Истинска Коледна елха или изкуствена

• 22 879
  • 394
  •   1
Отговори
# 345
Ще отбележа намалялото количество изсъхнали дръвчета метнати около кофите или през балкона. Може би ги горят, може още да е рано, но със сигурност са по-малко от 'минали години'. изсъхнали саксии не се се виждат, пластмасови елхи - също.

някой да има впечатления?

еди.
Вярно бе!И в Пловдив няма!А като си спомня други години около казаните какво чудо ставаше,а и под балконите... ooooh!явно някои предпочитаха да си ги изхвърлят направо от терасата за да си спестят поръсването на цялата къща с иглички

# 346
Всъщност тези дръвчета, които се секат за украса, се залесяват специално за тази цел  Peace Не се секат безразборно от Балкана  Wink В повечето случаи това са частници  Peace Все едно да си посадиш дръвче в двора и да нямаш право да го отсечеш, защото ти пречи например  Wink
Не казвам, че съм за сеченето, просто разяснявам  Hug

# 347
Все едно да си посадиш дръвче в двора и да нямаш право да го отсечеш, защото ти пречи например  Wink
Знаеш ли, май наистина не можеш... Както и да си запалиш собствената кола...

# 348
Все едно да си посадиш дръвче в двора и да нямаш право да го отсечеш, защото ти пречи например  Wink
Знаеш ли, май наистина не можеш... Както и да си запалиш собствената кола...

Хмм  Thinking За колата съм съгласна, но за дървото  newsm78 Може би имаш предвид иглолистните видове или въобще?

# 349
дайте да не повтаряме Simple Smile по-добре споделете как е СЛЕД - има ли изхвърлени елхи, в кой град/голям квартал, и прочие...
еди.

Всъщност тези дръвчета, които се секат за украса, се залесяват специално за тази цел  Peace Не се секат безразборно от Балкана  Wink В повечето случаи това са частници  Peace Все едно да си посадиш дръвче в двора и да нямаш право да го отсечеш, защото ти пречи например  Wink
Не казвам, че съм за сеченето, просто разяснявам  Hug

# 350
Познавам хора, които са глобени за отсичането на дърво в собствения им двор. Знам случай за черница, а за другите - не съм питала.

А по темата - в Пловдив тази година не само че няма изхвърлени елхички, но като че ли изобщо не видях да се продават преди празниците. Сигурно по пазарите е имало, но така, на улицата, както в предишни години - не видях.

# 351
Има дървета, които са защитени. Нищо, че дядо ти го е насадил, и че държиш в ръце нотариалния акт на двора си. Орехът например е сред тях. Кметствата ги описаха.

# 352
Добре, де. Не съм дала точен пример тогава  Peace Да речем , че произведеш някаква земеделска продукция, пък да не можеш да я обереш  Rolling Eyes Абе, знаете какво имам предвид  Peace
Иначе определено не се вижда вече захвърлено дръвче пред дворовете  Peace
Поне аз не съм видяла.

# 353
Абе ако имаш орехово дърво в собствения си двор, нива, лозе, можеш да го береш. Но ако го отсечеш без разрешение, ще те глобят.

# 354
Не трябваше ли да е описано като част от имота или нещо подобно?

# 355
При нас не съм видяла изхвърлени дръвчета, но аз живея в град, където много хора се топлят на твърдо гориво и може би просто ги използват за огрев, знам ли. Ние от няколко години имаме изкуствена елха. Замислях се сериозно за елха в саксия, която после да посадим навън, но видях резултата от няколко такива посаждания (дръвчетата изсъхнаха) и се отказах.

Да кажа само за ореха - не можеш ей така да го отсечеш. Пише се молба до кмета с мотиви защо искаш да го отсечеш (не се шегувам) и получаваш разрешение, което има срок - ако го пропуснеш, нова молба.

# 356
Всъщност тези дръвчета, които се секат за украса, се залесяват специално за тази цел 
Тая общофорумска логика ми убягва.
Ако един мъж извади от кафеза заек и го заколи, той по-малко убиец ли е от съседа, който е застрелял заек по време на лов?
Защото първият го е отгледал "специално за тази цел" И ако е по-малко, колко процента по-малко. Това, че го е отгледал, нещо като индулгенция ли е?

# 357
Вълк, да не минаваш към вегетарианците, а може и фрутарианците. не ми казвай, че на село не сте убивали прасе.

# 358
Напоследък карам на агънца и яренца. Но аз не отричам, че ги коля и ги ям. Докато във форума масово срещам оправданието - ама те с тая щел са отгледани. Като че ли това оправдава и изчерпва въпроса. Примерно защо един помияр не може да бъде убит, а едно малолетно прасе 120 кила може, и нямаме скрупули, и всичко е наред. Защото прасето е отгледано специално за тази щел, то не попада под закрилата на Бриджид Бардо. Едно прасе 120 кила е дете, едно бройлерче 1.5 кг е дете. Бройлерско дете.

# 359
Всъщност тези дръвчета, които се секат за украса, се залесяват специално за тази цел 
Тая общофорумска логика ми убягва.
Ако един мъж извади от кафеза заек и го заколи, той по-малко убиец ли е от съседа, който е застрелял заек по време на лов?
Защото първият го е отгледал "специално за тази цел" И ако е по-малко, колко процента по-малко. Това, че го е отгледал, нещо като индулгенция ли е?

повече убиец е. на лов заека има шанс.

Общи условия

Активация на акаунт