Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 56

  • 33 842
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: X
Елспет,честита ти рожденичка!!!Да ти е жива,здрава,умница и много щастлива!   ura

Пепи,от една доза на мен ми стана кръгла Ф-26 см.Май ще ти трябва двойна доза...  newsm78
А за сладкото,в оригиналната е кайсиево...но защо да не може,ако е по средата...а ако е на един блат ,само за отгоре,не знам ...

# 226
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
бадем, мерси мила. Значи ще си бъркам 3 отделни блата за моята торта и ще си ги пека отделно един от друг Simple Smile

# 227
  • Мнения: 1 965
svetlane - Тортата на Нелката за мен е най-хубавото дупе което съм виждала на торта. Това което знам от самата нея е, че е правено с купички и след това е дооформяно. Позамазваш тук-там за да прелееш добре извивките. После отгоре слагаш тънък найлон и с длани през него дооформяш, все едно е от глина. Найлона ще ти заглади сместта и няма да ти лепне по ръцете. Другото което помня, пак от нея е че е с крем Рафаело. Знам че покритието е ММ бонбонки. А прашката е от ябълковите ММ, остатък от Циците.  Бродерията е айсинг, но тя нещо не си я харесваше. Невероятна е!!! Леле, ако ни чете някой....какво ли ще си помисли......дупета... цици... прашки... hahaha
КОТЕ - Не се тормози. Опитай да пренесеш покритието ТАКА. Това е хартия за печене. Виж и следващите снимки.
Оранжево небето - Аз бях пускала идеята за пукането на балончетата. Наистина върши работа този метод.
Еееее, не мога да публикувам - все някой ме изпреварва.  hahaha
Бадемче - втората тортичка стана без проблем. След малко като изпратя малкия на у-ще и ще прехвърля трансфера, че е тайна от него. Будалкам го че не мога да го направя и той горкия ми съчувства и си мисли че тортата му ще е гола.  hahaha Искам довечера да го изненадам в готов вид и утре да е щастлив.

# 228
  • Мнения: 5 177
Ванче, златна си  Heart Eyes
само едно въпросче, хартията мажеш ли я с мазнина по-лесно да се отлепи ??? newsm78

# 229
  • София
  • Мнения: 2 649
Clairette, чудесна семпла тортичка
Елспет, да ти е живо и здраво детенцето! Супер е калинката.

Аз нали съм малко по-добре и съм в голямо мислене за тортата на племенничката ми. Става на 7 години. Тя искаше рисувана торта с Уинкс, но това е абсурд на този етап да правя. Мислех за ртянсфер, но и той ще е голяма играчка май  newsm78 Затова съм се спряла на Барби, защото си мисля, че ще ми коства най-малко усилия. Имам да се почудя още малко и дано не ми мине котка път. baby_neutral

# 230
  • Мнения: 1 965
КОТЕ - Да, мажа я. Но гледай да не плува.

# 231
  • Мнения: 1 271
Пепи, правилно си се ориентирала, трябва ти поне двойна доза за тези размери-обикновенно Сахер се прави от два блата, защото става много тежка.Пък и те са високи около 3 см единият...
Аз за форма от 25 см кръгла правя с 8 яйца.Стават два нормални блата след разрязване.
А сладкото от кайсий, може да се замени със сметана, но не става същото.Истинският Сахер е със сладкото от кайсий помацано между двата блата и после цялата торта.Слага се да се стегне сладкото и после се залива с шоколада.Нали знаеш с прецеждането на сладкото?

Кларет, много ефектна торта.Много семпла и в същото време ефектна.
Това мече казваш си го правила пред хора?!?Много е красиво.Ако го имаш още би ли го снимала отблизо?Благодаря  bouquet

# 232
  • Мнения: 55
Clairette,много стилна и ефектна тортичка.

Елспет,калинката е супер,но и аз бих добавила пипалца както Ванчето/ маи беше /те е посъветвала.

Fior питаше за моделиращите инструменти от Кадемлия.Лятото ги купих бяха 32 или 35лв. не си спомням. smile3555

Ванче и аз се посмях на приказката ти.Да ти кажа и при мен се мешала съдбата  Joy

А сега да си питам питанката сребърната и златната боя от Кадемлия не се ядат а седефената  newsm78 някои ако знае да сподели.





# 233
  • Мнения: 1 965
kaaramelka - И сребърната и златната и седефената се ядат. Когато ги купувах, погледнах страховито лелка Костадинова  и заядливо я попитах дали стават за деца. Тя, възмутена, пообидена ми извади една папка със сертификати. Ядливи са. Ако сертификата ме е излъгал, значи лъжа ви  и аз. Не се яде само едрия им брокат. Тези които се мажат като боя се хапват.

# 234
  • София
  • Мнения: 830
Благодаря ви мнооого. Днес все едно съм на антидепресанти.

Ето ви снимки от сутринта преди да тръгнем за градината.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=305556&pid=8759889

Пипалца не сложих, защото калинките нямат пипалца, това е виден сладък представител на Coccinella septempunctata.

Blagodarq wi pak za povelaniqta.....ох някой трябва да ми вземе Прозак -a

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 12:43 от Елспет

# 235
  • Мнения: 492
ВАНЧЕЕЕЕЕЕЕЕ, невероятнаааааа  сиии  love001 да знаеш само как ми помогна с тази информация newsm44

# 236
  • София
  • Мнения: 3 061
Елспет, страхотни са тортите! Честит празник!

Моята не прилича на нищо. Няма да ви я покажа, голям срам! Но все пак беше за първи път с чаршаф... Другия път по-добре. Довечера ще видим как е на вкус.

# 237
  • Мнения: 1 491
Моята не прилича на нищо. Няма да ви я покажа, голям срам! Но все пак беше за първи път с чаршаф... Другия път по-добре. Довечера ще видим как е на вкус.

Аааааа, не така  Naughty  Да покажеш тортата, пък освен похвалите и критиката може и още някой съвет да изскочи  Mr. Green  Аз като прохождах в тортите всичко си показвах, колко и грозно и нескопосано да беше... не че сега съм нещо особено, но поне се старая  Laughing

# 238
  • Мнения: 634
Отнова съм с ограничено време, но искам да поздравя:Макси,Clairette,Елсепт,за добрата работа.Много хубави торти ,браво smile3501
Ваня, и аз съм имала подобни моменти ,просто каръшки ден мила.
Сега ще ви покажа моят труд от вчера.Някой по доло спомена,че си изневерявам на стила,но искам да кажа,че продължавам да правя сметанови торти,но не ги прилагам,защото вече съм ги показвала и да не се повтарям.Ако е нещо ново  непременно ще го видите.

# 239
  • Мнения: 124
Честита дъщеричка на Румя, да  е жива и здрава и много да я радва!   bouquet   bouquet    bouquet

Поздравления на всички за хубавите торти!
Здравейте и от мен, сега и аз да споделя моя провал с Калифорнийската златна треска и шоколадовото тесто. Първия проблем дойде след изпичането на блата, при изваждането се натроши и го редуцирах до малък правоъгълник.  http://media.snimka.bg/1253/008760977.jpg На вкус беше хубав, но си е за сладкиш,  домашните в къщи не го харесаха за торта.Трябвало да си има и блат и крем. И не трябва да стои в хладилник, че става много твърдо за ядене. За пръв път правя шок. Тесто по рецептата на Ванчето и за да си запазя хубавия кувертюр за по-големи торти използвах глазура от бял шоколад купена от халите. За съжаление или ми дойде в повече водата и глюкозата или тази глазура не беше добра, но въобще не искаше да се стегне на тесто. След като добавих около 200гр пудра захар и стоене в хладилника доби горе-долу някакъв вид, но пак не ставаше за моделиране на фигурки /размекваше се  и лепнеше/. Ентусиазма ми съвсем се изпари и направих ето тази грозотия.   http://media.snimka.bg/1253/008760979.jpg   и  http://media.snimka.bg/1253/008760981.jpg  Малко ме е срам да показвам тук този провал, но може някой да се поучи от моите грешки. Но не се отказвам в най-скоро време ще пробвам с хубавия кувертюр и надявам се да няма пак провал.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 14:27 от Maria Ilva

Общи условия

Активация на акаунт