Първи клас не е шега, няма време за игра!

• 30 355
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Току що открих, че учебникът на Марио по Роден край на издателство "Просвета" е дефектен. Има няколко повтарящи се страници. Да не кажа направо, че две коли се повтарят за сметка на други.  Tired
Редно е учебникът да бъде подменен, но мога да си представя колко време ще отнеме. Ако искаш, мога да ти сканирам липсващите страници и да ти ги изпратя на e-mail.

# 61
Привет и от мен! Не съм влизала два дни и цяла тема ще изпусна Laughing
При нас краснописът има мааалко подобрение. Дори имаме три - четири отличен по БЕЛ. Peace Но всяка вечер го карам да пише поне четири - пет реда, понякога и повече, но общо взето гледам да не го товаря много, че цял ден е на училище и се прибира изморен.
Днес правили контролно по математика, утре ще видим резултата...
За дрехите и суетността и ние сме като сина на Олинце - въобще не го интересува с какво е облечен. Облича каквото му дам и толкоз Mr. Green

# 62
Aubrieta, благодаря. Имам възможност да копирам липсващите страници, но все пак смятам, че издателството трябва да го подмени.  Мисля да ги занимая с проблема си. Въпросът е принципен.

# 63
  • София
... все пак смятам, че издателството трябва да го подмени.  Мисля да ги занимая с проблема си. Въпросът е принципен.
Напълно си права!

# 64
  • Sofia
И нашите правят някакви старнни диктовки  - буквени съчетания без смисъл.
Миналата неделя и преглеждах помагалото по математика и видях, че доста задачи са пропуснали, та на два пъти, с малко почивка за игра, си ги реши всичките.

Проблемът с разресването на дългата, жилава и сплитаща се коса на Лори реших с един спрей за разресване, който донесох от Германия - хем мирише на малинки поне половината ден, хем не си и късам нервите сутрин.

# 65
  • София
Ох,едва сега успях да се докопам до компа.Наш Роско днес си забравил несесера под чина.Следобяд като отиде на таекуондо го е потърсил,но го е нямало,дано го е прибрала госпожата,че иначе всичко наново,пък и ученическата карта му беше в него.Днес са им раздали по още едно помагало-за красиво и грамотно писане,много станаха вече.Само по БЕЛ има:Буквар,Учебна тетрадка по писане,уч.тетрадка по четене,2 тетрадки с тесни и широки редове,още някакво помагало,което става и за български и за математика и сега това новото.По матетатика положението е горе-долу същото и понеже всеки ден имат тези предмети,т всеки ден се мъкнат по 100неща за предмет #2gunfireе не ще им тежат раниците,ами незнам. Вие по колко неща имате на предмет,основно по БЕЛ и Математика?

# 66
5 по БЕЛ и 5 по математика. Той Криси и така си знае като си приготвя чантата...брои до 5 Laughing
Много им са тежки чантите наистина. Само в петък малко по-лекички са, защото имат само роден  край и  ЗИП-ове. Там са само учебник и тетрадка.Ама като сложим гуменките по физическо, пак май тежичка става.

# 67
  • Пловдив
Ние днес сме поредната черна овца: след вчерашното хвърляне на камъни по близко дърво, за да се свали фризбито, днес синчето е нахълтал в дамските тоалетни, но не да воайорства, а да хване момиченце, с което са играли на гоненица, а тя там се е укрила.  Sick
Госпожата на занималнята много ме дразни. Крив и е светът че е с ниско заплащане, а дефакто не направи нищо ние да почувстваме че е значима. Споделяхме си на кафе с родители, че може да и предложим, примерно по 10 лв. на дете месечно, но да видим поне че е дейна. Мчи тя пълна скръб.

# 68
И ние така 5 тетрадки по БЕЛ и 5 по Матем.

# 69
Намерихме прословутите моливи.Крис така яко си е посинил окото че чак има червено.На връщане от плуването онзи ден се спъна излизайки от асансьора и се удари в главата на сестра си.Та сега  изглежда като че ли е бил на боксов мач..Ще отида до славейков да купя от помагалата .харесах още 2 та ще ми станат множко ама по добре Hug

# 70
Проблемът с разресването на дългата, жилава и сплитаща се коса на Лори реших с един спрей за разресване, който донесох от Германия - хем мирише на малинки поне половината ден, хем не си и късам нервите сутрин.

Тука няма ли го някъде, че и ние сме със същия проблем? Аз купих някакъв такъв спрей, ама нещо не съм много наясно кога трябва да го пръскам. Преди ресане ли? Лошото е, че и се намокря косата и после трябва да излезне с влажна коса навън, затова не го ползвам много. newsm78

# 71
  • На черешата
Еми сушиш после,не виждам друг начин. Confused

# 72
  • Ланкър, планините Овнерог
Хелоуууу!

Днес Тантура е в къщи. Ходенето до у-ще е пожелателно и ние решихме да не ходи. Ми, то само разкарване от 9 до 10ч за спортен празник, безмислено е.

Тео
, преди имаше такъв спрей на Ейвън, страхотен беше, но май го спряха. Последно в Джъмбо при козметиката на долния етаж видях спрей за разресване. Не съм взимала, не го знам бива ли. Констанца след къпане я реша с пръскане от балсама Глис Кюр, иначе не става.

Само аз ли не карам детето да се упражнява? Не виждам смисъл просто, в у-ще/занималнята се упражняват достатъчно, вкъщи се почива, само ако е останало нещо ненаписано или е написано ужасно, се пише. А, и песните по музика се учат у дома. Иначе за РД на племенника му бях взела една игра за компа "Гатанки и смятанки за 1кл(или 1-2кл)", разработвана заедно с МОН. Още у нас се инсталира и двамата с Танти я играха, много им хареса. Все си мисля, че ученето във вид на игра е по-смислено.

Странните диктовки и нашите ги правят. Странни-странни, ама толкова са научили  Mr. Green

Флор, коя страница се повтаря, че и ние сме със същия учебник? Да го проверя.

jd, и на мен не ми се вярва, че имате проблем с дисциплината. Обаче нашата г-жа нали не ги пуска да тичат в м/учасието, та все на някъде трябва да избие енергията.

# 73
  • На черешата
 Моята дъщеря вчера писа писмо на сина на Олинце.
 Този ход се оказа правилен,няма такова старание и ентусиазъм.Положи невероятно старание,едва я накарах да си легне.Писмото остана недовършено,но сутринта се събуди с мисълта,че съм обещала днес да го довършим.А иначе не и се иска много да пише,какви диктовки,какво чудо. Mr. Green

# 74
  • София/Сливен
Само вчера не съм влизала, а вие сте преполовили почти темата. При нас новости няма, само че днес цялото училище е на екскурзия, а първолаците учат.

Общи условия

Активация на акаунт