тест за овулация

• 274 374
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 495
Инка, извинявай, не зацепих, че това е линк.  smile3538 Идеално се получи. Тъкмо да видя какво е положителен тест.  smile3501

Инка, нападай и действайте:  smile3508luvbed а после EFP!

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 00:19 от Rossella

# 496
  • Варна
LadyBird78, за температурата идея нямам, ще се включат другите момичета. Дано сте хванали ову- то  Praynig.

Rossella,  Hug. Иначе няма да има нападение, просто се тествах, така да се каже да си знам дали ще засичам ову с тестове, а и имах съмнения, че съм разбрала що е ЦС преди овулация и останали тестчета  Crazy.

# 497
Момичета, намерих един сайт, където със снимки са показани различни видове интерпретирани тестове за бременност и овулация. Надявам се да са ви полезни. Ето тук: http://babywishes.homestead.com/testresults.html

# 498
  • София
LadyBird78 

има вариант да е била в последния ден с ниска БТ или на следващия с леко покачване
тестове трябва да се правят пълен набор....поне 5-6 дни за да се засече както трябва+мерене на БТ естествено,може и в някой сайт да започнеш да си "строиш графика" както: http://babyplan.ru or http://fertilityfriend.com

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 09:11 от magnet_for_happiness

# 499
  • София
Vache, 16-ти ден от цикъла ми е. Фертилити Френд прогнозира овулация на 15-тия ден, но моят цикъл е нередовен и като се има предвид, че имах зацапване няколко дни след М, аз също очаквам да позакъснее овулацията ми. Едва днес забелязах някаква ЦС, кремообразна и също смятам, че тестът би следвало да е отрицателен. Но тъй като не съм виждала още положителен резултат, затова реших да попитам. А дали по-плътната линия означава наближаваща О? Thinking

Между другото как се копира адрес на графика във Фертилити Френд? Започнах да правя от този месец и да меря БТ преди няколко дни. Мисля, че трябва да се запозная по-подробно с процесите случващи се в тялото ми.

Всеки сайт изчислява дните на овулацията от дните на цикъла, т.е. чисто математически. Не е задължително денят Х да е тогава  Wink Освен това при много жени на около 13 цикъла един е ановулаторен. Това при жени без проблеми с овулацията. Ти за първи месец ли правиш тестове? За ЦС аз така и не мога да схвана по сайтовете като чета. Едиснтвеното което наблюдавам преди овулация е, че става прозрачна и точно като суров белтък. По-плътната линия специално за Овю за мен означава, че ше следва още по-плътна. Малко неправилно го написах това, но в общи линии при мен на Овю тестовете линията постепенно се засилва и стига до еднаква по цвят с контролната. Но е по-тънка, това, което Инка пита, някак все едно цвета се събира в едната част по дължина, а другата седи по-бледа. Сега след овулацията линията втората съвсем изчезна  Wink

LadyBird78, аз знам, че денят на овулацията непосредствено предшества резкия скок на Т. Т.е. има овулация и скок на Т. Затова не може по този метод предварително да знаеш, а е добре малко преди овулацията да има сперматозоиди в матката и тръбите. Затова се комбинират двата метода ако човек има проблем. Аз съм мерила Т един път преди първата ми бременност. Същият месец забрменях. Преди втората пак мерих ей така да съм в час. Сега не меря изобщо ако стане стане.. Надявам се като е станало 2 пъти да стане и трети  Wink

# 500
  • София
Момичета, намерих един сайт, където със снимки са показани различни видове интерпретирани тестове за бременност и овулация. Надявам се да са ви полезни. Ето тук: http://babywishes.homestead.com/testresults.html

Според тези картинки излиза че аз съм в овулация 4 ти ден  Rolling Eyes  това вече съвсем ме обърка - на опаковката на теста ми пише че трябва да са две еднакви черти за да себрои теста за положителен, а тук са показани една бледа и една наситена черта и пише че е положителен  Rolling Eyes

# 501
  • София

Според тези картинки излиза че аз съм в овулация 4 ти ден  Rolling Eyes  това вече съвсем ме обърка - на опаковката на теста ми пише че трябва да са две еднакви черти за да себрои теста за положителен, а тук са показани една бледа и една наситена черта и пише че е положителен  Rolling Eyes

Мисля, че гледаш тестовете за бременност  Mr. Green
Скролни страницата, по-надолу са овулациониите. И аз така се подведох в началото , но прочетох. че за за бременност първите  Grinning

# 502
  • София

Мисля, че гледаш тестовете за бременност  Mr. Green
Скролни страницата, по-надолу са овулациониите. И аз така се подведох в началото , но прочетох. че за за бременност първите  Grinning

Видях ги бременните тестове - точно овулационните /зеленичките/ гледам и виждам че има един с  по една бледа чертичка и отстрани пише - позитив. както и да е. До днес се чудех дали винаги ще са така бледи чертичките и при мен и дали това е нормално, но днес резултативната линия е трипъти по-ярка от тестовата.

# 503
  • София
dioni

Според мем са си ОК. Ама аз не съм спец де.. не съм правила много тестове  Rolling Eyes Но и според мен на снимка трудно може да се вярва. Друго е да видиш на хубава светлина истински тест.

# 504
  • София
dioni

Според мем са си ОК. Ама аз не съм спец де.. не съм правила много тестове  Rolling Eyes Но и според мен на снимка трудно може да се вярва. Друго е да видиш на хубава светлина истински тест.
Съмненията са ми в първият на който пише Позитив, защото аз имам 4 такива теста и си мислех че са отрицателни, а и не ми се вярва да съм в овулация 5 дни /за сега/.  Както и да е - на снимка не е мнг ясно , то и на живо стоях и се чудех ама ..... както и да е.

# 505
И така... Днес тестът ми категорично отрицателен. Няма никаква втора линия. Като въведох БТ, Фертилити отсече, че овулацията ми е минала. Сега вече съвсем се обърках.  #Crazy Как така минала? Нали беше отрицателен вчерашният тест, а днес няма и помен от втора чертичка?!

Може ли някой да ми каже как да копирам линка на графиката ми, за да я покажа тук?

Според Фертилити покачването на температурата през 14-ия ден и поддържането й до 17-ия ден означава, че съм в лутеална фаза, макар че анализът не е категоричен. Отчитат се отрицателните тестове и липсата на други потвърдителни показатели и ми препоръчват да продължа с бебеправенето, защото може овулацията да предстои.

Аз вече започнах да подозирам, че карам някакъв ановулаторен цикъл, заради дългото зацапване след М и липсата на ЦС. При мен обикновено ЦС се вижда ясно, но този месец никаква я няма, макар да не се усещам суха. В най-добрия случай е кремообразна т.е гъсто-бяла и неразтеглива.

Чудя се дали не прилагам правилно тестовете. Обикновено изчаквам 2 часа без да приемам течности и да пикам и правя теста надвечер: между 18 и 21 ч.  newsm78

Нещо ми казва, че още не е дошъл моментът на овулацията... Thinking

# 506
Момичета, днес бях на гинеколог и той ми разчете едни хормонални изследвания от м.юни по съвсем различен начин от този, по който ендокринолога тогава.
Пролактина ми е 561.4, в референтни стойности е (73-850), но док. ми каза, че за забременяване не трябва да е повече от 220.
Високият пролактин бил причина да нямам овулация. На екран ми показа нещо бяло продълговато в матката и каза, че това показвало, че съм нямала качествена овулация (каквото и да значи това).
Предписа ми Достинекс (който понижавал пролактина) и Клостилбегит (който стимулира зреенето на яйцеклетките).

А и освен това ми каза, че нямам поликистозни яйчници, а ендокринолога ми каза, че имам. Установи също, че един стар миомен възел ми е пораснал до 6 см. и са ми се появили още 3 малки.
Клостилбегит ме е страх малко да го приемам, защото четох тук във форума, че може да бъде опасно и, че преди него трябва да се направи някакво изследване за проходимост на тръбите (цветна снимка) и спермограма на мъжа. Също при стимулация с Клостилбегит било препоръчително да се следи почти ежедневно на УЗИ дали няма да доведе до свръхстимулация, което било много опасно. Гинеколога обаче не мисли, че трябва да се правят предварителните изследвания и да се следи редовно и каза, да го пия поне месец, най-добре три.

В пълен шах съм, но Достинекса за понижаване на пролактина го почнах. Мисля да изчакам един месец да видим дали няма да се появи само от него овулация (като този път ще следя и с БТ и с тестове и с фоликулометрия), пък Клостилбегита засега ще го отложа. Фоликулометрията мисля да си я правя при друга гинеколожка, първо защото при този док. е много скъпо (50 лв.) и второ, защото той не смята, че е необходимо.
Допълнително приемам и една хранителна добавка - Диоскорея (Див ямс). Гинеколога ми я одобри, каза че и тя щяла да спомогне за намаляване на пролактина.
И тъй като повишения пролактин показвал повишен стрес ще се опитам да намаля стреса - с йога, плуване, разходки на открито, повече сън, по-малко работа и много любов! Това го препоръчвам на всички ви!

Дълго стана, но се надявам споделения опит да помогне и на някой друг.
Някой от вас има ли опит с тези лекарства..... а изследвали ли сте хормони?

# 507
Между другото как се копира адрес на графика във Фертилити Френд? Започнах да правя от този месец и да меря БТ преди няколко дни. Мисля, че трябва да се запозная по-подробно с процесите случващи се в тялото ми.
Rossellа, и аз съм задавала този въпрос  Wink Пействам ти отговора му:
А въпросите си по БТ можеш да задаваш в Графика на БТ. Моля за мнението ви !

Cafe con leche и Pepito21, за да се видят графиките ви от fertilityfriend.com, трябва да отидете на меню My home page, което се намира от ляво на страницата, третият таб от долу на горе. После се правеха някакви настройки на страницата (за съжаление не си спомням точно какви, но щом аз съм успяла, сигурна съм, че и вие ще можете - имаше указания).
Ето как трябва да изглежда линка: http://www.fertilityfriend.com/home/2b97fe Мисля, че тези последни 6 знака са индивидуалните за всеки.

LadyBird78, в тази тема си говорим за тестове за овулация. Ако искаш да попиташ за хормони, ето тема - Изследване на хормони
Освен нея, винаги има и по една отчетна тема, утре ще се появи 29 епизод  Wink и винаги е на първа страница на Искам бебе  Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 23:02 от Café con leche

# 508
  • София
dioni newsm78, ми знам ли.. наистина чертата е малко по-светла, но аз казах при мен тестовете са с неравномерно оцветяване на тестовата черта, т.е. в основата е с цвета на контролната, а нагоре избледнява. Няма как да го снимам сега, защото няма да е реално със светкавица. Та може и на тия снимки да не се вижда добре.

# 509
Кафенце, благодаря ти, мила !!!  Hug

Ето я и моята графика.

http://www.fertilityfriend.com/home/3092e4

Ще се радвам ако я коментирате. Малко съм се шашнала.  Rolling Eyes

БТ меря орално сутрин в 8 ч. Вечерта преди да ми се покачи температурата на 36.4, бях консумирала алкохол. Мислех, че това е причината...

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 23:19 от Rossella

Общи условия

Активация на акаунт