79 Американска пост-хелоуинска

• 14 667
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
  • Чикаго / София
Тина, много са готини и тримата! Hug

Малките чаровници са супер! Познахме ги, познахме ги веднага! Simple Smile

# 46
сноу куин,  потърсете какъв е средният доход на семейство в нета за Маями и вижте къде се вписвате, ама ми се струва, че за с 4 деца 5к няма да е достатъчно. И какво значи докато си стъпите на краката? 1, 2, повече години? И след това оставате на 5к и без другите пъркове? Аз бих преговаряла много сериозно с компанията, за да си задържите обещаното. Подозирам, че ти няма да можеш да работиш, ама може и да греша. Зависи от визата, с която ще е той, но в повечето случаи придружаващите съпрузи не могат да работят. Така че и това изяснете, естествено, ако искаш да работиш.

# 47
Здравейте, мами!

Имам един въпрос. Ще се местим в Ню Йорк с мъжа ми и нашето бебче е на 3месеца. Чудя се дали някой може да ми каже как стои въпроса с педиатрите и изобщо със здравното осигуряване на бебучита?

Благодаря ви за отговорите

# 48
Галя, откъде ще се местите? Обикновено застраховките са през работодател, или си плащаш сам. Ако са прз работодателя могат да покриват  съпругата и детето, а може и да не. Зависи от фирмената политика. Ако си плащаш сам, вариантите са милиони, цената зависи от това какво е покрито в застраховката.

# 49
Брей, колко много сте изписали ooooh! Аз май пропуснах две (или повече теми  Embarassed). Нямам време да се обърна. Леля ми си замина за БГ. Гостува ни за месец и половина и пое в свои ръце и къща и деца. Сега всичко отново е най мой гръб.
Снимки от Халоуин - после. Нямах време да ги кача, а половинката се е отнесъл на риболов с част от бандата (и фотоапарата естествено). Оставил ми къщата като след няколко торнада, ураган+ земетресение.
Честита щерка на sfkbfk. Да расте палава и здрава!
Добре дошли на новите попълнения в темичката ни!
Зачетох се във въпросите на "снежната кралица"- the snow queen.
Около $5К на месец (без разни такси) и ако тя няма да има право на работа-не звучи много добре. Ако работодателят плаща 100% здравната осигуровка-това е добре, но зависи коя е застр. компания. Това с частни училища-бабини трънкини според мене. Виж, ако поемат day care за бебето-това е друг въпрос. Има компании, които имат това в пакета бенефити. Като цяло- от малкото което тя е обяснила, офертата не звучи много лошо - като бенефити имам предвид. Това, че е с 4 деца и е най-малкият проблем (както и проблема и за кучетата). The Snow queen,  аз бих приела предложението САМО ако визата ми е с право на работа (а дали ще работя си е мой проблем Laughing). Проверете още веднъж медицинския ви план (в нет-а има достатъчно инфо за застрахователните компании). Друго, което е важно-оферираната заплата в български лева ли е или в  US$??

# 50
Галя, какво точно за педиатрите те интересува?
Има достатъчно, и свестни и некадърни, и работещи с застраховки и такива на частно само...
Мога да те свържа с две ню йоркски майки, ако искаш да обмениш опит. Аз нямам дете, но мога да те ориентирам за застраховки за дете тук, ако нямате семейна през работодател. Информирана съм по една случайност.

# 51
Snow, добре звучи офъра, но просто нещо да имате наум. В много щати има нещо което се нарича employment at will. Ако подпишете това (а в много корпорации не можеш да започнеш без да подпишеш) могат да изхвърлят някого без никакво предупреждение и без да ви дават причина. Виждала съм това да се случва и в по-добра икономика.  Колата не е голяма работа, дори и вие да плащате бензина, но съм безкрайно учудена че ви обещават частно училище за 3 деца над ниво киндъргартън. Гарантират ви парите за училище по ваш избор?  Проучете добре какво училище е това.  Най-добрите училища има т.нар. waiting lists и не може да се започне когато поискат. 

Всички дечица са много сладки!! 

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 03:28 от Pixie

# 52
Ола, чикитас...да не кажете, че не ви мисля, ей. Часовниците час назад (за който там щат ъплайва дейтаймсейвингс-а). Да няма хър-мър утре...'айде.

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 04:02 от ТинаХрис

# 53
http://www.reuters.com/article/topNews/idUSTRE4A027O20081101?fee … ;feedName=topNews    Wink

отивам да гледам снимки!

Тиноооо, мноооо убави снахи си гласиш за Джоджо  Grinning А Стелла какво мисли по въпроса  Flutter

Уфффф, страхотни дечица си имаме, да са ни живи и здрави и много бели да направят!

Софко, да ти изям рошлата розова!

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 04:05 от Agent Provocateur

# 54
Тина,стела ...я какви партизански срещички си устройвате вие ,като гледам голям фън им е било на малките
ирка..сладки са ти госпожичките.

Някой да има близък риъл естейт човек насреща ,имам въпрос за договора който подписахме с нашия риъл естейт ейджънт.Много са объркани тези адвокатски термини в един договор.

# 55
Вик, писах ти на лични!

Кюбитче - беше питала какво е захапала бебина Wink Дадох и дистанционното от новия ТВ на баща и, защото знаех как ще подскочи, като му пратя снимката  Crazy

Ако някой има тел на Феята да вземе да и звънне!

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 05:11 от Agent Provocateur

# 56
  • usa
от диагонала, по който минах, разбрах, че софко е показвала бебе и аз не го видях  Crossing Arms.  ми обидена съм  Crossing Arms!

# 57
0

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 02:40 от Jenna

# 58
Много хубави деца гледам цял ден / пу-пу да не им е уруки/
Софко, амо може на лични една снимчица на Виктория Praynig
Деси, радвам се , че те прочета Hug
Вики, съпругът ми остана впечетлен какви плочки имаш на корема/ Shocked- ей така гледа /
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=303469
парола 6306

# 59
Джена, видях го Ноли, ще я схрускам тази сладка тиквичка. бонбона на леля

Общи условия

Активация на акаунт