Зима иде тра-ла-ла, августинчето си пада по снега :)

• 14 687
  • 314
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
blanc, Боби е луда на тема коне. Тя сама си избра тортата. У нас е направо конюшня. Имаме ги във всякакъв вид, размер и цвят. Ама наистина са много  Shocked.
Joy
 Ади и при нас е така,кончета навсякъде.
А що се отнася до Мечо Пух,мойта щерка тази сутрин в 5.30 ревна насън за Мечо Пух.Всяка вечер ,като се приберем от градина и веднага се пуска това.С него лягаме ,с него ставаме.И моят мъж ,както спа, скочи и цъкна компютъра само и само да има мир.На което аз направо........... smile3507

# 91
Здравейте!
Честита бременност на Нети!
Гледам, обсъждате ръкавиците и шапките. Аз още не слагам ръкавици, шапка, нито зимно яке. Засега дребното излиза по потник, памучна блуза, и отгоре жилетка, или 2 блузи и жилетка, ама май скоро ще извадя тънкото зимно яке. Чорапогащници не обичам и затова почти не му слагам (само под грейката, защото е отвътре шушлякова, ама нея я носи само когато ще се въргаля в снега), ако е под 3-4 градуса му обувам подплатен панталон. Шапка сам си казва ако иска.

Така че аз съм на формулата всяко нещо, което е прекалено е вредно. Прекаленото отричане на АБ е същата история като тези със секциото, кърменето и памперса.  Naughty
Може би все пак е редно да се замислиш, че има деца, отгледани без памперс, кърмени и родени вагинално и лекувани без антибиотици, които са оживели все някак. Просто има повече от един правилен начин за гледане на дете и не е нужно във всеки втори пост да натъртваш колко грешно е кърменето, ЕБХ и т.н.. Аз намека го схванах още първия път, но на 5-тия вече леко ми идва в повече. Просто твоя избор е различен от моя.
Иначе, дано Кало се оправи бързо, хубаво е че си намерила лекар, който да прегледа детето подробно и да е склонен да вложи повече време и да не бърза с АБ!

# 92
Привет и от мен
ООх тези болести .Аман от тях -дали ще свикнем някога детенце като е болно да не се шашкаме чак толкова/аз май няма да мога /Мен ме притеснява повече факта,че не съм сигурна в медиците ни които лекуват децата,а не чак толкова ,че се е разболяло детенцето.Пу пу пу всички болсети далеч и бързо оздравяване на малките сладурчовци.
elli78 и аз я мисля Ивайла от септември какво чудо ще сме .
nana77 и аз съм чувала само хубави работи за този Изопринозин,но не съм го ползвала .
yanast не се коси .Нана има предвид ПРЕКАЛЕНОТО отричане на всички тези неща/поне аз така и разбрах поста /.Аз също съм адски против АБ,но не го отричам напълно.Даже често се страхувам да не предържа детето без АБ и да го изтървем и да не усложним нещата,но засега устисквам - при което пка стигам до извода мче просто нямам доверие на докторите,защото това е тяхна работа ,а не моя да преценям кога какво и да чета като лудите какви са симптомите на еди кое си и какво е лечението и т.н.Кога е вирусно ,кога е бактериално,направо вече почти едно полувисше медицинско образование имам. #2gunfire #2gunfire
Колкото до ръкавиците и аз още не съм и слагала , но шапчица и слагам коагто ми се вижда по хладно и особено ако има и вятър. Иначе чорапогашник и слагам от онзи ден за навън -  у дома не.
Elwing и аз съм на същата вълна.Харесах много хубави апрески за Ивка,но понеже не съм ползвала се двоумя дали са удобни за обуване,да не би да спарват вътре крачето или пък да пропускат влага newsm78Още повече че са от Метро newsm78/От там досега обувки не сме си купували никой от нашето семейство и съм малко резервирана.
И аз от моите минало годишни боти не съм особено очарована.Естествена кожа , дрън дрън а крачетата и бяха судени почти винаги в тях
Я мами които сте ползвали апрески  дайте мнение. Heart Eyes
Поотпуснах се малко май пак Joy
За тези които ми изчетоха целия пост   bouquet,а за тези които го минаха по диагоналната система  newsm76
П.П Честито и леко и безпроблемно бременеене на поредната августинка която се престраши за второ .Бравос!!!!

# 93
  • София
Може би все пак е редно да се замислиш, че има деца, отгледани без памперс, кърмени и родени вагинално и лекувани без антибиотици, които са оживели все някак. Просто има повече от един правилен начин за гледане на дете и не е нужно във всеки втори пост да натъртваш колко грешно е кърменето, ЕБХ и т.н.. Аз намека го схванах още първия път, но на 5-тия вече леко ми идва в повече. Просто твоя избор е различен от моя.
Иначе, дано Кало се оправи бързо, хубаво е че си намерила лекар, който да прегледа детето подробно и да е склонен да вложи повече време и да не бърза с АБ!

Ами не си схванала каквото трябва, все пак.
Не ние, които отглеждаме деца, които не са свръхинтелигентни да си свалят памперса на шестия месец и поради няколко причини, обосновани медицински, сме "оперирани от бебе", сме тези, които критикуват другите. Напротив.  Naughty
Имах предвид точно обратното  - ехидното отношение на определени майки кърмачки, родили нормално и практикуващи ЕБХ към останалия свят, които по една или друга причина не са могли да кърмят, не са родили вагинално и децата им на зрялата възраст от 2 години носят още памперси. И точно това имах предвид, че крайното, подчертавам крайното отричане на АБ, както постоянното налагане и намекване и натвърдване да се кърми постоянно, да се ражда вагинално на всяка цена, да се свалят памперси на шест месеца и да се лекуват децата с билки - НЕ Е НОРМАЛНО! Точно това се опитвам постоянно да повтарям - че нищо крайно не е нормално. Нито едното, нито другото. Ама аз не съм седнала да ти казвам защо си родила вагинално, ама на мен поне 200000000 пъти са ме питали защо съм родила секцио, придружено със съжалителни погледи. Че видиш ли Тц тц тц не съм майка, щот не съм го родила вагинално.

Сега не търсете описаните от мен в тази тема. Говоря принципно. Защото през първата година от живота на детето ми това бяха основните въпроси, на които сигурно съм отговорила 100000 пъти.

Съжалявам, че избухнах. Може би аз не съм се изразила ясно, но ми дойде в повече.

Веси ти поне си ме разбрала правилно, че взех да се притеснявам дали не съм загубила способността си да говоря разумно   bouquet

# 94
Аз все си мислех че тия теми ги оставихме в бебешките периоди... ooooh! Whistling
Всеки си има своя истина.Нека не натрапваме на останлите.за 2 години майчински стаж, смятам че всеки се е ориентирал и изградил позиция Peace

# 95
  • варненка от София
Нана, аз също седях и мислих дали да ти пиша, дали да ти отгворя, но и аз вече не се стърпявам.

Значи болно ми е, че детето ти не е добре, болно ми е че страда, но не го приемам, че го превръщаш в сензация, а може би се дължи на професионално изкривяване. Още предния път се почувствах лично засегната от коментара ти за кърмачките и родилите по нормален път, но не отговорих, но този път вече и в мен назря нещо.

Защо си мислиш, че някой нещо ти налага, гледай детенце както смяташ за добре, ти си майка ти усещаш нещата, но дидактичния ти маниер на обясняване кой как да гледа и какво да прави ми идва много. Всеки път навираш в очите кой какво е казал за памперса, какво си чела, какво е казала кумата ти, позволи ни и ние да четем и да се информираме и да имаме около нас специалисти, съответно да имаме и право на избор.
Ти не глезиш детето си, ние всички останали го правим, така излиза, ти не слагаш чоропогащник, останалите момчешки майки отглеждат лигльовци, защото слагат. Приеми и ти, че дъществува и друга страна на медала и хората имат право и на друго мнение и друг начи на отглеждане.
Преди казах родила съм нормално, родих за час и половина, кърмя все още, ЕБХ не съм прилагала, но детенце се отказа от памперса само на година и 9 мекеца, още заспива с биберон, но не си цока пръста.
Когато не се обръщаш към някой конкретно в темата, защо почваш такъв монолог, който знаеш, че може да засегне някой.
И за АБ аз не съм против него, против съм изписването му под път и над път, защото определено в България това е практика, не зная тогава как се лекуват хората във Франция, в Швейцария където АБ се изписва след изследване и основателна причина.

Спирам да коментирам, защото вече за мен е безпредметно и желая бързо оздравяване на детето ти, аз в темата бях до тук.

# 96
  • София
marulka_s Кое е сензация? Че съм написала, че Калоян е болен ли? Темата е пълна с постинги за болни деца. Криво ми е било, казвам го. Темата е затова. Никога не съм искала да засягам някого с моите постинги, не ми е това целта. Не съм и казвала, че някой ми налага нещо. Мисля, че отдавна е станало ясно, че когато имам да казвам нещо го правя в прав текст. И айде стига с професията ми.
Позволявала съм си да цитирам кумата ми, защото е специалист. А това дали някой ще се съобрази с това си е негова работа. Не съм си и помислила, че ще има засегнати от това.

А колкото до чорапогащника - това беше в сферата на шегата. Явно чувството ми хумор също е професионално изкривено.
Искрено моля останалите мами на момчета, които слагат чорапогащници да ме извинят! Не съм искала да ги засегна!

# 97
Аз също съм получавала много негативни коментари за това как може до 6-тия месец бебето да не е захранено, колко е вредно кърменето след 6 месеца или годинка, че съм луда да спя на едно легло с малкия, защо му давам да суче нощем. Случвало се е друга майка да ме гледа с погнуса и да ми казва че за нея кърменето е животинско и на нея и е много противно да вижда сучещо бебе (това гледайки ме как кърмя на пейка в парка, бебето е под пончо). Същото и за ранното махане на памперса. И, да, казвали са ми че секциото е мнооого по-безопасно за бебето и аз съм била много смела че да си рискувам живота на бебето ида родя вагинално. И въпреки това, не съм си позволявала, нито сега си позволявам да критикувам някого за избора му. Очаквам обаче същото и по отношение на моя избор.
Надявам се, че Нана разбра какво имам предвид, мисля, че интелигентна жена като нея знае точно кой нейни думи визирам и защо, и няма нужда повече да бистрим темата.

# 98
  • София
Аз също съм получавала много негативни коментари за това как може до 6-тия месец бебето да не е захранено, колко е вредно кърменето след 6 месеца или годинка, че съм луда да спя на едно легло с малкия, защо му давам да суче нощем. Случвало се е друга майка да ме гледа с погнуса и да ми казва че за нея кърменето е животинско и на нея и е много противно да вижда сучещо бебе (това гледайки ме как кърмя на пейка в парка, бебето е под пончо). Същото и за ранното махане на памперса. И, да, казвали са ми че секциото е мнооого по-безопасно за бебето и аз съм била много смела че да си рискувам живота на бебето ида родя вагинално. И въпреки това, не съм си позволявала, нито сега си позволявам да критикувам някого за избора му. Очаквам обаче същото и по отношение на моя избор.
Надявам се, че Нана разбра какво имам предвид, мисля, че интелигентна жена като нея знае точно кой нейни думи визирам и защо, и няма нужда повече да бистрим темата.

Peace

# 99
vesi77 Миналата година обувах апрески на Наско и то с доста дебел чорап,,че му бяха голими и тази година ще ги носим Wink,но не са му се спарвали крачетата.Доволна съм от тях Peace
  Нети Лека и безпроблемна бременост Hug

# 100
  • София
Освен и аз да си кажа мнението за АБ.

Аз лично съм нито твърдо за, нито твърдо против - и то защото не съм лекар ( макар да съм от лекарско семейство и лесно мога да правя справка  Mr. Green). На принципа съм, че в света, в който живеем е прекалено сложен, за да разбират хората от всичко и затова си има специалисти. ...лошото е, че има и не дотам кадърни специалисти.....Е, като нормален интелигентен ( скромен  Embarassed) човек съм си изградила определено мнение, което обаче да ми помогне да потърся специалист, на който да вярвам.  И като намеря такъв ( за каквото и да било) си го следвам като кученце  Laughing - пример - генеколожката ми е от години ( поне 6) - когато трябваше да реша как да раждам я попитах - според нея като специалист кое е най-добро за мен като физика и като бременност. И каквото тя каза - това стана - няма да споменавам как съм родила, за да не давам повод за повече коментари  Mr. Green

Справка - докато намеря педиатър, на който да вярвам смених 3 за първите 6 месеца от раждането на детето. От тогава каквото каже той - това и правя. и никога не правя нещо сериозно за здравето на детето без да съм го питала....Той е привърженик на определени методи, които на мен ми допадат ( пак няма да пиша какви). Но той познава и детето - развитие, истории на заболявания ( вярвайте ми това има значение какво лечение ще се приложи конкретно и тн.).

За съжаление медицината не е точна наука....само се надявам да не ни се налага често да изпитваме това на гърба на децата си.  

Елфче - ами Иво като е казал, че му е студено, значи май е по-добре да му сложиш ръкавици....иначе и аз още не съм ги извадила, ама ако Миташки ми каже, че му е студено ще го направя. Все пак добре, че вече са големи и успяват да си казват за някой неща.  

# 101
blanc, Боби е луда на тема коне. Тя сама си избра тортата. У нас е направо конюшня. Имаме ги във всякакъв вид, размер и цвят. Ама наистина са много  Shocked.
И Деница върви натам,  където види кончета, само иска ooooh!
А преди обяд си игра с едни малки животинчета, жирафче и коте, и сега повтаря, че иска да й купя. Не е заправила, въпреки 3-часовия сът Laughing, а откъде да й купя, идея си нямам.
Велмар, много си кратка, оздравяхте ли вече?

# 102
Уф, Албенче- не мис е пише ...честно Crazy ОТ снощи мен ме хвана дрисък.На Дария уж й беше спряло  от 2 дни, сутринта така се омаза, 4е директно изхвърлих  дрехите ooooh! Ама вече гледам с усмивка.Ям бананова каша с ентерол Mr. Green( щото дария не ще Joy), а тя яде сух хляб- така си е пожелала.Аз съм оставила на самотек Whistling ( да не ме почнете и мен по темата с родителството Blush)
Та- такива ми ти работи.Не сме я да  пиша Grinning

# 103
  • София
[А преди обяд си игра с едни малки животинчета, жирафче и коте, и сега повтаря, че иска да й купя. Не е заправила, въпреки 3-часовия сът Laughing, а откъде да й купя, идея си нямам.
Велмар, много си кратка, оздравяхте ли вече?

Албенче ако се чудиш по принцип откъде ( а не в момента, че не разбрах кое от двете) - такива комплекти с животни има в Джъмбо ( там са май най- евтини под 10 лева е комплекта) в едни пликове по 10 животни има - има домашни, диви - всякакви размери.

# 104
  • София
А преди обяд си игра с едни малки животинчета, жирафче и коте, и сега повтаря, че иска да й купя. Не е заправила, въпреки 3-часовия сът Laughing, а откъде да й купя, идея си нямам.

Албенче виж тук http://panagiurishte1962.com/catalog/37/ има всякакви плюшковци, даже цитирам "женска буболечка"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт