Тийнейджърите XI

• 28 870
  • 330
  •   1
Отговори
# 165
да се появя и аз.След прекараните празници у дома е "траур"-мадамата е зарязана и сега "се отърсва ме от нейните глупости и претенций"Училищете стана много тъпо,а компанията-много яка.Засега удържа ме с баща му фронта,но незнам до кога.Заканила съм се при още една издънка да въведа крайното наказание-да отнема много от привилегийте му.а той много тържи на тях.Засега чао и дано всичките тийнове през тази година са добри и послушни.

# 166
  • Варна
От вчера съм му бясна на моя хубостник. Извика ме педагогическия съветник
за да ми съобщи, че в края на часовете, се явил в неприлежен външен вид.
Реших, че нещо с дрехите не е наред /почитател е на черното/, но се оказа съвсем
друго. Две момичета го топирали /косата му е дълга/ и калпазанина най-гордо се
разхождал така из коридорите, направили му забележка, казал че никъде в
правилника не пишело, че не може да е топиран. Държал се арогантно .
Разбирам, че е искал да се прави на интересен пред съучениците си, да блесне с
глупостите си, ама не ми е ясно ,как е очаквал да го защитя. В последствие разбирам,
че очаквал от мен да кажа, едва ли не какво толкова ... Подразних се от това,че не
умее да си носи все още отговорността за постъпката си ,разчита на външна помощ.
Ей, затова са ми притесненията... говорихме снощи на дълго и на широко, уж се
съгласява с казаното, ама знам ли какво е в пуберската му глава. Наказанията
влизат в сила от днес, да видим какво ще постигнем...
Е, това е споделих Rolling Eyes

# 167
evil, хмм, честно казано ако това да си с тупирана коса означава неприлежен външен вид - напълно разбира сина ти, че не му пука.
В тази връзка боядисаните коси, или кичурите пристоен външен вид ли са?

# 168
Ето заради такова "разбиране" децата си правят каквото си искат и се чувстват ненаказуеми.
Не може да не му пука, когато учител му прави забележка.
Не може да е нахален и да коментира какво според правилника е приличен външен вид.
А ти не може да критикуваш майка, която е взела правилно решение и позиция по въпроса.

# 169
От вчера съм му бясна на моя хубостник. Извика ме педагогическия съветник
за да ми съобщи, че в края на часовете, се явил в неприлежен външен вид.
Реших, че нещо с дрехите не е наред /почитател е на черното/, но се оказа съвсем
друго. Две момичета го топирали /косата му е дълга/ и калпазанина най-гордо се
разхождал така из коридорите, направили му забележка, казал че никъде в
правилника не пишело, че не може да е топиран. Държал се арогантно .
Разбирам, че е искал да се прави на интересен пред съучениците си, да блесне с
глупостите си, ама не ми е ясно ,как е очаквал да го защитя. В последствие разбирам,
че очаквал от мен да кажа, едва ли не какво толкова ... Подразних се от това,че не
умее да си носи все още отговорността за постъпката си ,разчита на външна помощ.
Ей, затова са ми притесненията... говорихме снощи на дълго и на широко, уж се
съгласява с казаното, ама знам ли какво е в пуберската му глава. Наказанията
влизат в сила от днес, да видим какво ще постигнем...
Е, това е споделих Rolling Eyes

Я не се ядосвай за такива неща.Погледни откъм веселата страна.Какво толкова,да не е убил човек-искал да се забележи.Представяш ли си колко е бил щастлив и колко се е смял?!Това няма цена.Учителите мрънкали,все едно не си била ученичка и незнаеш как някои от тях се превземат.Хайде направи се и ти така де  Grinning -неможеш.
Оставете децата да си изживеят лудориите.
Аз за такива неща НИКОГА не се ядосвам и затова ми носят да ми показват всякакви откачени снимки.Преди 3 дена малкия (15 год) се прибра с нарисувано с черен молив лице.Някое момиче му правила "татуировки"...Бях си в къщи и ги чух,но не бях сигурна кой е.Превиваха се от смях една групичка.За какво било,придружили го до къщи за да видат как ще реагирам аз като отворя вратата.Как да реагирам?Първоначално се опулих после като ги видях как си държат коремите и лицата им червени от смях и аз взех да се смея.Изми си лицето и всичко отмина.

Аз не бих наказала дете заради такова поведение.Само ще му кажа на какъвто ще да се прави само да не ме занимават мен.

# 170
  • Варна
Притесненията ми са не от ученическите им смешки, а от нахалството му
да спори с учителите и да омаловажава постъпката си.
Нямат никакъв респект от учителите, това е плашещо...

# 171
Чувства се голям като всеки пубертет.Сигурна съм,че това не е от лошо възпитание а отново от стремеж да се покаже пред другите колко е велик.Ако наоколо бяха само възрастни едва ли ще реагира така.
Отново личен пример от "нашия двор" и английския опит.
Всеки ден след училище се събират групичка пубери,най често от един и същи клас и ходят кога да ядат в Макдоналдс,кога да се снимат с перуки и шапки по магазините...все дивотии (до навършване на 16 год са доста ограничени с възможностите си за забавления и като са с униформи от киломътър се вижда на килко са години)
Понякога,когато някой от тях е наказан (тук в училище ги наказват да останат след училище и писменно да обеснят поведението си като всички писания се разглеждат от училищен психолог а обидения учител или приема мотивите или понякога и той се извинява,че е реагирал остро защото е бил изморен,например)другите стоят отвън и го чакат и през това време естествено са дразнители.Докато стояли отвън,учителката която наказала детето излезнала и се скарала на другите и "наша милост" смееики се подигравателно и отговорил нещо с което разбира се трябва да изпъкне пред другите...Резултата е ясен-пратиха ми имеил,че на следващия ден ще бъде наказан два пъти повече време от колкото обикновенно ги наказват и ще се води на отчет (всеки час ще дава едно картонче на учителя да пише как се е държал в съответния час и вечерта аз трябва да се подпиша).Това го приемат като най голямото наказание защото докато другите тръгват на някъде той трябва да чака учителя.
Поговорихме в къщи,сам си призна,че не искал да бъде скучен и учителката му се извинила,че е реагирала така,аргументирала се с това,че била много изморена в края на деня.
Според мен не може да се очаква всичко единствено и само от родителите.Добре,наши деца са,но и ние сме хора като тях,а дали техните деца са ангелчета?!Със сигурност и те не са по малко палави от нашите.
Пак казвам,погледни откъм веселата страна и да се ядосваш и косите си да оскубеш от яд ,все тая.Само на себе си вредиш.С нерви не става нищо повече от съсипано здраве.
Аз имам един принцип който до сега не ми е изневерил-детето трябва да осъзнава какво прави и защо го прави,това задължително трябва да му доставя удоволствие и да не вреди на околните нито физически ,нито психически.Всеки път в разговорите си се връщаме точно към това.

Когато е в среда с други възрастни,не в училище,как се държи?Отново без респект ли?Ако "да" тогава вече е плашещо,ако "не"-ясно-пубер  Simple Smile

Да са ни живи и здрави калпазанчовците.Без тях къщата е празна и живота без смисъл. Grinning

# 172
  • на село

Да, за съжаление е така.
Нямат респект.
Моята дъщеря е отлична ученичка, но пък проблемите ни идват от голямата и уста.
Хиляди пъти съм и казала , че учител се уважава като родител, но...
Просто не знам учителите как се оправят с  днешните деца, не им е лесно.
Особено на по-възрастните.

# 173
В днешно време,разбира се в България,правата на учителите са силно ограничени.Това е резултат от криворазбраната демокрация.Казвам го ,защото тази година като бяхме на извънредна родителска,специално за класа на Лати в математическата,а и на предишните родителски,как ли не се опитваха учителите да ни убедят,че трябва да ги принуждаваме като родители да правят това или  онова(примерно да ходят с униформи),а ние им давахме примери как в нашето детство са ни връщали,ако сме без униформа,а те заявиха,че нямат право да ги  връщат или гонят от  час,защото те носят отговорност за тях през учебно време и този разговор се провеждаше пред децата(защото ги бяха задължили да присъстват).Стана малко объркано,дано да сте ме разбрали.Е,питам,толкова ли е трудно да се приложи и у нас,това с наказанията(оставане след часовете,подписване на картонче и т.н.-описано от HappyPolly).Така е почти навсякъде в цивилизацията-в Канада,САЩ.Не ме разбирайте погрешно-далеч съм от мисълта,че ние като родители,трябва да си измиваме ръцете с бездействието на учителите и да се осланяме изцяло  на тях,но съгласете се,че децата ни прекарват повече време в училище,отколкото с нас.

# 174
cool_witch, не съм критикувала никого, изразих мнение. Всеки е прав да възпитава детето си както поиска.

Само ми е чудно, защо да не спори с учителите, когато те не са прави? И защо това се смята за неуважение?
Аз също съм спорила с учители и това няма нищо общо с уважението ми към тях, или зачитането им.
Човек трябва да може да отстоява позицията си и да я защитава със съответните доказателства.
Щом в правилника не пише изрично, че не може да се ходи по определен начин - значи синът ти е прав за спора.

# 175
Имам едно питане към вас-  майки на по-големи тийнейджъри - насочихте ли вече децата си какво(къде да кандидатстват)  да учат след гимназията или оставихте този избор само на тях?

# 176
здравейте мами
за първи  път попадам на тази тема
като ви чета намирам себе си в мненията на някои от вас Hugдъщеря ми която е на 18 ми показа този форум и много се радвам че стана така, защото вече има с кой да споделя мъката си или пък да помогна с мнение
охх не знам как да започна....дъщеря ми е с наднормено тегло
аз също бях така като малка, но изчистих проблема още до 7-8 клас
както и да е сега става въпрос за нея
главната и грижа за сега е бала и как да влезне във форма до тогава
наистина много е пълна
но от както беше 3ти клас винаги пази диети, а няма никакъв резултат  - нито грам  Cry вече си мисля че и тя е изгубила желание за постигане на по-добра фигура
а сме правили много изследвания- за хормони  и т.н. но всичко е в норма и наред.....
страхувам се за провалените и спомени
как няма първа целувка все още, как не е ходила на среща, как не ходи по различни купони защото не може да си намери дрехи като за нея
как по улиците вече не гледа минаващите момчета защото си мисли че ще и подвикнат някоя обида
ужасно е
нямам си и представа какво минава през душата и, сигурно е страшно
кажете ми мили мами
как мислите че мога да се справя с положението Praynig

# 177
  • София
Госте, регистрирай се. Разгледайте с дъщерята диетите - има такъв форум тук.
Прочетете, помислете и да започва. Мои познати отслабват лесно и бързо с Дюкан, хвалят се, че отслабвят с ядене. Има и други - говорете и с лекар.
На 18 г. според мен вече може да прави диета, но да  е под лекарско наблюдение и да не гладува. Ани имаше доста едри съученички - вечно бяга гладни, само на цигари и кафе за да отслабнат за бала. Скоро видях 1 - беше си върнала кг. Така, че изберете режим и движение.

# 178
Гост, подкрепям Aisha.

И спорт или фитнес, непременно.

# 179
Имам едно питане към вас-  майки на по-големи тийнейджъри - насочихте ли вече децата си какво(къде да кандидатстват)  да учат след гимназията или оставихте този избор само на тях?

Само на тях. На възрастта на кандидатстването би трябвало да си изберат сами.

Ролята ни като родители според мен е  да им покажем, колкото се може по-отблизо различни професии.
Ако се огледаме сред познатите и роднините си може да им осигурим поетапно да прекарат по един ден поне в различни среди.

И разни други начини за запознаство с професиите. Имате ли идеи  как ?

Защото по телевизията може да изглежда много вълнуващо да си Еди Какво Си...

Общи условия

Активация на акаунт