашките какво да ви кажа това ще е най-голямата глупост ако се въведе, а ние ще сме най-големите.... "телета" (и аз незнам как да се изразя по-точно, за да не прозвучи грубо и обидно. Ако някой съм го засегнала да ме извини!!!! Hug) ако го приемем и си трайкаме

# 635
  • софия
Аа аз пък си мисля, че с тази детска градина, която откриха сега още 2 години ще се бият в гърдите какво са направили и ще заблуждават.....
Колкото до предварителното кандидатстване независимо от това къде е трябва да го има. Иначе какъв му е смисъла.
Колкото до прехвърлянето на опашките какво да ви кажа това ще е най-голямата глупост ако се въведе, а ние ще сме най-големите.... "телета" (и аз незнам как да се изразя по-точно, за да не прозвучи грубо и обидно. Ако някой съм го засегнала да ме извини!!!! Hug) ако го приемем и си трайкаме
Не! Няма да се съглася, защото не съм искала да давам детето си на ясла, за да кандидатствам миналата година, та сега да сме по-напред в редичката за градина. Освен това, тогава изискването не беше такова. За точковата система: на работните групи не бяха се сетили именно за това положение и поради тази причина (дали и само поради нея), текстът е в този му вид.

# 636
Mен пък това правило ме устройва, както предполагам и всички, които на 04.02 си скъсаха нервите. Ние бяхме опитни зайчета и си заслужаваме компенсацията за това. Пък лотарията, която ни готвят, хич не ме устройва. И да ви кажа, колкото и да е грубо: "дреме" ми за тези, които тогава не са кандидатствали, защо аз трябва да се съобразявам с тях. Crossing Arms 

# 637
  • софия
Mен пък това правило ме устройва, както предполагам и всички, които на 04.02 си скъсаха нервите. Ние бяхме опитни зайчета и си заслужаваме компенсацията за това. Пък лотарията, която ни готвят, хич не ме устройва. И да ви кажа, колкото и да е грубо: "дреме" ми за тези, които тогава не са кандидатствали, защо аз трябва да се съобразявам с тях. Crossing Arms 
Защото те са се съобразили с изискванията за кандидатстване, а не защото не са искали да кандидатстват. И не се съобразяваш с тях, а с изискванията и правилата. В нормалните общества, хората се съобразяват с правилата и ги спазват Peace
Миналата година детето ти е кандидатствало за ясла, а не за градина, нали? По твоята логика и на мен не ми "дреме" за това, че миналата година сте си скъсали нервите, като сте кандидатствала за ясла.

# 638
  • София
Компенсация, ли? И за какво? Кандидатстването за детска ясла тази година няма нищо общо с кандидатстването за детска градина догодина!

# 639
Е за това сме на този хал и всички ни въртят на малкия си пръст, защото разчитат, че няма да сме на едно мнение и да защитаваме една позиция, защото всеки мисли само за себе си, а на другите да им е зле. Като няма взаимна подкрепа между майките (родителите) до къде мислите, че ще се стигне не до лотария, а и ще прехвърлят лотарията.

# 640
Защото те са се съобразили с изискванията за кандидатстване, а не защото не са искали да кандидатстват. И не се съобразяваш с тях, а с изискванията и правилата. В нормалните общества, хората се съобразяват с правилата и ги спазват Peace
Миналата година детето ти е кандидатствало за ясла, а не за градина, нали? По твоята логика и на мен не ми "дреме" за това, че миналата година сте си скъсали нервите, като сте кандидатствала за ясла.
Kaква ясла бе, хора, говорим за градина, яслата няма нищо общо със случая.  ooooh!

# 641
  • софия
Kaква ясла бе, хора, говорим за градина, яслата няма нищо общо със случая.  ooooh!
А ние обсъждахме (предварително) кандидатстване за 1ва градинска група в ОДЗ.
По идея, за сега, при градинските и яслените групи наистина, май, ще има прехвърляна на опашките, но няма логика запазването реда на опашката от кандидатствали за 3та яслена за 1ва градинска в ОДЗ. За мен няма логика и няма да е честно и прехвърлянето между групите, защото тази година се кандидатстваше не по принцип за ДЗ, а за определена група (най-малкото и системата не позволяваше да избереш група - яслена/градинска, а автоматично е подреждала децата, според годината на раждането им).

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 11:08 от zvanche

# 642
А ние говорим за (предварително) кандидатстване за 1ва градинска група в ОДЗ.
Прехвърлянето на опашките касае не само ясленските групи. При по-големите набори, проблемът ще е още по-голям, защото за 2006 остава варианта за 1 гр. ЦДГ, пък за 2005, 2004 и т.н. с това прехвърляне, шансовете на ново кандидатстващи са нулеви.

# 643
  • софия
Прехвърлянето на опашките касае не само ясленските групи. При по-големите набори, проблемът ще е още по-голям, защото за 2006 остава варианта за 1 гр. ЦДГ, пък за 2005, 2004 и т.н. с това прехвърляне, шансовете на ново кандидатстващи са нулеви.
Не е така - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342820.msg9094910#msg9094910. Това е дискутиране след проекта за точковата система.
То вече никой и не знае как е точно. В момента само си чешем клавиатурите.

# 644
Не е така - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342820.msg9094910#msg9094910. Това е дискутиране след проекта за точковата система.
То вече никой и не знае как е точно. В момента само си чешем клавиатурите.
По последни данни (от кг.софия), всички опашки се запазват и се прехвърлят за следващата година. Само за новите групи (първа гр. ЦДГ и яслени групи в ОДЗ) ще има ново кандидатстване по нов регламент (най-вероятно ще си въведат лотарията). Моето дете е набор 2005-кандидатствало е за първа група ЦДГ и ОДЗ. Догодина опашката ще се прехвърли за 2 група. Ако някой се сети да кандидатства догодина от същият набор, просто няма шанс. Ако беше 2006 набор, щеше да е на опашката за 1 гр. ОДЗ и да има възможност да кандидатства за ЦДГ по новият регламент. Колкото до чесането, то от самото начало е такова, просто защото никой не се съобразява с нашето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт