Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 56

  • 33 844
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 621
Rumya, честита дъщеричка   bouquet Да расте здрава и игрива   bouquet
estrella качила съм някоко идейки тук
irinka28 изобщо не й личат премеждията, пък и погледа се спира на нестандартната украса  Peace
2в1 кафявата роза е много красива, много по-добра е от бялата Peace А, коледната къщичка ..... разкош  Hug
Maxi супер е тортичката Grinning

# 166
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Maxi, ще се самоцитирам от предната тема:

Цитат
Mаxi, за кулите на тази торта се продават готови елементи (но не и в БГ) Иначе медовика е доста стабилна торта и понася тежести без да се деформира.
Мерингето е сух белтък и се ползва за направата на Роял Айсинг или така наречената Бяла ледена глазура.
Кулите може да ги направиш предварително от захарно тесто което съхне бързо. Да са ти кухи за да са по-леки. Закрепят се директно на подложката с айсинг

Цитат
Mаxi, айсинг може да се направи и със суров белтък, не е задължително да е сух. Виж в библиотеката за рецептата

И примери за украси от айсинг ти бях пуснала

# 167
  • Мнения: 337
Пепи , аз те прочетох , но проблема  е , че  незнаех какво е и роял айсинг и къде и как се ползва, затова си питам още .Ама ето виж сега как почва да ми се изяснява Wink
Още и някой друг въпрос и ще престана Grinning

# 168
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи , аз те прочетох , но проблема  е , че  незнаех какво е и роял айсинг и къде и как се ползва, затова си питам още .Ама ето виж сега как почва да ми се изяснява Wink


Е аз ти пратих и снимки с украса от които би трябвало да ти се изясни.
Бяла глазура, която съхне и се втвърдява.
Ползвала съм я и за торти и за меденки:



и този кекс е покрит с айсинг



Но аз си го правя със суров белтък  Wink

# 169
  • Мнения: 337
Тези снимки ги виждам за пръв път наистина , дори върнах старата тем за примери , но не видях. Може и мой да е пропуска , но наистина не намерих такова нещо .
Благодаря за примерите Hug

# 170
  • Мнения: 7 091
Пепи, ще си позволя да не се съглася, че бяла глазура и роял айсинг да едно и също нещо. Мерингето може да се използва и за двете, вярно е , но те не са еднакви по състав, да не говорим, че бяла глазура има и въобще без меринге.  Peace Това не значи разбира се, че роял айсинг не може да се използва като глазура, просто уточнявам, да не се обърка момичето.  Peace

# 171
  • Мнения: 668
Руми - честита дъщеричка! Да е жива и здрава и много радост да ти носи. Изключително съм щастлива, че всичко е минало благополучно. Да расте прекрасна малка принцеса, за радост на мама, тати и бати!

Естрелка - аз бих направила нещо като двойна торта, като тази на Van444eto в тортеното предизвикателство, два кръга слети в един тук и на единия в синьо за Явор, на другия в розово за Александра. С по едно бебенце на всеки кръг и нещо до тях.

Прекрасни нещица пак сте показали. 2в1 - розата е много сполучлива, въобще не бих предположила че е пръв опит. За нещата на Пепи - е нямам думи, чудесни както винаги. А за "отражението в подложката" и аз се минах и гледах 5 минути, докато съобразя че е двойна.  Wink Maxi - твоята торта е прекрасна. Много добро изпълнение. tarlio - това в средата на тортата ми прилича на котенце? Би ли разяснила, защото много сладичко ми се вижда, или аз съм нещо в грешка? Иринка - твоята торта е супер апетитна, на вид нищо не подсказва перипетиите. Съжалявам че пропускам някой, ама тук и двете дами църкат около мен и пиша набързо. И да знаете, че нямам търпение да се съберем напролет.  Hug

# 172
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Mаxi, тези сега ги сложих за по-голяма яснота. В миналата тема бях сложила една торта със снежинки от роял айсинг (намерена в нета), но сега не я откривам.
Tandoori, не споря мила. Просто знам че понякога роял айсинг го наричат така (поне в БГ). Ама щом ти казваш, че не е значи е така  Simple Smile

.... ееееее, докато публикувам ще си изгоря ябълковия щтрудел

# 173
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69
Tandoori благодаря ти за бързия отговор.
За първи пат ще правя торта и много се притеснявам,а и
ще е за изненада за любимия.Кат специалист би ли ми препорачала торта за начинаещи Embarassed
Много ми харесват обвитите с чаршаф,нали и бонбонките Marshellows ще ми свършат работа?

# 174
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69
Извинявам се за изядените буквички Praynig

# 175
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Много ми харесват обвитите с чаршаф,нали и бонбонките Marshellows ще ми свършат работа?


Подходящи рецепти за покрития има в библиотеката след заглавието
Захарни покрития, марципани, моделиращи маси:

Рецепти също има там.
Като най-лесна се препоръчва тортата с Рула на Лео, която може да се направи в различни варианти (и плодови в ова число)

# 176
  • Мнения: 7 974
Аз да направя малко уточнение,че това не е първата ми роза изобщо,но за първи път правя шоколадово тесто по рецептата на Ванчето.А белите рози са един миналогодишен опит от един карамелизирал се при топене шоколад.За да не го хвърля му сложих една лъжица глюкоза,загрях го наново и след като се поохлади го измесих без нищо друго.В началото беше твърдо като камък,ронливо и пускаше ужасно много мазнина (направо се стичаше по ръцете ми).После омекна,събра се  и накрая стана много жилаво тесто ,с което се работеше много лесно.Но като изсъхна стана твърдо като камък.

# 177
  • Мнения: 7 091
Малеее, Пепи имаш ли я тази рецепта за ябълковия щрудел публикувана??Ако знаеш от кога търся изпитана рецепта!!! Ще съм ти много благодарна ако споделиш!
За глазурата, възможно е в БГ така да и казват, нямам представа, защото аз като дойдох тука започнах да я правя, но наистина има разлика.  Peace

# 178
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Малеее, Пепи имаш ли я тази рецепта за ябълковия щрудел публикувана??Ако знаеш от кога търся изпитана рецепта!!! Ще съм ти много благодарна ако споделиш!
Миличка, правя го с точени кори. Не ми се занимава сама да точа. Но знам, че и при вас се намират готови кори. Казват се Filo
http://minosimports.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&P … mp;Category_Code=
Ще ти напиша едно ЛС с рецептата за домашно точени кори (изпитана е, макар и да не съм я правила скоро)

# 179
  • Мнения: 7 091

Пепи, не се притеснявай, аз и точа,  и готови ползвам, има даже няколко вида тука. Ти плънката кажи Wink Благодаря ти много !!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт