Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 478
  • 696
  •   1
Отговори
# 195
Здравей Пела,
имам само 1 - 2 въпроса. Напуснах съпруга си, в момента с детето ми сме при родителите ми, искам да попитам:
1. Жилището, в което живеехме е на името на баща му (демек на свекър ми), мъжът ми го накара миналата година да го ипотекира, защото му трябваха пари. Имам ли право на някакви претенции към това жилище?
2. Мебелите и обзавеждането в целия апартамент го прави баща ми (беше подарък за нас), не искам да си вземам мебелите, нямам къде да ги сложа в нашите, а да питам има ли някаква възможност да ми се наплатят или нещо подобно?

Благодаря предварително  Hug

# 196
Здравей Пела,
имам само 1 - 2 въпроса. Напуснах съпруга си, в момента с детето ми сме при родителите ми, искам да попитам:
1. Жилището, в което живеехме е на името на баща му (демек на свекър ми), мъжът ми го накара миналата година да го ипотекира, защото му трябваха пари. Имам ли право на някакви претенции към това жилище?
2. Мебелите и обзавеждането в целия апартамент го прави баща ми (беше подарък за нас), не искам да си вземам мебелите, нямам къде да ги сложа в нашите, а да питам има ли някаква възможност да ми се наплатят или нещо подобно?
ОТГОВОР:1. Имате право да претендирате ползването на жилището до навършване на 18 години на детето, при условия, че сте невиновният съпруг за разтрогването на брака.
2. След влизане в сила на РЕШЕНИЕТО по бракоразводното дело, имате право да предявите иск за делба на движимите вещи придобити по време на брака.

# 197
  • Basel
Здравей Пела,със съпруга ми сме пред развод.Живеем в моето жилище придобито преди брака(жилището съм го купила2003 година,а сме женени от 2005)имаме едно дете на 2г11м.Той вече не живее с нас.Декември 2007г теглихме 14000лв. кредит като аз съм съкредитоискател.Въпросът ми е ,когато се разведем и ако той спре да плаща вноската по кредита,аз ли ще трябва да го изплащам и дали могат да имат претенции към жилището ми?

# 198
Жени, недейте остарява!
Бъдете като липовия цвят -
макар, че в юли прецъфтява,
години пази своя аромат.

ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ

# 199
Здравейте Пела!
Поздравления за трудното дело с което сте се ангажирала. Тук явно много жени имат нужда от Вас   bouquet
Имам и аз въпрос относно бащинството. С приятеля ми нямаме брак. Бременна съм и до скоро не бяхме обсъждали въпроса с бащинството. Той държи да поеме цялата отговорност и издръжка на детето, но не желае да си даде името. От друга страна моето име никак не е подходящо за презиме. Надявам се все пак докато бебето се появи на бял свят да си промени решението, но за сега бих искала да знам какви възможности имам. Благодаря за професионалните съвети   bouquet

# 200
БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!  newsm51
Бъдете все така мила, добра и целеустремена!
 Praynig Късмет в начинаниятта за Вас и всички нас, благодарните, че Ви има!
И още благодаря, за възродената вяра, че на лошите лошо им се пише!
 Hug

# 201
Здравей Пела,

Претърсих форумът, както и доста други с цел да намеря отговор на един въпрос за който не съм компетентен, но не успях. За това ще пусна тази тема, и ако има хора наясно с проблема и решението му нека споделят тяхното виждане.
От съображения за сигурност няма да споменавам имена:

Като цяло проблема се състои в това че в момента се води дело за попечителство над малолетно дете, от страна на майката срещу Бащата на детето. Те са официално разведени, но майката иска да спечели попечителството над малолетната си (5 годишна) дъщеря.
Паралелно с това се води и дело за неизплащане на издръжката от страна на бащата в продължение на година и няколко месеца.
Аз като приближен на Майката съм в час с нещата и съм сигурен че издръжки не са превеждани от страна на Бащата.
НО... Уважаемият господин е представил копие на преводни нареждания за същият период (вероятно подправени) пред съда, и допълнително споразумение м/у Него и Брат му. В това споразумение е упоменато че за този период от време, Брата е упълномощен да изпраща парите вместо Бащата на детето, за което всъщност са и копията на платежните нареждания. Но пак казвам такива пари не са пристигали. Дори и пощенският клон да е пропуснал да изпрати известие, за 1 година поне едно щеше да се получи, или поне името на Майката да фигурира в регистъра на Пощенския клон. Но нейсе. Нито едното, нито другото.

ВЪПРОСЪТ ми е може ли Брата на Бащата да се приведе под съдебна отговорност за лъжа че е внасял пари вместо Бащата т.е. да бъде съден. Той би трябвало да е наясно с измамата изготвена от Бащата на детето с цел да се отърве от делото за издръжка.

Предварително се извинявам ако съм допуснал грешка поради незнание в описанието на проблема, или ако този проблем е разискван в друга тема.

Предварително Хиляди Благодарности за отговорите на хора компетентни в тази област.

С Уважение...

# 202
Като цяло проблема се състои в това че в момента се води дело за попечителство над малолетно дете, от страна на майката срещу Бащата на детето. Те са официално разведени, но майката иска да спечели попечителството над малолетната си (5 годишна) дъщеря.
Паралелно с това се води и дело за неизплащане на издръжката от страна на бащата в продължение на година и няколко месеца.
Аз като приближен на Майката съм в час с нещата и съм сигурен че издръжки не са превеждани от страна на Бащата.
НО... Уважаемият господин е представил копие на преводни нареждания за същият период (вероятно подправени) пред съда, и допълнително споразумение м/у Него и Брат му. В това споразумение е упоменато че за този период от време, Брата е упълномощен да изпраща парите вместо Бащата на детето, за което всъщност са и копията на платежните нареждания. Но пак казвам такива пари не са пристигали. Дори и пощенският клон да е пропуснал да изпрати известие, за 1 година поне едно щеше да се получи, или поне името на Майката да фигурира в регистъра на Пощенския клон. Но нейсе. Нито едното, нито другото.

ВЪПРОСЪТ ми е може ли Брата на Бащата да се приведе под съдебна отговорност за лъжа че е внасял пари вместо Бащата т.е. да бъде съден. Той би трябвало да е наясно с измамата изготвена от Бащата на детето с цел да се отърве от делото за издръжка.

Предварително се извинявам ако съм допуснал грешка поради незнание в описанието на проблема, или ако този проблем е разискван в друга тема.

Предварително Хиляди Благодарности за отговорите на хора компетентни в тази област.

С Уважение...
ОТГОВОР: Грешки много в термините, но не сте длъжен да ги знаете Вие. Длъжен е да зане какво да прави по делата адвоката на майката за която питате. По делото за издръжка ще ги задължи да представят копие от документите. След това ще види № и дати и ще поиска съденбо удостоверение да се снабди с друго такова от БП, дали под тези номера са тези преводи и какво се е случило с тях. В общи линии добра схема са сътворили, но няма да издържи.
Веднага жалба до РП-по местоживеене. Те да извършат проверка на всичко и после ще си ги ползвате доказателствата по делото.
Ако делото е заведено при съдия-изпълнител, пуснете и дело за увеличване на издръжката.
За да го атакувате от всякъде.

# 203
Здравейте Пела!
Поздравления за трудното дело с което сте се ангажирала. Тук явно много жени имат нужда от Вас   bouquet
Имам и аз въпрос относно бащинството. С приятеля ми нямаме брак. Бременна съм и до скоро не бяхме обсъждали въпроса с бащинството. Той държи да поеме цялата отговорност и издръжка на детето, но не желае да си даде името. От друга страна моето име никак не е подходящо за презиме. Надявам се все пак докато бебето се появи на бял свят да си промени решението, но за сега бих искала да знам какви възможности имам. Благодаря за професионалните съвети   bouquet
ОТГОВОР: Отговорността се поема с всичко. Няма как да оформите документи, с които той ще се съгласи да плаща и т.н., ако не бъде вписан в Акта за раждане. След раждане на детето имаш 1 година да го съдиш и да докажеш, че той е бащата. Аз лично те съветвам той да бъде вписан в акта, след като поема грижи изцяло.

# 204
Здравей Пела,със съпруга ми сме пред развод.Живеем в моето жилище придобито преди брака(жилището съм го купила2003 година,а сме женени от 2005)имаме едно дете на 2г11м.Той вече не живее с нас.Декември 2007г теглихме 14000лв. кредит като аз съм съкредитоискател.Въпросът ми е ,когато се разведем и ако той спре да плаща вноската по кредита,аз ли ще трябва да го изплащам и дали могат да имат претенции към жилището ми?
ОТГОВОР: Да, ако спрете да внасяте вноските ще образуват дело и могат да насрочат опис, оценка и продажба на недвижимият Ви имот.

# 205
Аз доколкото разбрах той ги е пускал по пощата.

# 206
Извинявам се но явно грешно съм отправил въпроса. Малко ми беше натоварено тия дни, и съвсем съм се объркал. Та става въпрос че м/у Брата и Бащата има нотариално заверена декларация, че Брата ще внася парите за издръжката. По пощата чрез платежни нареждания. Но НЯМАТ доказателства че такива пари са превеждани. Т.е. тези копия които споменах по горе на платежни, те са за други месеци и са валидни. Извинявам се ако съм ви подвел. И в следствие на това че те нямат доказателства, може ли чрез тази декларация да се въздейства по някакъв начин на хода на делото в наша полза. Rolling Eyes

# 207
  • София, откъм тъмната страна
Здравей Пела!
Имам само един въпрос, защото не съм много запозната...
Има  ли някакъв законов срок, в който съда трябва да издаде решението за развод?
Разведохме се на 13-ти февруари, а решението все още не е излязло и това ме спъва, защото в официалните институции още ме водят омъжена.

# 208
Здравейте Пела,бих искала да попитам един конкретен въпрос.Със съпруга ми се развеждаме по-взаимно съгласие скоро,той живее със любовницата си в дръг град.Имаме детенце ,което е на 8 месеца,той е написал  в клауза в споразумението за развод,че иска да взема детето с преспиване всеки петък до неделя през седмица  при него,но аз не съм съгласна  с това,детето ми е прекален малко за да го оставя на грижите на човек,който не го е гледал никога и без мое присъствие.Има ли право да има такива искания,не е ли забранено до 3 години детето да бъде вземано с преспиване без присъствието на майка си?Това като цяло ми е въпроса Rolling Eyes

# 209
  • Русе
 Изтривам написаното в поста,защото намерих отговор на въпроса си.  Peace

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 15:56 от Танче

Общи условия

Активация на акаунт