Зима иде тра-ла-ла, августинчето си пада по снега :)

• 14 616
  • 314
  •   1
Отговори
# 285
Преди да се захвана със задачките за деня да дам предложение за новата темичка,че вече сме на 15 страница.

Августовската дружина не се плаши от сняг и люта зима. и Коледни песни и игри учат Августинчета добри.

# 286
  • Бургас
Иххааааааааааааа,много се радвам за Марулка.
Марулка,лека и безпроблемна бременност ти желая!И едно здраво и усмихнато бебче на финала. Hug
Миленка ,Марти е страхотна. Hug

# 287
  • Бургас
Само ние ли нямаме грам сняг? Sad

# 288
  • София
Привет!
Кайли, супер са заглавията  Peace Аз като че ли съм повече за първото - не за друго, но със сигурност ще има още теми до Коледа и може тогава да ползваме 2-то   Grinning
Ира, при вас пада ли сняг по принцип? Егати тъпия въпрос  Crazy Blush , ама защото едни познати, дето ходим при тях в Приморско казваха, че зимата най-често им е без сняг и много ветровита  Rolling Eyes Та синът им като отишъл във Велико Търново да студентства се радвал като малко дете на снега  Crazy

# 289
  • Бургас
По принцип вали сняг,рядко ,но вали.Обаче много трудно се задържа.Когато навсякъде има обилна снежна покривка и тук се получава някаква.И ако е много студено може да се задържи няколко дни.

# 290
Само ние ли нямаме грам сняг? Sad
И ние сме така.Поваля малко в събота, но после го обърна на дъжд и се стопи.Ама и аз не съм любител на зимата, така че не ми липсва хич.

Marulka_s, страхотна новина!Лека и безпроблемна бременност! Hug
Mmilena, Марти е красавица.И наистина страхотно включване в танца. Heart Eyes
Гледам коментирате лъвския характер.Аз съм от неоплакващите се (каква дума написах  ooooh!), Вики общо взето слуша.Пу-пу!Е, и тя си има собствено мнение, но с повече приказки успявам да я убедя.Дрехи й избирам аз, много е суетна и като й кажа, че няма да изглежда добре с дадена дреха и веднага отстъпва.А новите придобивки в къщи ги разглежда с часове.Сега си е харесала една блуза и все иска нея, а ботушите като купихме не искаше да ги сваля и в къщи. Simple Smile
И тя е на етап АЗ, АЗ, АЗ!, всичко иска сама да прави.В началото се ядосвах и се опитвах да обясня, че е малка още и не може сама - нищо не постигнах.Сега я оставям да се опитва и след малко идва сама: "Мамо, не можа."Ако пък успее колко е доволна само... Grinning
След малко ще ви пратя един мой пост от друга тема (за да не го пиша пак), да ви се оплача и да споделя...тъкмо ще изпиша темата...

# 291
В събота ми беше най-инфарктния ден откакто Вики се е родила. Rolling Eyes
Та да разкажа: В петък вечер Вики повърна, помислих, че е инцидентно (яде мандарини и в последствие видях, че почти не ги е дъвкала, реших че е от тях), а й тя беше спокойна, сложихме я да спи.През нощта се буди няколко пъти, но само да пишка и всичко уж беше ок.Към 5 часа сутринта обаче се събуди с рев и каза, че я боли корема.Каза, че има пиш, сложих я на гърне, повърна...И от тук се започна ужаса.
Казва че има пиш, а в гърнето само две-три капки и корема я боли на спазми.През 5 минути се присвива и пищи.Грабнахме я с баща й и право към „Здраве” (там е личната ни и има дежурен, които поема пациентите в неработно време).Слизайки от колата виждаме, че доктора си тръгва, но Вики започна пак да повръща и се забавихме.Като влязохме естествено нямаше доктор, единия си тръгнал, другия още не е дошъл и жената на информацията вдига рамене, трябвало да изчакаме, всеки момент щял да дойде.Този момент беше в продължение на повече от 40 минути.С ревящо и пищящо дете можете да си представите какво чудо беше.И с нищо не можем да й помогнем.Забравих да спомена, че в това време звънихме на личната, която е педиатър, но телефона й беше изключен.Успяхме да се свържем само със сестрата, която работи с нея (позната ни е) и разбрахме, че личната е в Пловдив и няма как да ни види.Тъкмо решихме да тръгваме за друга болница и „доктора” се появи.Само да вмъкна, че съм болна и гласа ми почти е изчезнал.Опитвайки се да надвикам ревящото си дете за да му обясня „доктора” се обърна към мъжа ми с изречението: „Кажи ти, че тая не може да говори.”Единствено факта, че детето ни се дере ни спря да си тръгнем на секундата.Та прегледа я и заключи, че не е до излекувана от преди, има хрипове, за корема нищо не можел да каже, да сме си търсили личната.Той не можел да поеме отговорност да я лекува…С една дума нищо не направи и ни отпрати да си вървим.
От там се грабнахме към „Хигия” – платихме си, резултата почти същия, но казано по друг начин.Супер любезен доктор ни обясни, че това е вирус, изписа ни сиропи против обезводняване, АБ, биха й Бусколизин и айде по живо по здраво ни прати да си ходим.
Да, ама не.Половин час по късно (явно отмина действието на Бусколизина) се започна отново, спазъм след спазъм през 5-10 минути.
Айде пак тръгнахме, този път към спешния кабинет в болницата.Вкараха ни първи, прегледа я доктора и каза, че или е апандисит или при малките деца се случвало да се получава затъкване (точно тази дума използва), прати ни на изследвания за кръв и урина и от там на хирург.Хирурга каза, че не е апандисит, а колики и ни прати пак в спешния кабинет.Доктора там се учуди, че не я е гледал на ехограф и ни обясни, че не можел нищо да изпише, не можел да си сложи главата в торбата, това било задължение на хирурга.Той за това ни бил изпратил при специалист, но щом като хирурга бил така категоричен , че не е апандисит трябвало той да ни изпише нещо.В крайна сметка ми каза да й давам Еспумизан и Саб Симплекс и да я наблюдаваме.Прибрахме се отново в къщи, сложих я да спи, но през 15 минути се будеше с рев. И така до следобед, когато каза, че има аки и… напълни гърнето.Сама стана и каза:”Вече не бои емчето”( Вече не боли коремчето).
Та така завърши сагата.Само ние си знаем какво изживяхме с ревящо и пищящо от болка дете.Без да можеш да му помогнеш… Confused
За нас си остават изводите за състоянието на здравното ни обслужване.Отношението и компетентността на лекарите…
За наша сметка са и разходите за купените лекарства, които останаха неизползвани.
Слава богу, че не се оказа по-сериозен проблем.
Ще си имаме обица на ухото, при проблем (да не дава Господ) направо отиваме в спешното.Лекаря там въпреки всичко ни даде най-адекватни съвети и говори с нас като хора.
Ами това е.Извинявам се за дългия пост  Embarassed, но пък може да е полезен за някой.

# 292
Ембър, и ние вече сме в периода "Аз, аз, мъничка/самичка Grinning/". И Деница много си харесва новите ботушки, та се налага да ги почиствам и да си ги обува вътре.
Кайли, очаквах те с предложения, на мен ми харесват и двете заглавия Hug
Аз пък днес съм се заканила да се боядисам, че откога отлагам. Дали обаче ще успея newsm78

Леле, Ембър, какво сте преживели. Дано не ви се случва повече Praynig Прегръдки за Вики Hug
За лекарите, не знам какво да ти кажа, за съжалиние ма ги всякакви ooooh!
А въпросното "затъкване" на червата ли е? На една моя приятелка преди време момченцето беше получило нещо такова, стояха в Пирогов няколко дни Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 13:33 от albena_vlady

# 293
  • София
Ембър, ужасна случка сте имали, милата Вики, а и вие Sad Дано не се слува пак!  Praynig Praynig Praynig Поради едно подобно състояние на Иво в Пирогов му правиха едно гадно изследване, защото се съмняваха за преплитане на червата.  Rolling Eyes
Какво е това затъкване newsm78 , дали е същото?
Ох, отиваме навън с шейната, дано не хванем висулки  Simple Smile

# 294
  • гр.София
 Ембър,съжалявам,че сте минали през всичко това.И се радвам,че Вики сега е добре. Дано никога не се повтаря Hug.

И ние изпълзяваме да вземем Пепи,София се наспа,чакам я да се самонахрани-маже супа по масата.

# 295
А въпросното "затъкване" на червата ли е? На една моя приятелка преди време момченцето беше получило нещо такова, стояха в Пирогов няколко дни Rolling Eyes
Да, на червата, поне така разбрах. Tired
Поради едно подобно състояние на Иво в Пирогов му правиха едно гадно изследване, защото се съмняваха за преплитане на червата.  Rolling Eyes
Какво е това затъкване newsm78 , дали е същото?
Ами не знам, обясни ни, че на малките деца, защото червата им били още тънки се случвало подобно "затъкване".
А Вики няма запек, в петък вечер си свърши работата, 1 час след това повърна за първи път и на сутринта това.И аз не мога да си го обясня. newsm78
Дано не се случва повече, че е ужасно.

# 296
Ember голям ужас сте изживели.
За здравеопазването няма д аговоря защото е под всякаква критика.  ooooh! #Cussing out Да не ти се налага да го ползваш.

Дано не се случва повече, че е ужасно.
Неразбирам как с лека ръка отпращат дете  с болки в корема без преглед от ехограф.

# 297
  • Бургас
Леле,Ember,какъв ужас сте изживели.Само ,като ви чета и настръхвам.

# 298
 Ембър,наистина е било голям кошмар.Дано не се случва на никой...И наистина докторите са ........ ,да не ти се налага да разчиташ на тях за помощ.....Много целувки за Вики.
Блан-моля те сподели за вашият режим със София,как така в 13 ч се е наспала? Кога си ляга за следобедният сън? Аз направо съм пощуряла с това спане  на Марти от 14-15ч та до 17.30ч и после вечер заспива към 23-24 ч. и то със зор ревейки ,че не и се спи.И на обяд е така.

# 299
  • София
mmilena Кало също спи много на обяд. Обикновено от 13.30 до 17, а понякога и до 18. Съответно вечер се гоним до 23 часа, за да си легне.

Общи условия

Активация на акаунт