тест за овулация

• 273 849
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 870
***Надежда*** , и аз не съм доволна от Clear Ovu, 2 месеца ги ползвам и 2-та трябваше да гадая за резултата. Наистина контролната линия е супер бледа, да не говорим за тестовата. Подкрепям те напълно, и аз ще мина на друга марка. Сподели за тези Oview, лесно ли ги намираш?
eli3008, днес по същото време ли си направи теста? При мен се е случвало 2 поредни дни да ми отчитат + резултат, но първия ден тестовата беше по-ярка от контролната, а 2-рия ден - еднакви. От момичетата във форума съм чувала, че тестове за ову се правят от отрицателен до отрицателен. Така че направи и утре един по същото време. А каква марка са тестовете?

# 871
Здравейте!
Аз този месец за първи път използвам тестове за овулация. Купих си две опаковки по 7 броя (различни марки). Започнах на 10-ия ден и досега още не съм засякла овулация. От два дена насам се тествам по два пъти на ден. Явно нещо не правя както трябва, защото днес е 16-ия ден и нямам отчетена овулация. Много ми е трудно да спазвам условието да не ходя до тоалетна 4 часа - дали това влияе на резултата?
Чудя се дали да продължавам да тествам този месец при положение, че цикъла ми варира между 23 и 28 дена?

# 872
Тествах се по обяд и двата пъти, днес отново ще си направя тест, но се надявам да е станала работата този път  Laughing Иначе тестовете , които ползвам са Клеар Овю - 5 в опаковка + тест за бременност. Дано да мога да го използвам в края на месеца. При мен и двата дена линиите бяха с еднакъв цвят - да видим днес как ще е   newsm78. Мисля обаче , че овулацията ми вече е настъпила , защото от вчера започнаха да ми излизат пъпки по лицето и деколтето , а това доколкото сама съм се наблдавала става точно около предполагаемата овулация, после ме почват гърдите и т.н. познатите симптоми, а как ми се иска този път да е по-различно Praynig

# 873
skinnygirl не че много съм запозната, и аз като теб търся по форумите съветите на по запознатите от мен с тези неща , но мисля, че тези тестове се правят само по веднъж на ден и от това , което прочетох е най-добре следобяд,четох че трябва да се ограничи пиенето на течности и ходенето до тоалетната , а не да се спре напълно. Незнам много , аз за първи път си правя такива тестове  - надявам се за последен  Laughing Laughing Laughing Направи си още тестове , докато видиш положителен резултат , за да разбереш кога е овулацията ти. И не се притеснявай - ще се появят двете чертички и не само на тестовете за овулация. Лек и приятен ден!

# 874
skinnygirl, и моя съвет е да продължиш да се тестваш. При мен е давал + резултат и на 19 ден. И моя цикъл варира и затова всеки месец е различно. Хубаво е да спазваш условията, не случайно са написани. Аз съм с проблемни бъбреци и трябва да приемам над 2 литра течности на ден, но в дните които се тествам ограничавам течностите драстично. Сподели какви марки ползваш.
eli3008, както разбирам си доволна от Clear ovu. При мен е голяма чуденка при разчитане на резултата. Незнам дали съм попаднала на лоша партида, ама другия месец определено минавам на друга марка. Този месец изхабих 8 теста, всичките отрицателни.

# 875
Skinnygirl, защо се тестваш два пъти на ден?

Прави теста само веднъж, за предпочитане в 15-17 ч. Неходенето до тоалетна и ограничаване на прием на течности (аз лично не пия абсолютно нищо) са задължителни условия, ако искаш да разчиташ на максимално достоверен резултат.

# 876
Незнам дали да съм доволна от тази марка все още , защото както казах по-рано за първи път използвам тестове за овулация. Като си направя и днес ще разбера - двата дена тестване и все положителе н резултат, ако и  днес е така  Thinking newsm78 . Ще напиша по-късно следобед какъв е резултата , а в края на месеца ще се разбере дали съм доволна  Grinning Grinning Grinning Лек и хубав ден!

# 877
radina_b , може и да са отрицателни ,ама я пробвайте пак да правите бебенце, че то никога не се знае, защото четох някъде , една жена си правила тестове и все отрицателни , но въпреки това правили опити за забременяване и се случило. Така че смело напред Grinning Grinning Grinning

# 878
Eli3008, radina_b и Café con leche - благодаря ви за отговорите.

След като не засякох овулация до 14-ия ден се притесних и реших да почна да се тествам два пъти. Дори се зачудих дали не съм я пропуснала, ако е била по-рано. Ако бях взела дължината на най-късия ми цикъл в последните 6 месеца (23) трябваше да почна да се тествам на 6-ия ден, а моята менструация е 7 дена  Shocked. Това ми се стори абсурдно и затова започнах от 9-ия ден. Ще продължа да тествам още няколко дена (по 1 път на ден) и ще спазвам по-стрикно условията. Принципно аз също пия страшно много вода, но разбира се, ограничавам течностите преди тестовете.

Тестовете, които използвах са стикове Clear Blue, а другите са някаква обикновена марка от супермаркета (пак стикове). Също така поръчах и тестове-лентички онлайн - не знам каква марка са.

Вече изчетох толкова много статии, инструкциите от тестовете, форума и май се пообърках от толкова много информация.

Успех на всички!    bouquet

# 879
skinnygirl, в кой супермаркет се продават тестове за ову?
Аз съм ползвала общо 4 вида тестове за ову и само при Clear ovu не съм засичала + резултат. Относно тези, които споменаваш - Clerblue аз лично съм много доволна. Толкова са лесни за тълкуване на резултата. Два поредни месеца съм ги ползвала и двата ми отчитат + резултат само един ден (докато при други съм имала и 3 поредни дни + резултат).  Единствено цената ме спира да не си ги взимам всеки месец, защото са около 50 лв.

# 880
малко оф топик, но няма кого друг да питам   bouquet
на кой ден от закъснението да си направя тест за бременност, за да съм сигурна в резултата?
теста ми за овулация беше положителен на 15.11  Praynig

# 881
Според мен най-рано в деня на М. или дори след известно закъснение, иначе може и да не покаже и само ще се натъжиш. Успех!  Hug

# 882
  • София
на кой ден от закъснението да си направя тест за бременност, за да съм сигурна в резултата?

2-3 дни поне да има закъснение.

# 883
аз правих още на първия ден, но беше отрицателен, но все още тая надежди  Praynig
благодаря, момичета  Hug

# 884
На първи ден от какво си направила тест за бременност?? Първи ден от овулацията, първи ден от закъснението???
Питам, защото пишеш, че О. тест е бил + на 15.11., което е преди 4 дни  Tired, което значи, че не говориш за закъснение...
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт