Отговори
# 45
Мамчета, привет! Hug

Честити месечинки на Изабела, Лъчезар, София и Стефани и на Самуил!!!   Tada newsm18  Party Time

Да ви се оплача - Лидия е просто невъзможна от 2-3 дена - само реве, приспиваме се на ръце - огъва се, опъва се, по някое време се кротва, и следва дундур от около 10 мин. за да може да поспи!! Shocked #Crazy #Crazy Просто нямам сили вече! Да ви кажа, свекито е тука вече, ама май не е от свекито, а са зъби! ooooh! ooooh!
За нощното ставане - ние най-редовно се будим, но много рядко давам цица, давам вода, бибата е задължителна, носим се на ръце. Tired Tired Tired Иначе е реееевввв ви казвам! ooooh!

Днеска даже рева в количката, бяхме тръгнали аз, свеки и татито навънка, и се прибрахме с Лидия на ръце! Трима души ни подлуди. Има ли други такива зверове??????

Хикси, браво на детенце! Hug

Десита79, много неприятно е това. Sad Да ви минава! Ние пък нали сме със срастване, та тая седмица сме на преглед, стискайте палци да се е оправила бебка! Praynig Praynig Praynig

# 46
Здравейте мами и бебоци.
Моята Ивет се роди на 25 април,3220 кг ,50 см.На АМ сме от самото начало,не кърмя поради здравословни причини,захраних на 2 мес и половина с пюре от круша с лечебна цел-запек,захранила съм я с всички плодови на Хип и зеленчукови на Хип,както и на Ганчев.Определено Ивет предпочита Ганчев.
Последно тежеше 6400 и 66 см

Бях с термин 8 май и затова се записах към МАЙчетата,продължавам да пиша там,но майките който родихме април сме малко.
Ние сме с цял месец по-големи от някой бебета.Имам въпроси свързани за наща възраст вече 6-ти месец,караме 7-ми,и винаги чакам и другите да станат на нашите месеци за да си задавам въпросите.
Поради тази причина реших да влезна в априлските бебета,където мисля че тук ни е мястото  Naughty

Искам да попитам,ако може

Захранихте ли бебчетата навършили 6  месеца с месно пюре-пилешко или пуешко?
И Педиатрите кога ви казаха да въведете жълтък?

Мен много ме е страх от жълтъка и реших да захраня с месно първо,но още не съм започнала,ще изчакам да ни сложат хепатитната ваксина.

И още едно въпросче:
Дадоха ли ви бележки за изсл за кръв и урина?
Майките на момичена-Как ще събирате урина за изсл? Аз знам с едни стерилни пликчета които се лепятт,нооооооо не са надежни

лека ве4ер

Когато заспи Ивет,ще изчета темата,за да съм в час с наборчетата ни.

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 18:31 от oncheto

# 47
  • София
Здравейте сладурковци Simple Smile

И Ради не се буди да яде от началото на 3 месец, е случвало се е няколко пъти ама аз не се и сещам да му правя за ядене, пие вода (когато се сетя да му дам) цока си бибата и заспива  Heart Eyes

Ася спокойно Ради е същия не пълзи, не седи, само се върти на едната страна от гръб по кърем и това му е Mr. Green

В тази връзка искам да ви попитам нещо.... Ради не седи сам, подпирам го но той много се свива напред - за да си пипа краката естествено и педката каза да не му давам в никакъв случай че щял да получи изкривяване Confused Та да ви попитам вашите бебоци свиват ли се така и нещо казали ли са ви докитата, защото сега го оставям седнал само в количката и то вързан за да не се превива напред?

А в количката седи на второто положение, но вече все по-често го слагам и напълно седнал ама той много не седи щото навън все спи и той като Габи  Laughing

Айдееееееее събуди се...По-късно пак ще пиша

# 48
добре дошла oncheto!  bouquet  doly_dog -Оливия седи седнала от 4-тия месец-като иска защо да я мъча,а в количката е напълно изправена и като заспи я свалям.детето като иска-нека се навежда.

# 49
  • Бургас
Ончето, добре дошла Hug Аз съм захранила с месно пюре отдавна и съм давала пилешко, пуешко, заек, риба и телешко; жълтък скоро не смятам да давам, защото аз съм склонна да правя алергии от яйца Rolling Eyes Онази вечер коментирахме свинското и бях се нагласила да давам и свинско, но днес срещнах педиатърката ни и пак я питах за това свинско, и тя отново ми забрани да давам свинско и агнешко преди годинката ooooh! Явно ще се въздържа засега, а ми се искаше да го въведа вече Tired
Ползвах такова пликче за урина и се справих от първия опит без проблем Peace

# 50
Хихи много весело днес и вчера в темичката, браво:)!

Sisee- нямам думи за творението Mr. Green  Hug  Вчера даже Карбовски имаше предаване на подобна "кафява" тематика Peace.

Ivane - аз съм свидетел от колко отдавна Калоянчо стои на крачета. Аз като видях направо мноого се впечатлих. А това беше на голямата среща в ЮП преди  newsm78 месец? Иначе и аз поспивам по пейките;)

Vercho - освен да ви пожелая скоро пак да ви спрат тока  Hug А пък аз ще взема да врътна бушоните у нас, току виж и нашия тати се сети да посвири  Mr. Green( едно време така ме сваляше, ама сега...).
Иначе ние сме с обикновено гърне. Гледах, точих лиги по едни за 45 лв., но при положение, че не бях сигурна дали ще го ползваме, се отказах.

Хелънче и аз като Sisee май се примирих с нощното кърмене. Марти откакто се е родил не е имал спирка (май само веднъж се събуди "чак" в 4.30), даже спрях да си гледам часовника. И аз спя вече с него почти през цялата нощ и се кърмим в просъница (и аз мога с двете само от една страна хаха). Да, ок е, определно е по-добре от това да ставам или да го нося или нещо подобно (всъщност никога не съм го правила), но пак не се наспивам. Смисъл издържам някак си, но вече са ми перманентно червени очите и ме болят. През деня спи само навън и за не повече от час. Лошото е че май и имунната ми система вече леко издиша, някакви херпеси почнаха да ми излизат, и най-леките вирусчета ме хващат, и затова започнах да пия Матерна и Витамин Ц. И с мъдреците закъсах много, но хайде от това друг път ще се оплаквам. А ако знаех,че след 2 месеца се връщам на работа съвсем щах да се сдухам.
В заключение Хелънче само бих казала, че съм с теб и ще се справиш и ще вземеш най-правилното решение, до което ще стигнеш съвсем сама (а и сигурно вече си стигнала). И не се чувствай виновна, дори да ти минават мисли за отбиване, АМ или нещо подобно. Най-важното е да си спокойна и отпочинала, всичко друго ще се нареди  Hug

# 51
  • Варна
Vanyivan не знам дали е на алергична основа това разстройство, не съм яла нищо "ново", млечни храни ям в съвсем малко количества. Не знам дали е възможно след като 6 месеца не се е проявила тази алергия, сега да почне  newsm78  newsm78

Емма Невена стои седнала в количката, като заспи я свалям.

doly_dog и моята се свива така. Защо да е вредно, то да не стои с часове в тази поза?

oncheto добре дошла! Аз голям зор видях с тези пликчета за изследванията, лепих, разлепях и нищо не стана. В крайна сметка я дебнах с контейнерчето да се изпиша и успях.  newsm44

hrisi-pisi, Ivane и аз го знам тоя номер с двете от едната страна  Peace Неволята учи  Laughing

аз пък да се похваля - нашия татко изведе днес на обед Невена на дъъълга разходка и аз взех, че си поспах едно хубавичко. Сега съм свежарка.

hiksita специални поздравления за твоето генийче. И стига скромности, все от някъде е наследил тоз талант, нали?

# 52
 Благодаря ви момичета! Hug

veni_b, аз не смятам да го отбивам "насила" все още.
 Макар, че днес се наложи да отида на гинеколог и ми каза, че може да се наложи лечение и да забравя за кърменето. Vanyivan същата история като теб мила. Два дни бъркахме един кекс с мъжо и от снощи, та и днес едни болкиииииииии  ooooh! долу ниското.. нямам думи. По едно време си мислех, че съм бременна, че и без това от 25-ти август не ми е идвало. Правих тест при док  EFN   Weary / незнам защо, но се разочаровах/, нямам кисти и други гадорийки и най-вероятно са предменструални болки  Sick. Изписа ми глобули и каза, че до три дни ако не минат болките и не ми дойде, да си ида пак на преглед.  Не искаааааааааам да спираммм с кърменетоооооооооо!  #Cussing out #Cussing out   Praynig Praynig
 Оххх, оплаках се пак... Извинете ме!

За проходилките съм "ЗА" и с двете ръце. Сама си гледам детето и много ми е удобно. Вече не ходим заедно във WC-то  Mr. Green - едно от предимствата  Peace

Месно пюре започнах да давам след като навърши шест месеца и една седмица.  Peace Няколко дни преди това въведох и жълтъка.От всички меса ми остана да въведа заешкото, агнешко и телешкото. А жълтък давах през ден по 1/4, от няколко дни давам пък по 1/2 жълтък през ден.
 Goldie, защо така с това свинско, бе?  newsm78 Моята педи нищо не е казала..
 doly_dog, и ние така седим и на нас се скара педито, но аз няма да го насилвам
 Емма иние сме в седнало положение в количката и кат заспи го свалям  Peace
 Aquariel, браво на малката Габка.  smile3501
 SiseeJoy Joy Joy уби ме тоя твой художник малък. Сладкиш!
 oncheto, добре дошла   bouquet
 ЛУРДЕС и ние  Peace Вече като излизаме за малко и набързо изобщо не мъкнем количката с нас. Кенгуруто и да зяпа.
 hiksita, браво на твоето детенце.   bouquet

Малииииииииииии, че дълго стана.
 лека и спокойна нощ  smile3524

# 53
Привет ,аз от доста време не съм писала ,но редовно ви чета,напоследък незнам какво става но все немога да се докопам до компютъра или сме на вън на разходки или Габи нещо мрънка и така.Сега ще ви прочета и после ще  се включа към темите на разговор.

Sisee,  smile3501 браво за темичката супер е ,а за Дани просто нямам думи как само се изправя самичък ,голям ми е сладур.

doly_dog и ние сме така ,все се клюмва напред аз я слагам седнала и така по изправена и след 1 сек. тя туп напред  накланя се иска все да си хваща краката,но мисля че със  всеки изминал ден все по добре ще става без да се люшкаме наляво и надясно .
oncheto, добре дошла . Hug
ЛУРДЕС моляте след прегледа ви пиши как е със срастването малката кукла,че нали и ние сме на този хал  Weary

desita79 аз съм за с двете ръце за среща ,само кажи кога ии съм на линия newsm10

# 54
 newsm59
Бибобибо, Танцен – оздравяха ли дари и Аси???
Иване, Хиксита, Ясмина, Сисе, Хриси – абе то и аз като давам да суче по се наспивам отколкото като отучвам, но аз пак питам – а вие не ми отговаряте – знаете ли случай дете след 6 месеца само да се е отказало от нощното хранене??? Не мислите ли, че докато са малки по-лесно ще стане? По повод супата и АМ – че ще се засищат – аз давам каша Хип Good Night (напр.) вечер около 21,30-22,00 после – яко цокане – и после почва в 1-2 да се мрънка – и не мога да кажа, че само суква 2-3 пъти – нещо средно между нормално хранене и глезондрене – я че се успокоява и търси топлината на мама – това е ясно – само като я взема и тя с 2 ръце ми хваща гърдата, насочва я към устата и почва да издава такива звуци на удоволствие, че....
Верчо – завиждам ти за диското...ние пък ходихме на Камен Донев – моноспектакъла – така, ама така да съм се смяла....Абе отидохте ли на U2-3D? Никой не ме слуша, значи!!! Верчо – аз бънджи сложих отпреди 3-4 седмици – много, мнгого съм доволна!!! Хиски – браво на тоите дечица, мила!!! Акварелка – верно голям джангър това Laughing Лидка, Десита – стискам палци за бебоците да е Ок всичко! Praynig ВаняМ къде се губи??? Много работи тази жена!!! Сиси - ама той Дани съвсем изправен си стои! И изправен а_а, както виждам Laughing мерси за темата Hug Хриси - преди да ти излезе херпеса - още като имаш едно такова пресантимон (както казват французите  Laughing_ за херпес - мажи със Зовиракс или някво др кремче - на мен много ми помага Peace Ваняиван - специално за теб една  Hug

# 55
Честити 7 месеца  на София, Стефани, Изабела и Лъчезар и половин годинка на послушния усмихнат Сами!!!

bigdance2 newsm38  bigdance2 newsm18  bigdance2

# 56
  • Бургас
Хикси, показвам как се отмаря в днешния слънчев есенен ден Blush

Само дето дечко усети, че и аз съм се опнала блаженно и след няма и 5 минутки скочи...  Crossing Arms

Все забравям да благодаря на Сисе и Алоказия за поредната красива тема и за разкошния колаж
   bouquet

Нощното хранене си го премахна самичка още към средата на 3-тия месец. До тогава ставаше към 4.30-5 часа, но след това започна да се буди след 6. Тогава се храним и после пак заспива... до към 9. Само, че аз не я вземам при нас в леглото, а я гушкам и после я връщам в кошарката.

Гърне мисля да взема, но все забравям. Незнам дали ще има ефект ранното слагане, но не пречи да пробвам.

Проходилка имаме в наследство от племенника ми, но за сега не мисля да я ползвам /май и няма и за в бъдеще, но не искам да казвам голяма дума/.

Ето още една снимка от днешния разкошен ден...  Grinning

Извинявам се, ако съм забравила някой...  Embarassed

# 57
Добро утро, мили дами!
Първо да ви благодаря за милите думи отправени към дечицата ми- много ви ловкам да знаете!  Hug Heart Eyes  bouquet
И второ - да почерпя / тоя път по-скромно  Laughing/ за 7-мата месечинка на Стефан!

Ето малко за хапване  и малко за пийване  , а за малките дами, чиито сърца са свободни специален коктейл , забъркан с много либов от Течко

Айде до после. Целувки!

# 58
Добро утроооо,
 Честити месечинки на всички пораснали бебоци    bouquet
 Добре дошла на Ончето   bouquet и да ти отговоря на въпросите:  захраних я с пилешко първо ,пуешко и риба съм давала досега,пробвах и едно с телешко,ама ме отсвири малката. Жълтък педиатърката ме накара да и дам малко преди 6 тия месец,една седмица някъде. Изследвания ни взеха и нямах никакъв проблем с взимането на урина в тези контейерчета за момиченца.
 Милена 1976 -страхотна е тази твоя Мария  Hug
 За количката седим в изправено положение,и Доли И ние се клюмваме така към краката си и не само към краката си ами към всичко. и аз мисля че не е толкова притеснително,та нали наистна не седи с часове така.
 хайде приятен ден на всички  bouquet

# 59
хелън, аз съм му гледала моноспектакъла на Камен Донев - и аз паднах от смях! Сташно му се кефя! Ето вчера ходихме на Ножица трепач и Камен пак беше най-добрият просто! Heart Eyes На U2 3D не съм отишла ама само щото не съм се организирала. Заложила съм си го в културното календарче заедно с концерта на Роушин Мърфи Grinning

Ава я оставям да стои седнала, изправена или както си поиска. Според мен ако детето поеме инициативата значи е готово Peace

Общи условия

Активация на акаунт