Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 453
  • 684
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте! синът ми не се храни от няколко месеца. Започна да отказва манджи и всъщност кара само на хляб, прясно и кисело мляко. Моля да ми препоръчате детски психолог, който има опит в тази област. Благодаря!  Simple Smile

# 361

ЗДРАВЕЙТЕ МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА СИНЪТ МИ Е НА 9 ГОДИНИ И СТАВА ВСЕ ПО ТРУДЕН ЗА КАКЪВТО И ДА Е БИЛО КОНТРОЛ НЕ СЛУША НИКОГО ПРАВИ САМО НА ПУК И В КЪЩИ И В УЧИЛИЩЕ МНОГО Е АГРЕСИВЕН КРАДЕ И ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ИЗКАРА СЪБЕСЕДНИКА СИ ИЗВЪН КОНТРОЛ МНОГО СЪМ ОБЪРКАНА НА ПОСЛЕДЪК ИЗОБЩО НЕ  СЕ СПРАВЯМ ТОЙ УЧИ В ОЗДРАВИТЕЛНО УЧИЛИЩЕ МИНАХМЕ ПРЕЗ ПСИХИАТРИ И НЕВРОЛОЗИ СМЕНИХМЕ СУМАТЙ И ЛЕКАРСТВА И НИЩО ПОНЯКОГА НАБЛЮДАВАМ И УСЛОЖНЕНИЯ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ КЪДЕ ДА ОТИДА КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ЖИВЕЕМ ВЪВ ВАРНА

Има доста детски комплексни центрове във Варна които работят с деца с различни ппроблеми- било обучителни, било поведенчески. Не първо четене се сещам за "Радост за нашите дцеа" и "Прегръдка" ( евентуално ако имате хиперкинетичен синдром , но така или иначе детски психолози има и на двет места )
Потърсете в интернет координати и се свържете с тях.

# 362
Да, детски център ,,Радост за нашите деца", работи вече 9та година, има утвърдени специалисти и прекрасен подход към децата.

# 363
Който има възможност няма да сбърка, ако отиде на това
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/p3 … 49508979007_n.jpg

# 364
Търся координати на детски  психолог от София за консултация и помощ на дете,  което е загубило баща си наскоро . Детето на на 6 години и проявява автоагресия. Семейството е от провинцията но майката твърди че няма доверие на специлиатите на местното ниво.

# 365
  • Някъде на път....
Търся координати на детски  психолог от София за консултация и помощ на дете,  което е загубило баща си наскоро . Детето на на 6 години и проявява автоагресия. Семейството е от провинцията но майката твърди че няма доверие на специлиатите на местното ниво.

Препоръчвам ти Милена Ташкова, клиничен и детски психолог. Тя е много добър специалист, с богат опит с деца - работила е дълго като училищен психолог. Ако те интересува - мога да изпратя телефон на лични.

# 366
  • Пловдив
Препоръчайте ми детски психолог от Пловдив пък може и от София. Търся за дъщеря ми. Тя е на 5 г. и от година вече само се целува в градината. Проблема е, че е с език. И нещата вече взеха да ескалират към още по оставящи ме без думи неща.

# 367
Препоръчайте ми детски психолог от Пловдив пък може и от София. Търся за дъщеря ми. Тя е на 5 г. и от година вече само се целува в градината. Проблема е, че е с език. И нещата вече взеха да ескалират към още по оставящи ме без думи неща.
Една комплексна оценка на детето би била по-подходяща. Запишете си час в КДЮП "Св. Никола" на УМБАЛ "Александровска", а след като стане ясно какъв е проблема ще Ви насочат подходящо.

# 368
Здравейте, както винаги когато ми потрябва някаква помощ я намирам тук така и сега се надявам да ми помогнете. Имам дъщеря на 5години и половина и син на 2 и половина. Проблема ми е с дъщеря ми Симона. Малко след като брат и направи 7 месеца по лека започнаха проблемите с нея. Не слуша изобщо. Но тук от почти вече една година нещата много се влошиха. Изобщо не ме слуша ,крещи насреща ми изпада в истерии, непрекъснато ми отговаря. Казва ,че ще прави каквото си иска нейна била работа. Тормози брат си просто ей така за да го накара да плаче. Дрязгите по между им мога някак си да приема но да ми крещи така и отговаря и не само вкъщи и на вън. Като малка беше такова добро дете направо кукличка какво стана сега с нея не знам само бели изобщо не мисли , не възприема какво и говоря и повтаря една и съща глупост докато не ме вбеси и аз започвам да викам понякога отнася няколко шамара по дупето но това няма никакъв резултат. Опитах и с добро да обяснявам но и това не помага. Голям инат е. Дори примерно да и отнема любимата играчка за наказание тя ми казва ,че и без това сега не я иска. Само на инат и на пук ми прави. Доставя и удоволствие да дразни. Мислех ,че и липсва внимание ли опитах повече да контактувам да играем но веднага щом спрем започват нещата от начало. На последък с нея изобщо не мога да контактувам нашите контакти с до там да с скараме и тя да започне да ми крещи. И игри те и са такива когато играе непрекъснато е настроена негативно всички са и виновни и ако играе с куклите все им се кара. Това с куклите и е от детската ,тя като се прибере все играе на градина вика по тях дърпа ги. Като я питам защо така прави казва ,че и госпожите така правили. Сега ще я местя в друга градина понеже се преместихме да живеем на друго място. Много ме притеснява това,че нямаме никаква нормална комуникация с нея. Моля Ви за съвет какво д направя. Аз си мисля да е насоча към специалист ,но не знам към кого и към какъв. Благодаря Ви много.Извинявам се,че стана толкова дълъг този пост.

# 369
Здравейте, както винаги когато ми потрябва някаква помощ я намирам тук така и сега се надявам да ми помогнете. Имам дъщеря на 5години и половина и син на 2 и половина. Проблема ми е с дъщеря ми Симона. Малко след като брат и направи 7 месеца по лека започнаха проблемите с нея. Не слуша изобщо. Но тук от почти вече една година нещата много се влошиха. Изобщо не ме слуша ,крещи насреща ми изпада в истерии, непрекъснато ми отговаря. Казва ,че ще прави каквото си иска нейна била работа. Тормози брат си просто ей така за да го накара да плаче. Дрязгите по между им мога някак си да приема но да ми крещи така и отговаря и не само вкъщи и на вън. Като малка беше такова добро дете направо кукличка какво стана сега с нея не знам само бели изобщо не мисли , не възприема какво и говоря и повтаря една и съща глупост докато не ме вбеси и аз започвам да викам понякога отнася няколко шамара по дупето но това няма никакъв резултат. Опитах и с добро да обяснявам но и това не помага. Голям инат е. Дори примерно да и отнема любимата играчка за наказание тя ми казва ,че и без това сега не я иска. Само на инат и на пук ми прави. Доставя и удоволствие да дразни. Мислех ,че и липсва внимание ли опитах повече да контактувам да играем но веднага щом спрем започват нещата от начало. На последък с нея изобщо не мога да контактувам нашите контакти с до там да с скараме и тя да започне да ми крещи. И игри те и са такива когато играе непрекъснато е настроена негативно всички са и виновни и ако играе с куклите все им се кара. Това с куклите и е от детската ,тя като се прибере все играе на градина вика по тях дърпа ги. Като я питам защо така прави казва ,че и госпожите така правили. Сега ще я местя в друга градина понеже се преместихме да живеем на друго място. Много ме притеснява това,че нямаме никаква нормална комуникация с нея. Моля Ви за съвет какво д направя. Аз си мисля да е насоча към специалист ,но не знам към кого и към какъв. Благодаря Ви много.Извинявам се,че стана толкова дълъг този пост.

Здравейте. По написаното от вас ми направи впечетление, че вашето момиченце се противопоставя на случващите се промени у дома - новото бебе/вече дете/. Вероятно, макар и несъзнателно вашите грижи за бебето са оставили впечетление в момиченцето, че я пренебрегвате. Това може да породи агресия или автоагресия, да се затвори в себе си и др. Във вашият случай е агресия към околните и света около нея. Възможно е във нея да расте някакъв конфликт и трудно да успява да го преработи. Със сигурност обаче детето има подобен модел на подражание /агресивен/ - дете в училище, учителка, близък човек. Дори тя самата ви го е казала играейки с куклите /играта е най-изчерпателният източник на информация за душевният им свят/. По време на бременността някои мами се чувстват твърде изтощени или ангажирани, за да бъдат напълно отдадени на семейството и често се пропуска, несъзнателно разбира се, подготовката на първото дете за новият член на семейството. Разговорите са от изключителна важност, информирането и дори подробностите /термин, престоя в болницата, много плач и евентуално дълго гостуване при баба и дядо или спане при тате в другата стая/. Когато децата са добре подготвени за промените, всичко минава по - плавно и безболезнено. Аз лично, както всеки друг колега бих ви препоръчала детски психотерапевт. Той ще прецени от какво имате нужда или ще ви пренасочи, към подходящ специалист. И все пак, това не са толкова сериозни неща, затова не се безпокойте. Важно е обаче всички от семейството да са въвлечени и всеотдайни в този казус, за да има добри резултати занапред.

Поздрави

# 370
  • Burgas
Здравейте! Имам дъщеря на 5г. която има много силен страх от зъболекар, моля, ако някой може да ми помогне за психолог от БУРГАС.

# 371
Здравейте! Имам дъщеря на 5г. която има много силен страх от зъболекар, моля, ако някой може да ми помогне за психолог от БУРГАС.

Здравейте. Има доста психолози в Бургас, но много от тях са педагози или завършили социални дейности с магистратура по психология. Ето затова трябва първо да се прави едно добро обследване на квалификацията на терапевти и психолози, особено ако практикуват частна практика. Така, в Бургас - СВЕТОЗАР ДИМИТРОВ - Клиничен психолог, с дълбоки познания в психоанализата и психодрамата / Антоанета Георгиева - психолог-работа с деца/Център за психологическо консултиране Де Анима.
Относно страха от зъболекари - нас също ни е било страх, но за да се породи страх е имало и повод за това - филмчета, лоши стоматологични сестри в училище, разкази, бели престилки, особена миризма...все неща асоцииращи със зъболекарския кабинет. Една консултация няма да навреди. Поздрави.

# 372
Относно страха от зъболекари - нас също ни е било страх, но за да се породи страх е имало и повод за това - филмчета, лоши стоматологични сестри в училище, разкази, бели престилки, особена миризма...все неща асоцииращи със зъболекарския кабинет. Една консултация няма да навреди. Поздрави.

подкрепям ....и наистина  това касае за голяма част от децата , че и възрастните...
Ние преминаваме през същото от няколко години с моят син. Направихме това което ни посъветваха - често говорим за зъби, грижи, какво се случва с зъбите, за поддъражне на хигиената , нуждата от зъболекар от лечение и прочие, освен това по съвет на самата зъболекарка го водим един път на два месеца профилактично, колкото да се сблъска с обстановката, да подържи устата си отворена докато тя бърка там. определено за година имаме голям напредък.Иначе в началото бешве такова кавото и при всички- истерия, не може да си държи устата отоверена, не позволява да се сложи нищо в устата защото има позиви да повръща и подобни.

# 373
Бихте ли препоръчали детски психолог в София за дете на 6 години, което тежко изживява раздялата на родителите си? Благодаря! 

# 374
здравейте
синът ми е на 11 год. и сме от Шумен. Като характер е много чувствителен, с богата фантазия представя си герои, рисува много, води въображаеми битки. В различна възраст имаше различни страхове, но сега нещата много ескалираха. Започна страх   от войни, от самолети, бомби, някоя друга държава да не ни  нападне, ако случайно чуе по телевизора за някакви битки и престрелки изпада в ужас. Вечер заспива много трудно от страх /въпреки че оставам при него/, не желае да излиза от къщи, да играе с децата. Планира ако ни нападнат къде ще се скрием. Това го измъчва много, казва ми , че иска да не се страхува и да е както преди , но не може да преодолее страха си , дори се засилва. Говоря му много, че не е опасно, но той си знае неговото.
Моля за Вашите съвети ако някой е имал подобни проблеми да ми отговори.
Решила съм да се обърна и към детски психолог в Шумен, ако можете да ми препоръчате някой ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт