Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 503
  • 696
  •   1
Отговори
# 165
Здравей Пела искам да попитам .Моята съпруга изостави двете ни деца като не ги е потърсила вече 1 год. и 6 месеца.Те са изцяло на моя издръжка не сме разведени.Въпроса ми е какво трябва да направя за да потърся издръжка на децата.И евентоално при развод какъв е шанса децата да останат при мен.По време на брака имаме придобито жилище като за мен то е основно а за нея не .Каква е вероятноста жилището да остане за мен.

# 166
Здравейте, Пела!
Писах ви на 21 януари. И отново моля за помощ!!!!!!!!!!!! Тогава слушайки сърцата си и в унисон със съвета ви продължихме борбата за връщането на снахата. Брат ми се среща многократно с нея. Отговорите на молбите му варираха от "искам да се съберем", през "време е да си живея собствения живот" и "гади ми се от теб и детето ти", до " отивам в чужбина" и "искам развод"... И след това отначало същото... Всеки ден ние чакаме той да се прибере с нея, а се прибира с ново нейно желание! Преди месец окончателно поиска развод и каза, че е наела адвокат. За пръв път попитала и за детето. След два дни каза, че е раздвоена и сигурно ще се съберат, и беше раздвоена до вчера. Междувременно получихме преди 12 дни документите за развода. Там са изписани десетки неслучили се събития, детето е определено като болно многократно / благодарим на Бог, че  е здраво( според педиатърката му)/,променени са факти и дати. Вчера е казала окончателното си решение/ поне за тези три дни/ - иска свободата си  и вече и детето. От това се страхувахме и преди...Има ли начин брат ми да запази и продължи да отглежда сина си, така както е правил през цялото време до сега? Това, че само той е бил източник на доходи през цялото време на съжителството и брака може ли да му помогне? А факта, че майката би отглеждала детето в дома на родителите си , от където е гонена два пъти има ли значение? Извинявайте, че пак пиша аз - уверявам ви, че запознавам брат си с всичко , което би помогнало за положителния изход от ситуацията (връщане на съпругата и/или запазване на детето). ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!

# 167
...Та:
1во - да наема ли детектив, защото той никога няма да си признае, че ми изневерява. Или само ще похарча пари на вятъра, които и без това нямам.
2ро - къщата е под ипотека на фирмата ми. Мога ли да остана в нея.
3то - По документи е на минимална, как да подсигуря малката.
Извинявай ако въпросите ми са тъпи, Просто все още съм в шок.
ОТГОВОР:1. Да, той ще го проследи и направи снимки. Ще ти даде писмен отчет, ако съда не го признае ще го разпиташ по делото. Стига да можеш да си го позволиш.
2. Не можеш ли? А задължително ще останеш... Наеми си пекан адвокат след като го хванеш в изневяра, сменяш ключа и го изхвърляш на вън, ако ти стиска.
3. Никак 30 до 80 лева.

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 10:00 от Пела

# 168
Здравейте Пела! Със съпругът ми сме женени от 2003г., имаме 2 малки деца - син на 2г. и 7мес., и дъщеря на 1г. и4мес. Преди 2 години си взехме жилище с ипотечен кредит. Жилището е на името и на двама ни, а кредита по ипотеката на негово име. Преди една седмица съпругът ми пожела да се разделим. Оставам с две малки деца, все още съм в отпуск по майчинство и съм много притеснена как ще отгледам децата си, какво ще стане със жилището, защото аз няма да успея да се справя с всички разходи, поради което следва аз да се изнеса с децата. Вълнува ме какви права имам по закон при развод над апартамента, имайки предвид, че е ипотекиран, а заема не е на мое име. Знам, че един от вариантите е продажба, но има ли друго разрешение? (жилището е на последен етаж, няма стая , в която да не е избила влага от покрива и много трудно бихме могли да го продадем, а и сега не се купуват много жилища). Благодаря предварително за времето което ще отделиш!!!
ОТГОВОР: По делото за развод ще искаш присъждане на ползването на семейното жилище до навършване на пълнолетие на по макото от двете ти деца. И няма да го напускаш, за нищо на света. Той ще продължи да си плаща кредита, след развода но после може да иска по голям дял от това жилище.

# 169
Здравейте, Пела! Благодаря ви предварително за помоща, която оказвате на всички.

Бихте ли ми казали пълномощното за пътуване на детето, което е издадено от бащата има ли давност? На нашето не пише нищо изрично за срок, а преди да го напише нотариуската каза, че е БЕЗСРОЧНО, но не съм убедена. Може ли да имаме проблем на границата, ако са минали например повече от 6м(понеже чувам от няколко места, че важало 6м)

Благодаря ви. Hug
ОТГОВОР: Да, граничните власти създават проблеми.

# 170
Здравейте Пела,
с бащата на детето ми нямаме граждански брак и живеем заедно в апартамента, който е негова собственост. Това не е единственото му жилище. Детето е припознато от него. При евентуална раздяла имам ли право на ползване на това жилище или не и какви законови права има детето ми?
Благодаря ви  Hug
ОТГОВОР: Ако имахте брак ДА, но ако нямате брак- нямате никакви права над неговата собственост.

# 171
Здравей Пела искам да попитам .Моята съпруга изостави двете ни деца като не ги е потърсила вече 1 год. и 6 месеца.Те са изцяло на моя издръжка не сме разведени.Въпроса ми е какво трябва да направя за да потърся издръжка на децата.И евентоално при развод какъв е шанса децата да останат при мен.По време на брака имаме придобито жилище като за мен то е основно а за нея не .Каква е вероятноста жилището да остане за мен.
ОТГОВОР: Вариант 1: Завеждате само дело за издръжка, като претендирате издръжка една година на зад. Само това имате право.
Вариант 2: Веднага заведете дело за развод. По делото може да претендирате издръжка за децата една година назад. Трябвало е отдавна да го направите. Там ще исакате и присъждане на ползването на семейното жилище. Няма ппроблем да спечелите това дело, стига да си наемете приличен адвокат.

# 172
Здравейте, Пела!
Писах ви на 21 януари. И отново моля за помощ!!!!!!!!!!!! Тогава слушайки сърцата си и в унисон със съвета ви продължихме борбата за връщането на снахата. Брат ми се среща многократно с нея. Отговорите на молбите му варираха от "искам да се съберем", през "време е да си живея собствения живот" и "гади ми се от теб и детето ти", до " отивам в чужбина" и "искам развод"... И след това отначало същото... Всеки ден ние чакаме той да се прибере с нея, а се прибира с ново нейно желание! Преди месец окончателно поиска развод и каза, че е наела адвокат. За пръв път попитала и за детето. След два дни каза, че е раздвоена и сигурно ще се съберат, и беше раздвоена до вчера. Междувременно получихме преди 12 дни документите за развода. Там са изписани десетки неслучили се събития, детето е определено като болно многократно / благодарим на Бог, че  е здраво( според педиатърката му)/,променени са факти и дати. Вчера е казала окончателното си решение/ поне за тези три дни/ - иска свободата си  и вече и детето. От това се страхувахме и преди...Има ли начин брат ми да запази и продължи да отглежда сина си, така както е правил през цялото време до сега? Това, че само той е бил източник на доходи през цялото време на съжителството и брака може ли да му помогне? А факта, че майката би отглеждала детето в дома на родителите си , от където е гонена два пъти има ли значение? Извинявайте, че пак пиша аз - уверявам ви, че запознавам брат си с всичко , което би помогнало за положителния изход от ситуацията (връщане на съпругата и/или запазване на детето). ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!
ОТГОВОР: Веднага си наемете по възможност най-пекания адвокат във Вашият град, ако няма такъв или се съмнявате в способностите му от друг град.
В едномесечен срок от получаването на книжата по делото трябва да депозирате отговор. Съветите ми се оказаха неуспешни. Сега действайте, трябва да и дадете добър урок. Делото Ви е напълно спечаляемо. Тя е виновна за развода и трябва да се разбере. Пишете ми на л.с. за подробности.

# 173
Пела   bouquet  bouquet  bouquet bowuu bowuu bowuu

# 174
Здравей Пепа!Пак имам нужда от теб.Моля те кажи ми как мога да отнема родителските права на мъжа ми с когото сме в развод.Малко информация за него: той има връска с друга жена докато сме в развод но има много распуснато поведение прави секс в тоалетните на заведенията но го прави така че да разберат и въпреки всичко отрича. всички това мога ли да го исползвам със свидетели като аморално поведение?От разпечатките на гсм-а му има номер на една лейди с която има разговори ако не всеки ден то през ден и с продължение 15-20 мин някои а и в разговор с една позната сам признава че преди сегашната е имало дръга но това е от скайп мога ли да го ползвам като доказателство?Също имам молба към прокуратурата а той предопреждение за нанесени ми телесни наранявания със съдебно медицинско,кажи ми имам ли шанс да му отнема правата понеже той има детето за играчка и когато я вземе си играе извесно време с нея и после я оставя на родителите си да я гледат(йивеят в общо жилище)БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО newsm17 newsm20 Господ да те благослови за добрините които вършиш

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 16:31 от d_i_d_i_n_k_a

# 175
Пела, благодаря!!!

# 176
Здравейте, Пела. Искам да попитам за брат ми. Той е разведен и децата са присъдени на жена му. Те никога не са живели при нея. Той се грижи за тях. Има ли начин да взема поне детски или дори издръжка. Той мисли, че е невъзможно да вземе родителските права, защото закона защитава майката. Майката беше в Испания 2 години и през лятото се върна. Докато беше там пращаше пари, сега нито взема децата, нито плаща пари. Може и детски да взема. Предварително ви благодаря.

# 177
здравейте. имам дъщеря на почти десет години от първи брак. тя не познава биологичния си баща, тъй като той ни напусна 5 дни след нейното раждане. след дълги съдебни битки се разведох, а след това го лиших от родителски права. от 6 години живея с друг мъж /имаме брак от 2004г./, той се възприема като баща на детето, тя не познава друг баща и т.н. той отдавна иска да я осинови, но досега аз отказвах заради спомена от дългия процес по лишаване от родителски права на биологичния баща. сега обаче започнах да се замислям по въпроса, може би това не е лош вариант- да е негово дете и според закона. не знам откъде мога да получа информация за това, което трябва да се направи при една подобна стъпка. ако някой от вас вече е правил подобно нещо, моля да ми даде някакви напътствия. благодаря ви много.

# 178
.... Искам да попитам за брат ми. Той е разведен и децата са присъдени на жена му. Те никога не са живели при нея. Той се грижи за тях. Има ли начин да взема поне детски или дори издръжка. Той мисли, че е невъзможно да вземе родителските права, защото закона защитава майката. Майката беше в Испания 2 години и през лятото се върна. Докато беше там пращаше пари, сега нито взема децата, нито плаща пари. Може и детски да взема. Предварително ви благодаря.
ОТГОВОР: Вашата история е поредната нелепост  #Crazyи липса на знания. Бащата без проблем ще вземе родителските права след като ги упражнява две години. Отам и детски и помощи и всичко, което му се полага. Веднага да се обърне към адвокат и да заведе дело по чл. 106, ал. 1 от СК. Дори и да се наложи дълга процедура по призоваване, то делото ще бъде насрочено и издръжка може да иска една година назад без проблем. Виждала съм доста дела по които родителските права се присъждат на бащите, а във Вашият случай той си стои у дома гледа си децата и всичко е в негова ползва. Няма да има проблем, но трябва веднага да действате. Защото един ден тя може да го съди за всички месеци, в които е бил осъден а не е давал издръжка и да му създаде много проблеми. Наемате си един добър адвокат и действате. Успеваемостта е гарантирана.

# 179
Здравейте, Пела! Имам нови 2 въпроса:
1. При съдебните заседания съм представлявана от адвокат. Това изключва ли възможността аз да мога да се изказвам в съдебната зала? Ако има такава опция как се урежда? Може ли например аз да бъда разпитвана от моя адвокат и от адвоката на ответната страна, мога ли да подготвя нещо като обръщение към съда или изобщо как става моето изслушване? ,
2. При присъден режим на свиждане на бащата в мое присъствие с детето това означава ли, че аз трябва да оставам насаме САМО с него и детето? Или е възможно около нас да има и трети лица, мои приятели, роднини и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт