Гоблени-33

• 62 602
  • 492
  •   1
Отговори
# 180
peach е праскова
maroon е вероятно кестен
gold злато

# 181
BarbieHeart Eyes Heart Eyes схемичката
sissak, любопитна съм как изглежда този Климпт, дай една снимка Hug

Много хубаво става ама и незнайно Wink; може ли да покажеш как изглежда завършено Hug

# 182
  • в зоната на здрача
Момичета имам такива конци в схемата, а не знам на какъв номер отговарят. Може да не са точно, защото става дума за нов. играчка за елха.
peach -13868
maroon/даже не мога да си го преведа/ 13065
gold -12303 за това ми дадоха 306 анхор
А за другите?
Това са кодовете на Димешънс.. Wink
Ето тук можеш да ги обърнеш в ДМЦ,например:
http://www.cyberstitchers.com/StitchingTools/FlossConversionCalc … asp?processForm=0

# 183
Конците на Dimensions DMC ли са?
И аз имам конци от Dimensions ама си мислех, че няма да мога да ги използвам при гоблен с ДМС конци. Мислех, че няма да отговарят точно на никой цвят от ДМС.  newsm78

# 184

sissak, любопитна съм как изглежда този Климпт, дай една снимка Hug

Това на преден план което е:

# 185
Билкова, много хубаво е станало елфчето – заслужаваше си да се откажеш от първоначалния вариант със 70 цвята, този е много добър.
 И на мен много ми харесва и мислех да го включа в проектите... и даже уж си записах линковете със схемите, но явно ще е за някоя следваща коледа...

Някой питаше за времето – аз хич нямам такова. Ходя на работа, после втора серия в къщи пред печката. Понякога успявам вечер да открадна най-много половин час, събота-неделя повечко време. Бавничко ставават нещата.... Не ми стига денонощието за всичко дето ми се иска.
А, колко неща имам започнати и недовършени ако знаете, не само гоблени.....
Това е друга тема.

Затова си шия разни дребосъци, с по-малко цветове, и повече „въздух”. (за не-шиене)
Това го споменавам уж помежду другото, така като „жертва” . За да улесня другарчето.
Пък ако се наложи мога и да си призная и кои са ми легнали на сърцето и им точа ръчички......
Толкова за сега.
Понатам може още един жокер да дам.

За неразграфената панама – аз си я разграфявам с конец. Правя си ситни тегелчета (бод тропоска) през 10 х 10 квадратчета.
Не мога да шия иначе, объркавм се ако няма квадратчетата.....

Кики-анд, съм я заподозряла че има поне 6 ръце.    newsm19
Такава скорост на шиене.......не се постига само с 2 ръце..... 
Кики, и твойто елфче е станало много хубаво..... И как само успя след него веднага да покажеш още едно гобленче.....
Ще споделиш ли с нас каква е твоята тайна за бързо шиене......

Naiema, много е красив и нежен гоблена който шиеш, показвай отвреме –навреме до къде си стигнала. Това с колко цвята се шие?
 На мен ми се струва много сложен с толкова цветове и такъв размер, но определено ще си заслужава усилията.

Sissak, и на мен лебедите мнооого ми харесват. Чудех се само как биха стояли на тъмно-синя панама. Така на черна също е много хубаво и има силен контраст.

Elea, някъде имах линк съм цял албум (50 поне) схеми със туити. Ще разровя да го намеря и ще го пусна.  П.п. виждам че вече са ти дали някои линкове, но аз май имах и друг. Като го намеря ще го пусна. Там дори имаше и мотиви ушити на чатни, несесери и разни подобни.
Много искам да видя как стават тези възглавнички и как точно монтираш ушитото върху плата. Аз съм си наумила една чанта за лятото да си направя. Гледах разни неща по китайските сайтове.... но още не ми се е избистрила идеята .....

Моля да ме извините че не мога да изброя всички поименно, но ви се възхищавам на нещата които правите.

Ина, днес аватара ти е просто трепач. Flowers Bouquet
Heart Eyes   Heart Eyes   Heart Eyes   Heart Eyes  Heart Eyes 
Направо не ми се работи...........   пък и нали е петъчно.............
И аз преди време си бях пожелала по-често да си сменяш аварарите, и много се радвам че го правиш.

Толкова за сега от мен, още неща уж щях да пиша, ама следващия път.
Че сега няма да има кой да чете.... трябва да се шие.......

# 186
  • в зоната на здрача
Конците на Dimensions DMC ли са?
И аз имам конци от Dimensions ама си мислех, че няма да мога да ги използвам при гоблен с ДМС конци. Мислех, че няма да отговарят точно на никой цвят от ДМС.  newsm78
Не не са..
Точно може и да не отговарят ,но поне приблизително.. Wink

# 187
sissak много добре ти се получават и двата ,а лебедите са прекрасни
дъмпи а ти не спишли ,кога успя много са сладки smile3521

# 188
  • София
http://www.milenastyle.com/catalog/catalog/popup_image.php/pID/1513
Така трябва да изглежда завършения гоблен Simple Smile
neznainata , страхотен е гоблена. На Казанлъшки гоблен ли е, че май в техния каталог съм го виждала, или поне така си мисля  newsm78.
Зори, схемата я имаше в списание Галерия Бродерия, оттам съм го шила. Иначе го видях, наистина в Казанлъшки гоблен беше, но цветовете се различават и вместо нежно розово, там е едно гадно ярко мръсно розово... Имаше снимка някъде в нета, ако я намеря, ще я кача, да видите разликите...
П.С. И на самия комплект се вижда цветовата разлика...
П.П.С. http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=16115.0;attach=146125;image - ето това е...

# 189

Кики-анд, съм я заподозряла че има поне 6 ръце.    newsm19
Такава скорост на шиене.......не се постига само с 2 ръце..... 
Кики, и твойто елфче е станало много хубаво..... И как само успя след него веднага да покажеш още едно гобленче.....
Ще споделиш ли с нас каква е твоята тайна за бързо шиене......
Неееееееее,нямам 6 ръце,а са си само 2 за жалост.Не шия бързо просто имам повече време за това-не работя ,а детето ми ходи на градина.След като сготвя и т.н.ако не реша да се отдам на шляене сядам и си шия.Но последните 2 седмици съм ошила едва главичката на един кон/много зле/.Сега се опрятам и заминавам да шия,че утре пък било Архангел-Михаил и не се шиело...да знаете момичета...да не вземете да ме изпреварите..   hahaha

# 190
Кетри Благодаря!

# 191
Намерих линка за албума с Туити, но авторката е забранила вече достъпа за други. Само за тези които са в списъка с "приятели". А албума й направо беше о-г-р-о-м-е-н. От там направо 1 месец ми трябваше да свалям.
Пък и по-трудно и бавно се сваля от gallery.ru и за това нищо не бях свалила, а само линка.

А имаше 170 схеми със Туити.
Ето за това свалям, ама то не може всичко. И други неща имаше дето си бях заплюла за сваляне..... ама ей го на.... няма да стане. И как ме хвана яд....

Пиша това, защото очаквам да стане подобно като с пикасата преди 2-3 месеца. И в един момент да нямаме достъп до тези албуми. пък аз на някои само линковете си записвам.

# 192
neznainata, благодаря!  bouquet
sissak, много ме заинтригува тази Климпт-серия. Не знам защо преди съм ги подминавала; може би съм виждала по-големите модели, пък аз съм мързел. Може ли някоя схемичка насам Wink Hug

# 193

Здравейте на всички!
Следя форума но досега не се бях включвала.Искам да поздравя всички за красивите неща които сте избродирали и за сръчността! smile3501
Аз самата много обичам да шия но нямам много свободно време да го правя.Късно прибиране от работа, домашни задължения и за любимото хоби не остава време. Embarassed
Скоро и аз ще ви покажа какво довършвам в момента и все още не съм решила какво ще подхвана след това а тук открих страхотни идеи та ще видим!

Приятно шиене на всички!

# 194
Благодаря много на Хипатия и Дъмпер за схемите веднага се захващам за работа купила съм си и подходящите конци на Анхор имам и един далматинец но като ми омръзне Туити пак го захващам

Общи условия

Активация на акаунт