Звънчета Коледни се чуват, а МАРТенчетата все повече лудуват

• 11 274
  • 267
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, майчета и бебчета!
Благодаря ви за окуражителните думи Hug Толкова много се радвам, че ви има! Heart Eyes
Честити месечинки на всички, празнуващи днес!
Честити зъбчета на новоозъбилите се бебоци!
Дианче, много хубава песен. Благодаря за поздрава Hug

Радостина, ама вие направо си ходите!
Марти няма никаква идея още за ходене. А аз не го насилвам за нищо. То чака мама да се оправи и тогава Mr. GreenДано да е мноооооого, много скоро. Praynig
 За нощните будения - аз давам от време на време Панадол и наистина се успокоява. Обаче се стремя да не прекалявам и всеки пък, когато не издържа и му дам се чувствам ужасно виновна Blush
Утре отиваме на гости при мама- да си ни поглези малко, пък и мъжлето да си отпочине, че в повечето случаи той се занимава с бебо през нощта.

Лека и спокойна нощ на всички дребосъци, че покрай тях и на нас!

# 241
  Не знам дали има друго бебе като нея, но това дете не иска да каже МАМА и това е (казвала го е само един или два пъти). Като й го повтарям "ма-ма-ма-ма", тя казва срещу мен "та-та-та-та".    Close    Знае всичко друго, като къде е котката, кучето, тати, баба, дядо, но като я попиташ къде е мама - никаква реакция.

Според бабините поверия, второто дете, Тинче, ще бъде момченце. Не знам колко е вярно, но и каката като беше бебе каза първо "та-та".  А научно доказано е, че по-трудно се изговаря звука "м".

# 242
а здравейте и от нас...!честито на месечинковците!
Честито зъбче на малкото Къдриче и честито и на другите бебоци.......
Радостина не знам за бабините поверия ама при мен бяха грешни....баткото каза ма-ма първо ама пак имам момче.....
Тинче при нас пък зор дава тати че не щем да кажем та-та..а мама вика само когато му трябвам да го взема или сутрин като се сабуди.........за заспиването сам- аз го слагам в леглото сядам до негои го галя по главата или го потупвам и действа ....
pepe_80- не се чувствай виновна аз също така ако е много нервен малко панадол.... Peace Hug
     Диди поздрава беше супер.............  bouquet
ох исках да пиша и друго ама не мога да си събера мислите..тази вечер имахме сем.скандал и май и на нашия татко вече му дотегна да е баща..не ми стига другото ми и това да видим до къде ще стигнем..накрая може да ме водите самотна майка че почна да ми писва...... newsm78 #2gunfire #Cussing out
лека вечер  и извинявайте ама вие сте ми отдушника за което много ви обичам...

# 243
  • София
А  за неспящите бебета мога да помогна с инф. от тази книга която прочетох на немски език.При нас ефекта беше невероятен.Бебо спи всяка вечер по 10-11 ч. без да ме буди. Но ако иска някой да ми пише на лични,за да не досаждане на другите в темата Peace
Лека вечер от нас
Аааа, никакви лични - тук и сега  Laughing рецептата!

Съни, давай тук - мисля, че на доста мами ще си ни от полза.   bouquet
Диди, мерси за поздрава!
Ради,милата,  кофти вечер си имала...Дано се стегне мъжо ти и да не стават повече скандали, че жестоко ще съжалява един ден ако ви загуби... Дано бързо се оправят нещата м/у вас, по най- добрият за теб и момчетата начин  Hug  Няма за какво да се извиняваш- и ние те обичаме  Hug
И аз щях още да пиша, ама забравих... Е, лека нощ!

# 244
Дианка, чуден поздрав!
radi, да се стяга мъжо и дано не се повтаря. Hug
Съни, давай рецептата, че ние от 21.30ч. , та чак сега заспахме и като нищо след малко пак ще писне. Заспива в мен и оставя ли я в леглото, започва да реве. Преди също давах Панадол или Нурофен, но една вечер толкова повръща, че сега ме е страх да й дам.
Лека нощ и дано наистина е лека.

# 245
За съжаление е много дълго и за няма вълшебно правило за всеки проблем  Naughty
Пиша много накратко.Ако ми обясните как точно протича един или по/добре няколко последователни дни,мога да потърся от примерите дадени в книгата.Там се препоръчва да се води такъв протокол. В колко часа е станал,дремнал,ял и плакал,мрънкал и спал.Като яденето е с точка,плакането е / а съня с ------- Така е получава най добра представа за деня.
Идеята на тази книга е как спят децата,как протича съня за 24 ч. И как можем да променим лошите навици.

1.За съня.
Децата на възраст от 6 до 12 мец. Трябва да спят сумарна 14 ч. За 24ч. с 2 дремки по 1 или 2 часа. Но сумата да е 14ч. (поне при нас е точно13,5 - 14ч.) 
Защо децата се будят?
Човек от векове е създаден така да не спи през цялата вечер постоянно дълбоко. В опасните времена в праисторическото време човек се е будим на почти всеки час за да проверява дали има промяна в обстановката.За да запази живота си от животни и т.н. Така и децата.
Даден е пример бебе на 7м. Заспива в 20ч.и има събуждания в 21:30, 22:30, 23:30, 1:30, 3:00, 4:30, 5:00, 6:00 и става в 7 :00  (събужда – това е когата бебето излиза от фазата на дълбок сън,може да си отвори за кратко очите,да мръдне с ръце и т.н.)

2. Какво са лошите навици ? Кърмене за преспиване,шише с мляко или вода,чай, Биберон, нодене на ръце,пеене игра с косата или с лицето на родителя, присъствието на родителя докато заспи детето.
Детето се научава да заспива само и единствено така и като се събуди надава такъв вой,защото се е променила обстановката и то не може да заспи по друг начин ,освен с ваша помощ или на лошите навици.
Та основната идея е да се научи детето само да заспива. Като се заместят лошите с добри навици.
Задължително е вечерен ритуал. Може гушкане,къпане,книжка, и т.н. но детето трябва да се оставя в леглото преди да е заспала за да заспи в обстановка, в която и да се събуди по среднощ ,пак да се унесе и заспи.Без промяна в обстановката!

3. как да ги променим.Ако ми кажете повече за това кое искате да промените, ще мога да ви кажа и как!
Тава което мога да променя при съня на бебето:
-   да заспива само
-   да заспива по-рано
-   да спи до по-късно
-   да не яде по среднощ
-   да си спи в леглото

Ими това е за сега.Ако ми напишите как е положението при вас ,ще мога по-точно да ви помогна с инфо от книгата.

# 246
  • София, Борово
Добро утро

# 247
Добро утро!Диди благодаря,страхотно кафе.Моя малчо днес става на цели 8 месеца Heart Eyes.Зори,честит рожден ден на голяяяяма патерица Embarassed,желая ти най-голямото щастие на земята.Виви,страхотна новина,само такива новини да се чуват.Ние сме с усилено зъбоникнене,което ни измъчи-5 дена потдържа Т и накрая стигнахме до антибиотик Sad.Третото зъбче прозира,но още не е пробило.Само ние ли сме почти без коса-като мъхче.Много ми е мъчно,че не ми остава време да пиша по-често.Приятен и изпълнен с усмивки ден желая на всички прекрасни бебчовци и техните не по-малко прекрасни майки Grinning.

# 248
Добро утро!
Честити месечинки
Сьни,би ми било много интересно как да се научи да заспива само бебето.Ние винаги сме се преспивали.Предполагам има и други на които ще им е от полза.Ако можеш да споделиш Hug
Приятен ден на всички  bouquet

# 249
Леллеееееее, Къдричке!
Страхотни ботушки! Колко струва тази красота?

струваха 50лв., когато имаше 50% намаление в geox. Тогава се влюбих в едни други ботушки, направо бяха страхотни, по-елегантни така да се каже  Laughing, но докато се върна да ги взема, бяха свършили. Тези са повече тип апрески Laughing, но пак много си ги харесваме Heart EyesИмаше много хубави неща тогава, за момченца също имаше супер сладурски модели. Скоро не съм ходила и не знам дали нещо е останало. Тези също се от там, за около 30лв.

Момичета в тия студове по колко време прекарвате навън?
ние засега стоим по 3-4 часа на ден навън. Ако започнат ветрове, ще намаляваме, но засега е тихо и използваме.

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 09:22 от Къдричка

# 250
  • София, Борово
Мами, някой ще води ли децат на детското парти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345010.0
Аз записах Виктор, дано му хареса Laughing

# 251
  • София
Добро утро и от нас  Hug
Към това хубаво кафенце, трябва и "мезенце"

Дано не бъркам, но днес съпругът на Зори има РД.
Зори, да ти е жив и здрав, много да те обича, уважава и слуша!!!  Mr. Green

Ние сме добре. Вчера пуснахме на Маги профилактичните изследвания на урина (нали всеки месец трябва да я  следим) и всичко е ОК, само в седимента има "кристали пикочна киселина", но докторката ни каза, че няма никакъв проблем, че е нормално, и че щом всичко друго е (-) , резултатите са идеални. Дано е така наистина, че понякога ми писва все да получавам отговор "нормално е". Аз разбира се, точно така искам да бъде, но имам чувстовто, че това е някакъв "дежурен" отговор на лекарите за всяко безпокойство на младите майки.

Диди, мерси за линка, ще прегледам днес за каква организация иде реч. Аз вече съм се записала иначе за детско коледно парти, което организират от офиса за всички майки с деца. Дано бъде интересно и забавно, макар е не знам дали нашите малчовци ще осъзнават нещо.

# 252
 wavey  Как сте всички?

Ние сме добре- Сиянка расте, вече има 2 зъбчета, ходи на гърне и онзи ден се изправи сама.

Все още сме по разходки, въпреки лошото време. Имам и още един изключително приятен ангажимент- най- накрая ще направим сватба и сега се занимавам с организацията.

Приятен съботен ден на всички  Hug

# 253
Добър ден.
Били,пожелавам ти да имаш най-прекрасната сватба  Hug И ще чакаме подробен разказ и много снимки Heart Eyes
Съни и мен ме интересува как да я науча да заспива сама Thinking
На разходка не сме излизали от една седмица Close Нали писанката ми е сополива и не смея да я извеждам,тя се беше оправила и снощи с татито си направихме кратка разходка навън/отидохме с колата да купим подарък на свекито,че имаше РД/ и като се прибрахме пак й текнаха сополките Close А така ни излиза и на двете Crossing Arms
Зори,честит рожден ден на мъжо!Да ви е здрав,щастлив и много да ви обича и слуша!  newsm59
Ради,пожелавам ти мъжо да се стресне малко и да ви слуша мноооого Hug
Има ли и други като нас,да спят с бебчо заедно Blush Аз бях много доволна от това,че Нати си беше свикнала да си спи в леглото си,но откакто започна да се буди по 5-6-7 пъти да си цокне или за гуш,започнах да я вземам при нас,за между някой събуждане,но вече си спи при нас офезиално,което мисля,че е вреден навик Confused Сигурно няма да е късно да я отуча,но тя се буди често когато не е при нас и като съм сънена я взема и си спим заедно и ни е толкова хубаво и на тримката,но знам,че не постъпвам правилно Thinking

# 254
Добро утро! Hug
Честит рожден ден на съпругът на Зори! Да еи е жив и здрав и много да те обича и уважава!
Честито на месечинковците!

Гледам, че обсъждате кошарите за игра. Ние сме с тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4330 Доволна съм, а и Ели може да се учи в нея да се изправя, защото спи в преносима кошара и там няма как. Peace
Всичките ни обувчици са тип буйки и си мисля, че е време да й взема едни за прохождане, но се чудя ботушки или боти да са. newsm78 А също така дали са на Колев, защото на Чико си бях харесала едни. Или пък те не са ортопедични.... ooooh!
Съни и мен много ме интересува как да я науча да заспива сама, защото сега заспиваме с чай/сок/мляко. Е, не се събужда да си го търси после, но...
Били, пожелавам ти да имаш сватбата на мечтите ти! Hug И естествено ще очакваме снимки! Wink

Общи условия

Активация на акаунт