АПРИЛчетата гонят есента и чакат с нетърпение снега!

• 14 457
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
От няколко дни си имам ново приятелче в парка..да не си помислите някоя майка Naughty едно кученце,толкова е кльощаво...кръстих го Бобчо!Всеки ден му нося нещо за ядене,,днес беше на пилешки кокали,така се радваше милото,даже и не дъвчи храната Grinning Ей такива неща ме правят толкова щастлива,простичките!Съответно и Дани е в супер настроение..не плаче,само се закача и се смее!
сиска, да не ти спихвам ентусиазма ама пилешките кости не са подходящи за кучетата, защото се цепят. На нашето никога не даваме такива. То на бездомното кученце сигурно всичко му се хапва, ама гледай да избягваш да не стане беля Peace
пс - Дани му се радва, нали? Grinning

Аз пък точно обратното знам. Знам,че са подходящи особено при проблем с аналните жлези на кучетата ,най-вече на големите породи. Не споря, не съм капацитет по темата, но се учудих точно на това твърдение.

По въпроса за споровете - Много ме кефи да ме дразнят и аз да отвръщам Simple Smile По ме бива в юмруците, отколкото в писането, ама щом се налага, писмено ще се "разбираме"  Joy
Та по тоя повод да отговоря на Коалката , не ме яд,че не съм кърмила, донякъде е и мой избор,защото не съм направила може би всичко необходимо,че да се случи, ама ми е писнало да ми навират в лицето всякакви факти от ползата на кърменето ,ами че "ние това много добре го знаеме" Stop

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 23:52 от Doroty_d

# 226
Никито, Маги и Хиксита – страхотна есенна сесия!!! Дидимора – срахотни заглавия на бебешкия чат...
Акварелка – имам дна история за полтъргайс-а от Пловдив Кики, ама е дълга и ще отегча аудиторията – в някой др отделен пост ще я разкажа...И Елицата прави физиономиите на габа с Плазмона...
За Верчо:
1)   ляга по различно време – гледам да е кам 21,30-22, че да не се буди – но няма май зависимост
2)   може да скача в бънджито (това нали се брои), да удря по земята с играчки (и това се брои, нали?) и да крещи, пищи и т.н.
3)   НЕ може да пълзи, седи, да се изправя, да си надига дупето и др подобни

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 00:25 от helenblondy

# 227
Та забравих за какво влязох - исках да ви споделя, че последните 2-3 седмици купувам много от пюретата Сънвал, защото те имат нааааай-голямо разнообразие от зелечукови смеси. Сисе - права си за Хип - и аз не знам, но за себе си съм сигурна, че са най-добрите- но днес не намерих никакви зеленчукови смеси (големи, от 190 г), освен "Различни зеленчуци" - а на Сънвал има поне 9ПОНЕ) 10 вида арзлични зеленчуци - алабаши, карфиоли, праз и т.н. и т.н. и т.н. Някой чувал ли е нещо хубаво или лошо за тези Сънвал??? Уж са немски, имат печат "Био"...Но точно за този период няма др пюрета с ткова разнообразие - нито Семпер, нито Гербер, нио Бебевита...Или ма само малки бурканчета.

И още нещо - взех една каша на Милупа, която съдържа ТАПИОКА - какво е туй пък чудо сега??? Зърнена култура ли е?

# 228
# 229
  • Бургас
Заспа...с 300 зора де...незнам дали е от зъби или от проклетия, ама в последно време е ужасно крива.  Аз за това и сега успявам да дочета всичко...

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 00:40 от milena1976

# 230
по въпроса с пюретата-аз днес взех 2 бурканчета плюс подарък мече на Нестле!Никога не взимайте!Аз се зарадвах,че е гумено и много подходящо за лапане и след малко поглеждам Милена и цялата и уста беше пълна със синя боя! #Crazy
Ясмина само ще ти кажа,че изкривяваш нещата много кофти!  Peace И не се спомням някой да е плюл(в кавички ) кърмените бебета,докато обратното е много често! То не беше,че те не акат,че не се усвоява добре,че наддават повече,че са по-податливи на болести и прочие и прочие! А например,че е по-полезна е ясно и както казва Дороти -ние тези неща ги знаеме-защо трябва да ни се изтъкват непрекъснато! И затова е кофти Коалке,а не защото не сме успели да кърмим! Това не е концерт по желание!!!!! Sick
Предлагам да спрем с тия простотии-аз пожелавам на всички ни бебенцата ни да са добрие и да са здравички,независимо какво ядат Hug

# 231
много съм..........................
Досега се карах на Бети че не спира да мрънка от момента в който си е отворила очите и й обяснявам че не може да се излиза навън в момента в който се събуди
и поглеждам на линийката, че пише 7 Месеца
Ми то слънчицето ми има месечинка и то най накрая да съм при нея ,че досега все съм на някакви курсове точно тогава
Та сега ще се реванширам много сериозно спрямо нея.
Честити месечинки на всички празнуващи днес

# 232
Ехооо, има ли няяяякойййй? Къде сте момичета? Сигурно месите тутманици или виете баници рано зарана, та не сте се явили още тука newsm78
И нощес гледам не е имало много нощни птици - дано сте поспали добре.
Тъй ли? И моята щерка е от там (така пише в акта за раждане). Значи с нея сте градски.

Тогава ще следя изкъсо и издълго как е градската с настроението, апетита, и пр. Тъй де - трябва да се подкрепяме Peace

Хич не смятам, че трябва на всяка цена да се избягват споровете. Нормално е да сме на различни мнения и никой на никого не трябва да се извинява за това или пък да си премълчава. Не е дошъл края на света и няма нужда като се разменят една две по-"остри" реплики, 10 майки да скочат "не бива така, нека се помирим и прочие".  С това не искам да подклаждам спорове, ей!
newsm10
Ама честно казано тая тема за кърменето вече омръзна май на всички. Кой кърмил - кърмил, кой не - за следващото бебе ще се пробва пак. И да се убеждаваме кое колко е добро, мандалото лопна. И кърмени и некърмени се разболяват така като гледам, и едните и другите се продрискват или запичат, така че да затворим тая страница предлагам.

За Сънвал - чела съм много суперлативи, но Емата не ги уважава хич (яде им само едно "Ябълка и манго"). То не че мойто злоядото е критерий, де  Naughty

Aquariel ни пусна мухата за духовете посреднощ и си би фала от темата. Остави ни да тракаме със зъби без да ни разкаже нищичко. Е може ли така newsm25 Веднага да разкаже някоя страховита история!

Хелън, тая точка в 00.31 що значи? Да не ни тегли една м...а? Laughing

ЕеЕ, докато пиша, Веси се отчете!

Честито на Бети и останалите месечинки - живи и здрави! Ядящи, спящи и немрънкащи да са ! Laughing

# 233
Добро утро мами:)
Честити месечинки на бебетата Simple Smile
Стига вече с въпроса за кърменето, моля ви..няма нищо лошо, че кърмещите мами си споделят емоции и трудности, които срещат покрай кърменето. Не правят ли същото и другите майки, хранещи с АМ? Реяна, разбирам те донякъде, че реагираш така - в началото, докато нещата с кърменето тръгнат при мен, толкова се бях невротизирала на тази тема, беше ми станала болна, и също се дразнех, че едва ли не е някаква фикс идея цялата тази работа с кърменето. Но не съм била права. Вярно, че не става по поръчка - при някои е по-лесно, а други водят борба за всеки ден кърмене, а пък при трети изобщо не става..но кърменето наистина си е по-добрия вариант за хранене, което не значи, че на другите бебета нещо им има. Реагираш твърде лично, според мен. Действително некърмените бебчовци по-често се запичат или пък наддават повече, но какво от това - никой не ги е анатемосал Simple Smile Стига вече, то скоро ще се отбиват децата, ние още с тва пусто кърмене..Да са здрави, тва е важното Simple Smile
желая много хубав ден днес на всички! Simple Smile

# 234
  • Добрич
Добро утро!

Честито на всички пораснали бебета и на моя сладкиш!Аз картинки с торти не мога да покажа,така че пак Борис ще ви поздравява.

# 235
  • Бургас
Добро утро!
Честито на месечинковците  bouquet
По спора за кърменето и аз щях да кажа, че децата вече пържоли ще проядат пък ние още се дъвчем за глупости Wink
Хелън, аз зеленчукови на Сънвал не съм взимала май Thinking, обаче взимам редовно месни Peace Освен на Гербер, Дима яде месни само на Сънвал; доволна съм определено Peace
Миленка, очаквам днес или утре да ми пратят координатите; веднага ще ти звънна Hug
Толкова от мен, че ще ходим на контролен преглед. Дано са се изчистили гърдичките Praynig

# 236
Добро утро и от нас! Лилито май наистина отказа нощното хранене пу-пу. От десетина дена се буди по 1-2, най-много три пъти, слагам и бибата и пак си заспива. Тази нощ се събуди само веднъж и то за кратко и после чаак в 6ч.
Хелън, аз отдавна съм на пюрета Сънвал, даже питах за тях тук, но не получих отговор и реших, че са световно неизвестни или нещо кофти. Но пък мойта убусница Хипп-ските нещо не ги яде. Нито пък тези на Нестле.
Вчера правих една супичка за нас - съвсем елементарна, но мн.вкусна с млад лук и оризче. Дадох да опита, еми просто не можах да я удържа - зяпа, иска, облизва се и издава едни такива звуци амммммм и подобни. Предната вечер пък яде малко картофи от пилето с картофи за нас. Пък пюрета едвам-едвам успявам да й дам.
В тази връзка подадохме документи за детска кухня и май ще ни огрее като станем на 8 месеца  Grinning Grinning Grinning. Аз от тази кухня съм доволна, ползвала съм я с бате Васко.
Ритка, благодаря за инфото за пастета, ще пробвам обезателно.  bouquet
Наана, Никито, Маги, Хиксита, бравос, чуднички са ви бебенцата!
Ей, ква съм бяла птица - Хикси, ЧРД на патерички! Жива, здрава, млада, слаба, красива и обичана да си!!!!
Честито на бебчетата, ставащи на седем месеца днес!!!
Веси, много сладки емотикони  Grinning
За Верчо - карам по памет /вече много къса/:
- вечер ляга към 21,30-22, може и по-рано в зависимост от последния сън.
- НЕ - скача, пълзи, седи стабилно, говори, ходи, знае таблицата за умножение и др. такива  Grinning Peace
- ДА - пищи, скубе, иска права, нон стоп се движи, мрънка, има чувство за хумор и ме боготвори  Laughing hahaha
Некърмещите да не се обиждат, ама никак. Като не стане с първото, ще стане с второто. Поне при мен беше така  Peace Peace Peace
А пък по темата за духовете много интересно ми стана, но май освен Голди, друг не се престраши да разкаже нещо. Аз доста бях попрочела по темата в някой от форумите, та две-три нощи не спах добре. Ако намеря бързо линка, ще пусна. Чао засега!

# 237
Действително некърмените бебчовци по-често се запичат или пък наддават повече

Статистиката на първа страница опровергава донякъде тезата ти - бебетата с най-голямо тегло са кърмени!

И хайде стига де - който имал мнение, да се е включил по време на спора. Безсмислено е да се подклажда пак периодично.

Голди, дано Дима е добре вече!

# 238
Вчера правих една супичка за нас - съвсем елементарна, но мн.вкусна с млад лук и оризче. Дадох да опита, еми просто не можах да я удържа - зяпа, иска, облизва се и издава едни такива звуци амммммм и подобни. Предната вечер пък яде малко картофи от пилето с картофи за нас. Пък пюрета едвам-едвам успявам да й дам.
и ние вече сме така.спрях пюретата защото са големи мъки с тяхи така и аз случайно я пробвах малко по млако и детото стана коренно различно особенно към обяд как хубаво си изяжда супичкатаааааааааааа.Сега само готвено като естесвено се стремя продуктите да са домашни
тя пък като никога сега заспа.като стане обядва и навън

# 239
Ехо, то цялата тема Сиска може да я включи в бисерите за "фамилията"....

Моето чаве от 3 нощи си влезе в режима - в 20:00 вече е откъртил, в 24:00 пак хапва и после спи до 06:00, хапва и спи до 09:00....

Не иска да пълзи, смо да се изправя, но понеже не може сам, познайте на кой му отива кръста  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт