Бебчета сладки и игриви правят ЮЛСКИТЕ мами щастливи (тема 29)

• 10 646
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря ви, поуспокоих се за косопада Hug Но вече си навих на пръста, че ще се подстригвам, така че в понеделник ще действам. Е, не драстично разбира се, че имам лоши спомени от последното ми импулсивно подстригване Crazy

Днес временцето беше разкошно, и аз две разходки си направих.
Имах и среща с бившата бавачка на моя близка приятелка, която тъкмо се е освободила. Жената сега си търси нова работа и за да не я изпусна се разбрахме от понеделник да започне за по два часа на ден. От януари по четири часа и след рождения ден на Маги за по шест часа. Много се радвам, че реших този проблем! Дано да се сработим и Маги да се чувства добре с нея:) На първо време само ще я извежда на разходки с количката, докато аз отмятам някои служебни задачки.

# 181
  • София
Запис само.

# 182
  • София
Сакси, извинявай, че не звъннах, но сме болни-не сме за компания Rolling Eyes

# 183
Катче, не мога да видя клипчето, стигам само до там, където я целуваш по коремчето и край Crossing Arms Confused

Е, добре, на 10-та стр. Mr. Green

# 184
  • София

.. ми да, понеже пак ми се наложи да цъкам на 15та стр - от там на новата тема, после пак на 15та и т.н. докато стигна до тук... Искам да дебна за някоя предстояща срещичка.

# 185
  • София
Кетито, дай рецептата за маската Praynig

Слагам каквото имам от тези продукти: Зехтин или мас, кисело мляко, домашна ракия, жълтък, лимон, мед, хума,  newsm78 нещо забравям. И каквото имаш от тези неща забъркваш и мажеш. Стоиш1-2 часа  Wink
Моля, който не го е пробвал да не вкарва излишна ирония Crossing Arms

А най великата маска за коса е Гас , Мас и Оцет  Peace Няма такъв бляскав и здрав косъм после. Но не можем да си го позволим, заради малчовците Rolling Eyes

# 186
  • София
А най великата маска за коса е Гас , Мас и Оцет  Peace Няма такъв бляскав и здрав косъм после. Но не можем да си го позволим, заради малчовците Rolling Eyes
Тази убива и въшките  Joy Joy Joy
Иначе наистина е уникална като става дума за блясък  Peace

Сакси, извинявай, че не звъннах, но сме болни-не сме за компания Rolling Eyes
няма проблем, може следващия път  Wink

# 187
  • София
Тази убива и въшките  Joy Joy Joy
Иначе наистина е уникална като става дума за блясък  Peace

Да за въшки е, но няма такова действие като от тази маска. Аз съм си я правила преди , без да имам въшки Mr. Green Уникално нещо е Peace Но косата ти мирише поне 1 седмица Sick

# 188
Дони, добре че е по-нататък, че с моята 'дълготрайна' памет си помислих, да не е за този уикенд  ooooh!

Дуци, ще ги пробвам  Peace

Ето я моята рецепта за суши - от най-непретенциозните е, но с гарантиран резултат (една приятелка японка ме научи Wink, така, че мога да се похваля, че е и оригинална Wink )

Сетих се още нещо - за риба е подходящо сьомгата - 1 филе ти е предостатъчно. Не се хващай да купуваш няколко парчета риба, че няма да има изяждане сушито Wink Когато оризът е горещ и сложиш рибата, като навиеш рулото тя все едно леко се задушава.

И друго - първоначалната покупка на всички неща е скъпа, но пък мнооого икономична. Водораслите могат да си престоят доста дълго време, тъй като са пресовани Wink уасабито пък е трайно.

Суши:
необходими неща (от Пикадили най-лесно, че има всичко) - сушени водорасли, ориз за суши (става и с обикновен), уасаби, соев сос и една бамбукова постелка за навиване на сушито (става и от салфетките за маса, където са от магазините за 1лв. В Пикадили специалната е скъпа), риба по избор, авокадо, краставица
Ориз - вземаш 1 доза ориз (колкото си прецениш), сипваш студена вода и стриваш внимателно. Изхвърляш водата. И това 3 пъти. После слагаш 1 доза вода (колкото ориз си сложила). Захлюпваш тенджерата с капак и не отваряш по време на готвенето. Пускаш на макс котлона, като заври слагаш на минимума и засичаш 10 мин. Махаш от котлона и оставяш за още 5 (като не отваряш капака)
На постелката слагаш 1 водорасло, а върху него от горещия ориз разстилаш на тънко. После нареждаш риба, авокадо, краставица или каквото искаш нарязани на тънки ленти. Завиваш рулото и решеш на търкалца. Т
Сервираш с купички соев сос и изстискано малко уасаби.

По принцип в ориза се слага и един специален оцет (сега не се сещам как се казва), но аз не го използвам.

Моята алергия нещо придоби тежка форма  Sad Имам все повече обриви. Поне не е шарка (от което ме беше страх честно казано, че бях край доста деца и не ми се искаше да съм ги заразила). Сега ще съм на безбелтъчна диета и конски дози витамин С. Дано се оправя, че противоалергични не мога да пия - така ми каза докито, което днес ме видя. Някой да има алергия сега и да кърми? Какво взимате?

# 189
  • София
Джоли Зиртек не можеш ли да пиеш Rolling Eyes

Нещо да не са те мазали по масажите дето ходи newsm78
Аз съм с обривчета , но на нервна почва. Излиза ми от раз плюска като охапано от комарп и сама се скрива Crazy

# 190
  • Sofia
Оф, не мога да ви прочета. Днес се разхождахме в Северния парк, ама не видяхме другите мамита. После готвих една рецепта на Иван Звездев, много бърза и вкусна и дежурната бисквитена торта Mr. Green
Ето я рецептата, препоръчвам я:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4240
А след това ударих здрав сън Laughing

Гледам че обсъждате косопад, аз реших да пробвам ей с това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290728.0

# 191
  • София
Катче, не мога да видя клипчето, стигам само до там, където я целуваш по коремчето и край Crossing Arms Confused
Жалко, може би сайтът е бил претоварен. Може да опиташ да натиснеш пауза, да изчакаш малко и после да го пуснеш. Готиното на филмчето е как сладко се смее с глас беболината Heart Eyes
Скарахме се с татко и преди малко, много ми е криво Cry

# 192
за какво се карате  newsm78 Катче, добре, че си намерила проверена гледачка.

Джоли, консулт с кожен лекар, не се самолекувай. Представям си колко е неприятно.

Eurydice, със сигурност ще търсим детска градина, само че не знам кога ще ни огрее. Тук уж си гледат децата, но те пък раждат по 2-3-4, не знам как се оправят.  Има детски градини, но още не знам какви са условията, освен че струват доста. А такива малки бебета като нашите още не съм видяла навън. Ясен и в кенгуру да е, и в количка, все му се радват, че бил смол бейби.
Пък той доста дръпна тези дни  Crossing Arms
милият цяла нощ се обръща, че и ми се хили, щастлив.

# 193
  • София
За служебни неща се скарахме, нали имаме семеен бизнес. Изоставаме със сроковете по един проект Sad Разтоварила съм го от всичко и вкъщи, и в службата само и само да вървят нещата и пак не е достатъчно #Cussing out Още съм ядосана, а обикновено като се събудя съм забравила, че съм се сърдила за нещо предната нощ Wink Маги се размърда, обикновено тичам да я взема, за да си почива. Сега се чудя дали да не я оставя да му помрънка. Колкото и да се старая все не достатъчно, имам чувството, че не оценява колко много неща правя Cry

Интересно ми е и на мен как се справят с толкова много деца newsm78 Предполагам по-големичките помагат за най-малките Wink

Взех си бебката, толкова ми е сладичка Heart Eyes

# 194
Тити, имах домашно посещение от лекар, макар и не кожен. Смятам да посетя такъв в понеделник.
Кетито,  Hug Оказва се, че всички противоалергични лекарства имат една обща съставка - цетиризин, която се отделя в кърмата. На последния масаж бях с дрехи, само с камфор на кръста на намаза, но не съм имала реакции преди  Rolling Eyes

Ауу, Титито, напредваш с инглиша,а Wink ?

Катче,  Hug . Не се опитвай от всичко да го разтоварваш, че така натоварваш двойно себе си Wink Трябва нещата да са балансирани.

Ния след снощното спане (заспа в 6, събуди се в 9, къпахме се и в 10 пак заспа) днес се ококори в 4, после я излъгах и заспа до 5.30 и сега нещо мрънкоти - не е гладна, не е жадна, не е недоспана...

Пепи е много смешен - само иска да я гуши и й се умилява, но й сякаш й се сърди, че не 'казва' дали й е липсвал  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт